ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ...
Κων/νος Κατσίφας και Αριστοτέλης Γκούμας, οι δύο «νεομάρτυρες» του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Και οι δύο δολοφονήθηκαν διότι είχαν το... θράσος να αγαπούν υπέρμετρα την πατρίδα που τους γέννησε. Είχαν το... θράσος να δείξουν αυτή την αγάπη τους δημόσια, ο πρώτος στους Βουλιαράτες και ο δεύτερος στη Χιμάρα.

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ...
Είχαν προηγηθεί χιλιάδες θύματα του Χοτζικού καθεστώτος, του οποίου συνέχεια είναι το Ραμικό, το οποίο δεν ξέχασε να εφαρμόζει βάρβαρες μεθόδους. Επί Χότζα και Αλία τους δολοφονούσαν ή τους σάπιζαν στις φυλακές με το αιτιολογικό ότι έκαναν το σταυρό τους δηλώνοντας την Χριστιανική τους πίστη. Τώρα το αμάρτημα είναι η αγάπη προς την πατρίδα τους και την μάνα Ελλάδα!

ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ...
Κι εμείς εδώ οι Ελληναράδες της νέας γενιάς ψάχνουμε ένα λόγο για να ρίξουμε το ανάθεμα σε αυτά τα παιδιά που εν καιρώ ειρήνης ξεψύχησαν με την κραυγή «Ζήτω η Ελλάδα»!

ΜΕ ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ!..
Έπιασαν το φτυάρι με τη λάσπη οι προοδευτικούληδες και λασπώνοντας συμπαρατάσσονται στο πλευρό του Έντι Ράμα. Ήταν ψυχοπαθής, εξτρεμιστής και έμπορος ναρκωτικών ο Κατσίφας. Το τελευταίο μάλιστα βγήκε από κύκλους της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει πολιτικούς προϊσταμένους το γνωστό δίδυμο Όλγα - Κατερίνα που η μία συναγωνίζεται την άλλη στα προσωποτραβήγματα!

ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ...
Στην αρχή η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φορτώθηκε με την γνωστοποίηση του ποινικού μητρώου του Κατσίφα για να το μαζέψει λίγο αργότερα φορτώνοντάς το σε διαρροή κύκλων! Έχει εξαντλήσει η ΕΛ.ΑΣ. του Τόσκα, της Όλγας και της Κατερίνας το χτύπημα των χιλιάδων τόνων ναρκωτικών εισαγωγής από Αλβανία και τους έλειψε ο Κώστας Κατσίφας, ο οποίος ως νεκρός πλέον μπορεί να φορτωθεί αμαρτίες και της Αλβανικής και της Ελληνικής Αστυνομίας και Πολιτείας. Τα ίδια τα γεγονότα τους διέψευσαν αφού ο Κώστας αθωώθηκε από κάθε κατηγορία...

ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ...
Ξεσηκωμός τις προάλλες για το θάνατο του Ζακ και με τη «συμβολή» της ΕΛ.ΑΣ. Μια ζωή χάθηκε και τότε και μία μάνα έχασε το παιδί της που ζητά ευθύνες από κάθε υπεύθυνο και πολύ ορθά. Οι μανάδες του Κώστα και του Αριστοτέλη μήπως δεν πρέπει να κλάψουν αλλά να σκάσουν και να το πιουν με το ζουμί τους, για να μη στεναχωρηθεί ο, σε λίγο Ευρωπαίος, Έντι Ράμα;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ...
Θα στείλει επιστολή παρηγοριάς στη μάνα του Κατσίφα ο Τσίπρας όπως έκανε με τη μάνα του Ζακ και που καλά έκανε; Θα σπάσει την σιωπή της η Ελληνική Εκκλησία του πιο «άχρηστου» προκαθήμενου που λέει ναι σε όλα προς το πιο άθεο καθεστώς που το διοικούν οι «δηλωσίες» άθεοι;

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ!
Θα στείλουν επιστολές ο Αργυροκάστρου Δημήτριος και ο Τιράνων Αναστάσιος προς τις χαροκαμμένες μανάδες που είδαν τα βλαστάρια τους να δολοφονούνται από χέρια αγαρινών; Είναι απασχολημένοι με άλλα εκκλησιαστικά καθήκοντα και δεν βρίσκουν ένα λόγο ή λίγο χρόνο να ασχοληθούν με πατριωτικές θυσίες για την Σημαία και τον Σταυρό;

Η ΙΔΕΑ...
Δεν ξέρω τίνος ήταν η φαεινή ιδέα να ζητηθεί η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Κατσίφα. Έδωσε το δικαίωμα και την ηδονή στους αριστεροακροδεξιούς της κυβέρνησης να αρνηθούν! Ν’ αποφεύγονται στο εξής τέτοιου είδους τιμές σε πατριώτες για να μην ισοπεδώνονται οι τιμές. Η τιμή θα γίνει από τον υπόλοιπο λαό που δεν πρέπει να σιγήσει, αλλά αντίθετα να βροντοφωνάξει ΟΧΙ στις αθλιότητες Ράμα και στους εγχώριους ομοϊδεάτες και υποστηρικτές του.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ...
Ανάμεσα στ’ άλλα, να ρωτήσω πού είναι εκείνος ο υπερπατριώτης μέγας υποστηρικτής της ΣΦΕΒΑ και του Βορειοηπειρωτισμού κάτι από Υφυπουργός Εξωτερικών ΑΝΕΛίτης Τέρενς Κουίκ; Δεν είδα, δεν άκουσα να κάνει μια δήλωση συμπαράστασης στην οικογένεια του Κ. Κατσίφα και στην οικογένεια των Βορειοηπειρωτών γενικότερα. Πατριώτες του... γλυκού νερού που για μια στάλα καρέκλα εξουσίας, για ένα επταχίλιαρο και για ορισμένα ταξιδάκια αναψυχής συμμετέχει κι εκείνος στο ξεχαρβάλωμα και το ξεπούλημα της χώρας!

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!..
Από κοντά κι εκείνη η νέα Υπουργός Πολιτισμού ονόματι Ζορμπά, που, ενώ συμμετείχε στον γιορτασμό στους Βουλιαράτες, δεν πήρε χαμπάρι για το επεισόδιο και μέσω Τουίτερ μας διαβεβαίωνε ότι δεν είδε καμία σημαία να κατεβαίνει. Στην... κοσμάρα της η κ. Υπουργός, η οποία βιάστηκε να συμπαρασταθεί στο «δράμα» του Ράμα και ούτε μια κουβέντα δεν είπε για την Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία, η οποία δεν περνάει τα καλύτερα όλα αυτά τα χρόνια. Μήπως όμως την άλλη μέρα είδε σε Αλβανικό γήπεδο ένα πανό που έγραφε: «Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπάσταρδος λιγότερος»; Πήρε κάτι το μάτι της ως πρώην Πασόκα και νυν Συριζαία;

ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ...
Και πολύ κράτησε ο «γάμος» Όλγας - Κατερίνας που διαφεντεύουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η γνωστή Κατερίνα Παπακώστα εκ μεταγραφής από την δεξιά ύψωσε ανάστημα στην Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Να γίνουν τώρα, λέει η Όλγα και αν χρειαστεί ξανακάνουμε αργότερα. Και γιατί να γίνουν τώρα και να μη γίνουν μόνο αργότερα, υποστηρίζει η Κατερίνα. «Τι λες μωρή τσουράπω που θα μας πεις εσύ τι θα κάνουμε και πότε θα το κάνουμε»; «Εμένα είπες τσουράπω, μωρή μπουζουκόβια που αλλού πατάς κι αλλού βρίσκεσαι;», φαίνεται να της απάντησε η Κατερίνα και έβγαλε μαντήλι να το κουνήσει. Κάπου εκεί παρενέβη ο Αλέξης από το Αθαμάνιο και βροντοφώναξε: «Γυναίκες μη μαλλιοτραβιέστε και μη ξεσκιζόσαστε. Αν χρειαστεί θα πέσουμε όλοι για την τιμή της αριστεράς»! Εκεί έχουν μείνει τώρα τα πράγματα και οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. έχουν φέρει σε κρίση τις συντρόφισσες Όλγα - Κατερίνα που ένα χορό του Ζαλόγγου θα τον χορέψουν όπως πάνε τα πράγματα. Σημείωση: Οι διάλογοι δεν είναι αυτοί ακριβώς αλλά δεν είναι και μακριά από κάτι τέτοια «Γαλλικά»!

Η ΤΥΧΕΡΗ ΗΠΕΙΡΟΣ...
Αν τελικά γίνουν κρίσεις να δείτε που η Ήπειρος θα ξαναβγάλει ηγεσία στην ΕΛ.ΑΣ. Ο σημερινός επιθεωρητής Ηπείρου Κώστας Σκούμας έχει όλα εκείνα τ’ απαραίτητα στοιχεία να ηγηθεί του σώματος, κάτι που το επιβάλλει και η πορεία του και η θητεία του στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο. Χώρια που είναι και Αρτινός με κοινή καταγωγή με τον Πρωθυπουργό που είναι από το Αθαμάνιο και της πολιτικής προϊσταμένης του Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη! Μόνο αν δεν θελήσει να ξενητευθεί ο κ. Σκούμας δεν θα φτάσει στην κορυφή της ηγεσίας. Να σας θυμίσω ότι μέχρι το ολοκαύτωμα στο Μάτι Αρτινοί ήταν και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας και ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Κ. Τσουβάλας!

ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ...
Άντε να ζεσταίνονται οι μηχανές στο Δήμο Ιωαννιτών. Ο πρώιμος ξαφνικός «έρωτας» των πρώην «διαζευγμένων» Μπέγκα - Ελισάφ άρχισε να εμφανίζει σύννεφα στον ορίζοντα. Να φτιάξουμε νέο Δημαρχείο για να στεγάσουμε τις υπηρεσίες μας, λέει ο Μωυσής, για να απαντήσει ο Μπέγκας: Έλα στο Δημαρχείο να σου δείξουμε το νέο Δημαρχείο που έχουμε βάλει στο νου να φτιάξουμε. Έλα παππού να σου δείξουμε αμπελοχώραφα, διότι μόνο τέτοια έχει ο Δήμος, στα οποία κάποια μέρα θα φτιάξει νέο Δημαρχείο!

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ...
Επί εποχής Γκόντα είχε γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την δημιουργία Μεγάρου στον χώρο της λαϊκής αγοράς Αγ. Μαρίνας. Μάλιστα, είχαν βραβευτεί κάποιοι μελετητές γι’ αυτό το λόγο, κάτι που πολεμήθηκε τότε από την αντιπολίτευση στο Δήμο, στην οποία, αν θυμάμαι καλά, συμμετείχε και ο κ. Μωυσής.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ!..
Ξοδεύτηκαν τόσα εκατομμύρια για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων το οποίο έμενε στα αζήτητα μέχρι πριν δύο χρόνια. Τώρα και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, βγαίνει στο σφυρί και μαζί με άλλα 23 αεροδρόμια πάει κι αυτό για ξεπούλημα! Όχι που θα γλίτωνε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κάποτε ωρύονταν για τα ξεπουλήματα των 14 αερολιμένων οι οποίοι θα τα επέστρεφαν πίσω. Στέφο - Τζούφη - Καραγιάννη - Μαντά, ακούει κανείς σας ή τα έχετε αναθέσει στον Μπασιούκα κι αυτά που τι να πρωτοκάνει κι αυτός;

ΓΙΑ... ΚΟΡΔΕΛΕΣ!
Όση φασαρία έκαναν οι διάφοροι «κατόπιν ενεργειών μας» για τις πτήσεις από Κύπρο - Τελ Αβίβ προς τα Γιάννενα, τόση και περισσότερη μούγκα από την διακοπή των συγκεκριμένων πτήσεων. Ακούστηκαν πολλά για τον λόγο της διακοπής της συνεργασίας, ακόμη και για ασύμφορες πτήσεις, που για να γίνουν ζητήθηκαν και 50.000 ευρώ βοήθημα. Τώρα πάμε γι’ άλλα και αυτή τη φορά νέα εταιρία θα κληθεί να καλύψει κενά προς και από Αθήνα και μάλιστα χαμηλού κόστους. Να το δούμε και να μη το πιστέψουμε. Για καλό και για κακό ο Αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας είναι εδώ και είναι ειδικός στις υποδοχές. Εξαφανίζεται μόνο όταν ακυρώνονται πτήσεις και δρομολόγια όπως έγινε στην περίπτωση της TUS που ουδέποτε μάθαμε τους λόγους της ματαίωσης των πτήσεων...

ΑΦΕΛΕΙΣ;
Καχριμάνης - Μπέγκας συμφώνησαν να πάνε Αθήνα να ζητήσουν από τον Σπίρτζη και τον Βούρδα να περιέλθει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων στο Δήμο και στην Περιφέρεια κι όχι στον φορέα που έχουν προγραμματίσει. Αφελείς οι ίδιοι ή περνούν τους Ηπειρώτες για αφελείς που Δήμος και Περιφέρεια άντε και το Επιμελητήριο θα τύχουν τέτοιας μεταχείρισης; Έχουν κανένα ανάλογο παράδειγμα να μας διηγηθούν για να καταλάβουμε κι εμείς πόσο σοβαρά σκέφτονται κάτι τέτοιο οι ίδιοι και πόσο σοβαρά μπορεί να τους πάρει η σημερινή κυβέρνηση που στο ξεπούλημα είναι μανούλες;

ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ!
Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων μέχρι πρότινος ήταν στα αζήτητα. Πριν ένα χρόνο περίπου επανέφεραν τις δεξαμενές για το φουλάρισμα των αεροσκαφών, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα προσέγγισης πτήσεων του εξωτερικού. Επειδή ήταν περιθωριακό αεροδρόμιο χωρίς πολλές υποδομές δεν του είχαν βάλει τέλη και φόρους. Από όταν άρχισαν να τρέχουν οι εργασίες και εκσυγχρονίζεται άρχισε να μπαίνει στο μάτι των επενδυτών προς τους οποίους θα κατευθυνθεί χωρίς αμφιβολία. Οι κινήσεις των ντόπιων φορέων είναι για τυπικούς λόγους γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και ότι κι αυτό το αεροδρόμιο μαζί με άλλα 22 πάνε για ξεπούλημα. Όλα θυσία στις προεκλογικές σκοπιμότητες; Σιγά μην ολοκλήρωναν τις εργασίες στο αεροδρόμιο «Πύρρος» οι Σπίρτζηδες και το έδιναν στον Μπέγκα και στον Καχριμάνη!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.