ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!
«Όλοι είμαστε Έλληνες», ανεφώνησε ο πριγκιπας Κάρολος που επισκέφτηκε τη χώρα μας προχθές και θυμήθηκε την καταγωγή εκ πατρός τε και παππού του. «Όλοι είμαστε Έλληνες», το άκουγε η Περιστέρα και της ερχόταν να κλάψει από την ευτυχία που την βρήκε να κάθεται δίπλα σ’ έναν πρίγκιπα και σε μία Καμήλα! Λέω να κλάψει διότι είναι μια συνήθεια που της έχει μείνει από το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.
ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!..
Θέλουμε λαοκρατία και τσιότσιο Βασιλιά έλεγαν οι Κερκυραίοι τα χρόνια της Βασιλείας κι αυτό φαίνεται να επαναλαμβάνεται στις μέρες μας. Ποιος το περίμενε να γίνει ένα η Βασιλεία με την πρώτη φορά αριστερά! Ποιος περίμενε να γίνονται καλύτεροι φίλοι οι Βασιλιάδεις με τους πρώην μπαχαλάκηδες των Αθηνών και να ανταλλάσσονται όρκοι αιώνιας φιλίας και αγάπης!
Η ΚΑΡΙΕΡΑ...
Έστησαν καριέρα πάνω στα αντιβασιλικά συνθήματα και συναισθήματα και τώρα γίνονται ένα βγάζοντας πύρινους λόγους, ορκιζόμενοι στην τιμή τους ότι είναι όλοι τους αδέλφια. Δεν το ακούσαμε αλλά το εννοούσαν. Είμαστε όλοι... Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί, Αμερικάνοι, είναι τα συνθήματα που κυριαρχούν τα τελαυταία τρία χρόνια στη σκλαβωμένη Ελλάδα. Το «είμαστε όλοι Έλληνες» παίρνει και την ανάλογη απάντηση με το «είμαστε όλοι Άγγλοι εμείς οι αριστεροί»!
ΠΟΛΥ ΣΑΝΟ!
Πόσο σανό ταΐζεται ετούτος ο λαός για να καταπίνει τόσο εύκολα τις διάφορες αηδίες που του σερβίρει η αριστεροακροδεξιά κυβέρνηση που έχει στρογγυλοκαθίσει στην καρέκλα της εξουσίας. Η σύντροφος του Πρωθυπουργού Περιστέρα που κλαίει μια φορά το χρόνο και κάθε 5 Ιουλίου, έχει πετάξει τ’ αμπέχωνα τα λιγδιασμένα και ντύνεται με τα ακριβότερα συνολάκια για να υποδέχεται τις μεγάλες κυρίες, είτε είναι σύζυγοι Αμερικανών Προέδρων, είτε Γάλλων, είτε Πριγκίπων όπως έγινε στην περίπτωση του Καρόλου και της Καμήλας!
ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ...
«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εννοούσε τα Ελγίνεια! Εκεί ήταν που συγκινήθηκε ο Κάρολος και είπε το περιβόητο «είμαστε όλοι Έλληνες», άρα δικαιούμαστε να έχουμε κι εμείς τα Ελληνικά αρχαία! Πού να το καταλάβει ο Πάκης, ο οποίος έκανε το καθήκον του το πατριωτικό!
ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...
Αμ το άλλο! Κυλάει αίμα Ελληνικό στις φλέβες μου, φέρεται να είπε ο Κάρολος και αναφερόταν στην καταγωγή του πατέρα του Φιλίππου που γεννήθηκε στην Ελλάδα λίγο πριν την Μικρασιατική καταστροφή. Ο παππούς του Πρίγκιπας Ανδρέας ήταν γιος του Γεωργίου του Α’, ο οποίος συμμετείχε στην εκστρατεία της Μ. Ασίας και ο οποίος θεωρήθηκε υπαίτιος της καταστροφής και γι’ αυτό καταδικάστηκε σε θάνατο που όμως η ποινή δεν εξετελέσθη αλλά εξορίστηκε!
ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ...
Όλα τα παραπάνω τα θυμάται ο Φίλιππος, σύζυγος της Ελισάβετ και γι’ αυτό ουδέποτε επισκέφθηκε την Ελλάδα, δηλώνοντας κάποτε ότι ούτε σταγόνα αίμα Ελληνικό δεν ρέει στις φλέβες του! Μόνο ετούτος ο Κάρολος αναγνωρίζει την καταγωγή και δράση του παππού του Ανδρέα και τιμά την «Πατρίδα» του επισκεπτόμενός την συχνά σε ιδιωτικό επίπεδο. Ιδιαίτερα προτιμά το Άγιο Όρος δηλώνοντας Χριστιανός Ορθόδοξος εκ πατρός και παππού!
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!
Από το 1974 που έγινε το δημοψήφισμα επί Κων/νου Καραμανλή και καταργήθηκε ο θεσμός της Βασιλείας μόνο μία άλλη φορά πάτησε βασιλικό πόδι της πρώην βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος, στο Μαξίμου και στο προεδρικό Μέγαρο που ήταν το βασιλικό μέγαρο και η βασιλική κατοικία. Ήταν το 2007 όπου η τότε Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία είχε επισκεφθεί τη χώρα. Τώρα ένας άλλος γόνος βασιλικής οικογένειας, ο Κάρολος, ξαναπάτησε το πόδι του σε πρώην «βασιλικό έδαφος» και μάλιστα φάνηκε να το απολαμβάνουν οι πρώην ορκισμένοι εχθροί του θεσμού νυν προσκυνητές! Τα άλαλα, τα μπάλαλα, θα έλεγε η μακαρίτισσα η μάνα μου...
Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...
Ύστερα από 50 χρόνια ξανακούστηκε η προσφώνηση «εξοχότατε» στο Μαξίμου και στο Προεδρικό Μέγαρο! Η ίδια η ιστορία εκδικείται όλους αυτούς που ή την ξέχασαν ή την παραχάραξαν ή την δολοφόνησαν! Σ’ αυτή τη χώρα δυστυχώς την ιστορία την έγραψαν οι ηττημένοι, οι οποίοι όμως τώρα αναγκάζονται να την λούζονται και να γλύφουν εκεί που έφτυναν. Από τον Κάστρο και τον Μαδούρο, στον Τραμπ, στον Μακρόν, στην Μέρκελ, στον Σόιμπλε και τώρα στον Πρίγκιπα Κάρολο! Ένα τσιγάρο δρόμος!
ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ...
Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη. Αγαπημένο σύνθημα της ΤσιπροΚαμμενοκυβέρνησης. Ήταν δίκαιο να υιοθετούν παιδιά τα ομόφυλα ζευγάρια και προχθές με την βούλα της Βουλής μπορούν τα «ορφανά» παιδιά ν’ αποκτούν δυο μπαμπάδες ή δυο μαμάδες κι έτσι θα πορεύονται στη ζωή τους καταργώντας κάθε έννοια πατέρα και μητέρας, έτσι όπως η φύση το υπαγόρευσε...
161 ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΝΑΙ!
161 βουλευτές είπαν ναι σ’ αυτό το νομοθέτημα κι αυτοί ήταν ανάμεικτοι απ’ όλα τα κόμματα, όπως ανάμεικτοι ήταν και οι βουλευτές που είτε δεν ψήφισαν, είτε δεν πήγαν καθόλου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ελεύθερους τους βουλευτές της Ν.Δ. να ψηφίσουν κατά βούληση κι αυτό έπραξαν. Όμως και σ’ αυτή την περίπτωση ο Κυριάκος χαρακτηρίστηκε ακροδεξιός από τον Πρωθυπουργό, όταν δικοί του «ακροδεξιοί» δεν ψήφισαν το άρθρο 8 του νομοσχεδίου που προβλέπει την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.
Η (ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΗ) ΚΑΤΕΡΙΝΑ...
Αναθέτει ο Κυριάκος στην άρτι αφιχθείσα στο κόμμα βουλευτή Κατερίνα Μάρκου να χειριστεί το νόμο για την υιοθεσία, η οποία πρότεινε την καταψήφισή του κι εκείνη η αθεόφοβη ψήφισε ναι! Μιλάμε για πολύ σοβαρό χειρισμό του θέματος από την συγκεκριμένη βουλευτή, η οποία την είδε κάπως αλλιώς την συγκεκριμένη περίπτωση. Προφανώς είναι του δόγματος πολεμήστε να δοξαστούμε! Πιο ντόμπρα η θέση των γυναικών βουλευτών της Ν.Δ. Ντόρας - Κεραμέως - Κεφαλογιάννη που την είδαν πονόψυχα τη δουλειά όσον αφορά τους «γονείς» και όχι όσον αφορά τα παιδιά!
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!
Ανοίγει το παιχνίδι των Πρυτανικών εκλογών που θα γίνουν τον Ιούνιο και οι πρώτες υποψηφιότητες έκαναν την εμφάνισή τους. Εκτός από τον καθηγητή Κώστα Πέτσιο, ο οποίος ήταν υποψήφιος και την προηγούμενη φορά την επιθυμία του δημόσια εξέφρασε και ο καθηγητής Ιατρικής Ι. Γεωργίου, ο οποίος σε δηλώσεις του και εξ’ απαλών ονύχων χαρακτήρισε βιαστική τη διαδικασία συνένωσης ΤΕΙ-ΑΕΙ! Δεν ξέρω τι ξέρει για το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Γεωργίου, αλλά αυτό που πάει να γίνει μ’ αυτή την συνένωση μόνο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν περιποιεί τιμή! Έχει πάρει το αυτί του κ. Γεωργίου κάτι για την επιτροπή που χειρίστηκε το όλο ζήτημα και το έφερε εκεί που το έφερε και που έχει ξεσηκώσει όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα;
ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ!
Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή, λέει το σχετικό άσμα που οι αριστεροί είχαν κάνει κάποτε σημαία τους. Σ’ αυτό το γύρισμα του ήλιου, δηλαδή στην συνένωση των ΑΕΙ-ΤΕΙ και κυρίως την εξίσωσή τους όλα έγιναν στο πόδι κι εκεί ως έλαχεν που έλεγε ο μπάρμπας μου ο Βαγγελάρας. Έγινε διαβούλευση της σχετικής επιτροπής για να νομιμοποιήσουν την θέληση του Γαβρόγλου, ο οποίος την έχει δει αναμορφωτής της Παιδείας. Μάλιστα, στη συζήτηση που έγινε ξέχασαν να ορίσουν τα προσόντα του διδακτικού προσωπικού για να τα θυμηθεί τώρα ξαφνικά ο απερχόμενος Πρύτανης κ. Καψάλης και να ζητά εκ των υστέρων οι δάσκαλοι να είναι διδάκτορες! λεπτομέρεια ή κάτι άλλο; Θα δείξει...
ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΕΣΤΟΣ!
Έμπειρος και αποτελεσματικός περί τα Πανεπιστημιακά δρώμενα ο καθηγητής Κώστας Πέτσιος, μπορεί να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες και από τη θέση του επικεφαλής της Πρυτανικής Αρχής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το έργο του, για όσους ξέρουν από Πανεπιστήμιο, μιλάει από μόνο του και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Μακριά από ιδιότυπες κηδεμονίες μπορεί να επαναφέρει στον ίσιο και κανονικό δρόμο το ίδρυμα και μάλιστα στους χαλεπούς καιρούς που διέρχεται αυτό και η Παιδεία ευρύτερα. Στην πανεπιστημιακή του παρουσία επέλεξε να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός. Πρέπει κάποτε να προτιμηθούν οι χρήσιμοι και να μπει ένα τέλος στους αρεστούς. Τον λόγο θα τον έχει ολόκληρη η πανεπιστημιακή κοινότητα.
ΟΙ ΦΗΜΕΣ...
Για την Πρυτανεία ακούγεται και το όνομα του προ εποχής Καψάλη Πρύτανη Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, ο οποίος όμως έχει πέσει, όπως μαθαίνω, στη δυσμένεια τοπικών πολιτικών κυβερνητικών παραγόντων. Κάποιοι τον βλέπουν ως μελλοντικό πολιτικό αντίπαλο και φροντίζουν να απαλλαγούν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γι’ αυτό και επενδύουν σε έναν ανώδυνο πολιτικά γι’ αυτούς. Λέγεται μάλιστα ότι δεν είναι στις προτιμήσεις και του απερχόμενου κ. Καψάλη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στην προηγούμενη εκλογή για να χωρίσουν τώρα τα τσανάκια τους. Όπως ευρέως συζητιέται, υπάρχει μια πολιτικοποίηση του κ. Καψάλη, ο οποίος έχει βάλει με το νου του ή του έχουν προτείνει να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εκπροσωπώντας τον Θεσπρωτικό λαό! Όλα αυτά σε επίπεδο φημών μέχρι να αποδειχτούν στην πράξη!
ΟΧΙ...
Ένα ΟΧΙ τεράστιο ακούστηκε από όλη την Αυτοδιοίκηση της χώρας για το τερατούργημα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» που εμπνεύστηκε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έχει τις ευλογίες του Μαξίμου και του Καρανίκα! Σχεδόν όλα τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια όπου οι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες δεν έχουν ασπαστεί τον Συριζαϊσμό έτριψαν στη μούρη του Σκουρλέτη το έκτρωμα που το ονόμασε μεταρρύθμιση, αρνούμενοι να συμμετάσχουν σ’ αυτό.
Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ...
Την παραίτηση του εμπνευστή του «Κλεισθένη» ζήτησε ο Αλέκος Καχριμάνης για το τερατούργημα που προωθεί προς ψήφιση, με συνοπτικές διαδικασίες μάλιστα. Βάλτε κάποιον άλλον στη θέση του Σκουρλέτη και φέρτε τον να κάνουμε κουβέντα, λέει ο Καχιμάνης. Καλό και χρυσό βρήκε τον «Κλεισθένη» ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Σπύρου και υπερψήφισε την επιθυμία Σκουρλέτη, παρασύροντας σ’ αυτή την επιθυμία και την αντιπολίτευση του Δήμου του!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.