ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΓΟΣ!
Ένας Κατσίκης έγινε ο... λαγός δύο κυβερνήσεων δύο χωρών για να λύσει το γόρδιο δεσμό με τους δύο κρατούμενους Έλληνες στις Τούρκικες φυλακές. Αυτός ο Κατσίκης, βουλευτής του στρατάρχη Καμμένου του υπερπατριώτη, έδωσε τη λύση στην ομηρία προτείνοντας την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους! Βγήκε και το είπε ο πατριώτης Κατσίκης βγάζοντας από το αδιέξοδο τον αρχηγό του και τον Πρωθυπουργό του που έψαχναν να βρουν λύση στο πρόβλημα!
Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ...
Εκεί που θα τσάκιζε τα πλευρά των Τούρκων ο στρατάρχης Πάνος βγαίνει ο βουλευτής του και βάζει τα πράγματα σε τάξη. Προτείνει την ανταλλαγή γράφοντας στ’ από τέτοια του τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Έτσι απλά, χωρίς άλλες περικοκλάδες. Σας δίνουμε οκτώ Τούρκους, μας δίνετε τους δύο δικούς μας και πατσίζουμε! Τόσο απλά που οι Τούρκοι πανηγυρίζουν για το ότι βρέθηκε ένας Ελληναράς να ανοίξει τα μάτια στην κυβέρνησή του.
ΑΝΟΙΞΕ ΔΡΟΜΟ!..
Γράφω λαγός, διότι έτσι λειτούργησε ο Κατσίκης, σαν λαγός άνοιξε το δρόμο στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είχε υποσχεθεί επιστροφή των οκτώ Τούρκων φυγάδων που ζήτησαν άσυλο στην πατρίδα μας. Αυτή η υπόσχεση είναι που δεν τον αφήνει να πάρει ένα τηλέφωνο τον σουλτάνο να του ζητήσει την επιστροφή των δύο Ελλήνων ομήρων όπως τους χαρακτήρισε ο έτερος Καππαδόκης Πάνος. Δώσε να σου δώσω είναι η τακτική του Ερντογάν κι αυτό ενστερνίστηκε ο Έλληνας βουλευτής και έκανε την σχετική πρόταση.
Η ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ...
Προσέξτε τώρα την κοστολόγηση που έκανε ο Έλληνας βουλευτής Κατσίκης. Ένας Έλληνας, τέσσερις Τούρκοι! Με αυτό το σκεπτικό μπήκε μπροστά ο Κατσίκης πουλώντας πατριωτισμό αισχίστου είδους. Αυτόν τον Έλληνα πολιτικό έχουν το Ελληνικό κυνοβούλιο, η κυβέρνηση και οι ΑΝΕΛ! Είναι το ίδιο πρόσωπο που πολύ συχνά βγαίνει στα ΜΜΕ και γίνεται υπερπατριώτης που δεν κάθεται μύγα στο σπαθί του, όμως σαν κότα λυράτη λέει «ναι σε όλα»!
ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ...
«Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το κουμάντο το κάνω εγώ. Ο αναπληρωτής μου Φώτης Κουβέλης, ασχολείται με τα νοσοκομεία και κάτι άλλες ψιλοδουλειές». Αυτό δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά τις παρεμβάσεις που έκανε ο δεύτερος επικρίνοντας τις δηλώσεις του προϊσταμένου του.
ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ!
Σε λίγο ο κ. Καμμένος θα τον διατάξει τον αναπληρωτή του ν’ αλλάξει καθετήρες σε ασθενείς στα νοσοκομεία, αφού έτσι κι αλλιώς είναι στις διαταγές του ο μπάρμπα Φώτης. Μιλάμε για επαναφορά του καψονιού στο στράτευμα κι αυτό μάλιστα γίνεται μεταξύ υπουργού και αναπληρωτή υπουργού!
ΟΙ ΟΜΗΡΟΙ...
Μίλησε πρώτος για ομήρους ο Πάνος Καμμένος για να βγει ο νεοδιορισθείς μπάρμπα Φώτης και να τον καταγγείλει ως υπερθεματιστή, που σημαίνει ότι λέει να μην τα παίρνει κανείς στα σοβαρά. Πάνω σ’ αυτή τη δήλωση πάτησε ο Υπουργός Άμυνας και ούτε λίγο, ούτε πολύ τον διόρισε «νοσοκόμο» στα στρατιωτικά νοσοκομεία κρατώντας τις σοβαρές εθνικές υποθέσεις για την αφεντιά του.
ΣΚΙΖΕΤΑΙ!..
Με κάτι τέτοια πορεύεται ο συγκυβερνήτης Πάνος, ο οποίος από τη μια μεριά σκίζεται για το Μακεδονικό κι από την άλλη ανέχεται τα βαπτίσια των Σκοπίων σε Gorna Makedonija από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Από τη μια πλευρά λέει ότι θα τινάξει την κυβέρνηση στον αέρα αν δοθεί το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια κι από την άλλη μας απειλεί ότι θα πάει μέχρι τέλος η αγκαλιά με τον Αλέξη...
Ο ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΣ...
Και ο μπάρμπα Φώτης, κύριε; Ο μπάρμπα Φώτης να περιοριστεί στα καθήκοντά του στα στρατιωτικά νοσοκομεία και στα συσσίτια! Τον έβγαλε Ι5 (βοηθητικό) για δουλειές άνευ όπλων όπως είθισται σε κάτι τέτοιες ειδικότητες στον στρατό. Δεν του εμπιστεύεται σοβαρά ζητήματα κι αυτό του πήρε λίγες μέρες να το καταλάβει ο μπάρμπα Φώτης, του οποίου έγινε άρση της αποστρατείας της πολιτικής και για μία στάλα καρέκλα μπήκε στη διαδικασία του εξευτελισμού! Φανταστείτε να τον είχαμε και Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως ήθελαν να τον κάνουν οι ΣαμαροΒενιζέλοι...
Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ...
Και φθάσαμε στο σημείο να δικαιώνεται ο Πάνος περί ομηρίας των Ελλήνων στρατιωτικών και να μην είναι υπερθεματιστής όπως τον ήθελε ο κυρ-Φώτης. Ο ίδιος ο Σουλτάνος Ερντογάν μίλησε προχθές για ανταλλαγή των ομήρων με τους οκτώ Τούρκους που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας. Αυτή και μόνο η θέση του Ερντογάν δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό που πήγε ν’ απαξιώσει ο Φώτης Κουβέλης. Μη σας φανεί καθόλου παράξενο να γίνει ανταλλαγή των δύο με τους οκτώ, όπως είχε υποσχεθεί ο Τσίπρας στον Ερντογάν.
ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ...
Έλλειμμα καμιά ογδονταριά ιερέων έχουμε στα Γιάννενα, καμιά εβδομηνταριά στη Θεσπρωτία και κάτι ανάλογο γίνεται σε Πρέβεζα και Άρτα. Αυτά τα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας και μάλιστα εν όψει των εορτών του Πάσχα αυτό το έλλειμμα γίνεται πιο αισθητό, αφού κάποιες εκκλησίες ή δεν θα λειτουργήσουν καθόλου ή θα διπλοκαλυφθούν από άλλους ιερείς σε διαφορετικές όμως ώρες.
ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ...
Είναι κάπως περίεργο το καθεστώς διορισμού ιερέων και γι’ αυτό παρατηρείται αυτό το έλλειμμα. Ο διορισμός νέων ιερέων είναι πολύ σφιχτός και σε κάθε Μητρόπολη γίνονται με το σταγονόμετρο, ενώ οι συνταξιοδοτήσεις είναι πολύ περισσότερες. Έτσι, ο διορισμός ελάχιστων νέων ιερέων σε κάθε Μητρόπολη μόνο κενά δημιουργεί και φυσικά δεν καλύπτονται τα κενά. Από την άλλη μεριά, έχουν ελαχιστοποιηθεί και οι κάτοικοι των χωριών, ενώ κάποια απ’ αυτά μένουν σχεδόν ακατοίκητα τους χειμερινούς μήνες.
ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ...
Μητρόπολη Ιωαννίνων - ΔΩΔΩΝΗ χέρι - χέρι σε μια κοινή προσπάθεια για «πράσινη ανάπτυξη» αναγνωρίζοντας το έργο η μία της άλλης! Μάξιμος και Παναγιωτάκης (Δ/ντής της γαλακτοβιομηχανίας) συναντήθηκαν και συμφώνησαν σε μια συνεργασία που έχει να κάνει με τη δημιουργία κέντρου περιβάλλοντος και ανακύκλωσης που θα έχει περιβαλλοντικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Μάξιμου που η ΔΩΔΩΝΗ θα στηρίξει με τις δικές της δυνάμεις.
Η ΑΛΛΑΓΗ...
Την αλλαγή του βιβλίου Θρησκευτικών ζητάει ο δεσπότης Μάξιμος με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα με το Υπουργείο Παιδείας και το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Ζητούμε την ισονομία και για τη δική μας θρησκεία», λέει ο Μάξιμος και αναφέρεται στη διδαχή των θρησκευτικών ισόνομα με τις άλλες θρησκείες που έχουν αυτό το δικαίωμα!
ΕΚΑΝΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ!
Ένας άλλος Μητροπολίτης έκανε την εμφάνισή του αυτές τις μέρες απαντώντας έτσι στα ερωτήματα της στήλης και όχι μόνο ότι υπάρχει και ότι μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του. Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Παραμυθίας, Πάργας, Γηρομερίου Τίτο, ο οποίος βρέθηκε σε σύναξη ιερέων για να διαπιστώσουν κι εκείνοι ιδίοις όμμασι ότι ο δεσπότης τους είναι ενεργός και ότι οι φήμες περί άλλων διαψεύδονται. Μάλιστα, ο αντ’ αυτού π. Βελισσάριος, γενικός αρχιερατικός επίτροπος φρόντισε να μοιραστεί σχετικό Αναστάσιμο μήνυμα που θα διαβαστεί το βράδυ της Ανάστασης σ’ όλες τις εκκλησίες. εμείς κρατούμε αυτή την εικόνα που δημοσιεύτηκε με τον Μητροπολίτη Τίτο και θα επανέλθουμε μετά την Πασχαλιά. Ως τότε, καλή Ανάσταση ευχόμαστε στον δεσπότη Τίτο!
Η ΟΔΗΓΙΑ...
Να κάνουμε τον... ψόφιο κοριό αν διαπιστώσουμε πως έχει μπει κλέφτης στο σπίτι μας. Έτσι θα γλυτώσουμε κι από ενδεχόμενο θάνατο, αλλά και από μπλεξίματα με την Δικαιοσύνη. Αυτή την οδηγία περίπου δίνει η ΕΛ.ΑΣ. μετά και τα μπλεξίματα που είχε ο 88χρονος πρώην ναύαρχος στην Γλυφάδα, του οποίου φόρτωσαν όλο τον ποινικό κώδικα επειδή δεν άφησε τον Αλβανό κλέφτη να τον ξαφρίσει και να τον στείλει αδιάβαστο!
ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΜΟΥ...
Να σας πω τη μαύρη αλήθεια, αυτή την οδηγία της ΕΛ.ΑΣ. την εφάρμοσα επιτυχώς πριν πέντε χρόνια, όταν στο σπίτι μου μπήκε ο λεγόμενος αναρριχητής και με έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο! Ανέβηκε από την υδρορροή στο μπαλκόνι ύψους 6 μέτρων, μπήκε σαν κύριος από την μπαλκονόπορτα στο σαλόνι και πήρε την τσάντα της κόρης μου με λίγα ευτυχώς χρήματα που είχε. Η τσάντα βρέθηκε σε παρακείμενο δρόμο ενώ τον αναρριχητή μη τον είδατε μη τον απαντήσατε. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπόρεσε να τον βάλει στο χέρι αν και είχε ρημάξει την περιοχή Αμπελοκήπων. Επιτυχημένη λοιπόν η συνταγή του ύπνου σ’ αυτές τις περιπτώσεις, εκτός κι αν σας κάτσει καμιά στραβή, οπότε ο Θεός να βάλει το χέρι του...
ΤΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ...
Βιοαερίου το ανάγνωσμα... Τον εξάψαλμο της αιρετής Περιφέρειας και του Αλέκου Καχριμάνη άκουσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δ. Μακεδονίας του συντρόφου Μιχελάκη για την υπογραφή άδειας για την λειτουργία μονάδας - μονάδων βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ. Επικαλούμενος την άρνηση σχεδόν όλων των φορέων της περιοχής σε ένα τέτοιο εγχείρημα, ο Καχριμάνης άστραψε και βρόντηξε προς κάθε κατεύθυνση. Όμως η άδεια έχει υπογραφεί από τον κ. Μιχελάκη και όλα τ’ άλλα φαίνεται να είναι... κατόπιν υπογραφής!
Η ΑΓΝΟΙΑ...
Ενώ το όλο ζήτημα κυοφορούνταν εδώ και πολύ καιρό, εν τούτοις, οι διάφοροι πληττόμενοι με πρώτους τους κατοίκους του Δήμου Ζίτσας, αλλά και τους «στεγασμένους» στη ΒΙ.ΠΕ. ή δεν το πήραν χαμπάρι ή τους έπιασε η ασθένεια του ζαμανφουτισμού. Τα γενόμενα ουκ απογίγνονται, λένε τώρα οι κυβερνητικοί που φρόντισαν για την αδειοδότηση της πρώτης μονάδας, η οποία όμως θα φέρει και τις άλλες και για να λειτουργήσουν θα φέρουν όλη την κουτσουλιά της χώρας στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων.
ΣΤΗ ΔΟΥΡΟΥΤΗ...
Να υπενθυμίσω ότι αδειοδότηση μονάδας βιοαερίου έχει πάρει κι άλλη εταιρία, η οποία θα λειτουργήσει στην παλιά χαβούζα Δουρούτης. Πρόκειται για την εταιρία συμφερόντων Μπόμπολα, η οποία πρόσφατα αδειοδοτήθηκε και οσονούπω θα εκμεταλλευτεί το βιοαέριο που θα εκλείεται από την παλιά χωματερή όπου έχουν συσωρευτεί τα σκουπίδια της πόλης μας για πολλές δεκαετίες και που σαν χωματερή έκλεισε στο τέλος της δεκαετίας του 2000 και μετά τη δημιουργία και λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.