ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ
Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Δήμος Ιωαννιτών για να λύσει τον γόρδιο δεσμό του μεγάλου δακτυλίου, αφού ο αρμόδιος Υπουργός Σταθάκης ή δεν καταλαβαίνει ή δεν θέλει να καταλάβει περί τίνος πρόκειται! Μάλιστα ο Δήμαρχος καλεί για συμπαράσταση τους βουλευτές του Νομού να βάλουν πλάτη για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Δηλαδή ο Δήμαρχος ζητάει από τους «εμπρηστές» να γίνουν πυροσβέστες από τη μια στιγμή στην άλλη!

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ;
Το γράψαμε προχθές, το επαναλαμβάνουμε και σήμερα. Ο Σταθάκης επικαλείται την προσφυγή του Προέδρου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων κ. Απ. Κοκορδάτου και του κατοίκου Ιωαννίνων Ευάγγελου Λιβιτσάνου! Και ερωτάται η Δ.Α., ο κ. Απ. Κοκορδάτος με την ιδιότητα του Προέδρου έχει κάποια σχέση με τον Απόστολο Κοκορδάτο που ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την σημερινή κυβερνούσα παράταξη του Δήμου; Είναι ο ίδιος Κοκορδάτος για τον οποίο μίλησε στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος κ. Θ. Μπέγκας λέγοντας ότι κάποιος «πλαστογράφησε» την υπογραφή του;

ΤΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ
Καλά κάνει και προσφεύγει στο ΣτΕ η Δημοτική Αρχή για να διεκδικήσει τα δίκια της. Δυστυχώς όμως τα βρίσκει μπαστούνια από εκείνους που η ίδια αγκάλιαζε για να κάνει αντιπολίτευση σε προηγούμενες Δημοτικές Αρχές που είτε το θέλουν είτε όχι έβαλαν τη σφραγίδα τους σ’ αυτή την πόλη με έργα. Οι σημερινές κινήσεις είναι κινήσεις απόγνωσης από τη μια μεριά και εντυπωσιασμού από την άλλη, διότι πρέπει να δικαιολογήσουν την απραξία. Μάλιστα η Δημ. Αρχή έχει αρχίσει και ρίχνει νούμερα στην πιάτσα για έργα οκτώ μήνες πριν τις εκλογές. Αυτό που κάνουν όλοι οι Δήμοι σ’ όλη τη χώρα!

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Όποιος είχε πει ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις είχε άγρια μεσάνυχτα από Ελλάδα. Εδώ σ’ αυτή τη χώρα όλα γίνονται από την ανάποδη και έχουμε μπερδέψει κόσμο και κοσμάκη. Ας αναθεωρήσει ο μπάρμπα Ουμπέρτο Έκο αυτά τα περί ξεραΐλας από ειδήσεις τον Αύγουστο βγάζοντας την Ελλάδα από το κάδρο της δικής του ρήσης.

■ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ
Αύγουστος 2018 και την Ελλάδα ακόμη κυβερνά η εθνοσωτήριος συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η οποία έχει αρχίσει να τρώει τα δικά της παιδιά, για να γλυτώσουν τα δικά τους κεφάλια οι ΑλεξοΠάνοι! Με το έμπα του Αυγούστου νάτοι οι πρώτοι αποκεφαλισμοί εκείνων που ενώ τα έκαναν όλα καλά κάτι πήγε στραβά και καμιά εκατοστή νοματαίοι κάηκαν ζωντανοί.

ΤΟΣΚΑΣ Ο...ΑΣΦΑΛΤΟΣ!
Η αρχή των αποκεφαλισμών έγινε από τον περιβόητο Τόσκα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος όχι μόνο προστασία δεν προσέφερε αλλά αφού τους οδήγησε στην πυρά στη συνέχεια έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση, λέγοντας ότι όσο και να έψαξε αυτοκρινόμενος δεν διεπίστωσε ότι έκανε κάποιο σφάλμα που να οδήγησε την Αττική σε ολοκαύτωμα.

ΟΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ
Μετά τον Τόσκα ήλθε η σειρά των θλιβερών αρχηγών Πυροσβεστικής και ΕΛ.ΑΣ.! Και οι δύο νύκτα φαγώθηκαν για να μπουν άλλοι στη θέση τους ο μεν ένας που επί εποχής του είχε καεί η μισή Ζάκυνθος, Μανθεόπουλος ονόματι, ο δε άλλος της ΕΛ.ΑΣ. είναι από τους μάχιμους του σώματος σε σχέση με τον Τζουμερκιώτη Τσουβάλα που κατά τους αστυνομικούς ήταν απλώς «χαρτιάς» δηλαδή πάντοτε ήταν των γραφείων κι όχι σε μάχιμες θέσεις.

■ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ;
Και ξαφνικά μάθαμε ότι υπήρχε κι ένας Καπάκης, ο οποίος ήταν ο συντονιστής του ολοκαυτώματος! Από την παραίτησή του έγινε γνωστό ευρύτερα ότι υπήρχε ένας τέτοιος που παρίστανε τον Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

ΑΦΑΝΤΟΣ
Καπάκης εδώ, Καπάκης εκεί, πού είναι ο Καπάκης ρε παιδιά! Όλο αυτό το όνομα ακούγονταν μετά την τραγωδία. Άφαντος ο συντονιστής από όσες συσκέψεις γίνονταν και ούτε του δίνονταν ο λόγος να πει πόσο καλά συντόνισε το έργο του ολοκαυτώματος, στο οποίο κάηκαν καμιά εκατοσταριά άνθρωποι. Δήλωσε παρών με την παραίτησή του λοιπόν ο Καπάκης, ο οποίος όσο κι αν κύλησε τελικά συνάντηση με τα τετζερέδια της θλιβερής κυβέρνησης δεν βρήκε.

ΟΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ
Την ώρα της μάχης δεν παραιτούνται ωρέ τα παλικάρια, είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης σε διάγγελμά του μια βδομάδα μετά τις φωτιές. Λέγοντας παλικάρια ο Αλέξης εννοούσε τους Τόσκες και τους τρεις άλλους αποκεφαλισθέντες. «Όποιος μιλάει για αποκεφαλισμούς είναι εχθρός της πατρίδας (και είναι με το ΣΚΑΪ)» είχε πει και για να εκδικηθεί τους εχθρούς του απαγόρευσε συνευρέσεις Συριζαίων με τους ΣΚΑΪτες που φόρεσαν πρελέζες από την στεναχώρια τους.

■ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ
Δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις διότι ήθελε ο ίδιος να έχει την ικανοποίηση των αποκεφαλισμών και τη δόξα από την ηρωική αυτή του πράξη. Λειτούργησε ως κακέκτυπο του μακαρίτη του Ανδρέα, ο οποίος κάθε φορά που ζορίζονταν έριχνε έναν Υπουργό στην αρένα για να ικανοποιηθούν τα άγρια ένστικτα του πόπολου. Ότι έκαναν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες με τους Χριστιανούς στις Ρωμαϊκές αρένες, όπως σας έγραφα και την προηγούμενη εβδομάδα.
❖ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Και οι άλλοι έκαψαν την Ηλεία, λένε μ’ ένα στόμα οι σημερινοί ανευθυνοϋπεύθυνοι της κυβέρνησης και απαιτούν ισοβάθμιση των γεγονότων. Αλλά αυτό είναι το ζητούμενο την σήμερον ημέραν; Πόσοι χάθηκαν τότε και πόσοι τώρα ή το ότι θα πρέπει πρώτα να μη χάνεται καμιά ζωή καμιά περιουσία και στη συνέχεια τα παθήματα να γίνονται μαθήματα. Δηλαδή ότι έγινε ή δεν έγινε στην Ηλεία και το ότι δεν έπρεπε να επαναληφθεί σε καμία περίπτωση σε καμία περιοχή σε κανένα άνθρωπο, δεν πέρασε από το μυαλό τους;

❁ ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ
Σε τραγική κατάσταση οι πληγείσες οικογένειες και περιοχές και τραγικότεροι μέχρι ελεεινοί όσοι προσπαθούν να καλύψουν την γύμνια τους. Ελεεινοί και τρισάθλιοι όλοι αυτοί που πατώντας πάνω στην καταστροφή έχουν αναλάβει να κάψουν τώρα και τους εγκεφάλους ημών των νεοελλήνων που τους ανεχόμαστε ακόμη.

■ ΑΨΟΓΑ!
Όλα λειτούργησαν άψογα είπαν οι «αποκεφαλισθέντες» για να το επαναλάβει αυτό ο Υπουργός Πολάκης παίζοντας άριστα τον ρόλο που του έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός. Όλα λειτούργησαν άριστα αλλά την όλη εικόνα την θόλωσαν οι νεκροί είπε τη μια φορά για να κάνει διόρθωση και το «θόλωμα» να το κάνει «μαύρισμα»!

❖ ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ!
Ώστε έτσι λοιπόν. Οι νεκροί φταίνε που χάλασε η άριστη εικόνα που είχε μέχρι τις 23 Ιουλίου του 2018 η Ελληνική Κυβέρνηση! Αυτοί οι νεκροί μεταξύ αυτών ένα μωρό έξι μηνών θα πρέπει να απολογούνται στον αιώνα τον άπαντα για την πράξη του ολοκαυτώματος που πήγαν κι έπεσαν στη φωτιά και κάηκαν και μαζί μ’ αυτούς κάηκε και η εικόνα του Έλληνα Μαδούρο.

ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ
Δεν είναι σε καμία περίπτωση για πολιτική εκμετάλλευση τέτοιου είδους γεγονότα, αλλά εκεί σε οδηγούν οι κινήσεις και οι πράξεις των ιθυνόντων. Από την ημέρα που ξέσπασε η καταστροφική φωτιά οι ίδιοι άνοιξαν το χορό των πολιτικών τακτικών για να σώσουν τα τομάρια τους. Πάνω από διακόσιοι άνθρωποι είχαν καεί και οι κυβερνώντες δεν γνώριζαν την ύπαρξη ούτε ενός θύματος. Έκαναν ολόκληρο σόου μπροστά στις κάμερες της ΕΡΤ για να μειώσουν το κακό που είχε βρει την Αττική με τον Πρωθυπουργό να κάνει τον ανήξερο και ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από ένα πανηγυράκι βράβευσής του!

■ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ
Όπως ήταν φυσικό τα κακά μαντάτα ήλθαν από τις δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά τις φωτιές καίνε τον... κώλο τους! Στο 12-13% υπολογίζεται πλέον η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η δύναμή του συνεταίρου Πάνου ΑΝΕΛίτη έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο της μονάδας! Αυτά είναι εκείνα που απασχολούν την κυβέρνηση και έχουν απολύσει τα κομματόσκυλά τους που τύφλα να έχουν τα κοπρόσκυλα να βρίζουν τους ανάλγητους δημοσιογράφους που τους χαλάνε το όνειρο.

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ
Έκαναν λέει αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. τον άνθρωπο εκείνο που είχε την ευθύνη της οργάνωσης της προστασίας των μετακινήσεων του Πρωθυπουργού. Είναι εκείνος που έστηνε τα μπλόκα με τις κλούβες και τις εκατοντάδες των ενστόλων, οι οποίοι σαν μέλημά τους έχουν την προστασία του αυτοκράτορα Αλέξη που τύφλα να έχει ο φίλος του Μαδούρο σε προστασία. Αν θέλει ας σκάσει μύτη ντρόουν στην Μακεδονία όταν πάει ο Αλέξης στη ΔΕΘ. Κομμένα τα ντρόουν από τα Τέμπη και πάνω!

❁ Η ΕΞΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟ
Έχετε ακούσει εσείς οι Παναθηναϊκοί για τον νέο Τσάκα που ακούει στο όνομα Πάιροτς και είναι Ταϋλανδός και ο οποίος θα αγόραζε την ομάδα! Όχι μόνο τον χάσαμε αλλά χάθηκε και η παρέα του που αποτελούσε την νέα διοίκηση και που είχε δύο πρώην αυτοδιοικητικούς στη σύνθεσή της, αλλά ο Παναθηναϊκός εξορίστηκε και από την Λεοωφόρο Αλεξάνδρας και στο εξής να παίζει στο ΟΑΚΑ. Εκεί έστειλε τον Αλαφούζο ο ερασιτέχνης ΠΑΟ στον οποίο χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής του. Όσο για τον Πάιροτς μη τον είδατε, μη τον απαντήσατε και προς το παρόν μένουν αμανάτι οι «φίλοι» του που έπαιζαν ως σωτήρες το προηγούμενο διάστημα.

 Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.