ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ...ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ!
Αυτό ήταν! Η σεμπριά μεταξύ Ιβάν - Τσίπρα - Καμμένου κάπου εδώ τελειώνει. Όταν ήταν στα δύσκολα ο Αλέξης έβαλε πλάτη ο Ιβάν, όχι μόνο για να εκλεγεί αλλά και για να κυβερνάει τρία χρόνια τώρα και μόλις ήλθαν τα στριμόκωλα του Ιβάν, οι... Πόντιοι Πιλάτοι Αλέξης - Πάνος όχι μόνο νίπτουν τας χείρας τους αλλά μετατρεπόμενοι σε Νέρωνες είναι έτοιμοι να του βάλουν φωτιά!
ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ...
Εμείς ούτε που τον είδαμε, ούτε που συνεργαστήκαμε, υποστηρίζουν τώρα οι κυβερνητικοί. Σ’ αυτό όμως δεν συμφωνεί ο Ιβάν, ο οποίος δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα. Μπορεί να μην τράβηξε και να μην έριξε με το κουμπούρι του την περασμένη Κυριακή, αλλά απειλεί με απασφάλιση και με τη ρίψη βόμβας προς το πολιτικό σύστημα της χώρας σε πρώτη φάση στην συγκυβέρνηση που θεωρεί ότι τον πούλησαν στα δύσκολα!
ΗΘΕΛΕΣ ΤΑ...
Έπαιξε με την αριστερά κι έχασε, λένε οι επαΐοντες. «Ήθελες τα και παθές τα», λένε στον τόπο μας, κάτι που προφανώς δεν το είχε κατά νου του ο ΕλληνοΡωσοΠόντιος Ιβάν, ο οποίος είναι πολύ πιο Έλληνας από τους ντόπιους που πουλάνε πατριωτισμό. Εμπιστεύτηκε την τσογλαναρία που δεν κόλλησε ούτε ένα ένσημο και πάνω σ’ αυτούς προσπάθησε να επενδύσει γενικώς.
ΤΟ ΚΟΛΠΟ...
Το κόλπο με τη διακοπή του πρωταθλήματος με το αιτιολογικό της εξυγίανσης δεν φαίνεται να πιάνει και ο Ιβάν παραμένει ξεκρέμαστος, γι’ αυτό και είναι έτοιμος να τα κάνει λίμπα κι όποιος αντέξει. Έχει βάλει στο κάδρο τον Αλέξη, τον Πάνο και τον Ν. Παππά, οι οποίοι τον παρέσυραν στην... ακολασία για να τον έχουν του χεριού τους!
ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ...
Μέχρι πρότινος του έκαναν την αγιογραφία του Ιβάν οι «πελάτες» πολιτικοί της κυβέρνησης. Τώρα παίρνουν αποστάσεις κι αφήνουν τον Ιβάν να βγάζει ανακοινώσεις μετανοίας χωρίς βέβαια να μιλά για το «πάπλωμα» και χωρίς να τον παίρνουν στα σοβαρά γι’ αυτά που ισχυρίζεται. Κάτι σαν το «αμάρτησα για το παιδί μου» λέει ο Ιβάν στη δήλωση μετάνοιας που τον έβαλαν να κάνει οι αριστεροί φίλοι του!
Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ...
Μεγάλο έγκλημα η αχαριστία, αγαπητέ Ιβάν Σαββίδη, που νόμισες ότι μπορείς να γίνεις... Τσάρος σε μια χώρα που την εξουσία την έχει η αριστερά! Μια αριστερά που όμως προσκύνησε τον καπιταλισμό με τον Πρωθυπουργό σερνόμενο στα τέσσερα που έφτασε να φιλήσει το χέρι του Τραμπ τον οποίο αποκαλούσε πριν σαλεμένο! Επειδή δεν γνώριζες καλά Ελληνικά, αλλά πολύ καλά την Ποντιακή διάλεκτο, μάλλον σ’ έπιασαν για Πόντιο και σε στέλνουν τώρα... αδιάβαστο!
Ο «ΛΑΓΟΣ»...
Για πάρτη τους αγόρασες το κανάλι, του Μένιου Φουρθιώτη, αγόρασες το «Έθνος» του Μπόμπολα, έγινες «λαγός» στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες βάζοντας απέναντι το υπόλοιπο μιντιακό κατεστημένο. Για πάρτη κάποιων άλλων, των πριν, αγόρασες τη ΣΕΚΑΠ, φορτωμένη με 38 εκατ. ευρώ πρόστιμα. Για πάρτη τους αγόρασες τον χρεωκοπημένο ΠΑΟΚ, το λιμάνι Θεσσαλονίκης, το «Μακεδονία Παλλάς» κι ένα σωρό άλλα παρόμοια χρεωκοπημένα κτίρια και επιχειρήσεις... Για πάρτη σου κανένας από δαύτους δεν νοιάζεται τώρα που θα αρχίσει το ξήλωμά σου. Το παράδειγμα του Κοσκωτά δεν φρόντισε κανείς να σου το αναφέρει για να ξέρεις πού πατάς!
ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ!
Μετά τον Ιβάν σειρά θα πάρει ο Πάνος που κι αυτός νόμισε ότι εσαεί άρχειν! Ήδη τα όργανα άρχισαν να βαράνε σε ήχους πλαγίως πένθιμους με τον μαέστρο τον Υφυπουργό Φώτη που του φύτεψε ο Αλέξης! Αφού του αφαίρεσε αρμοδιότητες του Πάνου, στη συνέχεια έβαλε τον μπάρμπα Φώτη να τον αμφισβητεί δημόσια μέχρι να τον αντικαταστήσει. Να δείτε που ο στρατάρχης σε λίγο θα κυκλοφορεί με... σκελέα στο Πεντάγωνο!
Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ...
Την προδοσία πολλοί ηγάπησαν, ουδείς τον προδότη, αγαπητέ Πάνο Καμμένε. Κάπου εδώ φαίνεται να κλείνει ο πολιτικός σου κύκλος και μη νομίσεις ότι θα σε σώσει η πολιτική σου «καταγωγή». Έγινες ένας Γενίτσαρος της ψευτοαριστεράς και αυτή σου η πράξη θα σε ακολουθεί στον υπόλοιπό σου βίο. Για μια στάλα εξουσίας ξεπούλησες ιδέες και αρχές και συστρατεύτηκες με εκείνους που όλα αυτά τα είχαν γραμμένα στα από «τέτοια τους»!
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ;
«Αν ήταν το παιδί σας τι θα κάνατε», ήταν το τραγικό ερώτημα της μητέρας του συλληφθέντα λοχία στον Έβρο! Κι εκείνος, ο μπάρμπα Φώτης, δεν απάντησε! Τέτοιες ώρες τι να πει κανείς! Άσε που ο στρατηγός δεν άφησε την μητέρα να διπλασιάσει τα ερωτήματα για να μη φέρει σε δύσκολη θέση τον Υφυπουργό που την πρώτη μέρα της σύλληψής τους μίλησε για διαδικαστικό ζήτημα που θα λύνονταν σε δύο - τρεις μέρες. Συμπληρώνονται 15 μέρες κράτησης των Ελλήνων στις Τουρκικές φυλακές και ένας Θεός ή μάλλον ένας Μωάμεθ ξέρει πότε θα τελειώσει η περιπέτειά τους...
ΤΟ ΜΑΥΡΟ...
Ο μπάρμπα Φώτης για λόγους ευαισθησίας είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά για το «μαύρο» στην ΕΡΤ. Τι σύμπτωση! Η είσοδός του σε κυβέρνηση αριστεροδεξιά σηματοδοτείται από το «μαύρο» στο Mega που οι εκεί εργαζόμενοι είναι μιας άλλης κοπής, οπότε... στα σκυλιά! Είδατε που τελικά η δημοκρατία, η ισονομία, η ισοπολιτεία και οι ευαισθησίες είναι αλά καρτ και  ότι η γαϊδουριά τελικά δεν έχει χρώμα;
Ο ΡΟΛΟΣ...
Σε ειδικού σκοπού Υπουργός εξελίσσεται ο κυρ-Φώτης. Τον έβαλε ο Αλέξης σφήνα στον άλλοτε κραταιό λατρεμένο του συγκυβερνήτη, τον Πάνο Καμμένο και τώρα άρχισε το ροκάνισμα της καρέκλας του!. Αυτά περί ομήρων είναι μ...ες (δεν το είπε έτσι, αλλά αυτό εννοούσε), είπε ο Φώτης Κουβέλης κι έκανε μεγαλοπρεπές άδειασμα του προϊσταμένου του. Τι άλλο πρέπει να δει και ν’ ακούσει κανείς για να καταλάβει το ρόλο του Φώτη;
ΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ...
Έφυγε για την Ρωσία ο Ιβάν κι αυτό αποτελεί είδηση. Στο χωριό του πάει ο άνθρωπος να ξεκουραστεί ύστερα από τη «μάχη» της Τούμπας. Πριν φύγει έριξε και κάνα δύο «βόμβες» κρότου - λάμψης εναντίον της κυβέρνησής του, η οποία τώρα αρχίζει να τον έχει του πεταμού. Προτού όμως φύγει φρόντισε να μας αφήσει ο γιος του έναν αρκούδο των γηπέδων για να μας θυμίσει που έχει γραμμένους τους Έλληνες!
Η ΝΙΑΡΧΟΥ...
Πήρε το δρόμο της η λεωφόρος Νιάρχου και μπήκε στην τελική ευθεία υλοποίησης του σχεδιασμού και κατασκευής της. Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» του ΕΣΠΑ. Κοντά στα 100 στρέμματα θα απαλλοτριωθούν κι αφού τελειώσει αυτή η διαδικασία το έργο, ύψους 30 εκατομμυρίων, θα αρχίσει να κατασκευάζεται. Από την πλευρά τους ορισμένοι παρόδιοι που αντιδρούσαν για τους δικούς τους λόγους έχουν πεισθεί για την χρησιμότητα του έργου και έχουν κάνει πίσω, ενώ κάποιοι άλλοι εξακολουθούν να μάχονται για να γίνουν αλλαγές ώστε να μη θιγούν οι περιουσίες τους.
Η ΣΙΩΠΗ...
Εμείς γράφουμε από δω κι αυτοί μας «γράφουν» τηρώντας σιωπή χωρίς να γνωρίζει κανείς τον ακριβή λόγο. Γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα για την τακτική που ακολουθούν σε πολλά ζητήματα στη Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας την οποία ποιμένει ο κ.κ. Τίτος. Πιο περίεργη γίνεται η σιωπή όταν δεν μας απαντά κανείς για το έργο του Μητροπολίτη κι αν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στα καθήκοντά του για να σταματήσουν οι ψίθυροι για δυσκολίες. Ο αντ’ αυτού πατέρας Βελισσάριος που προΐσταται στην ιερά Μητρόπολη ως γενικός ιερατικός επίτροπος ας δώσει σημεία ζωής, κάτι που έχει υποχρέωση να κάνει προς το ποίμνιό του, αλλά και προς τα ΜΜΕ, τα οποία δεν πρέπει ν’ αποφεύγει!
ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ...
Σήριαλ πάει να κάνει ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Τσίκαρης την προμήθεια καυσίμων, ανοίγοντας μέτωπο με την Περιφέρεια Ηπείρου. Προς τι το μίσος και ο σπαραγμός, σύντροφε Τσίκαρη, όταν τα πράγματα είναι πολύ απλά; Ή βάζεις την κυβέρνησή σου ν’ αλλάξει το νόμο περί παρατηρητηρίου τιμών ή κάνεις εσύ διαγωνισμό και παίρνεις χαμηλότερη τιμή που, αν βρεις, γράψε μας και να το έχουμε κατά νου. Όλα τ’ άλλα είναι... κυνήγι ανεμομύλων!
ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ!..
Και το «κατόπιν ενεργειών μου» συνεχίζεται από τους κυβερνητικούς βουλευτές κι αυτή τη φορά το έργο το έπαιξαν η Γεροβασίλη από την Άρτα και ο Κάτσης από την Θεσπρωτία. Έβγαλε ορισμένα χρήματα το Υπουργείο για τις επισκευές παιδικών χαρών κι οι δύο αυτοί βουλευτές έτρεξαν ν’ ανακοινώσουν την δική τους συμβολή στην εξασφάλισή τους. Ιδιαίτερα αυτό το καημένο το παιδί από τη Θεσπρωτία που κάτι τέτοια ψάχνει για να δικαιολογήσει την παρουσία του στην περιοχή του. Δεν λέω, καλό παιδί, αλλά από μόνο του αυτό δεν φτάνει!
ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...
Την πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος για Πρόεδρο ΝΟΔΕ Ιωαννίνων είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα προτού καν ανοίξουν οι διαδικασίες από την Πειραιώς. Βιάστηκε ή όχι ο χρόνος θα το δείξει, ο Θόδωρος Τζαρούχης να γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον του επικαλούμενος την εμπειρία του και τους αγώνες του για την παράταξη διαχρονικά. Ο επόμενος, αν υπάρξει, παρακαλώ...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.