ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΦΟΛΑ...
Του έριξαν φόλα και πήγε να την φάει αμάσητη. Μιλάμε για την «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» που πρότειναν οι Σκοπιανοί που έπιασαν ανιστόρητο τον δικό μας γίγαντα της ιστορίας και της γεωγραφίας Αλέξη και πήγαν να γυρίσουν πίσω την ιστορία στα χρόνια εκείνα που ήθελαν όλη τη Μακεδονία δική τους επειδή έτσι γουστάρουν!
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ!
«Περπατήσαμε μαζί τα πολλά χιλιόμετρα που μας χώριζαν και μας μένουν ακόμη λίγα μέτρα στα οποία πρέπει να προσέξουμε», λέει ο δικός μας Τσίπρας. «Νομίζω ότι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» είναι μια καλή ονομασία και να φτάσουμε στα βαπτίσια», λέει ο Σκοπιανός Ζάεφ και λίγο έλειψε να ξαναγίνει του... Ίλιντεν το κάγκελο!
ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ!
Εστί δε Ίλιντεν η εξέγερση που έγινε την ημέρα του Προφήτη Ηλία το 1903 από τους σλαβόφωνους της Μακεδονίας από την αυτονομιστική οργάνωση ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία θεωρείται ως αρχή της Σλαβομακεδονικής εθνέγερσης που είναι η εθνική γιορτή τους, μη εξαιρουμένων και των Βουλγάρων και η οποία ξεκίνησε από το Βιλαέτι του Μοναστηριού, Φλώρινας, Πρέσπας - Καστοριάς κλπ. Καταλάβατε τώρα περί τίνος πρόκειται και που τα δικά μας ξεφτέρια ούτε που πήραν χαμπάρι πού το πήγαιναν οι Σκοπιανοί υποβοηθούμενοι από τους Βουλγάρους που ποτέ τους δεν έπαψαν να επιδιώκουν και να ονειρεύονται σύνορα με το Αιγαίο;
ΤΟ ΞΕΝΥΧΤΙ...
Κατά τ’ άλλα, πάλι ξενύχτησε και μάλιστα δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια ο «δικός μας» Αλέξης. ξενύχτησε να διαπραγματεύεται για το πώς θα ονομαστούν τα Σκόπια και κατάκοπος όπως ήταν παρέδωσε το πνεύμα την αυγή χωρίς να διανύσει τα τελευταία δύσκολα μέτρα, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε το πρωί της επόμενης μέρας.
ΑΛΕΞΗΣ Ο ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ!
Έτρεχαν οι Κοτζιάδες και οι Καρανίκες νυχτιάτικα να βρουν φανέλες ν’ αλλάξουν στο παιδί από τον ιδρώτα που έριχνε τη νύχτα της διαπραγμάτευσης. Μιλάμε για μεγάλη ταλαιπωρία για δεύτερη φορά στη ζωή του μετά από κείνη τη νύχτα του Αγίου «Βαρθολομαίου» που διαπραγματεύονταν την παράδοση της χώρας στον Σόιμπλε και την «go home madame Merkel». Ήταν εκείνη τη νύχτα που του πήραν τα σώβρακα και μας τον έστειλαν πίσω μ’ έναν έρπητα στα χείλη νααα με το συμπάθειο!
Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ...
Σκάει μύτη στη χώρα μας ο Πρωθυπουργός, που λέτε αδέλφια, και περίμενε να του κάνουν υποδοχή στο Σύνταγμα που είχε καταφέρει νίκη μεγάλη απέναντι στους Σκοπιανούς που αποφάσισαν, να αφιερώσουν στον προφήτη Ηλία την ονομασία των Σκοπίων. Πού να ήξερε ότι οι ψευτομακεδόνες του είχαν φορέσει φερετζέ καθότι από ιστορία σκράπας, παρά μόνο κάτι «ψευτοκομμουνιστικά», διότι αυτά μάθαινε στα διαλείμματα των καταλήψεων στο συγκρότημα της Γκράβας στην Κυψέλη!
ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ!
Για να γιορτάσει τα πολλά χιλιόμετρα που διήνυσε την νύχτα της διαπραγμάτευσης και περισσότερο για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το κατόρθωμα, πήρε στο τηλέφωνο τους αρχηγούς των κομμάτων να τους αναγγείλλει τα χαΐρια κι εκείνοι του το επέστρεψαν κατάμουτρα. Όχι, δεν θα πάρουμε τέτοιες συμφωνίες, του είπαν μ’ ένα στόμα και του έκλεισαν το τηλέφωνο!
Η ΓΥΡΙΣΤΗ...
Ελάτε βρε χαζά, ένα αστείο σας είπα κι εσείς το πήρατε στα σοβαρά. Ποια δημοκρατία της Μακεδονίας του Προφήτη Ηλία θα δώσουμε στα Σκόπια. Σας έχω κάτι καλύτερο. Θα την ονομάσουμε Δημοκρατία της Μακεδονίας σκέτο, φαίνεται να είπε στους Υπουργούς του ο Αλέξης και για να το αποδείξει στην πράξη ξήλωσε τις πινακίδες στο Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης που έγραφαν αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
Ο ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ...
Αυτή η ενέργεια του ξυλοδαρμού του Δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι κατακριτέα κι αυτό για να τηρούνται τα προσχήματα και για να λειτουργήσει ο πολιτικός πολιτισμός. Σ’ αυτή την ενέργεια προέβησαν οι «ακροδεξιοί» που, αν δεν υπάρχουν, εφευρίσκονται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που για να το λέει εκείνος κάτι παραπάνω θα ξέρει!
ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ...
Για ελάτε να δούμε όμως ποιοι είναι αυτοί οι ακροδεξιοί που πότε οργανώνουν συλλαλητήρια για την Μακεδονία και πότε δέρνουν τους απανταχού Μπουτάρηδες οι οποίοι έχουν πάντα μόνο δίκιο και ό,τι κάνουν καλά το κάνουν χωρίς να δίνουν λόγο σε κανένα. Είναι ή όχι ακροδεξιός εκείνος που χαρακτηρίζει όνειδος τον Μπουτάρη και που πρέπει κάποιος να τον μαζέψει! Τι είπατε; Ποιος ακροδεξιός ξεστόμισε τέτοια λόγια; Μα ο συνεταίρος του Αλέξη, ο Πάνος, καλά μου παιδιά!
ΕΛΥΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ!
Με αυτό το όνειδος έλυσαν τις διαφορές τους οι «ακροδεξιοί» έξω από τον Λευκό Πύργο την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού! Εκεί που είχε μαζευτεί ο όχλος κατά τον Πρωθυπουργό και διατράνωσε την αντίρρησή του στο ξεπούλημα της Μακεδονίας!
ΟΝΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΛΟΣ...
Από τη μια μεριά το όνειδος (του Καμμένου), από την άλλη ο «όχλος» του Τσίπρα και στη μέση η λογική η οποία τραβάει της ψυχής της τον τάραχο επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όχλος και ακροδεξιοί οι δράστες του ξυλοδαρμού του Μπουτάρη και... παιδιά των λουλουδιών όλοι όσοι άνοιξαν τα κεφάλια του Χατζηδάκη και του Κουμουτσάκου σε παλιότερους καιρούς. Αγιόπαιδα εκείνα που έκαψαν τέσσερα άτομα μέρα μεσημέρι στην Τράπεζα. Παιδιά παραδείγματα προς μίμιση οι Ρουβίκωνες!
ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ...
Όμως για να πάμε κατά Μπουτάρη μεριά, ο οποίος πλήρωσε το μάρμαρο όχι μόνο της γενικότερης πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, αλλά και για ό,τι ο ίδιος κατά καιρούς έχει πει κι έχει πράξει και που κάποια στιγμή θα ερχόταν η ώρα της «πληρωμής» από κάποιους περισσότερο επιθετικούς! Με τη λέξη «επίθεση» έχει χαρακτηρίσει τα παιδιά του Ρουβίκωνα ο δικός τους Φίλης, ο οποίος στο παρελθόν και ως Υπουργός Παιδείας έχει χαρακτηρίσει την γενοκτονία ως εθνοκάθαρση!
ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ...
Να συλληφθούν πάραυτα οι ακροδεξιοί (;) ταραξίες διατάζει ο Πρωθυπουργός για να μη πει ότι δεν έκανε κάτι! Αυτό κατόπιν ξυλοδαρμού του Μπουτάρη ενώ ο δικός του Ν. Τόσκας έχει αφοπλίσει την ΕΛ.ΑΣ. για να κάνει δικό του παιχνίδι. Τον άφησαν ακάλυπτο τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για να του φανούν οφέλιμοι μετά τον ξυλοδαρμό, ώστε νάχουν να καταγγέλουν τους αγνώστους οι οποίοι όμως ήταν εκείνοι που άναβαν το φυτίλι της βόμβας όταν αποκαλούσαν όνειδος τον Μπουτάρη και οι οποίοι είναι οι συγκυβερνήτες του!
Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ...
Δεν τα βάζει κανείς με τον γέροντα Μπουτάρη αλλά με την νοοτροπία των απανταχού Μπουτάρηδων που κάνουν δημόσιες σχέσεις πάνω στις πλάτες ενός ταλαιπωρημένου λαού και τα τελευταία χρόνια δύστυχου λαού. Υπάρχουν πολλοί Μπουτάρηδες που αναγορεύουν σε μέγα ηγέτη τον Κεμάλ Ατατούρκ αλλά ο Μπουτάρης είναι εκείνος που χέστηκε αν έπνιξε στο αίμα τον Ποντιακό Ελληνισμό.
ΟΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗΔΕΣ...
Υπάρχουν πολλοί Μπουτάρηδες που καταγγέλουν τους Μακεδόνες που υποστηρίζουν πως η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική μόνο, αλλά ένας Μπουτάρης, ο Γιάννης, είναι εκείνος που κατηγορεί τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες ότι η έκφραση «Η Μακεδονία είναι μόνο Ελληνική» είναι επιθετική θέση προς τους φίλους Σκοπιανούς!
ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ...
Κανένα ζήτημα όμως, όποιο και νάναι αυτό, δεν λύνεται με την βία και την αυτοδικία, γι’ αυτό κάθε τέτοια πράξη είναι καταδικαστέα. Όμως καλόν είναι οι άνθρωποι που έχουν ταχθεί να υπηρετούν το λαό και εν πολλοίς να κρατούν τις τύχες του στα χέρια τους να βουτάνε τη γλώσσα στη σκέψη τους. Πρέπει να γνωρίζουν ότι ουκ αεί άρχουσι...
Η ΜΝΗΜΗ...
Εκ των πραγμάτων αναγκαστήκαμε να επαναφέρουμε στη μνήμη τα όσα κατά καιρούς έχει πράξει και έχει πει ως Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης ο κ. Μπουτάρης και γι’ αυτό κρίνεται από το λαό και όχι από τον όχλο και τους ακροδεξιούς. Δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση δεν έχει μόνο ο κάθε Μπουτάρης αλλά και ο απλός πολίτης, ο οποίος όταν αναγκάζεται να φτάνει σε ακραίες πράξεις, μετατρέπεται σε όχλο. Ποιος όμως φτάνει τον λαό σε ακραίες πράξεις; Εδώ θέλει απάντηση, κάτι που δεν πρόκειται να δοθεί από τους καλαμοκαβαλητές της εξουσίας.
Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ...
Το κορυφαίο το είπε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ανακάλυψε τους δράστες στην επίθεση κατά του Μπουτάρη. «Πρόκειται για ακραίο τμήμα της Ν.Δ.», είπε και νόμισε πως προσέφερε υπηρεσία στην υπόθεση Δημοκρατία στη χώρα. Να του θυμήσουμε εμείς ποιοι έκαψαν την Αθήνα το 2008, όταν ο ίδιος ήταν στην αντιπολίτευση; Να του υπενθυμίσουμε ποιοι ήταν εκείνοι που έδιωξαν από την παρέλαση τον Κάρολο Παπούλια στη Θεσσαλονίκη το 2011; Μήπως ήταν τα δικά του παιδιά που άλλαξαν τακτική και τώρα μπαινοβγαίνουν σε Πρεσβείες κι άλλα δημόσια κτίρια κάνοντας απλές «επιθέσεις» όπως εκείνη που έγινε στο ΣτΕ; Έχουν όλοι ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις αλλά ο Τόσκας και ο Βούτσης δίνουν εντολές απελευθέρωσης κι όχι συλλήψεων.
ΤΑ ΑΥΓΑ...
Είναι όλοι τους οι σημερινοί κρατούντες που εκτρέφουν στους κόρφους τους τα αυγά του φιδιού και για ξεκάρφωμα πετάνε το μπαλάκι στην αντιπολίτευση, η οποία ως κυβέρνηση υπέστη τα δεινά της τότε μαχόμενης δήθεν αριστεράς. ΑΥΓΗτες και Χρυσαυγίτες έχουν γίνει ένα και διαφεντεύουν τον τόπο ταΐζοντας σανό τον λαό, ο οποίος δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Η Μόνη ελπίδα είναι ο λαός να διορθώσει όσο μπορεί νωρίτερα το τεράστιο λάθος που έκανε τρεις φορές το 2015!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.