ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ...
Αυτή η ιστορία με τους τρεις φαντάρους και το σκύλο στο Πληκάτι της Κόνιτσας πήρε διαστάσεις τεράστιες και το ανάθεμα ήταν δυσανάλογο με την πράξη. Όλοι οι Ελληνάρες έβριζαν όχι μόνο την τριάδα αλλά ολόκληρες τις οικογένειες οι οποίες έζησαν μέρες αποκλήρωσης από όλους τους φιλόζωους και μη. Όλοι οι αναθεματιστές έκαναν σε πολλαπλάσια επίπεδα αυτό που αναθεμάτιζαν το προηγούμενο τριήμερο.

ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ!..
Καθόλου επαινετή η πράξη των φαντάρων και γι’ αυτό καταδικαστέα. Εκείνο όμως που είναι αθλιότητα και γι’ αυτή πρέπει να υπάρξει βαρύς ο πέλεκυς είναι η ανάρτηση στο διαδίκτυο του κατορθώματος του βασανισμού του ζώου! Τέσσερις μήνες μετά θέλησαν να διασκεδάσουν ή να γιορτάσουν το γεγονός, κάτι που δείχνει ότι εξακολουθούσαν να έχουν κτηνώδη ένστικτα. Τα περί συγνώμης και τα συναφή, είναι κουραφέξαλα...

❁ ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ!..
Αστειάκια - αστειάκια! Τόχει ρίξει στην πλάκα με τα εθνικά ζητήματα ο Πρωθυπουργός στερούμενος πάσης υπευθυνότητας και σοβαρότητας, θυμίζοντας παιδική χαρά! «Αυτά να μου τα πεις όταν το «Μακεδονικό» πρακτορείο (των Σκοπίων) θα γίνει πρακτορείο της Gorna Makedonija», είπε ο Πρωθυπουργός σε Σκοπιανή δημοσιογράφο και ενώ ο ίδιος έδειξε να το απολαμβάνει, αυτό όμως δεν το συμμερίζεται καθόλου η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων!

■ ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΙΑ...
Βάπτισε λοιπόν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τα Σκόπια σε Gorna Makedonija και αυτό ήταν το νόημα του αστείου του. Ο ίδιος ο Αλέξης άνοιξε την κερκόπορτα της παραχώρησης του ονόματος που αποτελεί την αρχή του τέλους της παράδοσης άνευ όρων. Τα αστειάκια αυτά όχι μόνο σοβαρότητα δεν προσδίδουν στην όλη αντιμετώπιση του εθνικού ζητήματος, αλλά γίνονται και επικίνδυνα για τα εθνικά ζητήματα.

❖ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟΣ!..
Ανοίγει το δρόμο της ονομασίας ο Πρωθυπουργός ενώ την ίδια ώρα ο Ν. Κοτζιάς κάνει πως διαπραγματεύεται στα σοβαρά το ζήτημα των Σκοπίων! Πήγε λέει με πέντε ονομασίες στο χέρι ο Κοτζιάς και προτού αρχίσει να τα αραδιάζει στον ομόλογό του Σκοπιανό ακούγεται μία φωνή από τις Βρυξέλλες: Gorna Makedonija! Ήταν η φωνή του Έλληνα Πρωθυπουργού ο οποίος είχε βγει στο προαύλιο της παιδικής χαράς και εύχονταν στην Σκοπιανή δημοσιογράφο να έλθει ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija! Φοβήθηκε μη κάνει καμιά μ...α ο Κοτζιάς και δεν συμφωνήσει!

❁ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ...
Έρχεται κι εκείνος ο υπερπατριώτης ο ψευτοστρατάρχης Πάνος Καμμένος και μας απειλεί ότι θα πάει αγκαλιά με την καρέκλα της εξουσίας μέχρι το τέλος! Δεν μας ξεκαθαρίζει όμως τίνος το τέλος! Το δικό του, της Κυβέρνησης ή της χώρας; Για το δικό του και της Κυβέρνησης ούτε που μας καίγεται καρφί. Η χώρα μας ενδιαφέρει, η οποία είχε την ατυχία να πέσει τρεις φορές στα χέρια ανίκανων το 2015. Αυτές τις τρεις φορές μας τσαμπουνάνε καθημερινά επειδή οι Έλληνες είχαν αυτή τη φαεινή ιδέα να δοκιμάσουν την τύχη τους εκείνο το μαύρο 2015!

■ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ...
Αυτή την παιδική χαρά βλέπουν οι Σκοπιανοί, οι Αλβανοί και οι Τούρκοι και ξεσαλώνουν γενικώς. Εκείνοι που πριν το 2015 όλο κατάρες ήταν εναντίον των συμμάχων Ευρωπαίων - Αμερικανών, τώρα στρέφουν απεγνωσμένα τα βλέμματά τους προς εκείνους μπας και βάλουν πλάτη για τη θεραπεία πάσας νόσου και πάσας μαλακίας τους. Διακονεύει ένα νεύμα της Μέρκελ, ένα yes από τους Αμερικανούς για να σώσουν το τομάρι τους κι όχι την τιμή και την ακεραιότητα της χώρας.

❖ ΑΝΗΜΕΡΑ...
Έκαναν τους καουμπόηδες προχθές ανήμερα της εθνικής γιορτής απειλώντας τους γείτονες να βάλουν μυαλό και να μη λένε ανοησίες. Αυτά θα ήταν καλά αν οι ΑλεξοΠάνηδες έδειχναν ότι είναι υπεύθυνοι και σοβαροί. Η στάση τους και οι πράξεις τους δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

❁ Ο ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΟΣ...
Αχ, αχ, αχ! Ο βαρύς και βαθύς αναστεναγμός του νέου Τούρκου Σουλτάνου Ερντογάν. Βαρύ φορτίο η εξουσία και πώς να το πορέψει σκέφτηκε ο σουλτάνος και πήρε σβάρνα τα Ευρωπαϊκά φόρα για αλισβερίσι με τους Ευρωπαίους. Αυτό το σεγκλέτι φαίνεται ν’ απαλύνεται με μερικά δισ. ευρώ από την Ε.Ε. για να κρατά στην Τουρκία τους πρόσφυγες που ο ίδιος κατέστησε σκορπώντας τον όλεθρο στη Συρία! Αυτόν τον πόνο του προσπαθεί να γιατρέψει η Ε.Ε. και είναι έτοιμη να ακουμπήσει βαρύ μπαξίσι για να μη γίνει πόνος δικός της!

ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...
Το πώς θα διαμορφωθεί το νέο σκηνικό εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019 και κυρίως σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου το μαθαίνουμε από τον Αθηναϊκό Τύπο. Ήδη άρχισαν να πέφτουν νέα ονόματα στην πιάτσα που φιλοδοξούν να υπηρετήσουν την Περιφέρεια κι αυτά είναι των Σπύρου Ριζόπουλου, Θανάση Οικονόμου, Γιάννη Καραγιάννη. Αυτά τα ονόματα έπαιξε η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ των Αθηνών κι εμείς απλώς τα αντιγράφουμε...

❖ ΝΩΡΙΣ!
Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να διαμορφωθεί ο χάρτης των αυτοδιοικητικών υποψηφίων στους δύο βαθμούς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν ζημώσεις στο παρασκήνιο και μέχρι να καταλήξουν σε κάποια σχήματα έχει πολύ δρόμο ακόμη. Ούτε και τα νυν σχήματα θα παραμείνουν στα ίδια και αναμένονται ανακατατάξεις μέχρι και αναταράξεις. Προς το παρόν, καλό κουράγιο!

❁ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ...
Από τα Γιάννενα έστειλε τα καλά νέα προς την εκπαιδευτική κοινότητα η νέα Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη τάζοντας μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών από τον Σεπτέμβριο του 2018! Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει αντίρρηση η Τρόικα, λέει η κ. Τζούφη. Άμα είναι υπόθεση Τρόικας τότε τι καλά νέα είναι αυτά, κυρία Υπουργέ μας; Κάτι τέτοιο περί μονίμων διορισμών το έχουμε ακούσει από Ν. Φίλη, Γαβρόγλου και τώρα το ακούμε και από την Μ. Τζούφη...

■ ΒΓΗΚΑΝ... ΜΑΧΑΙΡΙΑ!
Εκεί που έχουν βγει τα... μαχαίρια για τα καλά είναι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ο διοικητής σύντροφος Β. Τσίκαρης τα έχει βάλει εκτός από τους διευθυντές των κλινικών και με τους εργαζόμενους που τους θεωρεί υποκινητές των αντιρρήσεων για το νέο καθεστώς λειτουργίας των κλινικών το οποίο προσπαθεί ο ίδιος να επιβάλει με το ζόρι και το «έτσι θέλω».

❖ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ!..
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι κατηγορούν τον κ. Τσίκαρη και τους περί αυτόν γι’ αυταρχισμό και για μεθοδεύσεις κατασυκοφάντησης της πλειοψηφίας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. «Η διοίκηση με τα προστατευόμενα σ’ αυτή Συριζαϊκά μέλη του Δ.Σ. παίζει με τη ζωή και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων ρισκάροντας την ασφάλεια των ασθενών», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων και η συνέχεια έπεται πιο σφοδρή...

❁ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ...
Περισσότεροι ασθενείς, λιγότεροι γιατροί και λοιπό προσωπικό στο ΠΠΓΝΙ είναι ο απολογισμός σχετικής έρευνας. Ένας γιατρός για 755 ασθενείς είναι η αντιστοιχία, κάτι που δεν περιποιεί τιμή σε κανένα, όταν μάλιστα πριν από πέντε χρόνια η αναλογία ήταν ένας γιατρός για 490 ασθενείς. Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του κι ας πράξει ανάλογα...

■ ΤΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»...
Βρέθηκα στο «Χατζηκώστα» την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή την περίθαλψη προσφιλούς μου προσώπου και δεν περιγράφεται η εικόνα που παρουσιάζει αυτό το Νοσοκομείο, ιδιαίτερα τις μέρες εφημερίας. Κι εκεί πολλοί οι προσερχόμενοι ασθενείς από όλη την Β.Δ. Ελλάδα και το προσωπικό λειψό και τα υλικά λειψά!

❖ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ...
Αυτό το Νοσοκομείο είχε ανέκαθεν τη φήμη της ανθρώπινης αντιμετώπισης από το προσωπικό γενικώς. Μάλιστα, σε κάποια εποχή και μετά τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου υπήρχε η σκέψη κατάργησής του. έπεσαν όμως τότε επάνω στην κεντρική εξουσία όλοι οι ντόπιοι φορείς και κυρίως τα ΜΜΕ και το γλύτωσαν κι έτσι υπάρχει μέχρι σήμερα. Αυτό το ανθρώπινο δυναμικό είναι που δίνει ακόμη την ψυχή του, παρά τις κουτσουκέλες της διοίκησης, η οποία ευθυγραμμίζεται με τους άνωθεν! Και σ’ αυτό το Νοσοκομείο λειψό το προσωπικό και περισσότεροι οι ασθενείς!

❁ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ...
Το αίμα του πήρε πίσω ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης. Προχθές ψήφισε ενάντια στην πρόταση να μην αποκλείονται οι ομάδες από διεθνείς συμμετοχές όταν δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τις οικονομικές τους. Το ζήτημα απασχόλησε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει οικονομικές αδυναμίες που όμως όταν είχε το ίδιο πρόβλημα ο ΠΑΣ Γιάννινα ο τότε Παναθηναϊκός είχε ταχθεί ενάντια σε ανάλογο αίτημα με αποτέλεσμα ν’ αποκλειστεί τότε ο ΠΑΣ. Έτσι λοιπόν ο Χριστοβασίλης με άλλους πέντε προέδρους ΠΑΕ είπαν όχι σε αλλαγή νόμου λόγω ΠΑΟ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο ΠΑΟ με αποκλεισμό αν δεν βρει λεφτά. Η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.