ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΖΗΤΩ!
Άρατε πύλας. Ο Αλέξης μας, το καμάρι μας, ο λεβέντης μας, ο τσολιάς μας φόρεσε γραβάτα! Ζήτω ο Αλέξης! Ζήτω ο στρατός! Ζήτω η ΕΛΑΣ! Ζήτω ο Κοτζιάς! Ζήτω ο Τσακαλώτος! Ζήτω ο Καρανίκας!
ΠΑΘΑΜΕ...ΕΥΤΥΧΙΑ!
Ναι αδέλφια! Έχουμε πάθει μια τεράστια ευτυχία από την γραβατοποίηση του πρωθυπουργού μας. Τεράστια επιτυχία, όχι η ρύθμιση του χρέους, αλλά η γραβατοφόρεση του πρωθυπουργού κι αυτό είναι σημαντικός σταθμός για την πορεία της χώρας προς το μέλλον!
ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΖΩΝΑΡΙΑ...
Γραβάτα εκείνος, ζωνάρια με περισσότερες τρύπες οι ιθαγενείς της χώρας προς τους οποίους μιλούσε ο πρωθυπουργός. Α ρε κατακαημένο Ζάππειο τι έχεις δει και τι έχεις ακούσει. Εκεί που υπογράφονταν η είσοδος της χώρας στην ΕΟΚ από τον Εθνάρχη, προχθές έπαιξε θέατρο ένας πρώην καταληψίας του συγκροτήματος Γκράβας! Εκεί που κρεμούσαν οι κλέφτες τ’ άρματα κρεμούν οι γύφτοι τάργανα, ένα πράγμα...
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...
Φθηνή παράσταση της εποχής των μπουλουκιών αυτή που έστησε ο Τσίπρας, έχοντας για ακροατήριο τους διάφορους Πάνους και Κοτζιάδες που μόλις είχαν ξεπουλήσει την Μακεδονία. Παράσταση της γραβάτας ήταν αυτό που είδε και ο λαός και που ήταν η συνέχεια του δράματος «τα δώσαμε όλα για μια γραβάτα» που είχε παιχθεί στις Πρέσπες!
ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ...
Γελάκια, χαρούλες και χειροκροτήματα το «πληρωμένο» πλήθος που έβλεπε τον... ήρωα του θεάτρου σκιών να βάζει και να βγάζει γραβάτες. Από κάτω ο σύντροφος Πάνος στο ρόλο του άλλου ήρωα του θεάτρου σκιών να επαναστατεί χειροκροτώντας με τρέλα και κορδέλα! Από τον πολύ τον ενθουσιασμό ανακάλυψε τον καλύτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης! Πόση αηδία θέλει κανείς να ξεράσει;
ΒΑΣΤΑ ΑΛΕΞΗ!
Βάστα Αλέξη μην πέσουμε και ποιος θα μας σώσει! Αυτή είναι η σκέψη του Πάνου Καμμένου, ο οποίος παίζει και τον ρόλο του υπερπατριώτη. Αυτός που θα περνούσαν πάνω από το πτώμα του όσοι χάριζαν το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς! Αυτός που δεν θα υπέγραφε μνημόνια όρθιος, προφανώς διότι τα υπέγραψε στα τέσσερα και ανάσκελα μάλιστα!
ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ...
Ο καλύτερος πρωθυπουργός μετά την μεταπολίτευση λοιπόν ο Τσίπρας κατά τον Καμμένο, ο οποίος έφτυσε ακόμη κι αυτόν τον Καραμανλή και θα έχει τους λόγους του. Ουδέποτε ο Καραμανλής ήταν φασίστας και ακροδεξιός και αυτό φαίνεται να μην του το συγχωρεί ο για λίγο ακόμη πρόεδρος ΑΝΕΛ, αφού η διάλυσή τους είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί.
ΕΣΚΑΣΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ!..
Ρυθμίσαμε το χρέος και αυτό είναι η μεγάλη επιτυχία της δικής μας κυβέρνησης, έλεγε και ξανάλεγε γραβατωμένος στο Ζάππειο ο πρωθυπουργός. «Ποιο χρέος και ποια ρύθμιση αυτού» έλεγε την ίδια ώρα η γνωστή Λαγκάρντ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. Μάλιστα, η εν λόγω κυρία έδειξε να ξαφνιάζεται από την σοβαρότητα της ερώτησης όμως αμέσως έσκασε στα γέλια όταν κατάλαβε περί τίνος πρόκειται. Ποια ρύθμιση χρέους λοιπόν έγινε και για μια ακόμη φορά θυσιάστηκε ο δικός μας Αλέξης.
ΟΙ ΑΛΟΓΟΜΥΓΕΣ!
Αφού είπε όσα είπε στο Ζάππειο κι αφού φόρεσε λαιμοδέτη κι αφού γιόμησε με αλογόμυγες τους δικούς του, τελικά τον έβγαλε και τον ξαναπέρασε στο λαιμό των Ελλήνων οι οποίοι, ως ήταν και είναι φυσικό, δεν τον παίρνουν στα σοβαρά εδώ και καιρό. Μαζί μ’ αυτόν κι όλους τους άλλους σκερβελέδες που πανηγυρίζουν στις τηλεοράσεις τις μεγάλες επιτυχίες τους!
ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΕ ΜΕΤΡΟ...
Αν και σφιγμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε αρκετά πράγματα προχθές το βράδυ στην τηλεόραση. Με τον νου του σε ενδεχόμενη πρωθυπουργοποίησή του ήταν συγκρατημένος στις παροχές της επόμενης μέρας. Θα κάνει αλλαγές εκεί που επιτρέπονται και όχι αφειδώς εκεί που θα ήθελε. Στα εθνικά θέματα είπε ότι δεν θα αποδεχτεί την συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ σε ότι αφορά την παράδοση της γλώσσας και της εθνικότητας που είναι τα κύρια οχήματα του αλυτρωτισμού...
Η ΦΩΤΙΑ...
Πιασάρικο το ζήτημα διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους. Το δοκίμασαν κι άλλες κυβερνήσεις πριν τον Αλέξη και έσπασαν τα μούτρα τους. Το ράσο είναι η πιο επικίνδυνη φωτιά που μπορεί να κάψει πολλά πατζάκια των κυβερνώντων. Έριξαν τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ την βόμβα διαχωρισμού και πήραν αμπάριζα οι Δεσποτάδες ανά την χώρα και ετοιμάζονται για την αντεπίθεση.
ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ...
Να δω τώρα τον Αρχιεπίσκοπο που έχει υιοθετήσει το καλό παιδί, τον Αλέξη, ο οποίος έχει γίνει το κολλητάρι του. Έτσι σαν κολλητάρια που είναι πορεύονται αυτά τα 3½ χρόνια και ούτε μία διαφωνία δεν υπήρξε μεταξύ τους. Μάλιστα, στην υπόθεση ξεπούλημα της Μακεδονίας ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως η πολιτεία θα κάνει τη δουλειά της και ότι η εκκλησία ουδεμία σχέση πρέπει να έχει με διαδηλώσεις και ξεσηκωμούς.
Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ...
Τώρα, λένε οι Συριζαίοι, ήλθε η ώρα διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας και η απάντηση από ορισμένους ρασοφόρους είναι «Μολών λαβέ». Όχι πως θα γίνει κάτι σοβαρό, αλλά σε δουλειά να βρίσκονται οι Συριζαίοι για να συσπειρώσουν τον κόσμο τους που δεν τους χαμπαριάζει πια!
ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ!..
Πάλι στο κλαρί οι Καμμενοπροδότες για τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας. Πλην Τέρενς Κουίκ! Πάλι κορώνες αντίστασης από τον σταθερό στις απόψεις Πάνο Καμμένο! Το ζούμε τα χρόνια της συγκυβέρνησης που έβαζε κόκκινες γραμμές για να τις... πηδάει! Πάλι πάνω από το πτώμα του θα περάσουν όλοι εκείνοι που θα τολμήσουν να βάλουν χέρι στην εκκλησία. Να δείτε που σ’ αυτή την περίπτωση θα τον «θάψουν» με τα ίδια τα χεράκια τους οι Παππάδες!
Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ...
Τριάντα δύο νοματαίοι ήταν όλοι όσοι πήγαν να ενημερωθούν από τον Μουταφίδη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, για το Σκοπιανό ζήτημα και την συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ. Γι’ αυτούς τους 32 που ήταν οι συγγενείς του βουλευτή έγινε ο κακός χαμός προχθές το βράδι στη Θεσσαλονίκη όπου η ΕΛΑΣ ξόδεψε όλα τα ληγμένα καπνογόνα για να διώξει τους διαδηλωτές που είχαν κι έχουν αντίθετη άποψη από τον Μουταφίδη και την συγκυβέρνησή του. Επί ώρες η ΕΛΑΣ του Τόσκα πολεμούσε εναντίον των Ελλήνων εκείνων που είναι ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας...
ΜΥΡΙΣΕ...ΜΠΑΡΟΥΤΙ!
Στην αρχή ήθελαν να πάνε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ οι Συριζαίοι να γιορτάσουν το γεγονός του ξεπουλήματος. εκεί όμως μύρισε μπαρούτι διότι οι ΠΑΟΚτζήδες δεν είναι ΑΝΕΛίτες και γι’ αυτό μετακόμισαν σε χώρους της ΔΕΘ όπου έγιναν οι μάχες «ακροδεξιών», «φασιστών», «Νεοδημοκρατών» όπως αρέσκονται να λένε οι Συριζαίοι.
ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ...
Φασίστες και ακροδεξιοί οι διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη και όλοι εκείνοι που βρέθηκαν στις μάχες του Πισοδερίου την ημέρα της υπογραφής παράδοσης της Μακεδονίας και «δικά μας» παιδιά εκείνα που παραδίνουν στην κόλαση της φωτιάς και της καταστροφής την Αθήνα. Δύο μέτρα και σταθμά από τους ίδιους ανθρώπους...
ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ!
Πρέπει να το πάρουν χαμπάρι πια ότι η ανοχή τέλος. Όπου θα εμφανίζονται οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛίτες θα γίνεται «πανηγύρι» από τους αντιστασιακούς, διότι τέτοιους έφτιαξαν τα 3½ αυτά χρόνια της εξουσίας. Η «υποδοχή» που έγινε από Έλληνες του Λονδίνου στον Τσίπρα είναι ένα ακόμη δείγμα της «λατρείας» που τρέφουν για τον πρωθυπουργό της προδοσίας όπως τον χαρακτήρισαν. Το γιουχάισμα με το πέταγμα κερμάτων ήταν η εξαργύρωση της παράδοσης της Μακεδονίας. Επιτέλους, η «άλλη πλευρά» άρχισε να σηκώνεται από τον καναπέ!
Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ!
Σε μετάθεση του ιερέα Μαυρουδίου προέβη ο Άγιος Παραμυθιάς Τίτος ύστερα από όσα έχουν συμβεί μεταξύ αυτού και του εκκλησιάσματος. Η στήλη είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με την συμπεριφορά του εφημέριου προς τους πιστούς του χωριού και που τα πράγματα οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τον παπά να είναι μηνυτής! Τελικά τα δικαστήρια έκριναν αθώους τους πιστούς και ο ιερέας απομακρύνθηκε από τη ενορία. Υπάρχει θεία δίκη τελικά για όλους μας, ακόμη και για τους ρασοφόρους...
ΤΟ ΓΑΛΑ...
Πολυταξιδεμένο το γάλα εισαγωγής που γίνεται σε μαζικό επίπεδο τον τελευταίο καιρό. Το «δρομολόγιο» ξεκινά από Βουλγαρία, πάει Γαλλία, φτάνει Ηγουμενίτσα, «πάει» Κύπρο και καταλήγει Θεσσαλία κυρίως αλλά και στις πλαγιές της Πάρνηθας στην Αθήνα!
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ...
Μη φανταστείτε ότι τα βυτία κάνουν αυτό το δρομολόγιο! Όχι! Τα «ταξιδιωτικά έγγραφα» είναι αυτά που ταξιδεύουν μέχρι να χαθούν τα ίχνη και να γίνει η Ελληνοποίηση του γάλακτος από το οποίο παραγονται τα τυριά τα οποία βαπτίζονται φέτα. Στη στήλη έφτασαν ονόματα και διευθύνσεις των επιτηδείων και οσονούπω θα δουν και το φως της δημοσιότητας.
Η ΚΟΜΠΙΝΑ...
Το περίεργο είναι ότι ενώ ο αρμόδιος Υπουργός Αποστόλου έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την κομπίνα, εν τούτοις δεν κινεί καμία διαδικασία εναντίον των λαθραίων αφήνοντας άλλους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά. Κατά τ’ άλλα, κόπτεται για τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων, τους οποίους όμως αφήνει στο έλεος των επιτηδείων.
ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ...
Αν λοιπόν δεν αποκαλύψει το κύκλωμα εισαγωγής γάλακτος και την ελληνοποίησή του ο ίδιος ο Υπουργός Αποστόλου, τότε θα το κάνουμε εμείς. Δεν απαγορεύεται η εισαγωγή γάλακτος αλλά η μπαγκαμποντιά που γίνεται εις βάρος των Ελλήνων κτηνοτρόφων που βλέπουν το βιος τους και ο κόπος τους να πάνε στράφι για να κερδίζουν οι μεγαλογαλακτοβιομήχανοι πλην Ηπείρου! Να ξέρουν ότι είναι «σημαδεμένα» τα βυτία και τα δρομολόγια που γίνονται και που πότε χρησιμοποιούν το λιμάνι Ηγουμενίτσας, την Εγνατία και την Ιόνια Οδό και πότε την ΠΑΘΕ!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.