ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΧ ΚΑΙ ΒΑΧ...
Αχ, αχ, αχ, αφερίμ! Δώστε ωρέ γκιαούρηδες τους οκτώ να σας δώσουμε τους δύο κι ελάτε ωρέ να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε για το Αιγαίο σας, που όμως δεν είναι και τόσο δικό σας, αλλά είναι και δικό μας! Είναι το τελευταίο τούρκικο παζάρι του Ερντογάν του σουλτάνου.
Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ...
Αυτά είπε κι άνοιξε το στόμα του στρατάρχη Πάνου που κάνει λόγο για δικαίωσή του όταν μιλούσε για ομηρία των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στα γκιστάνια της Αδριανούπολης και που, ενώ ήταν διαδικαστικό το ζήτημα κατά τον αναπληρωτή στρατάρχη μπάρμπα Φώτη, διανύουν αισίως περί το δίμηνο της κράτησής τους.
ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ...
Ακούγοντας τα περί δικαίωσης του στρατάρχη ένας άλλος εκκολαπτόμενος στρατηλάτης ονόματι Φαήλος Κρανιδιώτης ζήτησε επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό Άμυνας για να μάθει πού πάει αυτός ο τόπος. Είναι, λέει, αρχηγός κόμματος και σαν τέτοιος έπρεπε να έχει πλέρια ενημέρωση από πρώτο χέρι και φυσικά ο Πάνος δεν του χάλασε χατήρι. Τώρα, τι αρχηγός κόμματος είναι αυτός που δεν εκπροσωπείται στη Βουλή και ούτε καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις;
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...
Ενημέρωση φαίνεται να είχε από τον στρατάρχη η Κατερίνα Παπακώστα, διαγραμμένη βουλευτής της Ν.Δ., η οποία επίσης φαίνεται να φτιάχνει κόμμα δικό της διότι δεν την παίζει άλλο η Ν.Δ., επειδή κι εκείνη την έχει δει... σωτήρας του Έθνους. Σειρά θα πάρει ο άλλοτε κραταιός κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κ. Καραμανλή, Βαγγέλης Αντώναρος, που κι εκείνος θέλει να φτιάξει κόμμα διότι η Ν.Δ. δεν τον χωράει!
ΘΕΛΟΥΝ...ΜΑΝΤΡΙ!
Όλοι οι παραπάνω μαζί με τον Ψωμιάδη και τον Νίκο Νικολόπουλο που είναι ορφανά της Ν.Δ. ψάχνουν να φτιάξουν μαντρί στα δεξιά της Ν.Δ. και να συμπαρασταθούν στο δράμα του Καμμένου που στις δημοσκοπήσεις δεν καταγράφεται ως πολιτική δύναμη που θα ξαναμπεί στη Βουλή.
ΟΙ ΚΑΒΑΛΑΡΑΙΟΙ!..
Θα δούμε πολλά πράγματα μέχρι ν’ αποφασίσει να κάνει εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας. Θα δούμε τον Πάνο καβάλα σε κόκκινο άλογο να βαδίζει προς την κόκκινη μηλιά και από κοντά ο Φαήλος με τον γρίβα του και τον Ψωμιάδη με το δικό του Ζοροάλογο να φωνάζουν «αέρα». Η κατερίνα Παπακώστα θα φροντίζει για το πλέξιμο της φανέλας των έφιππων αγοριών!
ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!
Α ρε Ν.Δ. πού ήσουν και πού έφτασες. Δεν λέω πως κατάντησες, διότι ακόμη υπάρχουν κάποιοι σώφρονες που κρατούν την παράταξη όρθια και αυτή μπορεί να ξαναμπεί σε ράγες εξουσίας. Οι δημοσκοπήσεις την φέρνουν πρώτο κόμμα και μάλιστα η πιο πρόσφατη την φέρνει σε τροχιά αυτοδυναμίας με 155 έδρες! Από κοντά το Κίνημα Αλλαγής που του δίνουν 27 έδρες και το σύνολο των εδρών αυτών των δύο κομμάτων είναι αυτό που έκανε τους Μαξιμίτες να αρχίσουν τους παραλογισμούς τους εξαπολύοντας επίθεση στη Ν.Δ. και στην εκπρόσωπο τύπου Μ. Σπυράκη, της οποίας η μεταγραφή στη Ν.Δ. έχει ενοχλήσει ενώ δεν ενοχλεί το 32% των Πασόκων που προστέθηκε στο 4% του Τσίπρα και τον έφεραν στην εξουσία.
ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...
Τώρα είναι η εποχή της μεταπολίτευσης, μου έλεγε πρώην υπουργός και νυν βουλευτής κι όχι το 1974, όπως έχει καθιερωθεί. Τώρα πρέπει να γίνει η μεταπολίτευση και να απαλλαγεί ο τόπος από την καθεστωτική αντίληψη που πάει να εφαρμόσει ο ΤσιπροΠάνος. Η μεταπολίτευση του 1974 ήταν επίπλαστη και απλά οι ίδιοι σχεδόν άνθρωποι κυβέρνησαν αλλά κατά μία επταετία μεγαλύτεροι. Τώρα πρέπει ν’ αλλάξει πάνω απ’ όλα νοοτροπία, η οποία οδηγεί τα πράγματα σε ακραίες καταστάσεις που εγκυμονούν ακόμη και εθνικούς κινδύνους, μου είπε ο ίδιος άνθρωπος.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ Ν.Δ...
Μένοντας στα Νεοδημοκρατικά να επισημάνω ότι οριστικά στις 13 Μαΐου θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων κομματικών οργανώσεων. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις, οι οποίες όμως δεν φαίνεται να περπατούν όσο θα έπρεπε. Μέχρι προχθές δεν είχαν οριστεί ΝΕΦΕ που θα διεξάγουν τις εκλογές, ενώ γίναμε μάρτυρες παραίτησης ενός τέτοιου στελέχους του οποίου αγνοούσαμε μέχρι πρότινος την ύπαρξη! Μάλιστα, μας δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε ότι υπηρέτησε σε υψηλά πόστα γραφείων Ευρωβουλευτών και όχι μόνο. Με τέτοιο βιογραφικό πώς να ασχοληθεί κανείς με ταπεινές εσωκομματικές διαδικασίες...
Η ΛΥΣΗ...
Έτρεχε και δεν έσωνε ο οργανωτικός γραμματέας της Ν.Δ. Κονταδάκης για να προλάβει τις ημερομηνίες και τις διαδικασίες, έτσι ώστε να οργανωθεί έστω και την τελευταία στιγμή μια επιτροπή η οποία θα οργανώσει την εκλογική διαδικασία. Το ανέθεσε το ζήτημα στον Φίλιππα Ευαγγέλου, ο οποίος μέσα σ’ ένα 48ωρο βρήκε καμιά 40αριά νοματαίους και έδωσε λύση. Μάλιστα μαθαίνω ότι θα λειτουργήσει και ειδικό γραφείο της ΝΟΔΕ στην οδό Πυρσινέλλα και δεν θα συνεδριάζουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπως γίνονταν μέχρι τώρα.
ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ...
Χειρότερη εικόνα από αυτή που παρουσιάζουν οι τουαλέτες της καφετέριας στο Τελωνείο Κακαβιάς δεν έχουν ξαναματαδεί τα μάτια μου. Είναι υπόθεση της Περιφέρειας ο καθαρισμός των τουαλετών, μου είπαν οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου μαγαζιού, το οποίο όμως εξυπηρετείται αποκλειστικά από αυτούς τους χώρους. Δεν γνώριζαν όμως να μου πουν ποιας Περιφέρειας (Αποκεντρωμένης - Αιρετής;) οι υπάλληλοι πηγαίνουν κάθε μέρα και περιποιούνται αυτούς τους χώρους που πρέπει να αποδεικνύουν την αρχοντιά ενός μαγαζιού κι ενός πολιτισμένου Ευρωπαϊκού κράτους, αφού αυτό είναι στην είσοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Τον λόγο έχει η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου και συγκεκριμένα ο Γενικός Διευθυντής να επιληφθεί του ζητήματος και προ πάντων να σταματήσει αυτή τη ντροπή. Να στέλνει πιο συχνά καθαρίστριες κι άμα βρει και κανένα υδραυλικό, ας τον στείλει να φτιάξει τα σπασμένα και ν’ αλλάξει καμιά βρύση, οι οποίες είναι μονίμως ανοιχτές!
ΤΑ ΛΑΓΩΝΙΚΑ...
Ένα ολόκληρο κιλό κόκα πήγαν να περάσουν με λεωφορείο έμποροι ναρκωτικών από το Τελωνείο της Κακαβιάς, αλλά έπεσαν πάνω σε «λαγωνικά» που τους έβαλαν στο χέρι για τα καλά. Τα «λαγωνικά» έχουν ονοματεπώνυμα και καλόν είναι να τους αποδίδονται τα εύσημα όταν είναι γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται που δεν είναι και οι καλύτερες. Τα καλά λόγια γι’ αυτούς που έχουν και γνώσεις και κυρίως φιλότιμο.
Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ...
Μια κινητικότητα παρατηρούμε εσχάτως από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον κομματικό μηχανισμό, κάνει εμφανίσεις σε διάφορους χώρους προβάλλοντας το έργο της Κυβέρνησης ή την αφεντιά του, δεν ξέρω και θα σας γελάσω. Αυτή η κινητικότητα, να επισκέπτεται πιο συχνά την περιοχή που τον τίμησε με πρωτιά αναγορεύοντάς τον σε Ηπειρωτάρχη! Αν οι δημοσκοπήσεις κινούνται κοντά στην πραγματικότητα, τότε τη μία έδρα στο Νομό θα την κτυπήσει ο «σύντροφος» Χρήστος Μαντάς, ο οποίος όμως δεν θέλησε ή δεν θέλησαν να πάρει ένα Υπουργείο. Πότε θα του δοθεί ξανά ευκαιρία;
Η ΜΠΑΛΑ...
Δεν είναι δική μας υπόθεση η κατασκευή της Λεωφόρου Νιάρχου, είπαν Δήμαρχος και Μανταλόβας και πέταξαν την μπάλα στην πάνω πλατεία και κατά Καχριμάνη μεριά. Έτσι ξεπέρασαν εκείνον τον Πόντιο Πιλάτο που ένιψε τας χείρας του. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα! Αλλού οι αφορισμοί, αλλού η επικαρπία!
ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ...
Ωστόσο, έδωσαν συμβουλές προς τους ενδιαφερόμενους για το τι πρέπει να κάνουν οι θιγόμενοι παρόδιοι. Πάτε να κάνετε ενστάσεις, τους είπανε και αυτό ήταν σαν την λαϊκή ρήση «πάτε να κόψετε το λαιμό σας»! Κι εκείνοι που είχαν πιστέψει ότι μπορούσαν να εμπιστευτούν την Δημοτική Αρχή στην οποία πολλοί ήταν εκείνοι που εμπιστεύτηκαν την τύχη τους και την τύχη των περιουσιών τους!
ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ!
Αν ξαναδούν ψήφο από μένα να μου γράψουν, μου έλεγε επιχειρηματιάς της Λ. Νιάρχου, ο οποίος τους είχε πάρει στα σοβαρά και γύρισε τις ανοιχτές παλάμες του προς το πρόσωπό του. Το «ας πρόσεχες» δεν του το είπα για να μην τον πληγώσω ακόμη περισσότερο!
ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ «ΘΑ»!
Η Λ. Νιάρχου ευθύνη της Περιφέρειας και ο Μάτσικας ευθύνη της Κτηματικής Υπηρεσίας κατά την Δημοτική Αρχή. Αν έτσι είναι τα πράγματα, τότε τι σόι έργα και πότε θα τα κάνουν οι σημερινοί δημοτικοί άρχοντες, οι οποίοι διανύουν το όγδοο έτος της εξουσίας τους; Οκτώ χρόνια ΘΑ που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές, ακούστηκε να λέει κάποιος δημοτικός σύμβουλος σε πρόσφατη συνεδρίαση. Κατά τ’ άλλα, με ξένα κόλυβα έχουν την απαίτηση ν’ αγιάσουν!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.