ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ...
Τρία χρόνια έκαναν μυστικές διεργασίες για να ξεπουλήσουν την Μακεδονία και τώρα ξαφνικά ενοχλήθηκαν από ένα καφεδάκι που ήπιε η Μαρία Σπυράκη σ’ ένα διάδρομο του Ευρωκοινοβουλίου με τον Ζάεφ! Δεν φτάνει που είναι υποκριτές, είναι και ντενεκέδες ξεγάνωτοι που προσπαθούν να κάνουν όσο πιο πολύ θόρυβο μπορούν και να φοβηθούν οι άνθρωποι!

Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ...
Δεν είμαι ένθερμος υποστηρικτής της κ. Σπυράκη διότι δεν βρεθήκαμε στα ίδια μετερίζια όταν η Ελλάδα πρασίνιζε από άκρη σε άκρη της χώρας. Αλλού εκείνη, αλλού εγώ και η εφημερίδα μας. Όμως, δεν έχω καμία διάθεση να παρακολουθήσω την τακτική που δίδαξαν στους Συριζαίους οι Πασόκοι του παρελθόντος. Αυτοί οι επαγγελματίες της διαστροφής προσπαθούν να μας κάψουν τον εγκέφαλο με κάτι τέτοιες λογικές όπως αυτή που ξεφούρνισαν προχθές εναντίον της Σπυράκη. Ήπιε καφέ, είπε και μια καλημέρα, άντε και δύο με τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό, άρα ο Κυριάκος έστειλε μήνυμα στον Ζάεφ του τύπου «εγώ θέλω αλλά το κόμμα μου δεν μ’ αφήνει»!

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ...
Εδώ και τέσσερα χρόνια περπατούν στα τέσσερα και έχουν στήσει κ...λο σε κάθε πρώην εχθρό τους και βρίσκουν το θράσος να χρεώσουν στη Ν.Δ. μυστικές συνομιλίες μέσω της Σπυράκη, λες και χάθηκαν ειδικότεροι για τέτοιου είδους «επιχειρήσεις». Τέσσερα χρόνια διπλωμένοι στα τέσσερα κι επειδή είδαν κάποιους να περπατούν όρθιοι, τους έκανε μεγάλη εντύπωση και χάνουν τον κόσμο τους!

ΜΕΡΑ - ΜΕΣΗΜΕΡΙ!..
Τώρα και συ κυρία Σπυράκη μας μέρα - μεσημέρι γκιζεράς στα κυλικεία και στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου και πίνεις καφέδες με τον πάσα ένα και στην προκειμένη περίπτωση με τον Ζάεφ, με τον οποίο δικαίωμα κουβέντας έχουν μόνο ο Αλέξης μας με τον Κοτζιά μας; Κομμένοι οι καφέδες και τα γκιζερίσματα για να μην έχουμε κι άλλα ντράβαλα...

ΤΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ...
ΚαραΣυριζαίος είναι ο καθηγηταράς στο ΤΕΙ Σερρών που ήταν και λαμόγιο και μερακλής. Δέστε πόσα κουσούρια είχε ο άνθρωπος μέσα μόνο σε δύο γραμμές. Το Συριζαίος το απόκτησε στη διαδρομή, τη λαμογιά και τα μεράκια τα είχε πολλά χρόνια και ο άνθρωπος έκανε την τύχη του ως εκπαιδευτικός. Φυσικά, δεν φταίει ο Συριζαϊσμός του για τα άλλα δύο, αλλά το... πήγαινε το γράμμα επικαλούμενος την διασύνδεση με την εξουσία. Αυτή η διασύνδεση κρατούσε τα στόματα των συναδέλφων του κλειστά κι εκείνος εφάρμοζε τα «άλλα κόλπα»!

ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ!..
Χρήμα και σεξ ήταν τα κύρια στοιχεία που χαρακτήριζαν τον εν λόγω καθηγητή. Ένας ωμός εκβιαστής που αναστάτωνε μία ολόκληρη εκπαιδευτική κοινότητα και κατ’ επέκταση μία ολόκληρη κοινωνία. Περιμέναμε ν’ ανοίξει το στόμα του κάποιος για να κάνουμε τα δέοντα, λένε τώρα συνάδελφοί του και ανοίγουν το δικό τους στόμα. Τώρα όμως είναι αργά διότι το κακό έγινε με την Πολιτεία να είναι θεατής! Αν φταίει, θα τον διώξουμε από τα ΤΕΙ, είπαν από το Υπουργείο δίνοντας κατά κάποιο τρόπο ένα πρώτο «συγχωροχάρτι».

ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ...
Νομίζετε πως είναι το μοναδικό φαινόμενο που διέρχεται τέτοιες μεθόδους; Απλά αυτός ο τύπος έπεσε στα δίχτυα κάποιων παιδιών που δεν άντεχαν άλλη αφαίμαξη οικονομική κι άλλη άρνηση ικανοποίησης της διαστροφής του και επέμεναν στις καταγγελίες τους. Είχαν φτάσει σε σημείο οι φοιτητές να γιουχάρουν το εν λόγω «βλαστάρι» της εκπαίδευσης κατά την απονομή πτυχίων και κανενός το αυτί δεν ίδρωσε. Τώρα άλλοι τρέχουν να κρυφτούν κι άλλοι φτύνουν στα μούτρα τους για την χρόνια ανοχή στις εγκληματικές πράξεις!

ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ!..
Πήγε, λέει, στη Λυών της Γαλλίας αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών και πούλησαν τουριστικό προϊόν της περιοχής μας. Αντιδήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του DIMOS TRAVEL σ’ ένα ακόμη ταξίδι... πούλησαν τουρισμό και ούτε μια εικόνα ζωντανή των συναντήσεων δεν μετέφεραν να δούμε κι εμείς σε ποιους πουλήσαμε τι! Μια φωτογραφία με την Πρέσβη κι από δω πήγαν οι άλλοι!

Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ...
Αυτό το DIMOS TRAVEL έχει καταντήσει αγαπημένη συνήθεια των απεσταλμένων που εδώ και κάμποσα χρόνια δεν έχουμε δει και τίποτα σοβαρά αποτελέσματα. Μια καλή ευκαιρία για ταξίδια αναψυχής των διαφόρων κουστωδιών που κοστίζουν αρκετά χρήματα στους πολίτες χωρίς τελικά κι αντάλλαγμα. Μάλιστα, «απεσταλμένοι» μέσω διαδικτύου διαφημίζουν τις προσωπικές καλοπεράσεις προκαλώντας την κοινή γνώμη.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ...
Επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ τελικά ο Γ. Ζάψας κι όσοι πιστοί... προσέλθετε! Σ’ εκείνον έπεσε ο κλήρος, διότι περί τέτοιου πρόκειται, να αναλάβει το φορτίο της Όλγας Γεροβασίλη και να πάρει το 24% που είχε πάρει εκείνη το 2014. Κομματάκι δύσκολο, διότι ο ΣΥΙΖΑ δεν είναι στα καλά του. Το ΚΙΝΑΛ αρνήθηκε να συμπορευτεί και φαίνεται να ακουμπάει σε Δ. Δημητρίου, ο οποίος μια προθυμία την έχει. Αν ανοίξει και θέση... Μητροπολίτη, δεν θα έχει αντίρρηση!

ΕΣΠΑΣΕ Ο ΠΑΓΟΣ!
Χαράς ευαγγέλια για τις σχέσεις Καχριμάνη - Μπέζα, οι οποίες τα τελευταία χρόνια πέρασαν οξεία κρίση. Με την μεσολάβηση του Προέδρου της Δημοκρατίας που βρέθηκε στην Παραμυθιά την περασμένη εβδομάδα ο πάγος έσπασε και τα «Αλέκο μου», «Αντώνη μου» πήγαιναν κι έρχονταν. Η στήλη δεν ήταν παρούσα, αλλά πληροφορήθηκε τα καθέκαστα από την... Προεδρία, η οποία πόσο το χάρηκε δεν λέγεται!

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ...
Έτσι που λέτε, φίλοι μου! Κάποτε και οι σκληροί μαλακώνουν στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού. Μάλιστα, το ζήτημα της προσέγγισης Καχριμάνη - Μπέζα αποκτά μεγαλύτερη σπουδαιότητα όταν η τάξη αποκαταστάθηκε ενώπιον του πρώτου πολίτη της χώρας με τον οποίο, ειρρήσθω εν παρόδω, ο Αντώνης Μπέζας συνδέεται προσωπικά από τον καιρό συνύπαρξης στις κυβερνήσεις Καραμανλή. Τέλος καλό, όλα καλά...

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ...
Τελικά, έρχεται στην Ήπειρο ο Κυριάκος, αλλά μόνο σε Άρτα - Πρέβεζα. Ενώ στην αρχή η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί για όλη την Ήπειρο, κάτι δεν τους... βγήκε και αφήνει Θεσπρωτία και Γιάννενα έξω για μία άλλη φορά! Άλλωστε, η Άρτα κυρίως έχει ξεκαθαρίσει τα αυτοδιοικητικά της, οπότε τα νερά είναι ήρεμα, σε σχέση με τα Γιάννενα που κάποια ντράβαλα τα έχουν. Στον Δήμο Αρταίων απόλυτος κυρίαρχος είναι ο Χρ. Τσιρογιάννης.

Η ΛΙΣΤΑ...
Φίλοι μου τηλεφώνησαν και ζητούσαν να μάθουν πόση βαρύτητα έχει η λίστα υποψηφίων για το βουλευτικό αξίωμα που δημοσίευσα προχθές. Εκτιμήσεις είναι αυτές σε μείγμα με πληροφορίες και αυτά καταγράψαμε. Το ότι υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι ων ουκ έστιν αριθμός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αλλαγών. Ακούγονται κι άλλα ονόματα τα οποία, όπως λέει και ο Ν. Κακλαμάνης, εξετάζονται. Π.χ. «παίζει» το όνομα του Κώστα Σιαράβα και του Γ. Καψάλη, του πρώην Πρύτανη. Και οι δυο τους για «ειδικούς» λόγους ενδέχεται να προτιμηθούν. Να σημειωθεί ότι ο κ. Καψάλης είναι «δηλωμένος» θιασώτης της φιλοσοφίας Κυριάκου! Λίγα να γράφουμε, πολλά να καταλαβαίνετε...

«ΑΣΤΡΑΠΕΣ» ΤΑΤΙΑΝΑΣ!
Με Δήμους και ΦΟΔΣΑ τα βάζει η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη για τον τρόπο που χειρίζονται τα σκουπίδια. Άστραψε και βρόντηξε η Τατιάνα, η οποία δεν εννοεί να μπαίνουν άλλοι στα χωράφια της και να κάνουν σπέκουλα χωρίς να την ρωτάνε. Ένα χαμό τον έκανε η Τατιάνα και όποιος δεν ήθελε δεν καταλάβαινε τι εννοούσε. Μάλιστα, κάποιοι έβαλαν σε λειτουργία τον ΣΜΑ και κάποιοι άλλοι χωροθετούσαν νέο ΧΥΤΥ στο Ελευθεροχώρι...


Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.