ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ...
Την Μεγάλη Δευτέρα έγινε καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από διοικητική υπάλληλος που αρχικά είχε διοριστεί! Πρόκειται για την σύντροφο του Πρωθυπουργού Περιστέρα - Μπέτυ Μπαζιάνα! Μετά μου λέτε να μη πιστεύουμε στα θαύματα όταν αυτά στη χώρα μας γίνονται Μεγαλοβδόμαδα και μάλιστα σε άθεους! Η λαμπάδα που κρατούσε στα χέρια της ήταν τάμα για το θαύμα!
ΤΟ ΣΟΪ...
Όλο του το σόι και όλα τα σόγια των υπουργών του διόρισε στο δημόσιο ο Τσίπρας, λέει Γερμανός δημοσιογράφος που έχει αρχίσει να τους παίρνει στο ψιλό! Μιλάει για τον διορισμό του ξαδέρφου και της γυναίκας του, για το φιλαράκι του τον Καρανίκα που έχει μία αδυναμία στις γόβες των τηλεπαρουσιαστριών, αλλά και για τον διορισμό του γκαραζιέρη του φίλου του Πολάκη στη διοίκηση νοσοκομείου! Ξεχάστε τον προ τριετίας επαναστάτη, γράφει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος σε μία από τις μεγαλύτερες Γερμανικές εφημερίδες!
ΠΡΟΣΕΞΤΕ!
Όλοι όσοι μέχρι τώρα είχατε την εθνική πατρωτική συνήθεια να υψώνετε γαλανόλευκη στις εθνικές επετείους καλόν είναι να το αποφεύγετε στο μέλλον, διότι κινδυνεύετε αφ’ ενός μεν να έλθουν Τούρκοι κομάντος να σας τις κατασχέσουν και μαζί μ’ αυτές τα σπίτια σας και τα χωράφια σας και δεύτερο και σπουδαιότερο να χαρακτηριστείτε ακροδεξιοί από προοδευτικούς τύπου Βέτα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ!
Η ΝΤΡΟΠΗ!..
«Μας ντροπιάζει αυτή η πράξη της τοποθέτησης Ελληνικής σημαίας στα νησιά του Αιγαίου και μας βάζει σε μπελάδες», ακούστηκε να λέει αυτός ο Ελληναράς ο Βέτας, ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά την λάντζα για ξεβρώμισμα της κυβέρνησης. Αυτός από την αριστερά και ο Δημήτρης Καμμένος από τους ΑΝΕΛ που συχνά - πυκνά καταχεριάζει τους διάφορους «Βέτες» προσκυνώντας όμως στην «αγία» καρέκλα της εξουσίας.
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...
Πρώτη φορά αριστερά ήταν το σύνθημά τους πριν το 2015. Πρώτη φορά με δόσεις πρώτης φοράς συνεργασίας με την ακροδεξιά βλέπει ο λαός, ο οποίος περιμένει στη γωνία να ρίξει φάσκελα με χέρια και με πόδια. Είναι θέμα χρόνου να κάνει αυτό που ξέρει καλά να κάνει ο λαός όταν πάρει ανάποδες. Προς το παρόν έχει σταυρώσει τα χέρια και τέρπεται με τηλεσκουπίδια του τύπου Survivor και Master Chef για να χορτάσει την πείνα του.
ΣΤΑ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΑ...
Ούτε μια βραδινή πολιτική εκπομπή δεν έχουν τα Αθηναϊκά κανάλια όπως γίνονταν παλιά και που μέσω αυτών των εκπομπών η εκάστοτε κυβέρνηση δέχονταν αυστηρή κριτική και μάθαινε ο κόσμος τι του γίνονταν. Τώρα οι πολιτικοί βγαίνουν στα πρωινάδικα και μεταξύ πασαρέλας και εκτέλεσης συνταγών μοσχαροκεφαλής και πατσά, κάνουν υψηλές και περισπούδαστες πολιτικές ακόμη και πολεμικές αναλύσεις.
ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ!
Μπορούμε να βάλουμε την Ελληνική σημαία σε όποιο Ελληνικό νησί του Αιγαίου θέλουμε, ακόμη και στα Ίμια, έλεγε προ πολλού ο στρατάρχης, με το νου του, Πάνος για να τα πάρει πίσω προχθές όταν αυτό έκαναν τρεις νεαροί κάτοικοι στο νησί τους λέγοντας ότι αυτή είναι πράξη αντεθνική! Άντε χάσου ρε στρατάρχη αποκριάτικε, του απάντησαν οι νεαροί, οι οποίοι λένε ότι θα το ξανακάνουν διότι δεν έκαναν κάτι παράνομο, αφού κανείς δεν αμφισβητεί την Ελληνικότητα των νησιών και των νησίδων πλην της κυβέρνησης Αλέξη, Πάνου, Βέτα, Καρανίκα!
ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ...
Εκλογές στην Τουρκία ενάμισο χρόνο από την κανονική λήξη της κυβερνητικής θητείας. Ακόμη και οι Τούρκοι οδηγούνται στις κάλπες για αναβάπτιση του Ερντογάν που θα είναι και με τη βούλα σουλτάνος, καθότι προεδρικό θα είναι πλέον το σύνταγμα. Εμάς εδώ στην Ελλάδα μας απειλεί η κυβέρνηση με εξάντληση της θητείας μέχρι τελευταία μέρα. Πού θα βρουν δουλειά οι βουλευτές με 7.000 το μήνα κι ένα σωρό άλλα καλούδια;
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...
Ευρωεκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2019, ενώ Αυτοδιοικητικές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 και μάλιστα με απλή αναλογική. Για Εθνικές εκλογές ούτε να γίνεται λόγος. Δεν θέλουν να τις συσχετίσουν ούτε με τις Ευρωεκλογές, ούτε με τις αυτοδιοικητικές για ευνόητους λόγους. Δεν θέλουν να είναι κοντά σε αποτελέσματα εκλογών όπου θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι σταγόνας...
Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ...
Από τον Καλλικράτη θα περάσουμε στον Κλεισθένη και αυτό είναι έμπνευσης Πάνου Σκουρλέτη. Την πρώτη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών εκλογών θα εκλέγονται οι σύμβουλοι, δημοτικοί, περιφερειακοί και την δεύτερη Κυριακή θα εκλέγεται ο δήμαρχος ή περιφερειάρχης και ίσως να μην ελέγχουν τα συμβούλιά τους! Θα ζήσουμε καταστάσεις απείρου κάλλους. Άλλα θα θέλει ο δήμαρχος ή περιφερειάρχης κι άλλα θα αποφασίζει το σώμα!
ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ...
Είναι ισχνή έως ανύπαρκη η παρουσία της σημερινής κυβέρνησης σε Δήμους και Περιφέρειες και με το σύστημα της απλής αναλογικής θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Βλέπετε, δεν είναι δημόσιο η αυτοδιοίκηση για να κάνουν διορισμούς των κολλητών και των γκαραζιέρηδων. Εδώ θα κληθούν να δώσουν «εξετάσεις» στην κοινωνία για να αποκτήσουν ερίσματα και εκπροσώπηση στην Αυτοδιοίκηση.
ΑΣΚΗΣΕΙΣ...
Έχω την εντύπωση πως η Δημοτική Αρχή μέσω του «υπερδημάρχου» Θανάση κάνει ασκήσεις επί χάρτου στην περίπτωση κατασκευής έργων σύνδεσης της περιοχής Περάματος - Μάτσικα και κυρίως για να δοκιμάσει τις αντοχές και τις προθέσεις των κατοίκων οικοπεδούχων της. Με τα νεύρα τσατάλια οι κάτοικοι αρνούνται να κάνουν διάλογο με τον κ. Μανταλόβα και ζητούν την παρουσία του Δημάρχου ο οποίος όμως... νίπτει τας χείρας του πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφήνοντας τον αντιδήμαρχο να κάνει παιχνίδι, διότι κάτι πρέπει να κάνει κι αυτός εν όψει εθνικών εκλογών, κάτι που είναι στις βλέψεις του. Έρχεται και η απλή αναλογική και πού να ανακατεύεται στην Αυτοδιοίκηση ο Θανάσης! Ωστόσο, ας φροντίσει κάποιος να καθαρίσει την περιοχή Μάτσικα από τις αποπατήσεις των κατασκηνωμένων «μουσαφιραίων» που κανείς δεν μας έχει πει πώς «φύτρωσαν» χωρίς κανείς να τους σπείρει!
Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ...
Συμβουλή προς διαταραγμένους νόες εκεί στον ΠΑΣ Γιάννινα που έχασαν την μπάλα και παραδίδουν μαθήματα δημοσιογραφίας προς ντόπιους δημοσιογράφους επειδή δεν έψαξαν καλά τις οικογενειακές σχέσεις ενός πρώην προέδρου ΑΟ Χαλκίδας με τον μεγαλομέτοχο Γιώργο Χριστοβασίλη και διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις.
Η ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ...
Αντί να βγουν τα «σαΐνια» «συντάκτες» της καταγγελίας να καταχεριάσουν τον κατά δήλωσήν του κολλητό της οικογένειας Χριστοβασίλη πρώην πρόεδρο που ως κολλητός ήξερε πρόσωπα και πράγματα, τα έβαλαν με τον δημοσιογραφικό κόσμο της πόλης που, εδώ που τα λέμε, λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας της ομάδας επί εποχής Χριστοβασίλη. Ο κολλητός του Χριστοβασίλη βγήκε κι έκανε δημόσιες δηλώσεις περί ενδιαφέροντος του προέδρου της ΠΑΕ να αγοράσει τον ΑΟ Χαλκίδας εγκαταλείποντας τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η δήλωση αυτή έγινε δημόσια σε εφημερίδα της Εύβοιας, κάτι που όμως δεν είδαμε να διαψεύδεται από τον συντάκτη ή τον κολλητό...
ΚΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ!
Δεν ξεπερνιέται έτσι εύκολα η κακή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα το τελευταίο διάστημα, η οποία εγκατέλειψε τους στόχους είτε γιατί κουράστηκαν οι παίκτες και οι «περί αυτούς», είτε διότι «οι περί αυτών» έπαψαν να εμπνέουν. Δεν κάνουν καλό σε κανέναν οι αφορισμοί για να κρύψουν τις αδυναμίες όσοι έχουν την ευθύνη λειτουργίας της ομάδας κι αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο και δεν είναι ο Γ. Χριστοβασίλης αυτός ο οποίος πληρώνει χωρίς να απολαμβάνει και τα ανάλογα αποτελέσματα.
ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ!..
Ας είναι λοιπόν πιο προσεκτικοί οι εμπνευστές των φετφάδων και των αφορισμών διότι έρχονται δύσκολα χρόνια και όταν θα κοιτάζουν γύρω τους θα είναι εντελώς μόνοι και τότε δεν θα ξαναβρεθεί πάλι ένας Χριστοβασίλης να τους κάνει μάγκες!
ΤΟ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ...
Το ότι ο Χριστοβασίλης θα πάρει φραγγέλιο το αμέσως προσεχές διάστημα σ’ επίπεδο ποδοσφαιριστών είναι βέβαιο και καλά θα κάνει. Το φραγγέλιο όμως πρέπει να πάει και προς όλους εκείνους που περιφέρονται και οι οποίοι στην προσπάθειά τους να γίνουν πιο... Χριστοβασιλικοί κάνουν την μία πατάτα πάνω στην άλλη. Υπάρχουν κι άλλοι τέτοιοι τύποι σαν εκείνον τον «κολλητό» από την Χαλκίδα που διασύρουν την έννοια «φιλία» και τον ίδιο το φίλο που, αν είναι φίλος του Χριστοβασίλη, πρέπει να το υιοθετήσει και ο ίδιος ο πρόεδρος...
ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ...
Ζωσιμάδες - Καπλάνης - Χατζηκώστας - Δόμπολης και πολλοί άλλοι είναι θαμένοι στη Μόσχα αλλά ευεργέτησαν την χώρα μας και ιδιαίτερα την Ήπειρο απ’ όπου είχαν και την καταγωγή τους. Αυτούς τους τάφους επισκέφθηκαν τις ημέρες του Πάσχα νεοηπειρώτες και απότισαν φόρο τιμής με προεξάρχοντα τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη.
ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ...
Η διαπίστωση από την επίσκεψη στους τάφους των εθνικών ευεργετών στη Μόσχα είναι ότι η πατρίδα τους δεν τους αποδίδει τις οφειλόμενες τιμές ούτε κατ’ ελάχιστον. Ούτε αυτή την καθαρή αναγραφή των ονομάτων τους δεν φιλοτιμήθηκε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να φροντίσει ώστε τα ονόματα αυτά να φέρονται καθαρά και να μην απαξιώνονται κατά τον χείριστο τρόπο. Αυτά μου τα διηγήθηκαν επισκέπτες από την συγκεκριμένη αποστολή οι οποίοι κατά τ’ άλλα απόλαυσαν όλα τα αγαθά του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού. «Μόνο όσα ονόματα είναι γραμμένα σε πλάκες από γρανίτη διαβάζονται. Όσα είναι σε μαρμάρινες πλάκες είναι δυσανάγνωστα», μου είπε ο φίλος επισκέπτης.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.