ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!
Από 60% μέχρι 150% θα αυξηθούν τα διόδια στην Εγνατία Οδό και με γειά μας και χαρά μας! Η πατριωτική αριστερά του Αλέξη χωρίς τσίπα (που λέει ο άλλος) μαζί με τον υπέρ πατριώτη Πάνο που εδώ και 3½ χρόνια κάθεται στα τέσσερα, άφησαν το καλαμάκι και πήραν το μπουρί να πιούν το αίμα του λαού που σκυμμένος στη γωνία περιμένει την επόμενη κατραπακιά!
Η ΝΥΦΗ...
Στόλισαν τη νύφη, την περιποιήθηκαν και αφού την έκαναν περιζήτητη και με προίκα, τώρα θα την παραδώσουν στους γαμπρούς της εξουσίας με τους Σπίρτζηδες να παίζουν το ρόλο του κουμπάρου! Νύφη με προίκα η Εγνατία και ο λαός σκάει και πληρώνει μέχρι να σκάσει από την πολλή ευτυχία που τον έχει πλακώσει τα χρόνια της αριστερής σκλαβιάς!
ΤΟΥ ΛΑΟΥ!..
Τα διόδια ανήκουν στο λαό και γι’ αυτό δεν πρέπει να πληρώνει κανείς. Ήταν το σύνθημα των Συριζαίων, οι οποίοι έστηναν μπλόκα κι άνοιγαν τις μπάρες για να γίνεται ελεύθερη διέλευση του λαού. Είχε φτάσει ο ίδιος ο Αλέξης χωρίς τσίπα να ηγείται των μπλόκων υπέρ των συμφερόντων του λαού. Τώρα όλοι εξαφανισμένοι, πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές! Όλοι μούγκα στη στρούγκα!
Η ΑΦΩΝΙΑ...
Λαλίστατοι οι βουλευτές της Ηπείρου όταν γίνεται κάτι θετικό, αφωνία στην περίπτωση της αύξησης των διοδίων της Εγνατίας. Μούγκα ο Μάριος Κάτσης από Θεσπρωτία, ο οποίος πριν λίγους μήνες έβγαζε δελτία τύπου με το γνωστό σλόγκαν «κατόπιν ενεργειών μου» για την καθιέρωση ατέλειας στα διόδια Θεσπρωτίας - Ιωαννίνων για τους Θεσπρωτούς. Κρυμμένοι οι βουλευτές Ιωαννίνων, οι οποίοι κάποτε έστηναν μπλόκα κι άναβαν φωτιές στα διόδια Δροσοχωρίου!
ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ...
Από το τότε (αντιπολίτευση) μέχρι το τώρα (κυβέρνηση) έχουν πάθει τεράστιες μεταλλάξεις οι βουλευτές μας, μεταξύ αυτών και δύο υπουργίνες, Γεροβασίλη - Τζούφη, διαπιστώνουν ότι οι αυξήσεις των διοδίων είναι... ευλογία και σαν τέτοιοι οι «πιστοί» πρέπει να αποδέχονται γονατιστοί, δηλαδή στα τέσσερα, κάτι που είναι η τελευταία αγαπημένη συνήθεια των νεοελλήνων!
ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΕΣ!
Πού να ξεσηκώνονται για τέτοιας ευτελούς αξίας ζητήματα οι πολιτικοί μας όταν έχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα, όπως την ισότητα των ομοφιλοφύλων! Προσέξτε, όχι των δύο φύλων, αλλά των ομοφιλοφύλων. Για χάρη της η Βουλή των Ελλήνων ντύθηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου ίνα επισφραγιστεί η ρήση «να φωτιστεί, να φωτιστεί το μπ...λο η Βουλή»!
ΤΟ... ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΝΑΡΙ!
Μάλιστα, για να δέσουν τα λόγια οι σκηνές και τα χρώματα, ο βουλευτής Χ.Α. Κασιδιάρης έβαλε ένα κόκκινο φωτάκι στη Βουλή για ν’ αποδείξει ότι οι τρακόσιοι ένοικοί της είναι σ’ ευθεία γραμμή με τους απ’ έξω παρδαλούς που καταπάτησαν κάθε έννοια σοβαρότητας. Εκεί μαζί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ω ναι και της Ν.Δ. μ’ επικεφαλής τον φίλο μου τον Λευτέρη τον Αυγενάκη από τση Κρήτης τα άγρια όρη και τα βουνά.
ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ...
Τα πάντα θυσία στο πολιτικό και κομματικό συμφέρον. Πώς ψαρεύουν πελατεία κάποια από τα παιδιά της πιάτσας που διαδήλωναν μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έτσι και τα κόμματα προσπαθούν να ψαρέψουν κομματική πελατεία και μέσα από αυτή την κοινωνική ομάδα η οποία τελικά δεν φαίνεται να είναι αμελητέα ποσότητα και στη χώρα μας!
Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ!
Σ’ αυτό το πολιτικό «εκκλησίασμα» απευθύνθηκε και ο Τζανακόπουλος ο οποίος δεσμεύτηκε να δώσει το δικαίωμα πολιτικού γάμου! Άντε να βγει και κανένας Ιερώνυμος να υποσχεθεί και κανένα εκκλησιαστικό γάμο για να δέσει το «γλυκό βερύκοκο» που τόσο πολύ αρέσει σ’ όλα τα παιδιά τα άτακτα!
Ο ΦΕΤΦΑΣ...
Αφήστε την κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της στο Σκοπιανό και πάψτε τα συλλαλητήρια, ήταν η εντολή του Αρχιεπισκόπου. Φαίνεται αυτή την «διαταγή» την άκουσε και την πήρε στα σοβαρά ο δικός μας Άγιος Μάξιμος και δεν «άφησε» ρασοφόρο να κατέβει στην κεντρική πλατεία την προηγούμενη εβδομάδα. Φαίνεται πως την είχε βγάλει την εθνική πατριωτική υποχρέωσή του την Μ. Παρασκευή το βράδυ με τον Εθνικό ύμνο και τον Ακάθιστο ύμνο. Πού θα έβρισκε άλλο τέτοιο πλήθος να απευθυνθεί πατριωτικά...
Η... ΚΑΛΥΨΗ!
Τον χώρο του ΠΑΣΟΚ πάει να καλύψει ολοσχερώς η τοπική Ν.Δ.! Όταν λέμε ολοσχερώς το εννοούμε, εφ’ όσον η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα γραφεία όπου στεγάζονταν το ΠΑΣΟΚ στην οδό Ν. Ζέρβα. Από κει, από τα υψώματα του μεγάρου του Σάββα Νικολάτου, θα μάχονται υπέρ των ιδεών τους οι ντόπιοι Νεοδημοκράτες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει αρκετές στέγες που για πολλούς και διαφόρους λόγους δεν ήταν στα «μέτρα» τους. Ας ελπίσουμε ότι η νέα στέγη δεν θα είναι κενή περιεχομένου και ότι δεν θα χρειαστούν τα υπόγεια κεντρικού ξενοδοχείου για να καταχωνιάζουν τα μυστικά τους σχέδια.
Η ΚΟΥΡΣΑ...
Τρίτος και καταϊδρωμένος ο Γιώργος Θυφρονίτης που έτρεξε στην κούρσα διαδοχής του απερχόμενου Πρύτανη Γιώργου Καψάλη. Την κούρσα συνέχιζαν χθες ο Τρ. Αλμπάνης με τον Γ. Γεωργίου με διαφορετική διαδρομή και φιλοσοφία ο καθένας σε ότι αφορά τα πανεπιστημιακά δρώμενα. Την ώρα που γράφεται η στήλη δεν είναι γνωστός ο νικητής αλλά μικρή σημασία έχει αυτό. Εκείνο που προέχει είναι το πού οδεύει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετά το «χτύπημα» Γαβρόγλου. Οι δύο αντίπαλοι θα αποδείξουν στην πράξη το πόσο επιρρεπείς είναι να εφαρμόσουν το δόγμα Γαβρόγλου που θέλει «κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο»! Σας θυμίζει κάτι αυτό;
ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ...
Βέβαια, στην υπόθεση παιδεία και στην αναμόρφωσή της οι μεγάλοι τυχεροί είναι οι ΤΕΙτζήδες οι οποίοι αναβαθμίζονται και γίνονται καθηγητές Πανεπιστημίου! Τυχερές πόλεις της Ηπείρου τα Ιωάννινα, η Άρτα της Γεροβασίλαινας, δευτερυόντως η Πρέβεζα κι άτυχη έως δύστυχη η Θεσπρωτία του Μάριου Κάτση που βιάστηκε να φτιάξει ΑΕΙ στην Ηγουμενίτσα. Αν δει κάτι τέτοιο, να μας ξαναγράψει όπως γράφει μέχρι τώρα και τους Θεσπρωτούς!
ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ...
Και το τηλέφωνο κτύπησε! εμπρός! Εδώ Ζάεφ! Αλό! Εδώ Αλέξης! Πού ήσουν κι άργησες, βρε κ...παιδο και με έστησες δέκα ολόκληρες μέρες; Συγνώμη Αλέξης, αλλά τώρα βρήκα λίγο χρόνο και σου τηλεφωνώ για να μη σε γράψω! Για πες, Ζάεφ. Το μόνο που έχω να σου πω, Αλέξη, είναι ότι θα σε πάρω τηλέφωνο να τα ξαναπούμε. Δώσε χαιρετισμούς στα παιδιά και στην Περιστέρα σου! Του - Του - Του - Του - Του - Του...
Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ...
Παραμονές των εκλογών του 2015 βρέθηκα στον προθάλαμο του TV ΗΠΕΙΡΟΣ περιμένοντας να μπω στο στούντιο για την εκπομπή. Εκεί λοιπόν συνάντησα έναν κύριο που περίμενε να ολοκληρώσει την συνέντευξή της μια υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί που πιάσαμε κουβέντα και αρχίσαμε τις συστάσεις έμαθα τα καθέκαστα για εκείνον και την υποψήφια. Έμαθα πως ήταν σύζυγός του η κυρία, η οποία ήταν συνταξιούχος τραπεζικός και εκείνος άνεργος αφού την βιοτεχνία που είχε την είχε κλείσει. Τα θυμήθηκα αυτά με ευκαιρία τις δημόσιες τηλεοπτικές δηλώσεις της κυρίας Καφαντάρη, η οποία εξόρκιζε κάθε καλοπροαίρετο Έλληνα που δεν πίστευε ότι ο άνεργος σύζυγός της ουδέποτε τακτοποιήθηκε στη θέση διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, όταν αυτό ήταν γνωστόν τοις πάσι...
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, απαντά ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης σε όλους τους επικριτές για το τι έκανε ο ίδιος για τα διόδια. Έχω καταφύγει αρμοδίως για την ελεύθερη μετακίνηση σε Θεσπρωτούς - Γιαννιώτες και η συζήτηση αναμένεται να γίνει στις 19 του μηνός, η οποία όμως μάλλον θα πάει για το Φθινόπωρο. Το καταγράφουμε και αναμένουμε. Όχι πως προσδοκούμε να αλλάξει κάτι, αλλά για να μη λένε ότι μείναμε με τα χέρια σταυρωμένα!
ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ...
Βρε παιδιά, εκείνον τον Μπάρκα από την Πρέβεζα γιατί τον αφήνει αμολυτό η κυβέρνηση να χειρίζεται σοβαρά θέματα; Αυτό το παιδί μονίμως είναι θυμωμένο και ανάθεμα αν καταλαβαίνει ή αν γνωρίζει ο ίδιος τι είναι τα θέματα που καλείται στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ να συζητήσει. Μαζί με τον Μάριο Κάτση από Θεσπρωτία είναι το αχτύπητο Ηπειρώτικο δίδυμο της αερολογίας!
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
Είχαν δει το τυρί και όχι την φάκα οι Ηπειρώτες βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ πριν τρεις μήνες και γι’ αυτό διατυμπάνιζαν με δελτία τύπου την μεγαλοσύνη της κυβέρνησης που απάλλασσε τους Θεσπρωτούς και τους Μετσοβίτες από τα τέλη διοδίων. Τους το γράφαμε και τότε ότι ήταν παραμύθι χωρίς δράκο αυτή η ιστορία αλλά κανενός δεν ίδρωνε τ’ αυτί πλην Καχριμάνη που την είχε ψυλλιαστεί τη δουλειά κι έκανε προσφυγές. Τώρα... άχνα από τους ίδιους ανθρώπους αλλά κι απ’ όλον τον Συριζαϊκό θαυμάσιο κόσμο που τον έβαλε στο βρακί του ο τιτανοτεράστιος παρλαπίπας Σπίρτζης, ο οποίος θα καταργούσε τα διόδια μαζί με τον έτερο παρλαπίπα εκ του Αθαμανίου καταγόμενου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Βοήθειά μας!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.