ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΜΑΖΩΞΗ...

Μάζωξη είχαν στο Δημαρχείο Ιωαννίνων πριν από λίγες μέρες όλοι οι φορείς εκείνοι που έχουν την ευθύνη πρόληψης πυρκαγιών και στην πόλη μας. Ο καθένας είπε τον καϋμό του, έκανε την πρότασή του κι έκτοτε ούτε που είδαμε κάτι στην πράξη. Όπως π.χ. ποια είναι τα προληπτικά μέτρα στο δασύλλιο, πέρα από εκείνα που είχαν ληφθεί επί προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και επί εποχής που Προέδρος της ΔΕΥΑΙ ήταν ο Νίκος Μακόπουλος, ο οποίος μερίμνησε να μπουν πυροσβεστικοί κρουνοί;
ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ...

Θυμάμαι το πρώτο καλοκαίρι που ήταν Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, οι τότε Πασόκοι της περιοχής είχαν φτιάξει ομάδες πυρασφάλειας και προστασίας του δασυλλίου. Για κάποιο λόγο είχε σημάνει συναγερμός και οι Πασόκοι είχαν πιάσει μετερίζια για να πολεμήσουν τον εχθρό! Ήταν τότε που ο Ανδρέας προσπαθούσε να επιβάλλει νέα ήθη και έθιμα, φτιάχνοντας τον δικό του στρατό για να ασκήσει την Εξουσία. Ένα κομμάτι από κείνο το στρατό έχει μετακομίσει τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ που κάηκε η μισή Αττική και ούτε μία συγγνώμη...

❁ ΤΟ... ΘΑΥΜΑ!
Έκανε το θαύμα της η Παναγιά και αφέθηκαν ελεύθεροι οι δυο στρατιωτικοί μας. Αυτό έλεγαν και ξανάλεγαν οι άθεοι της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ναι, οι άθεοι με πρώτον και καλύτερο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να κάνει σπέκουλα να βγει από το κάδρο των καμμένων της Αττικής!

■ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ... ΕΓΚΥΩΝ!
Για το θαύμα της Παναγίας έκανε λόγο και ο στρατάρχης Πάνος, ο οποίος «ποστάρισε» την εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας για να την συνδέσει με την απελευθέρωση των παιδιών από τους Μουσουλμάνους Τούρκους! Μόνο που αυτή η Παναγία είναι αφιερωμένη στις εγκύους γυναίκες! Είχαμε γκαστριά στις φυλακές Αδριανούπολης και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι;

❖ Η ΠΑΓΙΔΑ...
Εμείς γνωρίζαμε ότι οι δύο στρατιωτικοί πριν 167 μέρες είχαν πέσει σε καλοστημένη παγίδα των Τούρκων εκεί στα σύνορα του Έβρου και ότι 167 μερόνυχτα τα πέρασαν στα γκισντάμια τα τούρκικα και η ψυχή τους το ξέρει πώς πέρασαν. Εμείς ακούσαμε από το στόμα του Υφυπουργού μπάρμπα Φώτη Κουβέλη ότι ήταν διαδικαστικό θέμα τριών-τεσσάρων ημερών η απελευθέρωσή τους και πέρασαν 167 μερόνυχτα. Εμείς ακούγαμε τον Υπουργό-στρατάρχη Πάνο ότι μπορεί και να κάτσουν και δύο χρόνια φυλακισμένοι και ευτυχώς (;) έκατσαν μόνο (!) 167 μέρες.

❁ Η ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ...
Η αποφυλάκιση των δύο παιδιών η αλήθεια είναι ότι χαροποίησε όλους τους Έλληνες οι οποίοι ουδέποτε χώνεψαν αυτή την σύλληψη έτσι όπως έγινε και για τους λόγους που έγινε αυτή. Όλοι οι Έλληνες γίναμε θεατές ενός σήριαλ στο οποίο έπαιξαν τα δύο Ελληνόπουλα και οι Τούρκοι Εισαγγελείς και δικαστές που χρειάστηκαν 167 μέρες για να διαπιστώσουν τις συνομιλίες τους μέσω τηλεφώνων και το τι έλεγαν και με ποιους. Μία διαδικασία πέντε-δέκα λεπτών κράτησε 5,5 μήνες! Μιλάμε για τόσο πολύ οργανωμένο κράτος η Τουρκία!

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ...
Μόλις τελείωσε το «θαύμα» της Παναγιάς, άρχισαν τα θαύματα του Μαξίμου και του αθέου πρωθυπουργού! Αυτός προπονούνταν από το 2015 για να φτάσει στο προχθεσινό θαύμα! Ναι, όπως σας το γράφω. Τρεις σελίδες «θαύματα» εξέδωσε το Μαξίμου για να πείσει τους «πιστούς του» ότι όλα έγιναν κατόπιν ενεργειών τους και ιδιαίτερα του ίδιου του θαυματοποιού του Αλέξη.

■ ΟΛΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ!
Ο Αλέξης τα έκανε όλα και φτάσαμε στην απελευθέρωση, διότι εκείνος εξομάλυνε τις σχέσεις του με τους Τούρκους. Αυτός έφερε στην χώρα Τούρκο Πρόεδρο μετά από 65 χρόνια. Αυτός συναντήθηκε με τον Ερντογάν πριν από δύο μήνες και του... άλλαξε τα φώτα στο ψηστήρι. Τα πήρε όλα ο Αλέξης μας χωρίς να δώσει τίποτα! Ο Αλέξης έπιασε κορόιδο τους τουρκαλάδες και τώρα τον παρακαλάνε να του κάνουν όλα τα χατήρια. Δεν τους έδωσε τους οκτώ για να πάρει τους δύο, ούτε τους έδωσε τίποτα στη Θράκη! Αυτά μας λένε από το Μαξίμου και νομίζουν ότι μιλάνε σε τούρκικα μπουταλάδικα μπουλούκια. Ο Αλέξης όμως ήταν πρωθυπουργός όταν λίγο έλειψε να γίνει ναυμαχία στο Αιγαίο!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ!..
Αγκαλίτσες και φιλάκια οι ΚαμμενοΚατρούγκαλοι στα παιδιά τα οποία κράτησαν την ψυχραιμία τους και την αξιοπρέπειά τους, διασώζοντας το κύρος του στρατεύματος. Ένα ακόμη σόου από την Κυβέρνηση για να σβήσουν την τραγωδία στο Μάτι όπου τους 96 μέχρι στιγμής έχουν φτάσει οι νεκροί. Πανηγυράκι στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης με το αεροπλάνο το πρωθυπουργικό που μετέφερε τον Κατρούγκαλο, ο οποίος έτρεξε να πάρει τη δόξα της απελευθέρωσης. Μέχρι πρότινος ήταν χωμένος στο λαγούμι, διότι τον έχουν στη μπούκα οι Έλληνες συνταξιούχοι που τους έχει ρημάξει με τους περιβόητους νόμους του!

❁ ΟΙ ΣΕΜΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΣΑΛΩΜΕΝΟΙ!
Σεμνοί και αξιοπρεπείς οι δύο στρατιωτικοί σεβάστηκαν τις στιγμές, αλλά και τη θέση τους. Δεν έκαναν τίποτα παραπάνω απ’ όσα το καθήκον τους προβλέπει και επιβάλλει. Έκαναν αυτό που διδάχτηκαν στις πολεμικές σχολές που φοίτησαν, κάτι που δεν σεβάστηκαν οι διάφοροι άκαπνοι υπηρετήσαντες περί το Κολωνάκιον και το τριεθνές (Χαλάνδρι – Χολαργός – Παπάγου).

■ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ...
Μεγάλη η περιπέτεια για τους φυλακισμένους και για τους γονείς τους, οι οποίοι τραβούσαν Γολγοθά. Όλοι οι υπόλοιποι απλοί θεατές στους οποίους ήλθε ξαφνική η απόφαση των Τούρκων να προβούν στην αποφυλάκιση. Οι ίδιοι οι κυβερνητικοί τα είχαν χαμένα όταν τους έφτασε το μαντάτο. Απορούσαν με την απόφαση των Τούρκων να αφήσουν ελεύθερους τους δύο Έλληνες. Στην αρχή το έριξαν στο θαύμα της Παναγιάς για να το αποδώσουν αργότερα σε θαύμα του θαυματοποιού Αλέξη, ο οποίος εκπαιδεύονταν επί 3½ χρόνια! Αυτός ντε που θα έκανε θαύματα και δεν θα υπέγραφε μνημόνια, θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, θα κρατούσε τα 751 ευρώ κατώτερο μισθό, δεν θα ξεπουλούσε τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και χιλιάδες άλλα τέτοια. Ω, του θαύματος, τα έκανε όλα τ’ αντίθετα! Αυτά μόνο μ’ ένα θαύμα θα τα έκανε!

ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ!..
Εκεί που δεν έκανε το θαύμα του ήταν τον Νοέμβριο του 2017 που δεν απέτρεψε τον πνιγμό 24 ανθρώπων και στην Αν. Αττική το κάψιμο 96 μέχρι στιγμής! Εκεί ο Θεός δεν έβαλε το χέρι του και τ’ άφησε όλα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ­ΝΕΛ και στον γίγαντα Υπουργό «μακαρίτη» Τόσκα, τον οποίο αν και δεν έκανε κανένα λάθος, ο Αλέξης τον «αποκεφάλισε» μαζί με τα εξαπτέρυγά του τους Αρχηγούς ΕΛΑΣ - Πυροσβεστικής!

❁ Ο ΤΡΑΜΠ!
Α! Μην ξεχάσω! Ας είναι καλά ο «άγιος» Τραμπ που έχει πιάσει από τα «αχαμνά» τον Ερντογάν που είπαμε ότι μπορεί να είναι σουλτάνος, αλλά δεν είναι τόσο μ....κας που να μην ξέρει τι του γίνεται. Καιρός είναι να ξανακουστεί εκείνο το Σημίτειον «Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς»!

ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ...
Τώρα, υπάρχει κανείς Έλληνας, Τούρκος ή άλλης εθνότητας που να πιστεύει ότι πήραμε χωρίς να δώσουμε τίποτα, όταν είναι γνωστό ότι η λέξη αλισβερίσι μας παραπέμπει στην Τουρκία; Η υπόθεση εκλογής Μουφτήδων στην Θράκη που ήταν αίτημα του ίδιου του Ερντογάν λέτε να μην έπαιξε κανένα ρόλο; Είχε φροντίσει πιο πριν μήπως ο Υπουργός Γαβρόγλου για ικανοποίηση του αιτήματος;

■ Η ΛΥΣΗ...
Θεωρώ πως η μόνη λύση στο θέμα του Γηροκομείου Ιωαννίνων είναι η κατάργηση του σχετικού με τα καύσιμα Νόμου, κυρίως για τα ιδρύματα κοινωνικής προσφοράς, τα οποία στηρίζονται σε αγαθοεργίες. Δεν είναι παραγωγική μονάδα που κερδίζει πακτωλούς ένα Γηροκομείο για να μπαίνει στις απαγορεύσεις των πάσης φύσεως εγκεφάλων που διαφεντεύουν τα αρμόδια Υπουργεία. Δεν έκανε λαθρεμπόριο το Γηροκομείο Ιωαννίνων για να μπει στο μάτι του κυκλώνα και να υποστεί τόση βάρβαρη τιμωρία. Και δεν είναι η οικονομική τιμωρία μόνο, αλλά θα υπάρξουν και ποινικές ευθύνες προς δικαίους και αδίκους και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.