ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΓΑΛΑ...
Παίρνει τεράστιες διαστάσεις τελικά η εισαγωγή γάλακτος στη χώρα μας, το οποίο, αφού βαπτιστεί ελληνικό, τυροκομείται, γίνεται φέτα και πωλείται ως ελληνική φέτα εντός κι εκτός Ελλάδος. Μάλιστα, έγινε γνωστό το κύκλωμα που διακινεί αυτό το γάλα, χωρίς όμως να δίνονται τα ονόματα στη δημοσιότητα!
ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ...
Γνώστης αυτής της διαδρομής ο Αλέκος Καχριμάνης, που όμως κι εκείνος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη δημοσιοποίησης του κυκλώματος, αφήνοντας το Υπουργείο Γεωργίας να το πράξει, αλλά κι εκείνο δεν τολμάει. Ας το κάνουν οι κτηνοτροφικές οργανώσεις για να προστατέψουν τα δικά τους προϊόντα και τα δικά τους συμφέροντα, διότι οι κτηνοτρόφοι βλέπουν τον κόπο τους να τον τρώνε οι επιτήδειοι που έχουν στήσει την μπίζνα σε ξενοδοχείο της Βουλγαρίας και φτάνουν να κάνουν «φέτα» στους πρόποδες της Πάρνηθας!
ΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ...
Ακόμη και οι κτηνίατροι μπαίνουν στην υπόθεση εισαγόμενου γάλακτος, κάνοντας λόγο για επικίνδυνες καταστάσεις ακόμη και για την υγεία των καταναλωτών. Μιλούν και για εισαγωγή μεταδοτικών ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Επομένως, ας κινηθούν επιτέλους οι πάσης φύσεως υπεύθυνοι για να προλάβουν τα χειρότερα και προτού να είναι αργά.
Η ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ...
Προς την κατεύθυνση της προστασίας του ελληνικού γάλακτος και της προστασίας της φέτας κινείται η Διεπαγγελματική, η οποία σιγά-σιγά αρχίζει να σχηματοποιείται και να γίνεται αποδεκτή από όλο τον γαλακτοκομικό κόσμο της χώρας. Σ’ αυτή την προσπάθεια πρωτοστάτησε ο «δικός» μας Γιάννης Βιτάλης που είναι και ο αντιπρόεδρος της «Δωδώνης», η οποία, να το ξαναγράψουμε, ουδέποτε διανοήθηκε να εισάγει ούτε μία σταγόνα γάλακτος όπως και όλες οι άλλες γαλακτοβιομηχανίες της Ηπείρου όπως διαβεβαιώνει ο Αλέκος Καχριμάνης που ξέρει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα!
ΝΑΫΛΟΝ ΤΣΑΝΤΕΣ...
Γέμισαν οι δρόμοι, οι πολυκατοικίες κι άλλα δημόσια στέκια από τις νάυλον τσάντες στις οποίες περιέχονταν φυλλάδια και Καινές Διαθήκες, κάτι που κίνησε το ενδιαφέρον των πολιτών πολλαπλώς. Ιδιαίτερα προκάλεσε το ενδιαφέρον της Μητρόπολης Ιωαννίνων, η οποία έκανε λόγο για έργο προτεσταντών, που με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να κάνουν προσηλυτισμό...
ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ...
Οι νάυλον σακκούλες από τη μία πλευρά έχουν την ελληνική σημαία κι από την άλλη το «Χριστός Ανέστη», ενώ στα φυλλάδια μιλούν για το κοινωνικό έργο της συγκεκριμένης οργάνωσης και φυσικά η «Καινή Διαθήκη» είναι μεταφρασμένη στην δημοτική γλώσσα με τον ανάλογο σχολιασμό. Αυτά όσον αφορά την πρακτική της οργάνωσης.
ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ!..
Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι το πού βρέθηκε τόσο χρήμα για να φτάσει αυτό το σακκουλάκι σε κάθε σπίτι της πόλης μας. Επίσης, πόσος κόσμος χρειάστηκε για να γίνει αυτή η διακίνηση του υλικού, έτσι ώστε αυτό να φτάσει στα χέρια κάθε συμπολίτη.
Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ...
Από την άλλη μεριά, καλή η επισήμανση της Μητρόπολης Ιωαννίνων ότι αυτό το υλικό δεν έχει να κάνει με δράση της ίδιας ή άλλης επίσημης εκκλησίας της χώρας. Κατά τ’ άλλα, μπορεί εύκολα κανείς να ξεχωρίσει μόνος του τι είναι εκείνο που είναι κοντά στις πεποιθήσεις του και αν είναι κάτι που γίνεται για προπαγανδιστικούς λόγους. Ας φροντίσει η Ελλαδική Εκκλησία να θωρακίσει το ποίμνιό της έτσι ώστε κάθε είδους προσπάθεια να μη βρίσκει έδαφος να πατά!
ΚΙΒΩΤΟΣ ΓΝΩΣΗΣ!
Με την ευκαιρία να σημειώσω το έργο που παράγει το Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Κοπάνων που λειτουργεί ως πραγματική κιβωτός γνώσης για εκατοντάδες νέα παιδιά της περιοχής Αμπελοκήπων και όχι μόνο. Παρά τις αρχικές δυσκολίες, τώρα, τα τελευταία χρόνια, έχει βρει το σωστό δρόμο λειτουργίας και το εμπιστεύονται γονείς και πολλά παιδιά. Πολυεπίπεδη η ενασχόληση και η εκπαίδευση των παιδιών και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους οικονομικά, καθ’ ότι κάθε δράση είναι δωρεάν λόγω και της εθελοντικής προσφοράς των δασκάλων! Αυτό το έργο της εκκλησίας το ζουν πολλά παιδιά και πολλοί γονείς και αυτό η Εκκλησία έχει και λόγο και υποχρέωση να το προβάλλει για να αποδείξει ότι εκτός των άλλων έχει κι αυτού του είδους την κοινωνική προσφορά!
Η ΔΙΑΡΡΟΗ...
Αν όχι καθοριστικό, τουλάχιστο ουσιαστικό λόγο είχε η «παρέμβαση» της στήλης στην αποκατάσταση της διαρροής νερού στην οδό Πυρσινέλα, το οποίο επί μέρες έτρεχε ποτάμι, χωρίς να ενδιαφέρεται κάποιος. Γράψαμε, λοιπόν, για την διαρροή, η οποία κατ’ άλλους ήταν ευθύνη της πολυκατοικίας και κατ’ άλλους της ΔΕΥΑΙ, που τελικά το περασμένο Σαββατοκύριακο έγινε αποκατάσταση της βλάβης με ευθύνη της πολυκατοικίας, αλλά με επισήμανση και αυστηρή προειδοποίηση της ΔΕΥΑΙ. Τέλος καλό, όλα καλά, ακόμη και στον καιρό της κρίσης.
ΟΥΤΕ ΣΤΗΜΕΝΗ!
Ούτε μία στημένη δημοσκόπηση δεν μπορεί η «Καλογριτσιάδα» για να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ! Άνοιξε - έκλεισε την διαφορά μεταξύ Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ στις 5,5 μονάδες και καταβαράθρωσε τους ΑΝΕΛ στο 1%! Γιατί εγώ πιστεύω ότι αυτή η δημοσκόπηση έγινε για να εξοντώσει τους ΑΝΕΛ περισσότερο κι όχι για να προσφέρει υπηρεσίες στον Αλέξη; Μια λεπτομέρεια: Η εταιρεία που έφτιαξε την δημοσκόπηση, εντελώς συμπτωματικά, είναι ιδιοκτησίας αποτυχημένου υποψηφίου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν η πρώτη του δημοσκόπηση!
ΤΟ ΚΛΙΜΑ...
Προσπαθεί να φτιάξει κλίμα ο Αλέξης εν όψει της φετινής ΔΕΘ. Δύο απανωτά ταξίδια στην Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες, δείχνουν ότι προθερμαίνει το έδαφος έτσι, ώστε να είναι όσο περισσότερο «αναίμακτη» η παρουσία του στην ΔΕΘ. Από τώρα κάνει και πράξεις για τον αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης από ενοχλητικούς, ετερόκλητους όχλους που θα του κάνουν ανάλογη «υποδοχή»!
ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ...
Ενώ τους φτύνουν, εκείνοι το παίρνουν για ψιχάλισμα! Καθημερινά γίνονται διαδηλώσεις για το ξεπούλημα της Μακεδονίας κι εκείνοι κάνουν λόγο για φασιστοειδή που θέλουν να γκρεμίσουν την Κυβέρνηση. Δεν ήταν φασιστοειδή και τραμπούκοι οι πρώτοι διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, αλλά όλοι οι άλλοι που τώρα κατεβαίνουν σε όλη την Ελλάδα! Τάδε έφη προχθές ο περιβόητος Φίλης, πρώην Υπουργός Παιδείας!
Η ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ...
Να ισοφαρίσει την απέχθεια των Ελλήνων για τη συμφωνία της Πρέσπας με το ταξίδι της Ντόρας στην Τουρκία για την ενθρόνιση του Σουλτάνου, επιχειρεί ο Αλ. Τσίπρας. Μάλιστα κατήγγειλε την Ντόρα από την Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός για την παρουσία της στην «ενθρόνιση», την στιγμή που οι δύο Έλληνες αξιωματικοί είναι φυλακισμένοι στις τούρκικες φυλακές! Ποιος τα λέει αυτά; Ο πρωθυπουργός που επί δικής του πρωθυπουργίας και επί υπουργίας στο Αμύνης του συνεταίρου Πάνου, οι Τούρκοι «έκλεψαν» τους δύο φυλακισμένους!
ΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ...
Δεν πρέπει να κλείσουμε διαύλους επικοινωνίας, έστω κι αν αυτοί είναι οι Τούρκοι, αν θέλουμε να στηρίζουμε κι αυτά τα δύο φυλακισμένα παιδιά, απάντησε η Ντόρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα περιμένουμε να γίνει ο Κυριάκος πρωθυπουργός για να πράξει κάτι τέτοιο.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΖΕΙ!
Όπως και να το κάνουμε, η Ντόρα δεν είναι ούτε Τσίπρας, ούτε Κοτζιάς, ούτε Καμμένος και το έχει αποδείξει πολλάκις αυτό στο παρελθόν, από όποιο μετερίζι βρέθηκε. Επομένως οι συμβουλές, οι παρατηρήσεις, οι καταγγελίες όλων των «προσκυνημένων» δεν πιάνουν πάνω της. Άλλωστε, δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που ο Ερντογάν, πάτησε το πόδι του σ’ ελληνικό έδαφος και μάλιστα σε Μαξίμου και προεδρικό μέγαρο, όπου πήρε αμπάριζα τους ενοίκους τους. Εκεί έλαβε την διαβεβαίωση από τον Αλέξη μας, ότι θα του στείλει πεσκέσι τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει!
ΟΙ ΒΟΛΕΣ...
Προς τι λοιπόν οι βολές προς την Ντόρα, η οποία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Ερντογάν και παρέστη στην Σουλτανοποίηση; Άλλωστε, η Ντόρα αυτή τη στιγμή μια απλή βουλευτής είναι, η οποία όμως έχει τη δυνατότητα να βάλει πλάτη σε εθνικά ζητήματα και σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής. Δεν είναι Τσίπρας και Κοτζιάς, ούτε Καμμένος, που κι εκείνος ντυμένος στρατάρχης είναι έτοιμος να κηρύξει πόλεμο με τους Τούρκους επειδή μέρα μεσημέρι του απήγαγαν τους αξιωματικούς, για τους οποίους ήταν θέμα ολίγων ωρών να διευθετηθεί! Κοντά στους πέντε μήνες τώρα περιμένουν στη φυλακή οι δύο στρατιωτικοί κι ακόμη πουθενά φως στο τούνελ.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.