ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ!
Να περάσει ο επόμενος από το σπίτι του Καμμένου να κλάψει στην αγκαλιά του και να αφήσει γεια στις εύμορφες και γεια στις μαυρομάτες! Ο «ΝοτιοΜακεδόνας» Λαζαρίδης δεν άντεξε αυτόν τον προσδιορισμό από Τσίπρα - Καμμένο - Κοτζιά - Καρανίκα και τα βρόντηξε κι αυτός ακολουθώντας τα χνάρια του άλλου Καμμένου, ο οποίος όμως δεν είχε στηρίξει τα τάματα της Αριστεράς και της ακροδεξιάς του Πάνου του.
ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ!..
Τέτοιου εθνικού περιεχομένου βάρος δεν αντέχουν οι ώμοι μου, φαίνεται να είπε ο Λαζαρίδης και έδειξε έστω κι εκ των υστέρων πατριωτικές ευαισθησίες. Αυτό δεν άρεχε στον καημένο Πάνο Κάμμενο και τον έριξε κι εκείνο στον λάκκο των πιράνχας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κι αυτός έναντι κάποιων αργυρίων παραιτήθηκε από τους ΑΝΕΛ που ήταν το σπίτι του μέχρι προχθές...
ΥΠΟΠΤΕΣ...
Ύποπτες αυτές οι παραιτήσεις που θυμίζουν την περίοδο της αποστασίας του 1965. Προσέξτε συνδυασμός: Και τότε ένας άλλος Μητσοτάκης είχε αποχωρήσει από την Ένωση Κέντρου με αποτέλεσμα να μπει σε περιπέτεια ο τόπος και να έλθει η χούντα το 1967! Αυτό βόλευε εκείνη την εποχή, αυτό έκαναν οι ΑνδρεοΠαπανδρέηδες. Αυτό πάνε να επαναλάβουν τώρα οι ΤσιπροΚαμμένοι γιατί με κάτι τέτοια τερτίπια πάνε να δικαιολογήσουν το τσουνάμι που έρχεται.
ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ...
Για σχέδιο ύπουλο που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά διαρρέουν από το Μαξίμου οι διάφοροι Καρανίκες. Καλά ο Πειραιάς είναι εχθρός (τώρα) του συστήματος ΤσιπροΚαμμένου, αλλά ο «λαγός» της Θεσσαλονίκης που δεν «έβλεπε» Μητσοτάκη πρωθυπουργό, πότε ανάνηψε και είδε το φως το αληθινό; Α ρε Ιβάν, με ποιους πήγες κι έμπλεξες και έχασες και το πρωτάθλημα!
ΤΟ ΣΑΝΟ...
Πόσο σανό να φάει τελικά ετούτος ο λαός για να παριστάνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και να ντύνεται στρατάρχης ο Πάνος; Έριξαν όλο το σανό της χώρας μας και έχουν αρχίσει να κάνουν εισαγωγή από Σκόπια και Αλβανία!
ΟΙ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ...
Έχουν περάσει στη σφαίρα της φαιδρότητας πλέον. Οι υποψίες των Ελλήνων γίνονται σιγά - σιγά οργή και αυτό άρχισε να φαίνεται στις υποδοχές που κάνουν στους κυβερνητικούς οι Έλληνες (δεξιοί, ακροδεξιοί, φασίστες). Όλοι αυτοί είναι που κάνουν φασαρία για να μη κρατηθεί στη θέση του ο λαοπρόβλητος Καμμένος, ο οποίος καλεί την δικαιοσύνη να προστατέψει το δημοκρατικό πολίτευμα που κινδύνεψε από ανατροπή λόγω απόπειρας επίθεσης στο γραφείο Κατσίκη! Πάντα ένας Κατσίκης είναι απαραίτητος!
ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ...
Ακροδεξιοί και φιλοφασίστες κατά τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση όσοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του Κατσίκη! Τόσο απλά! Έλα όμως που ήταν τα «φιλαράκια» του, τα παιδιά του Ρουβίκωνα, οπότε διαγράφονται δύο λέξεις, οι ακροδεξιοί - φιλοφασίστες! Τόσο απλά! Τι δεν καταλαβαίνετε; Α ρε Κατσίκη! Πόσο άτυχος ήσουν; Πώς να γίνεις τώρα αντιπρόεδρος Βουλής;
Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ...
Από το «Ζήτω ο Ιβάν» πέρασαν στο «σταύρωσον αυτόν» οι ΤσιπροΚαμμένοι. Ο ίδιος ο Καμμένος τον συνόδευε στο κανάλι «Ε» όταν έγινε ιδιοκτήτης του. Τώρα ανακάλυψε σκευωρία εις βάρος των ΑΝΕΛ με την «εξαγορά» του Λαζαρίδη, ο οποίος δηλώνει ΠΑΟΚτζής! Μιλάμε για πολύ ξετσίπωτους! Ο Ιβάν που δήλωνε λάτρης του μεγάλου ηγέτη Αλέξη και φυσικά που έπαιρνε συνοδό τον Πάνο στις δουλειές του!
ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ...
Σκηνικό Αμπατιέλου θύμιζε η «υποδοχή» που επεφύλαξαν οι Έλληνες του Λονδίνου στον Έλληνα Πρωθυπουργό. Τι ήταν η Αμπατιέλου; Ήταν εκείνη που είχε «υποδεχτεί» ανάλογα το βασιλικό ζεύγος Παύλου - Φρειδερίκης το 1965 και ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε την κόντρα Καραμανλή - Φρειδερίκης και που οδήγησε τον Καραμανλή σε παραίτηση και αυτοεξορία έντεκα ετών στο Παρίσι!
Η ΤΣΑΡΚΑ...
Μ’ ένα ντροβά στην πλάτη, με την Περιστέρα παραμάσχαλα και τα δυο παιδιά του ο Αλέξης βγήκε... τσάρκα στα Λονδίνα δοκιμάζοντας την τύχη του και τα νεύρα των Ελλήνων που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους κυρίως στην επανστατικότητά του. Ποια επαναστατικότητα! Αυτή που την έριξε στα σκυλιά για να κρατηθεί όσο περισσότερο μπορεί στην καρέκλα του πρωθυπουργού;
ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ...
Υποδοχή με κέρματα και την ιαχή «προδότη» έγινε μέρα - μεσημέρι στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος πήγε να φιλήσει τις ποδιές που είχε κατουρήσει όταν ήταν επαναστάτης! Υποδοχή από τους Έλληνες που πήραν των ομματιών τους όταν διεπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να γίνουν Καρανίκες στη χώρα τους.
Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ...
Είχε συμβεί και στον Γιωργάκη τέτοιου είδους υποδοχή με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου. Είχε κι εκείνος την φαεινή ιδέα να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να δοκιμάσει την «αγάπη» που έτρεφαν οι Έλληνες της διασποράς στο πρόσωπό του. Ήταν μια στιγμή δοκιμασίας την οποία θα προσπαθεί να ξεχάσει και δεν θα το μπορεί.
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ...
Ακόμη δεν έχουν κοπάσει οι θρήνοι από τους 24 πνιγμένους στη Μάνδρα Αττικής και νάτα πάλι τα ποτάμια να κατεβαίνουν από τα βουνά έτοιμα να ξαναπνίξουν κόσμο! Όπως και τότε, το περασμένο Φθινόπωρο, έτσι και τώρα η Περιφερειάρχης συντρόφισσα Δούρου ψάχνει για υπεύθυνους να φορτώσει τα εγκλήματα. Θα ξανακάνει μηνύσεις σε υπευθύνους για να λυθεί το πρόβλημα. Να δείτε που θα το κάνει...
ΑΠΟΥΣΑ-ΠΑΡΟΥΣΑ!
Λαλίστατη πριν το 2014 η συντρόφισσα Δούρου. «Δεν είναι δυνατόν να πνίγεται η Αττική από μια νεροποντή το 2014. Αν δεν φτιάξω το αντιπλημμυρικό θα παραιτηθώ», έλεγε τότε για να φτάσει στο σήμερα και να είναι εξαφανισμένη αυτή και η κυβέρνησή της. Το ξέρω πως και πάλι οι προηγούμενοι θα φταίνε. Η ίδια είναι εξαφανισμένη από την Μάνδρα αλλά ήταν «παρούσα» στο πάρτυ με τις «παρδαλές» στο Σύνταγμα!
Η ΑΚΥΡΩΣΗ...
«Περάστε μια άλλη φορά να σας εγκρίνουμε τον μεγάλο δακτύλιο Γεννηματά - Πανηπειρωτικό»! Αυτή είναι η θέση του Υπουργού Γ. Σταθάκη, ο οποίος ακύρωσε την περιβαλλοντική μελέτη που είχε υπογράψει ο «δικός» τους Β. Μιχελάκης, αφήνοντας στον αέρα ένα ακόμη έργο της Δημοτικής Αρχής, η οποία είχε επενδύσει το μέλλον της σ’ αυτό.
Η... ΣΥΝΔΕΣΗ!
Κάποιοι προσπαθούν να συνδέσουν αυτή την ανατροπή με τις καταγγελίες που είχε κάνει κάτοικος της Κενάν Μεσαρέ που ενοχλούνταν από την κατασκευή της. Αυτή την καταγγελία την έκανε σημαία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς τότε και τώρα όλα αυτά τα βρίσκουν μπροστά τους στον «εσωτερικό δακτύλιο» που οι περιβαλλοντικοί όροι του δεν τους κάνουν! Φτου κι από την αρχή και θα δούμε αν προκάνει η Δημοτική Αρχή να πει ότι έκανε κι αυτή ένα έργο!
ΗΤΑΝ ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ!..
Δεν τόλμησε να παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας ο αναπληρωτής υπουργός Σ. Φάμελος που έχει την ευθύνη για περιβαλλοντικά ζητήματα. Εκεί στο Δήμο Ζίτσας συζητούνταν το θέμα του βιοαερίου που θα εγκατασταθεί στην περιοχή και που έχει χαρακτηριστεί επιβλαβής μια τέτοια μονάδα στη ΒΙΠΕ. Παρ’ όλο που βρέθηκε στην Ηγουμενίτσα, εν τούτοις είχε... δουλειά στην Αθήνα και αρνήθηκε να περάσει από Γιάννενα!
ΤΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ...
Για τα Γιάννενα και συγκεκριμένα για τον Δήμο Ζίτσας η λειτουργία μονάδων βιοαερίου είναι ευλογία και δεν ενοχλεί κανέναν. Αντίθετα, στην πατρίδα του Φάμελλου, κάπου εκεί στη Θεσσαλονίκη, κρίθηκαν ακατάλληλες τέτοιες μονάδες και γι’ αυτό με εντολή Φάμελλου δεν εγκαταστάθηκαν ποτέ! Οι Ηπειρώτες είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού, οπότε φυτέψτε τους εκεί πέντε μονάδες βιοαερίου νάχουν να πορεύονται. Κι αν κάνουν κιχ, τότε φυτέψτε τους άλλες πέντε! Απλά, για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο 4 βουλευτές στο Νομό!
ΕΝΟΧΟΣ!
Έκανε και κάτι άλλο πιο βρώμικο ο κ. Φάμελλος. Κατέστησε ένοχη την Δημοτική Αρχή και πολλούς άλλους αντιδρώντες στο βιοαέριο επιρρίπτοντάς τους την ευθύνη για μη σωστό διάλογο με την κοινωνία. Δηλαδή, ο «εκλεκτός» κ. Φάμελλος ζητάει τα... ρέστα από τα μελλοντικά θύματα της δικής του κουτοπονηριάς!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.