ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!
Τύφλα νάχουν οι Χουνταίοι μπροστά στην προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Εκείνοι ήταν εντελώς ερασιτέχνες μπροστά στους τωρινούς θεομπαίχτες επαγγελματίες που κάνουν το μαύρο άσπρο. Τότε για όλα έφταιγαν οι κομμουνιστές ενώ τώρα για όλα φταίνε οι Νεοδημοκράτες, οι δεξιοί, οι ακροδεξιοί, οι φασίστες! Βίοι παράλληλοι!
ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ...
Έκραξαν προχθές οι Εδεσσαίοι και οι Χανιώτες τους βουλευτές Κοντονή, Τζάκρη και Κουντουρά και αυτοί ήταν οι... δεξιοί οι ακραίοι και οι Νεοδημοκράτες, κατά τον «δημοκράτη» Κοντονή! Ούτε που του περνάει από το μυαλό ότι αυτοί μπορεί να είναι εκείνοι που τους ψήφισαν τρεις φορές το 2015 και που τώρα τα έχουν πάρει στο κρανίο! Δεν θέλουν να πιστέψουν ότι έχουν ανοίξει οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τις πόρτες του «φρενοκομείου» που λέγεται Ελλάς και ότι η πρώην λατρεία έχει μετατραπεί σε οργή.
ΟΙ ΤΙΜΗΤΕΣ...
Πρώην Πασόκοι που υπέγραψαν μνημόνια οι Κοντονής - Τζάκρη κι έρχονται τώρα να γίνουν τιμητές της ορθότητας και της νομιμότητας των πράξεών τους. Έχουν το θράσος να ζητούν να τους υποδέχονται με ανθοδέσμες οι πολίτες που δέχτηκαν στο πετσί τους κάθε είδους αθλιότητα από την ψευτοαριστερά την προβιά της οποίας φόρεσαν το 2015 για να εξασφαλίσουν ένα 6χίλιαρο και λίγη δόξα. Τώρα απλά κρατούν το 6χίλιαρο αλλά δέχονται τον εμπτησμό τον οποίο εκλαμβάνουν ως... ψιχάλα! Έρχονται όμως καταιγίδες!
ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ!
Την Κυριακή ξεπούλησαν την πατρίδα και την Δευτέρα - Τρίτη τόλμησαν να βγουν στην πιάτσα για να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά των προδομένων Ελλήνων. Πήγε στα Χανιά η Κουντουρά των ΑΝΕΛ και πήγαν στην Έδεσσα ο Κοντονής με την Τζάκρη! Εισέπραξαν όλοι τους αυτό που έπρεπε από τους Έλληνες που ακόμη δεν έχασαν την αγάπη τους για την πατρίδα!
ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ...
Είχε το θράσος η Κουντουρά να πάει στα Χανιά να εγκαινιάσει γραφεία του κόμματος, για να απαντήσει στους Έλληνες ότι δεν συμβαίνει τίποτα στους ΑΝΕΛ. Ότι δηλαδή οι ΑΝΕΛ δεν βρίσκονται σε διάλυση, αντίθετα, μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας οι ΑΝΕΛ αυξάνονται εις ένδειξη «τιμής κι ευγνωμοσύνης» στους πεσόντες στους Μακεδονικούς αγώνες!
ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ!..
Η Μακεδονία είναι ποτισμένη με αίμα Ελλήνων και Κρητικών φώναξαν οι Χανιώτες στην Κουντουρά, η οποία φυγαδεύτηκε όπως - όπως. «Δεν ντρέπεστε που ήλθατε στην Έδεσσα μια μέρα μετά το ξεπούλημά της», φώναξαν οι κάτοικοι της πόλης, Ε, όλοι αυτοί ήταν... οπαδοί της Ν.Δ. και της ακροδεξιάς και φασίστες κατά την κυβέρνηση. Η μόνη διαφορά με την χούντα είναι ότι ακόμη δεν άρχισαν οι εξορίες των αγανακτισμένων.
Ο ΠΑΤΑΓΟΣ...
Σας έγραφα προχθές για μια ιστορική απόφαση τους Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων με την οποία δεν αναγνωρίζονταν «Μακεδονική γλώσσα», κάτι που τότε έκανε πραγματικό πάταγο. Πρόκειται για την 1378/1986! Ήταν μια απόφαση πρωτοφανής για τα δικαστικά πράγματα εκείνης της εποχής.
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!
Γράφεται μεταξύ άλλων στην συγκεκριμένη απόφαση: ...Και αν υποτεθεί ότι η μετάφραση αυτή είναι από την «Μακεδονική γλώσσα» όπως αναφέρεται σε άλλα έγγραφα της δικαιοσύνης, η μετάφραση είναι χωρίς έννομη επιρροή δεδομένου ότι είναι ιστορικώς, εθνολογικώς και γλωσσολογικώς βεβαιωμένο ότι δεν υφίσταται «Μακεδονική γλώσσα» ούτε «Μακεδονικό Έθνος», αλλά οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες και ομιλούσαν την Ελληνική γλώσσα. Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας ο δε σφετερισμός του ονόματος της Μακεδονίας από την ομόσπονδη «Σοσιαλιστική Δημοκρατία Μακεδονίας» των Σκοπίων, η οποία ιδρύθηκε την 2α Αυγούστου του 1944 στο Μοναστήρι της πολυχρονίτσας, όταν η Ελλάδα ήταν ακόμη υπό Γερμανική κατοχή, δεν αναιρεί την ιστορική πραγματικότητα δεδομένου άλλωστε ότι η Μακεδονία υφίσταται «εν λίθοις φλεγγομένοις και μνημείοις σωζομένοις»! Πρόκειται για ένα πατριωτικό δικαστικό σκεπτικό μιας εποχής που και πάλι οι «αριστεροί» είχαν περίεργες ιδέες περί Μακεδονίας και Μακεδονικών αγώνων. Δεν πέτυχαν τότε να ξεπουλήσουν την Μακεδονία, το έπραξαν τώρα με άλλον μανδύα! Αυτό το σκεπτικό συνέταξε ο τότε δικαστής Δημ. Ρίζος που, όπως γράφαμε και προχθές, χαρακτηρίστηκε «εθνικός δικαστής»!
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ...
«Μη διανοηθούν οι Συριζοανελίτες και ανηφορίσουν κατά Περτούλι μεριά στις 22 - 23 - 24 του μηνός που έχουν αντάμωμα οι Σαρακατσαναίοι, διότι θα έχουμε ντράβαλα»! Αυτό διεμήνυσε ο Πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων και το εννοούσε. Αυτό ήλθε σαν απάντηση στις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει και ήθελαν τον Αλέξη να ντύνεται Σαρακατσάνος για να κάνει εντύπωση!
ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ...
Το ίδιο μήνυμα έστειλαν και Κύπριοι φίλαθλοι. Μην τους δούμε στο νησί γιατί δεν θα έχουν από πού να φύγουν, είπαν και έκλεισαν κι εκείνοι τις πόρτες του νησιού. Στις Σέρρες κρεμάλες για τις βουλευτίνες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. και στη Μεγαλούπολη στάχτες, κάρβουνο και σανό στον Φάμελο. Έπεται συνέχεια...
ΤΡΕΛΟΣ ΧΟΡΟΣ!
Έχουν στήσει χορό εκατομμυρίων με τους πρόσφυγες μέσω των ΜΚΟ και παριστάνουν και τους σωτήρες του τόπου. Μάλιστα, αρχίζουν να ανοίγουν στόματα για τις διαχρονικές κομπίνες που αρχίζουν από την Ήπειρο, πάνε Γερμανία, περνούν Πειραιώς τώρα, διότι παλιά πήγαιναν Συγγρού και ο χορός καλά κρατεί. Είναι από κείνους που έχουν μόνο δικαιώματα και καμία υποχρέωση και που η συναλλαγή και ο τυχοδιωκτισμός είναι επάγγελμα. Τι είπατε; Δεν καταλαβαίνετε; Ούτε κι εγώ δεν καταλάβαινα μέχρι που ήλθαν και μου ψυθίρισαν επαΐοντες για το τι, πώς και πότε άρχισε το φαγοπότι. Απλά όλα στην ώρα τους όπως έλεγε και ο Κώστας Καραμανλής. Κατά τ’ άλλα, δείχνουν όλον τον ψυχοπονιαρισμό τους στους πρόσφυγες γιορτάζοντας μαζί τους την ημέρα του πρόσφυγα!
ΜΙΑ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ...
Προς μία και ενιαία Διεπαγγελματική οδηγούνται γαλακτοβιομηχανίες και κτηνοτρόφοι όλης της χώρας μπροστά στους κινδύνους που διατρέχουμε να χαθεί το εθνικό προϊόν που είναι η φέτα και το γάλα κατ’ επέκταση. Παρά τις αντιρρήσεις και τις δυσκολίες που υπήρξαν για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι, τελικά όλοι αποφάσισαν ν’ αφήσουν κατά μέρος τις διαφορές και να συνταχτούν στην μία Διεπαγγελματική που εγγυάται την προστασία των προϊόντων τους και των κόπων τους.
ΟΙ ΕΥΛΟΓΙΕΣ...
Σ’ αυτή την κοινή προσπάθεια δεν έμεινε απ’ έξω ο Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος έδωσε τις ευλογίες του για την κοινή οργάνωση της Διεπαγγελματικής αποκαλύπτοντας παράλληλα τα μεγάλα κόλπα που γίνονται με εισαγωγή γάλακτος από άλλες χώρες και μάλιστα μέσω του λιμανιού Ηγουμενίτσας. Αυτό το γάλα βαπτίζεται Ελληνικό, άρα και η φέτα είναι «Ελληνική», η οποία στη συνέχεια ανταγωνίζεται την δική μας φέτα. «Όσους δεν τηρούν την νομιμότητα θα τους τσακίσω», λέει ο Καχριμάνης, ο οποίος ως «κτηνοτρόφος» ξέρει πολύ καλά από γάλα. Διευκρίνησε δε ότι καμιά γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου δεν κάνει εισαγωγή γάλακτος και ότι αυτές σέβονται τον κόπο των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων. Να σημειωθεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος του αντιπροέδρου της «Δωδώνης» Γιάννη Βιτάλη, ο οποίος πάλαιψε και παλεύει την υπόθεση «ντόπιο γάλα» με όλες του τις δυνάμεις.
ΤΑ ΦΩΤΑ...
Τα δικά του φώτα στην υπόθεση φυσικό αέριο στην Ήπειρο μας έδωσε προχθές βράδυ στην εκπομπή «Βήμα για δύο» στην «Βήμα Τηλεόραση» ο πρώην πρόεδρος ΔΕΣΦΑ κ. Αντώνης Νάτσικας, ο οποίος μέχρι το 2016 γνώριζε πολύ καλά και από πρώτο χέρι το αντικείμενο. Με δύο τρόπους μπορεί να φτάσει φυσικό αέριο στην Ήπειρο, ή μέσω αγωγού ή μέσω δεξαμενών που θα εγκατασταθούν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. και οι δύο είναι δαπανηροί και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού, ο οποίος θα καλύπτει ολόκληρη την Ήπειρο.
Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ...
Από την περίπτωση των δεξαμενών στην Ηγουμενίτσα μπορεί να εξυπηρετηθούν η πόλη της Ηγουμενίτσας και σε δεύτερη φάση η ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, μέσω της οποίας θα υπάρξει η δυνατότητα κάλυψης μεγάλων επιχειρήσεων, αφού πρώτα εγκατασταθούν άλλες δεξαμενές στην ΒΙΠΕ. Η μεταφορά του υγροποιημένου αερίου πλέον θα γίνεται με βυτία, όπως γίνεται με τα καύσιμα, με ό,τι αυτό κι αν σημαίνει!
Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΘΗΚΕ!
Ο κ. Νάτσικας μας επεσήμανε ότι η ευκαιρία για φυσικό αέριο στην Ήπειρο χάθηκε όταν γίνονταν προσπάθεια διέλευσης του αγωγού από Αλεξανδρούπολη - Θεσπρωτία - Ιταλία. Ήταν τότε που κάποιες ομάδες αντιδρούσαν για τον αγωγό, ο οποίος θα κατέληγε στις ακτές της Θεσπρωτίας κι από κει υποθαλάσσια θα οδηγούνταν στην Ιταλία. Δυστυχώς, τότε η αντίδραση των φορέων δεν ήταν ανάλογη με τα οφέλη, με αποτέλεσμα ο σημερινός αγωγός φυσικού αερίου να φτάνει στη Φλώρινα κι από κει να οδηγείται στην Αλβανία κι από κει στην Ιταλία. Όλα τ’ άλλα είναι για τους άλλους. Το φυσικό αέριο θα φτάνει, αν φτάνει ποτέ, με βυτία και η διανομή στα σπίτια θα γίνεται, αν γίνεται, όπως γίνεται σήμερα από τα πρατήρια καυσίμων.


Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.