ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο κ. ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
Ένα τετραήμερο πέρασε στα Γιάννενα ο Αμερικανός Πρέσβης και προσπάθησε να ανακαλύψει τα μυστικά της φύσης και της ιστορίας του Νομού. Αφορμή γι’ αυτή την επίσκεψη στάθηκε η βράβευση μιας μαθήτριας η οποία αρίστευσε στο σχολείο της και που τελικά ως αριστούχος κι εκείνη θα πάρει το δρόμο προς ΗΠΑ όπου θα συνεχίσει τις σπουδές της.
ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Στην αρχή ο Πρέσβης είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί το Δημαρχείο όπου θα γίνονταν η εκδήλωση αλλά υπήρξαν αντιδράσεις από ντόπιους αντιρρησίες «εχθρούς» των Αμερικανών, με αποτέλεσμα η τελετή να γίνει σε ξενοδοχείο της πόλης. Από κει και πέρα άρχισαν τα «ευτράπελα» για τα οποία όταν επέστρεψε στην Αθήνα ο κ. Πρέσβης ή οι περί αυτών ήθελαν να μάθουν πώς οργανώθηκαν. Κυρίως ήθελαν να μάθουν ποιοι ήταν όλοι αυτοί που τον ακολουθούσαν σε όλα του τα βήματα και μετά μοίραζαν τις σέλφις δεξιά και αριστερά.
ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ
Πήγε στα βουνά και στα ρουμάνια ο Πρέσβης για να απολαύσει τη φύση και επισκέφθηκε και ιστορικούς χώρους για να μάθει την ιστορία της περιοχής για νάχει να μολογάει. Δεν ξέρω πόσο σοφότερος έφυγε από τα Γιάννενα ο εν λόγω, αλλά με πληροφόρησαν από Αθήνα μεριά ότι ποτέ του δεν έμαθε ποιοι ήταν εκείνοι που έτρεχαν μαζί του και φωτογράφιζαν όλες τις στιγμές. Η στήλη δεν έχει άμεση γνώση των γεγονότων οπότε σε λάθος διεύθυνση απευθύνθηκαν κάποιοι φίλοι εξ Αθηνών να μάθουν τα καθέκαστα. Περισσότερες πληροφορίες στην κάτω Πλατεία και από την πάνω Πλατεία μόνο σε ό,τι αφορά την Αντιπεριφερειάρχισα που έκανε το αποχαιρετιστήριο τραπέζι στον κ. Πρέσβη!
ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ...
Υπήρξαν και ορισμένοι αφελείς «συνοδοί» του Πρέσβη που στήριξαν τις ελπίδες τους σε πολιτική του στήριξη από την Αμερικάνικη Πρεσβεία! Λέτε και οι Αμερικανοί δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν που θα τρέχουν στα χωριά για να κάνουν συστάσεις στους κατοίκους για το ποιους θα στηρίξουν στις εκλογές πάσης φύσεως. Πάντως ο Πρέσβης θα μείνει με την απορία για το ποιους είδε και ποιοι τον είδαν!
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ
Σαν προσωπικότητα κλήθηκε στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και όχι ως μέλος του. Αυτή είναι η νέα εκδοχή της παρουσίας του Δημάρχου για ν’ αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις και για να μη στεναχωρούνται οι ντόπιοι Συριζαίοι, αλλά και για να μη στέλνονται λάθος μηνύματα. Κάπως έτσι ως προσωπικότητες συμμετείχαν και άλλες πέντε χιλιάδες σύνεδροι, αφού ως γνωστόν εσωκομματικές διαδικασίες δεν έγιναν ποτέ για να αναδειχθούν οι σύνεδροι. Μια βδομάδα πριν είχαν ακυρωθεί οι εσωκομματικές εκλογές και όσοι εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον και κυρίως βρήκαν το κουράγιο, πήγαν στην Αθήνα ν’ ακούσουν Λεβέντη, Δραγασάκη, Φώφη, Κυριάκο. Απλά εκείνο που απομένει είναι να μας μολογήσει ο Θωμάς Μπέγκας τις εντυπώσεις του από το συνέδριο ΠΑΣΟΚ κι άλλων δυνάμεων. Γιατί να το κρύψει άλλωστε ότι είναι ΠΑΣΟΚικής κουλτούρας, προέλευσης και καταγωγής...
ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...
Αν δεν ήταν κι αυτή η παρουσία του Θωμά Μπέγκα με το μισό Δημοτικό του Συμβούλιο στο συνέδριο της πράσινης φυλής και των λοιπών χρωμάτων, τι θα είχαμε να σχολιάζαμε εμείς οι απ’ έξω. Το ίδιο το συνέδριο δεν είχε και πολλά πράγματα που να κίνησαν το ενδιαφέρον. Άρα η παρουσία του Δημάρχου κίνησε το ενδιαφέρον και ίσως έξυσε τις μνήμες των Συριζαίων που τον κανάκευαν!
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Κι από το Κίνημα Αλλαγής στο χώρο της Ν.Δ. που ετοιμάζεται γενικώς για εκλογές. Από την ημέρα που έγινε Πρόεδρος ο Κυριάκος όλο σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται το κόμμα κι όλο αυτές δεν έρχονται. Τώρα η Ν.Δ., τηρώντας τις διατάξεις του καταστατικού της, ετοιμάζεται για εσωκομματικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο Μάιο. Οι εκλογές θα γίνουν για την ανάδειξη ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ σε όλη τη χώρα. Στα Ιωάννινα ήδη εκδηλώθηκε η πρώτη υποψηφιότητα του Θ. Τζαρούχη και επωάζεται εκείνη του κ. Ζιάβρα, ιδιοκτήτη τουριστικού πρακτορείου.
ΟΙ... ΕΥΛΟΓΙΕΣ
Με τη Ν.Δ. τα πράγματα δεν είναι σαν το Κίνημα Αλλαγής που χάνει το παιδί τη μάνα και τούμπαλιν. Εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι το ποιος πατρονάρει ποιον, ποιος δίνει την ευλογία σε ποιον και κυρίως ποιοι κρύβονται πίσω από τις υποψηφιότητες. Είναι «δικός μας» ο Τζαρούχης ή είναι των «άλλων». Είναι δικός μας ο Ζιάβρας, για να του δώσουν τις ευλογίες τους, λένε τα τοπικά «εξαπτέρυγα» που τους έχει φάει η ξένη έγνοια. Μη με ρωτήσετε τι σημαίνει «δικός μας» και «άλλοι» διότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για αποκαλύψεις.
ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ...
Θα το τραβήξουμε μέχρι το τέλος και θα πάμε χέρι - χέρι. Το είπε ο Πάνος Καμμένος και εμείς πώς να το πάρουμε αυτό σαν απειλή ή να πάθουμε καμιά ευτυχία! Σιγά μη ξυρίσουμε τα μουστάκια μας επειδή το θέλουν οι Συριζαίοι, λέει ο έταιρος Καμμένος, ο Δημήτρης, ο οποίος έχει... κόψει άλυσο εδώ και πολύ καιρό. Το ότι τρώνε τα μουστάκια τους αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Αλλά είπαμε η γ...μένη η καρέκλα και το 7χίλιαρο έχουν μια ξεχωριστή γλύκα, με ή χωρίς μουστάκια!
ΑΘΩΟΙ!
Όπου τον βρείτε κάντε τον τουλούμι στο ξύλο είχε προτείνει στους κατοίκους της Χαλκιδικής ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στον Πάχτα, Δήμαρχο της περιοχής. Προχθές έγινε το δικαστήριο και ο Πάνος αποδείχθηκε λευκή περιστερά... Όπου βρείτε «φλώρους» κάντε τους τ’ αλατιού παρακίνησε τους «πιστούς» του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και το δικαστήριο αποφάσισε «λευκή περιστερά» και για εκείνον...
ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ...
Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις Έλληνες δικαστές εξέδωσαν αθωωτικές αποφάσεις, αλλά ο Υπουργός Δικαοσύνης ονόματι Κοντονής ζήτησε να διαβάσει το σκεπτικό της απόφασης μόνο στην περίπτωση του Αμβρόσιου για να κάνει ακριβώς τι, κάτι που δεν το καταλάβαμε. Τόσο κατάκαρδα το πήρε ο Υπουργός που τον πήρε το παράπονο για τους ομοφυλόφιλους που αφόρησε ο Αμβρόσιος, ο οποίος ό,τι έχει στο μυαλό το βγάζει από τα χείλη. Δεν έχει παρά να αφορήσει τον δεσπότη ο Κοντονής και να έλθουν πάτσι...
Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ
Αποκάλεσε τους Παοκτζήδες «Βουλγάρους» και την... αποκεφάλισε ο Λευτέρης Αυγενάκης! Ο λόγος για την Έλλη Παπαγγελή, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και της Ν.Δ., η οποία σκέφτηκε δυνατά και μάλιστα απάντησε στην απειλή του «στρατού» του Ιβάν Σαββίδη ότι αν τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ κι εκείνοι δεν πρόκειται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της πατρίδας αν χρειαστεί!
ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ
Προσέξτε τώρα: Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν νοιάστηκαν για την Μακεδονία τόσο, όσο για τον ΠΑΟΚ. Δε νοιάστηκαν αν θα μοιράζονται την Μακεδονία τους με τους Σκοπιανούς, αλλά αν θα τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ και το Σαββιδέικο, ύστερα από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στο Βόλο, στην Αθήνα. Σ’ αυτό τον «πατριωτισμό» πήγε ν’ απαντήσει η ωραιότατη Έλλη Παπαγγελή και το έκανε άγαρμπα και νάτην να βρίσκεται εκτός Ν.Δ. την οποία όπως και να το κάνουμε ομόρφυνε με την παρουσία της.
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ...
Καμιά επτακοσαριά γιατροί θα διοριστούν σε όλη την επικράτεια το επόμενο διάστημα. Από αυτούς καμιά 45αριά στα νοσοκομεία της Ηπείρου με το νοσοκομείο της Πρέβεζας να μη δικαιούται να πάρει κανέναν στη μοιρασιά! Φέρτε μας και μας έναν γαστρεντερολόγο ρε παιδιά, λένε οι Πρεβεζάνοι για να εισπράξουν ένα πελώριο «δεν μας περισσεύουν μωρ’ μάνα μου»!
ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ
Αμ το άλλο: Περίμεναν οι Πρεβεζάνοι να υλοποιηθεί η δέσμευση του Πρωθυπουργού για κατασκευή νέου νοσοκομείου και ο καψοδήμαρχος το διατυμπάνιζε παντού. «Το είπε ο πρωθυπουργός, το είπε ο Θεός», έλεγε ο Μπαΐλης, ο οποίος όχι νέο νοσοκομείο δεν πρόκειται να δει αλλά ούτε νοσηλεύτρια. Οι Πρεβεζάνοι είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού τελικά...
ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ
Τα ευτράπελα γίνονται στην Άρτα της Γεροβασίλη. Αφού σύρθηκαν ολόκληρα χρόνια με τον μονίμως χαλασμένο αξονικό τομογράφο, κάτι που κόστισε ακόμη και ζωές, τελικά προμηθεύτηκε νέο αξονικό το νοσοκομείο. Έλα όμως που για να λειτουργήσει αυτός χρειάζεται και το ανάλογο προσωπικό που όμως δεν υπάρχει! Όλα του γάμου δύσκολα τελικά...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.