ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΓΑΝΤΙ...
Έμελλε στον Γιάννη Στέφο, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, να σηκώσει το γάντι και ν’ απαντήσει στον Μητσοτάκη για όσα είπε στην περιοδεία του σε Άρτα - Πρέβεζα. «Δεν είπε τίποτα σπουδαίο και που να έχει να κάνει με το μέλλον της Ηπείρου», τόνισε ο Γιάννης και έβγαλε την υποχρέωση απέναντι στο κόμμα του κι όχι στον τόπο.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ;
Ή δεν άκουσε ή, αν άκουσε, δεν κατάλαβε τι είπε ο Μητσοτάκης στο ταξίδι αστραπή στη μισή Ήπειρο. Θέλω να πιστεύω πως συνέβη το πρώτο, διότι είναι αρκετά ευφυής να καταλαβαίνει τουλάχιστον τα απλά πράγματα. Όμως η κομματική εξάρτηση του Γιάννη δεν του επιτρέπει να παραδεχτεί ακόμη και τα αυτονόητα!

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ!..
Ο Κυριάκος ήλθε στην Ήπειρο και καλά διαβασμένος και καλά προετοιμασμένος για να ανακοινώσει κάποια πράγματα της επόμενης μέρας και για την Ήπειρο. Δεν πούλησε φούμαρα όπως έκανε η Κυβέρνηση ένα χρόνο περίπου πριν στο περιβόητο περιφερειακό συνέδριο της Ηπείρου!

Η ΕΚΠΛΗΞΗ...
Μίλησε θετικά για την παιδεία και για το εγχείρημα της συνένωσης ΤΕΙ-ΑΕΙ, για το οποίο είπε ότι δεν πρόκειται να το καταργήσει αλλά αντίθετα, θα το βελτιώσει ακόμη περισσότερο. Γι’ αυτή του τη θέση ο ίδιος ο Γαβρόγλου εξεπλάγη ευχάριστα και λίγο έλειψε να του στείλει... γλυκά! Το άκουσε αυτό ο Γιάννης Στέφος;

ΠΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ!..
Μίλησε για τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου σε 12μηνη βάση! Μίλησε για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με την δημιουργία βιοτεχνιών και βιομηχανιών όπου επιτρέπουν οι συνθήκες. Απείλησε να κτυπήσει αλύπητα το κύκλωμα εισαγωγής γάλακτος στο οποίο η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο επιτρέπει να δρα αλλά το υποθάλπει κιόλας. Γι’ αυτό το ζήτημα ούτε μία κουβέντα δεν έχει πει ένας Ηπειρώτης κυβερνητικός βουλευτής μέχρι τώρα. Ο Μητσοτάκης αποδείχτηκε πιο Ηπειρώτης από τους ντόπιους Ηπειρώτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την φορολοταρία από την γεωργοκτηνοτροφία.

ΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ!
Δεν μπορώ να θυμηθώ και ας βοηθήσει κάποιος! Πόσα απ’ αυτά που εξήγγειλε πριν ένα χρόνο από τα Γιάννινα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υλοποιήθηκαν μέχρι τώρα! Ήλθε με τεράστια κουστωδία πολιτικών συμβούλων και αστυνομικών και ήταν σαν να μην πέρασε από αυτό τον τόπο. Είχε έλθει και πριν το 2015 και μας είχε... ταράξει στην ανάπτυξη. Τέσσερα χρόνια τώρα το μόνο που έκανε σαν κυβέρνηση ήταν να κόψει κατά μήκος της Ιονίας Οδού κορδέλες ο Σπίρτζης με την ψευδαίσθηση ότι κάνει πολλά έργα τα οποία όμως κανένα δεν είχε τη σφραγίδα Τσίπρα! Είχαν φροντίσει προηγούμενοι για την μεν Ιονία ο Καραμανλής και ο Γ. Σουφλιάς για την δε Εγνατία ο Κ. Μητσοτάκης που την «χάραξε» σε μία νύχτα. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια παλεύουν να ξαναστήσουν το γιοφύρι της Πλάκας κι ακόμη είναι στις βάσεις!

ΜΟΝΟΣ...
Μόνος του, λέει, θα πορευτεί ο Χρ. Βούζας στο Δήμο Ζίτσας με τον υψηλό στόχο της κατάκτησης της κορυφής που είναι η δημαρχία. Φρόντισε γι’ αυτή τη μοναξιά ο ίδιος, αφού οι άλλες «δημοκρατικές» δυνάμεις στην περιοχή δεν τον συμπεριέλαβαν στον συνασπισμό. Ας ψάξει ο Χρυσόστομος τους λόγους που δεν τον «παίζουν» οι άλλοι υποψήφιοι Γαρδίκος - Ματσάγκας, οι οποίοι θεωρούν ότι μόνοι τους θα νικήσουν τον Μιχ. Πλιάκο. Να δείτε που τελικά ρυθμιστής θα είναι ο Βούζας!

Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ...
Δ. Δημητρίου υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ για την Περιφέρεια Ηπείρου κι αυτή είναι η χαρά του Καχριμάνη! Έναν τέτοιο ήθελε ο Αλέκος για να εξασφαλίσει τα νώτα του, ώστε να μπορεί να σκοτώνεται με τον Ριζόπουλο. Ό,τι είχε έδωσε το ΚΙΝΑΛ κι αφού βρήκε υπερπρόθυμο, τον φόρτωσε και ό,τι κάτσει!

Ο ΤΟΚΕΤΟΣ...
Όδυνεν όρος κι έτεκεν... Δημητρίου, ένα πράγμα. Η πολύμηνη γκαστριά του Γραμματέα Αλκ. Λάνταβου και της λοιπής παρέας Μάκη Χρυσοστόμου (υπεύθυνος αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΑΛ) έδωσαν τον Δ. Δημητρίου που θα παίξει το ρόλο της Ιφιγένειας στην προκειμένη περίπτωση. Τα «βαρειά χαρτιά» Σάκης Οικονόμου, Π. Κιτσούλης φαίνεται να είπαν «παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο»! Εδώ που τα λέμε, τον Δημητρίου δεν τον παρακάλεσε κανένας, μόνος του έβαλε τον... λαιμό στη γκιλοτίνα και τον επόμενο Μάιο θα δοκιμάσει την λαιμητόμο!

ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ!
Δημητρίου και τα μυαλά στα κάγκελα αποφάσισε ο Άλκης Λάνταβος κι αυτό διότι δεν υπήρξαν πρόθυμοι προδιαγραφών ΚΙΝΑΛ. Με το χρίσμα στα χέρια θα αρχίσει τις βόλτες στην Ήπειρο να πείσει τους υπόλοιπους Ηπειρώτες ότι έχει ικανότητες και για Περιφερειάρχης εκτός από εν αναμονή Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων που περιμένει όμως την σκυτάλη της οποίας την παραλαβή θα κάνει τον επόμενο Απρίλιο, αν τελικά ευτυχήσει να την αναλάβει!

ΓΚΡΙΝΙΑ...
Η υποψηφιότητα Δημητρίου μόνο ομόνοια δεν έφερε στον κεντροαριστερό χώρο της Ηπείρου. Πάνε οι γκρίνιες και τα ξόρκια μεταξύ συντρόφων σ’ άλλο κόσμο! Γιατί όμως τέτοιος αδελφοσπαραγμός, σύντροφοι; Αυτό περίσσεψε στο ράφι, απ’ αυτό πήρατε. Υπάρχουν την σήμερον ημέραν άλλοι διαθέσιμοι που να κάνουν την διαφορά; Δεν είναι τυχαίο ότι αυτός ο χώρος του ΚΙΝΑΛ δεν λέει να «ψωμωθεί»!

Η ΚΟΥΡΣΑ...
Δεν προχώησε όμως ο «γάμος» Γ. Ζάψα με ΚΙΝΑΛ διότι ήθελαν οι δεύτεροι καθαρόαιμα άλογα να τρέξουν στην κούρσα. Ποια κούρσα; Αυτή από την Χ. Τρικούπη και Πουτέτση γωνία μέχρι την πλατεία Πύρρου, στην οποία άμα τερματίσουν πριν τον Ζάψα, να μας γράψουν!

ΤΑ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ!
Από αυτή την επιλογή Δημητρίου δεν μπορώ να λαρώσω και τον φίλο μου τον Σπύρο, ο οποίος τα έχει πάρει στο κρανίο και δεν αφήνει ευκαιρία που να μην τραβήξει ένα καταχέριασα προς τον εκλεκτό και τους εμπνευστές της επιλογής. Πού να πάμε μ’ αυτόν, φωνάζει ο Σπύρος «ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ» και δεν εννοεί να χαμηλώσει τους τόνους της αντίθεσης!

ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ...
«Λόγω εκλογικού νόμου δεν προτίθεμαι να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο Δήμο μας από την θέση του Δημάρχου» δήλωσε στο ITV και στον Βλάση Ντόκα ο Στ. Καλογιάννης κλείνοντας την πόρτα στις φήμες που τον ήθελαν υποψήφιο Δήμαρχο. «Ήταν τιμητική η πρόταση που μου έκανε η Ν.Δ. για το Δήμο Ιωαννιτών, αλλά εγώ προτιμώ την Βουλή για να συνεχίσω από κει την προσφορά μου προς τον τόπο όπως έκανα μέχρι τώρα», είπε ο Σταύρος κι έκλεισε πόρτες και στόματα. Μου έμειναν κάποιες απορίες απ’ αυτή την συνέντευξη αλλά θα τις εκφράσω κάποια άλλη στιγμή κι όταν θα ξελαγαρίσουν κάποια πράγματα...

ΕΠΙΣΗΜΑ...
Το’ πε και το’ κανε τελικά ο Σπ. Ριζόπουλος. Προχθές κι επίσημα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την διεκδίκηση της θέσης του Περιφερειάρχη Ηπείρου απέναντι στον Καχριμάνη. Γράφω απέναντι στον Καχριμάνη διότι απ’ ότι δείχνουν μέχρι στιγμής τα πράγματα, δεν φαίνεται κάτι άλλο σπουδαίο για την Περιφέρεια Ηπείρου.

ΓΙΑ ΔΥΟ...
Ταγκό για δύο η Περιφέρεια Ηπείρου κι αυτοί οι δύο είναι ο Αλέκος Καχριμάνης χρησθείς από Κυριάκο Μητσοτάκη και Λ. Αυγενάκη και ο Σπ. Ριζόπουλος, ο οποίος κατά δήλωσή του δεν εκπροσωπεί κόμματα αλλά κοινωνίες. Κάποια Δευτέρα του Μαΐου θα δούμε τίνος μάνα θα κλάψει, που λέει ο σοφός λαός μας.

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ...
Να σας πω τη μαύρη αλήθεια, ήμουν κι εγώ από κείνους που δεν πίστευαν ότι ο κ. Ριζόπουλος θα το φτάσει μέχρι το τέρμα και θα μπει σε μια τέτοια διαδικασία υποψηφιότητας. Η προχθεσινή του κίνηση της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας με διέψευσε κι εμένα όπως και πολλούς άλλους Ηπειρώτες, με πρώτους τους κατοικοεδρεύοντες στην πάνω πλατεία των Ιωαννίνων!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΚΥΚΛΟΥΣ...
Πλώρη για την Ήπειρο και ο Ριζόπουλος μετά τον Δημήτρη Δημητρίου που χρίστηκε από το «άγιο» ΚΙΝΑΛ. Απομένει να δούμε τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Γ. Ζάψα που, ενώ και οι δύο το θέλουν, εν τούτοις όλα του γάμου δύσκολα! Από κει και πέρα το ΚΚΕ θα κάνει το καθήκον του όπως εκείνο γνωρίζει, κάτι ανάλογο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Άντε παιδιά, να κλείνουν κύκλοι και ν’ αρχίζουν οι αγώνες...

ΑΞΙΟΣ!..
Με τον τίτλο του «Κορυφαίου Ευρωπαίου Πολίτη» αγκαλιά και με δέκα παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου επέστρεψε από τις Βρυξέλλες ο Πατέρας Αντώνιος που ως νέος Καλός Σαμαρείτης προσφέρει τεράστιο έργο σε 500 παιδιά σ’ όλη την Ελλάδα. Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει την τεράστια κοινωνική προσφορά του προς παιδιά που για διάφορους λόγους προσφεύγουν στην αγκαλιά της «Κιβωτού» για να βρουν θαλπωρή και στήριξη ώστε να ζήσουν κι εκείνα την απόλυτη κανονικότητα.

ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΠΡΑΒΟ!..
Το ΜΠΡΑΒΟ είναι μικρό για να χωρέσει στα έργα του Πατέρα Αντώνιου, ο οποίος έχει στήσει Κιβωτό και στην ακριτική Πωγωνιανή φιλοξενώντας εκεί παιδιά ανεξαρτήτου φυλής και προέλευσης εθνικής. Καλή συνέχεια παπα-Αντώνη...

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.