ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ...
Και η Ήπειρος βροντοφώναξε το ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Γιόμησε η κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, ίσως για πρώτη φορά, από Ηπειρώτες που άφησαν το ραχάτι τους και τους καναπέδες και βγήκαν να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε όσα προωθούν οι «πατριώτες» της αριστεροακροδεξιάς, στο ξεπούλημα που έχει αποφασισθεί.
ΑΨΗΦΙΣΑΝ...
Αυτός ο «ετερόκλητος όχλος» κατά τον Τσίπρα και τα «μορφώματα» του Τζανακόπουλου αψήφισε τους χαρακτηρισμούς και έκανε το πατριωτικό του καθήκον έστω και με αυτό τον απλό τρόπο της παρουσίας στις πλατείες 25 πόλεων της χώρας, μεταξύ αυτών και στα Γιάννενα. Δεκάδες φορείς και σύλλογοι μέσα σε λίγες μόνο μέρες κατάφεραν να δώσουν τον εθνικό τόνο που απαιτούν οι περιστάσεις.
ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ...
Είναι θέμα ενός τηλεφωνήματος για να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα. Ένα τηλεφώνημα που επειδή αργεί να το κάνει ο Ζάεφ, σκέφτεται να κάνει την καρδιά του πέτρα και να το κάνει ο Αλέξης μας για να γίνει η παράδοση έτσι όπως αυτή έχει συμφωνηθεί.
ΤΑ «ΕΘΝΙΚΙΑ»...
Όλα λοιπόν τα «εθνίκια» κατά τον Καρανίκα αψήφισαν τις απειλές και τους περί φασίστες χαρακτηρισμούς και πήραν αγκαλιά τις γαλανόλευκες και έδωσαν τον εθνικό και πατριωτικό τόνο σ’ όλη την Ελλάδα. Μόνο η συγκυβέρνηση δεν φαίνεται να χαμπαριάζει αυτό τον ξεσηκωμό. Θα το καταλάβουν όμως όταν έλθει εκείνη η ώρα της «απελευθέρωσης» της χώρας από τα αριστερά δεσμά!
ΕΝΑ ΚΟΥΒΑΡΙ!..
Φωφικοί, Χριστοδουλακικοί, Γιωργακικοί, Καμινικοί, Ποταμίσιοι, όλα ένα κουβάρι στη νέα προσπάθεια αναγέννησης εκ της τέφρας του σοσιαλισμού! Όλοι μαζί αλλά η κάθε τάση χώρια για να επανέλθει στην εξουσία το ΚΙΝΑΛ που είναι ο νέος φορέας και που σαν κορμό του έχει το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα που θα τρίζουν τα κόκαλά του όταν θα βλέπει και θ’ ακούει ότι τα δικά του παιδιά τύπου Φωτόπουλου - Κουρουμπλή, Σπίρτζη έχουν κάνει σεμπριές με αριστερό ακροδεξιούς νέας κοπής.
Ο ΚΑΜΙΝΗΣ...
Στα Γιάννενα ο Καμίνης, όχι ως δήμαρχος Αθηνών αλλά ως συνιδιοκτήτης του ΚΙΝΑΛ, για να βοηθήσει στην αναδιοργάνωση του νέου κόμματος. Ένα κόμμα ετερόκλητων μελών και στελεχών που το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ αδύναμος. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες και για αναδιοργάνωση του ΠΑΣΟΚ, διότι περί αυτού πρόκειται. Όλοι μαζί αντάμα αλλά και ο καθένας χώρια δεν μπορεί να έχει καμιά καλή τύχη. Μακάρι να διαψευστούμε εμείς, αλλά η εικόνα που παρουσιάζει το ΚΙΝΑΛ δεν προοιωνίζει κάτι μεγάλο...
ΤΣΙΜΠΑΕΙ!..
Ωστόσο, το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να κερδίζει κάποιους πόντους στις δημοσκοπήσεις, οι οποίοι όμως δεν φαίνονται να κάνουν την διαφορά εκείνη που χρειάζονται για να ξαναμπεί πάλι σε τροχιά εξουσίας. Ο επαναπατρισμός των δανείων δυνάμεων προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται ούτε σε μεγάλους ρυθμούς ούτε σε μεγάλους αριθμούς. Αυτό δίνει την δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να εξακολουθεί να είναι το κόμμα εξουσίας παρ’ όλο που κατάφερε σε 3½ χρόνια να τα κάνει όλα μπάχαλο!
ΚΛΕΙΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!
Καθημερινά συναντούμε ανθρώπους που, ενώ στήριξαν τρεις φορές ΣΥΡΙΖΑ κι ενώ ρίχνουν το ανάθεμα στον Τσίπρα και στην παρέα του, εν τούτοις, δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους για το τι θα κάνουν στο μέλλον. Στις δημοσκοπήσεις αποτυπώνεται η μετακίνηση Συριζαίων προς Ν.Δ. σε 7-8%, όχι όμως σε τέτοια ποσοστά και προς ΚΙΝΑΛ. Προφανώς ακόμη δεν έχουν πεισθεί οι παλιοί Πασόκοι να επιστρέψουν στη βάση τους κι αυτό απασχολεί την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.
Η ΠΑΓΙΩΣΗ...
Από την μεριά της Ν.Δ. τα πράγματα παγιώνονται σ’ επίπεδο πρωτιάς με τα ποσοστά διαφοράς από ΣΥΡΙΖΑ να είναι σε διψήφιο αριθμό. Δεν αμφισβητείται η πρωτιά της Ν.Δ. αλλά και ότι θα είναι εκείνη που θα σχηματίσει κυβέρνηση με ή χωρίς συνεργασία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ηγεσία της Ν.Δ. θα πρέπει να επαναπαύεται. Το καβάλημα του καλαμιού δεν είναι πράξη σωφρόνων ανθρώπων καθότι έχει αποδειχτεί το πιο επικίνδυνο «άλογο».
Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...
Επιβάλεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επικοινωνεί με την κοινωνία και να αφουγκράζεται την αγωνία της. Αυτή την νοοτροπία να την περάσει και στα στελέχη του και να μη τα αφήνει να δρουν ανεξέλεγκτα μιμούμενα όλα αυτά τα προσώπατα του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν περατζάδες στα ΜΜΕ πουλώντας τρελίτσες για να κρατήσουν το 7χίλιαρο.
ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΛΩΣΣΑ!
Δεν χρειάζεται Αυλωνίτες - Καρακώστες κι άλλες... καρακάξες η Ν.Δ. για να πείσει τον λαό για τη σπουδαιότητα της αριστεράς. Μια αριστερά των 27 ακινήτων που βγάζει τη γλώσσα στην... κακιά δεξιά που κατάφερε να βάλει το κεφάλι κάτω από κεραμίδι και να κινδυνεύει τώρα να το χάσει, επιβεβαιώνονται στην πράξη το «κοίτα μην έρθει η αριστερά και στου τα πάρει όλα». Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη. Οι πλειστηριασμοί πάνε κι έρχονται και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν με τη Σεισάχθεια στο χέρι!
ΤΑ ΤΕΠ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ...
Τα εγκαίνια του ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) στην Ηγουμενίτσα που έκανε ο Π. Πολάκης τα είδαμε, τ’ ακούσαμε, τα μάθαμε. Ήλθε το παλικάρι τση Κρήτης να εγκαινιάσει ένα κτίριο που ξεκίνησε επί Καραμανλή του Β’ το 2006, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του το 2013 και από κει μέχρι το τέλος του 2014 αγοράστηκε ο εξοπλισμός. Έκτοτε έμενε ένα κουφάρι που η σημερινή κυβέρνηση δεν ήξερε τι να το κάνει.
Η ΓΚΛΑΒΑ!
Εκεί λοιπόν που κάθονταν ο Υφυπουργός Πολάκης κι έξυνε τη γκλάβα του, του ήρθε μία ιδέα. «Εύρηκα» αναφώνησε και συνεχάρει τον εαυτό του για το μυαλό που του έδωσε ο Θεός, κάτι που τον κάνει και απαραίτητο. Θα κλείσω το Κ.Υ. Ηγουμενίτσας, θα δανειστώ ορισμένους γιατρούς και νοσηλευτές και θα το κάνω Κ.Υ. πολυτελείας, είπε και νάτον προχθές να κόβει κορδέλες. Αν έριξε και καμιά... πιστολιά για τα χαϊρλίδικα δεν μπορώ να σας πω διότι δεν ήμουν παρών!
ΟΙ ΚΟΡΔΕΛΕΣ...
Έγιναν λοιπόν τα εγκαίνια, έκοψαν κορδέλες Πολάκης - Καχριμάνης - Κάτσης - Γιόγιακας και Διοικητής Νοσοκομείου Φιλιατών. Όλοι μιλούσαν για τον εαυτό τους αλλά ούτε ένας δεν θυμήθηκε ότι αυτό το «κόσμημα» το οφείλουν στον Κώστα Καραμανλή, στον Αλέκο Παπαδόπουλο και στην συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Ουδείς θυμήθηκε ότι σ’ αυτό συνέβαλε και ο ντόπιος πρώην υπουργός αρμόδιος σε θέματα οικονομίας και υγείας Α. Μπέζας.
ΟΙ ΕΥΛΟΓΙΕΣ...
Αφού ευλόγησαν τον... άγιο ΣΥΡΙΖΑ για το μεγάλο έργο, όλοι μαζί οι πρωταγωνιστές, πλην Καχριμάνη, πήγαν κατά Σαγιάδα μεριά ν’ απολαύσουν τον κόπο τους με συντροφιά τα φαγκρολαβρακοτσίπουρα για να γιορτάσουν το ευτυχές «γεγονότο» το οποίο είχε την σφραγίδα του τσοπάνη του Πολάκη που για το μόνο που είχε κοπιάσει ήταν να κόψει την κορδέλα!
Η ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ...
Συριζαίοι και άλλοι τινές αποτελούσαν την συντροφιά του Πολάκη στη Σαγιάδα, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας! Δεν χόρτασε Πολάκη στη Βουλή ο αγαπητός φίλος Βασίλης και είπε να τον συντροφεύσει στο φαγοπότι σε μια γιορτή που ήταν μεν για τους Θεσπρωτούς, όχι όμως με τους τσοπαναραίους με γκλίτσα, ιδιότητα που δηλώνει ο Πολάκης. Μάλιστα, απειλεί με την γκλίτσα του όσους ξύνονται σ’ αυτή όπως έκανε ο Α. Μπέζας που δεν του έκανε και την καλύτερη υποδοχή. Τουλάχιστον, αυτός κράτησε τα προσχήματα και δεν συμμετείχε στη φιέστα διότι περί τέτοιας επρόκειτο...
ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ!
Φοιτητές ακύρωσαν τις πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το αιτιολογικό ότι στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου δεν χωρούν οι κλαριτζήδες και οι μπουζουκτσήδες του Τμήματος Λαϊκής Μουσικής ΤΕΙ Άρτας. Εκεί που είχαν ανοίξει οι κάλπες και περίμεναν τους ψηφοφόρους, σκάνε μύτη τα «παιδιά» και τους δίνουν να καταλάβουν. Είχαν κάνει καλή δουλειά τελικά οι καθηγητάδες του τμήματος!
ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ...
Μετά την ακύρωση των εκλογών στην αρχή πέρασε από το μυαλό των υπευθύνων να κάνουν εκλογές στις 13 του μηνός αλλά με ηλεκτρονική διαδικασία. Αυτό όμως εγκυμονεί κινδύνους αλλοίωσης του εκλογικού σώματος, χώρια που κάτι τέτοιο δεν είναι και πολύ νόμιμο. Μέχρι αυτή τη στιγμή ούτε πώς, ούτε πότε θα γίνουν οι εκλογές γνωρίζει κανείς.
ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ!
Εκείνο που είναι γνωστό επίσης είναι ότι ο Γαβρόγλου άλλαξε τον νόμο περί υποψηφίων κι έτσι δίνει το δικαίωμα επανεκλογής προσώπων που αποκλείονταν πριν. Βλέπετε, έχουν προτεραιότητα τα «δικά μας παιδιά»! Αυτό δεν το είδαν, δεν το έμαθαν, δεν το άκουσαν οι φοιτητές και τα έβαλαν με τους ΤΕΙτζήδες από την Άρτα!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.