ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...
Ζεσταίνονται οι μηχανές για εκλογές ή εμένα μου φαίνεται κάτι τέτοιο; Αντί οι πολιτικοί μας να ασχολούνται με το μέλλον της χώρας, άρχισαν να ξεθάβουν το παρελθόν! Άντε να πάει μπροστά αυτός ο τόπος με τους Καρανίκες, τους Πολάκηδες, τους Βαξεβάνηδες και τους Σαββίδηδες!
ΤΟ ΜΑΣΑΖ...
Πυκνώνουν οι προεκλογικές συμπεριφορές της Κυβέρνησης με πρώτο τον Πρωθυπουργό να προσπαθεί να κάνει ψυχολογικό μασάζ στους βουλευτές που χρησιμοποιούνται το προσφιλές του άθλημα της λασπολογίας. Έχει βάλει τη γνωστή μηχανή της λάσπης σε λειτουργία και... βουρ κι όποιον πιάσει! Από την άλλη μεριά, έχει ανοίξει τις πόρτες των φυλακών κι όποιον πάρει ο χάρος ένα πράμα!
ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ...
Έξω από τις φυλακές με το νόμο Παρασκευόπουλου καμιά 12.000 φυλακισμένοι με το πρόσχημα της αποσυμφόρησής τους που δεν φτάνουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των τροφίμων. Όξω δολοφόνοι, βιαστές, έμποροι ναρκωτικών, ακόμη και τρομοκράτες, όπως Δημ. Κουφοντίνας, ο οποίος μόνο καμιά δεκαριά φόνους έχει κάνει! Μέσα στη μπουζού κανένας ξεπεσμένος οικονομικά Έλληνας που δεν πλήρωσε τις υποχρεώσεις προς το κράτος.
ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ...
Αμετανόητος ο Κουφοντίνας για τις δολοφονίες που έκανε κι όμως βρέθηκαν δικαστές που τον βγάλαν από τη φυλακή για να αναπνεύσει ελεύθερο αέρα. Το προβλέπουν οι νόμοι έστω και αν έχει καταδικαστεί έντεκα φορές σε δις ισόβια! Αυτά στα πλαίσια μιας ξεφτιλισμένης δημοκρατίας η οποία φαίνεται να τεντώνεται στα μέτρα μιας ψευτο-αριστεράς!
ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ...
Το 60-70% των αποφυλακισμένων με το νόμο Παρασκευόπουλου είναι αλλοδαποί που βρήκαν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι κι όρμησαν για πλιάτσικο. Αυτή η χώρα τώρα διά των Υπουργών της δίνει άφεση αμαρτιών και τους αποφυλακίζει για να συνεχίσουν το έργο τους έχοντας περισσότερα «εφόδια» για να συνεχίσουν τη δράση τους όπως είδαμε στην περίπτωση της δολοφονίας της εφοριακού στην Αθήνα και του Ζαφειρόπουλου. Το επιβάλλει ο νόμος Παρασκευόπουλου, λένε οι δικαστές και αφήνουν τις πόρτες των φυλακών ορθάνοιχτες.
ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!..
Αφού δεν βλέπει άλλους τρόπους να επενδύσει η Κυβέρνηση, επενδύει στους «απόφοιτους» των Ελληνικών φυλακών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενισχύσουν την οικονομία της χώρας με την διακίνηση χιλιάδων τόνων ναρκωτικών διότι τέτοιες δουλειές έκαναν πριν μπουν φυλακή οι γείτονες Αλβανοί! Τι να πει κανείς!
Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ...
Προβοκάτσια χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός την επίθεση και το τουφέκισμα των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο των Εξαρχείων. Δηλαδή, οι ίδιοι οι ΠΑΣΟΚοι οργάνωσαν την επίθεση εναντίων τους για να κάνουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών! Δεν μπορεί να εξηγήσει αλλιώς κανείς αυτή τη βρώμικη σκέψη!
Η ΜΑΡΕΒΑ...
Μετά ήλθε η υπόθεση Μαρέβα, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε επενδύσει σε οφ σορ εταιρία και τώρα ήταν ευκαιρία να το αναδείξει για να σκεπάσει τη μπόχα από την εμπλοκή του Πάνου σε εμπόριο όπλων με τους Άραβες. «Έχω πάψει να ασχολούμαι από το 2010 με τέτοιου είδους αλισβερίσια», λέει η Μαρέβα και τους παραπέμπει στο αναρτημένο βιογραφικό το οποίο μέχρι τώρα οι Βαξεβάνηδες και οι Σαββίδηδες δεν το... έβεπαν! Όπως δεν βλέπουν τα δικά τους «μπουμπούκια», Υπουργούς που κρατούν τα εκατομύρια ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού με το πόπολο να στέκεται στις ουρές των τραπεζών για να εισπράξουν το 60άρι! «Χτυπάτε εμένα κι όχι τη γυναίκα μου», δήλωσε ο Κυριάκος από την Κρήτη όπου συμμετείχε στο 4ο προσυνέδριο της Ν.Δ.! Αυτή η ρήση του Κυριάκου με γύρισε σ’ εποχές Ανδρέα που έλεγε «χτυπάτε εμένα κι όχι την Μιμή»!
ΟΜΟΛΟΓΙΑ...
Κυνική η ομολογία των ανθρώπων της 6ης ΥΠΕ για την «τιμωρία» γιατρού του «Χατζηκώστα» που έκανε ό,τι η επιστήμη ορίζει. Πρώτα επέβαλαν την τιμωρία και στη συνέχεια θα δουν αν είχε υποπέσει σε αδίκημα! Αυτό περίπου περιγράφει η απάντηση που έδωσε προς τον γιατρό ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική του δίωξη. Αυτή την καταγγελία του χειρουργού γιατρού προσπάθησε να διασκεδάσει η «Πολακιάδα» της 6ης ΥΠΕ με το δελτίο τύπου που εξέδωσε τις προηγούμενες μέρες επισφραγίζοντας την άποψη του μεγάλου φύλαρχου από τα ορεινά της Κρήτης, που θέλει το 80% των γιατρών να τα παίρνουν, από τους ασθενείς για να τους προσφέρουν υπηρεσίες!
Η ΔΙΩΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
Δεν μας είπε κάτι που δεν το ξέραμε ο Πολάκης, αλλά να «πληρώσει» ένας γιατρός για κάτι που δεν έκανε διότι κανείς ασθενής δεν κατήγγειλε κάτι τέτοιο, αποδεικνύει περίτρανα ότι η δίωξη ήταν πολιτική. «Δεν είναι δικός μας, βγάζει γλώσσα στον φύλαρχο Πολάκη, φάτε τον» ήταν η εντολή, όπερ κι εγένετο! Όταν θα έλθει η δικαίωση του γιατρού, τότε να δούμε αν θα βρεθεί τσίπα για τους ξετσίπωτους!
ΑΘΩΟΣ!
Προσέξτε τώρα! Ασθενής νοσοκομείου κατήγγειλε γιατρό που του έφερε εκπρόσωπο εταιρίας να του πάρει «μέτρα» για τα επιθέματα που θα του έβαζε, τα οποία όμως δεν ήταν εκείνα που έπρεπε για την περίπτωσή του. Αυτός ο γιατρός ουδέποτε παρεπέμφθηκε, διότι ο διοικητής του συγκεκριμένου νοσοκομείου ήταν... ψυχοπονιάρης και έκανε τα στραβά μάτια, χώρια που κι ο γιατρός ήταν «δικό μας» παιδί!
ΓΙΟΦΥΡΙ Ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
Πάλι χαλασμένος ο αξονικός στο Νοσοκομείο της Άρτας! Τελικά, το ερώτημα δεν είναι πότε χαλάει και γιατί ο αξονικός Άρτας, γενέτειρας της Γεροβασίλη, αλλά πότε δουλεύει! Όταν δεν δουλεύει αυτός ο αξονικός, τότε κάποιος άλλος ιδιωτικός θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Νοσοκομείου! Αυτό το ξέρει η 6η ΥΠΕ και ο πολύς Πολάκης που ξενυχτάει βρίζοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη και όλο τον ιατρικό κόσμο;
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...
Με ένα τρίευρω στο χέρι και με την ταυτότητα όσοι πιστοί (ΠΑΣΟΚοι κι άλλες δυνάμεις) προσέλθετε την Κυριακή στα δέκα εκλογικά κέντρα του Νομού για να στηρίζετε τον εκλεκτό σας για την προεδρία της συμπαράταξης.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ...
Εννιά οι υποήφιοι πρόεδροι της «συμπαράταξης», ζωή νάχουν, με την Φώφη να κάνει τα κουμάντα της ως τωρινή πρόεδρος οι ψηφοφόροι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν εκείνοι που θα ψηφίσουν και θα παραμείνουν μέλη του κόμματος και στη δεύτερη εκείνοι που απλά θα ψηφίσουν και μετά... μη τους είδατε!
ΟΙ ΣΤΑΒΛΟΙ...
Τους στάβλους έχουν μετατρέψει σε συσκευαστήρια πορτοκαλοπαραγωγοί στη Θεσπρωτία κι αυτό ενώ είναι παράνομο κι ενώ έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες προς το αρμόδιο Υπουργείο Γεωργίας και προς τις αστυνομικές αρχές, εν τούτοις όλοι κωφεύουν! Δίπλα από τους στάβλους έχουν κατασκευαστεί σύγχρονες μονάδες οι οποίες, ενώ είναι καθ’ όλα νόμιμες, είναι υποχρεωμένες ν’ ανταγωνίζονται τις σταβλικές εγκαταστάσεις των επιτηδείων!
ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!..
Εικόνα κρυφού σχολειού παρουσιάζει εν έτει 2017 το Δημοτικό Σχολείο Ματσουκίου, στο οποίο ο παπάς άφησε το πετραχήλι κι έπιασε το αναγνωστικό να μάθει τα τρία παιδιά του χωριού γράμματα! Δεν... περισσεύει κανένας δάσκαλος για τα παιδιά του Ματσουκίου και γι’ αυτό έπιασε δουλειά ο παπάς!
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!
Ένα σωρό δικαιολογίες από τους υπεύθυνους της Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων, οι οποίοι όλως παραδόξως διορίζουν δασκάλες στο Ματσούκι που άλλη έμεινε έγκυος κι άλλη παντρεύτηκε και προσεχώς θα ακολουθήσει τα βήματα της προηγούμενης εγγυμονούσας. Φαίνεται πως το νερό στο Ματσούκι είναι... θαυματουργό και κάνει πολύ καλά τη «δουλειά του», μόνο που τις εγκυμοσύνες τις πληρώνει ο παπάς του χωριού που αντικαθιστά τις δασκάλες!
ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!
Από τις 11 Σεπτεμβρίου που άνοιξαν τα σχολεία μόνο 15 μέρες είχαν δασκάλα στο χωριό κι έκτοτε η αρμόδια υπηρεσία σήκωσε τα χέρια ψηλά ανήμπορη να δώσει λύση στο ζήτημα. Προφανώς μόνο γυναικείος πληθυσμός τους περίσσευε κι από τη στιγμή που αυτός «γκαστρώθηκε», η λύση ήταν το κλείσιμο του σχολείου. Ούτε ένας αρσενικός δάσκαλος δεν βρέθηκε να καλύψει το κενό με το φόβο μην έχουμε τίποτα παρατράγουδα από το νερό που λέγαμε;
Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ...
Αστεία πέρα για πέρα η δικαιολογία των υπευθύνων της Πολιτείας που δεν μπορούν να δώσουν λύση σ’ ένα τέτοιο ζήτημα, το οποίο όποιος το ακούει του’ ρχεται να πιάσει ένα... ματσούκι για να δώσει λύση στο πρόβλημα στο Ματσούκι! Δυστυχώς γι’ αυτούς τους καρεκλάτους έκλεισαν το σχολείο και δεν έβαλαν λουκέτο στο χωριό οι κάτοικοι που επιμένουν να μένουν εκεί και κυρίως να έχουν το... θράσος να γεννούν ακόμη παιδιά!
Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;
Να παραδεχτεί κανείς ότι είναι απρόσφορη και απρόσιτη περιοχή το Ματσούκι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να καταργηθεί το σχολείο επειδή δεν είναι πρόσφορο για τους δασκάλους. Ας το κάνει ο Δήμος να είναι συμφέρον κι εκεί που φωτογραφίζεται με την εξουσία ο Δήμαρχος της περιοχής μήπως να ζητούσε και κανένα δάσκαλο για το Ματσούκι; Λέω εγώ τώρα...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.