ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ...
«Έχουμε τέσσερις βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κι αυτοί πρέπει να κάνουν πολλά». Αυτό είχε πει ο Ερντογάν στην Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Δεκέμβριο. Προσέξτε το «έχουμε»! Δηλαδή ο κ. Ερντογάν έχει τέσσερις βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας! Αυτό ήθελε να πει ο Τούρκος σουλτάνος, ο οποίος ήταν καλεσμένος του Έλληνα Πρωθυπουργού για σύσφιξη των γειτονικών σχέσεων!
Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ...
Προσπάθησε να ανασκευάσει την δήλωση ένας από αυτούς τους τέσσερις βουλευτές λέγοντας πως αλλοιώθηκε η φράση του και ότι ο Ερντογάν χρησιμοποίησε το ρήμα «έχετε» αντί του «έχουμε», κάτι όμως που διέψευσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANATOLI! Προς τι λοιπόν η διάψευση του Συριζαίου βουλευτή της Θράκης;
ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ...
Αυτόν λοιπόν τον βουλευτή η Ελληνική Κυβέρνηση τον χρησιμοποιεί σε ειδικές επιτροπές εθνικού περιεχομένου χωρίς να κρατά τα ελάχιστα προσχήματα. Η προσπάθεια διάψευσης των λεχθέντων από τον Ερντογάν περί «δικών μας» βουλευτών φτάνει για να διαπιστώσει κανείς το ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Ερντογάν να λέει αυτά που είπε.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ!
Στην αρχή ήταν θέμα διαδικαστικό και κυρίως θέμα χρόνου ν’ αφεθούν ελεύθεροι οι δύο στρατιωτικοί. Το είχε πει ο μόλις λίγο πριν ορκισθείς υφυπουργός Φώτης Κουβέλης, νομικός στο επάγγελμα. Θα τραβήξει πολύ αυτή η υπόθεση, λέει τώρα ο υπουργός Ν. Κοτζιάς και κάτι παραπάνω θα ξέρει εκείνος. Για δύο τουλάχιστον χρόνια θα είναι η προφυλάκιση. Αν μάλιστα τους χρεώσουν και τίποτα κατασκοπευτικά ζητήματα, καλύτερα να μη το συζητάμε. Ας μείνουμε στο καλύτερο σενάριο του λάθους λόγω κακών καιρικών συνθηκών και να γυρίσουν στα σπίτια τους.
ΟΙ ΗΡΩΕΣ...
Ακούω τους δόλιους γονείς των συλληφθέντων στρατιωτικών να κάνουν την καρδιά τους πέτρα στηρίζοντας τα φυλακισμένα παιδιά τους. Είναι ήρωες τα παιδιά μας και λένε και αποφεύγουν να πουν λεπτομέρειες για όσα συνέβησαν στα ελληνικά σύνορα. Μάλιστα, φτάνουν σε σημείο να εξωραΐζουν τις συνθήκες κράτησης όταν είναι γνωστή η βαρβαρότητα του τουρκικού καθεστώτος...
Ο... ΣΤΟΡΓΙΚΟΣ!
Ένας άλλος στοργικός πατέρας ονόματι Παπαγγελόπουλος (τον θυμόσαστε;) έκανε πέτρα τη δική του καρδιά, υπηρέτησε δύο κυβερνήσεις και τακτοποίησε τα δύο του παιδιά στο δημόσιο. Την κόρη την τακτοποίησε επί Καραμανλή του Β’ που υπηρέτησε ως ΚΥΠατζής, τον δε κανακάρη του επί ΣΥΡΙΖΑ με ετήσιο μισθό 55.000 ευρώ σε ξοφλημένη κρατική επιχείρηση. Έστι δε Παπαγγελόπουλος ένας από τους αρχιερείς της κάθαρσης από τα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος. Είναι εκείνος που χαρακτήρισε πρώτος το σκάνδαλο NOVARTIS ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών, χωρίς να έχει δει την δικογραφία! Τελικά, ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός, πρώην ΚΥΠατζής επί δεξιάς νυν υπουργός αριστεράς κυβέρνησης βουλωμένα γράμματα διαβάζει!
Ο ΜΑΥΡΙΚΟΣ...
Κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν τον Μαυρίκο δτην υπόθεση της NOVARTIS χρεώνοντάς τον κι αυτόν στη Ν.Δ. Εστί δε Μαυρίκος χαϊδεμένο παιδί του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναδείκνυε τα σκάνδαλα των Νεοδημοκρατών υπουργών, όπως την βίλα Μεϊμαράκη. Μάλιστα, η κρατική ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει συνομιλητή τον Μαυρίκο, ο οποίος τελικά βρήκε τραγικό θάνατο στην Αττική οδό όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε καρφώθηκε στο στηθαίο του δρόμου. Το πώς «ξεθάβουν» τώρα τον Μαυρίκο είναι υπόθεση των γνωστών τυμβωρύχων...
ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ...
Αμ το άλλο! Έκανε ντου στην ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη ο στρατός του Ιβάν Σαββίδη και διέκοψαν το πρόγραμμα για να εκφωνίσουν διάγγελμα υπέρ του ΠΑΟΚ! Αυτό το ίδιο κρατικό κανάλι ούτε που πήρε χαμπάρι ότι δίπλα τους 500.000 Έλληνες διαμαρτύρονταν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Ενώ στην ΕΡΤ1 ο «στρατηγός» Ν. Παππάς έκοψε εκπομπή δημοσιογράφου που εργάζονταν κοντά στα είκοσι χρόνια επειδή οι καλεσμένοι δεν ήταν του χεριού τους και της φιλοσοφίας τους.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ...
Διαμαρτύρεται ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σύντροφος Β. Τσίκαρης για τις υψηλές τιμές των καυσίμων που προμηθεύεται και τα βάζει με την Περιφέρεια ρίχνοντας σ’ εκείνη τις ευθύνες προσδιορισμού των τιμών. Φυσικά και η αρμόδια Διεύθυνση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εφαρμόζει τον νόμο που έχει θεσπίσει η Πολιτεία και που βγαίνει μέσος όρος από τις υψηλότερες και χαμηλότερες τιμές που προτείνουν οι εταιρίες πώλησης καυσίμων.
Η ΠΕΡΚΑ...
Κάτι ανάλογο γίνεται και στις περιπτώσεις προμήθειας τροφίμων και άλλων ειδών. Θυμάμαι παλαιότερα τις προμήθειες που γίνονταν στα δύο Νοσοκομεία μας σ’ επίπεδο κατεψυγμένων ψαριών για τις ανάγκες διατροφής των ασθενών. Κοντά στα 20 ευρώ έφτανε η τιμή της πέρκας συγκεκριμένων διαστάσεων (!) όταν στο ίδιο κατάστημα η λιανική τιμή ήταν κοντά στα 5-6 ευρώ! Και τότε η στήλη είχε απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία Εμπορίου της περιφέρειας, η οποία είχε δώσει την ίδια περίπου απάντηση, ενώ η τότε διοίκηση του Νοσοκομείου ουδέποτε απάντησε και συνέχισε το βιολί της. Κατά τ’ άλλα, μόνο η NOVARTIS μας φταίει!
ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ...
Τα καλά νέα όμως για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έρχονται από την Ογκολογική Κλινική και έχουν να κάνουν με την ανίχνευση καρκινικών μεταλλάξεων μέσω των υγρών βιοψιών που έχουν σαν αποτέλεσμα την έγκαιρη διάγνωση και την θεραπεία της νόσου. Αυτό επιτυγχάνεται με τον ανάλογο εξοπλισμό που πρόσφατα εξασφάλισε το Νοσοκομείο και κυρίως με το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει. Να τα λέμε κι αυτά!
ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ!
Τύφλα να’ χε ο Παττακός όταν γύριζε τις γειτονιές της Αθήνας και ή έκοβε κορδέλες ή θεμελίωνε έργα. Προτού φτάσει στη συγκεκριμένη περιοχή φρόντιζε να έχει στείλει πιο πριν θιασώτες του καθεστώτος οι οποίοι μετατρέπονταν σε χειροκροτητές του. Κάτι ανάλογο έγινε προχθές στη Φυλή στην Αθήνα όπου πήγε ο Πρωθυπουργός για να εγκαινιάσει ένα Αστυνομικό Τμήμα. Μάλιστα, δεν έκρυψε την έκπληξή του (;) όταν είδε τον κόσμο που τον περίμενε λέγοντας πως αυτή η προσέλευση είχε να κάνει με την σπουδαιότητα του έργου! Το «πλήθος» ήταν απλά οι υπουργοί και οι υπάλληλοι των υπουργείων τους που είναι τα δικά τους παιδιά! Τόσο απλά.
ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ!
Βρε - βρε τον μπάρμπα Φώτη! Πού τον κρύψανε και δεν ξανακούστηκε μετά την πρώτη ημέρα της σύλληψης των Ελλήνων στον Έβρο; Λέτε να προβάρει κι εκείνος στολές τις νύχτες στο Πεντάγωνο όπως κάνει το αφεντικό του που κι εκείνο κρύβεται τις τελευταίες μέρες; Εκείνος ντε που βροντοφώναζε σαν νέος Κώστας Πρέκας «ελάτε να τα πάρετε»! Οι πληροφορίες που τους θέλουν να κυκλοφορούν με... μάσκες παραλλαγής δεν επιβεβαιώνονται από κύκλους του Πενταγώνου!
ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨΕ!..
Την υπουργική καρέκλα των ΑΝΕΛ πήρε η Μερόπη Τζούφη, λένε οι κακές γλώσσες των Αθηνών. Ήταν θέση για εμάς που όμως μας την έκλεψε ο Αλέξης, λένε οι ΑΝΕΛίτες με παράπονο. Όμως, μήπως δεν την είχαν δώσει οι ίδιοι στον Ζουράρι ο οποίος πήγε να κάνει την παιδεία... ίσιωμα και αναγκάστηκε να παραδώσει το υπουργείο στο μεγάλο αφεντικό; Άδικα διαμαρτύρονται επομένως...
Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ...
Βαθειά συγκινημένη ήταν η κ. Τζούφη την ημέρα της ορκωμοσίας της και ιδιαίτερα όταν εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου. Ένας κόμπος συγκίνησης δεν την άφηνε να πει πολλά πράγματα και έκαναν δηλώσεις αντ’ αυτής ο συνεργάτης της και ο σύζυγός της. Τέτοιες ώρες τι να πει κανείς, όταν μάλιστα ξεχωρίζεται από το πλήθος των βουλευτών του Νομού και παίρνει υπουργική καρέκλα.
ΣΙΓΟΣΒΗΝΕΙ...
Δεν δίνει υπουργική καρέκλα στους ΑΝΕΛ, του φυτεύει του Πάνου και τον μπάρμπα Φώτη στο Εθνικής Άμυνας, κάτι που δείχνει ότι σιγοσβήνει ο μεγάλος έρωτας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μάλιστα, προχθές δεν συναντήθηκε ο Υπουργός Άμυνας με τον Αμερικανό Πρέσβη αλλά ο Αρχηγός του Στρατού! Κάντε ένα «ζουμ» στα τελευταία γεγονότα και στη μούρη του άλλοτε κραταιού στρατάρχη Πάνου και θα διαπιστώσετε περί ποιας κατάστασης πρόκειται...


Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.