ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΡΥΘΜΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ!..
Στα Γιάννενα χτυπά σήμερα η καρδιά της Ν.Δ. και σε ρυθμούς Ηπείρου με αφορμή την προσυνεδριακή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν θα μπορούσε να λείψει από ένα τέτοιο γεγονός ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα το απόγευμα θα χαράξει την κοινωνική πολιτική της κυβερνητικής Ν.Δ.!
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ...
Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα ο Κυριάκος διάλεξε την Ήπειρο να καταθέσει τις θέσεις και τις απόψεις για το πώς θα κυβερνήσει τη χώρα όταν, αργά ή γρήγορα, θα του δοθεί η εντολή από τον Ελληνικό λαό, ο οποίος έχει μια συνήθεια να δίνει και να παίρνει τις εντολές ανάλογα με τις συμπεριφορές των κυβερνόντων. Ενίοτε κάνει θανάσιμα λάθη όπως αυτό με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά εδώ είναι να κάνει τις ανάλογες διορθώσεις.
Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!
Υπάρχει κι άλλος δρόμος για να κυβερνηθεί η χώρα σε όφελος του λαού έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν πολλοί ηγέτες που πέρασαν από τη χώρα μας, μεταξύ αυτών και ο Κυριάκος. Αυτό τον άλλο δρόμο θα δείξει εδώ, από τα Γιάννενα και την Ήπειρο ο Κυριάκος σήμερα το βράδυ κατά τις 7.30 στο «EPIRUS PALACE».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!..
Εκεί στο «EPIRUS PALACE» στελέχη εξ’ Αθηνών έρχονται ν’ ακούσουν τους καημούς και τα προβλήματα της πιο φτωχής περιφέρειας της Ε.Ε. Το ξέρω πως ενοχλούνται μερικοί όταν επιμένουμε να επισημαίνουμε την θέση της Ηπείρου στην Ε.Ε. Κάποια στιγμή επί Καραμανλή είχε κερδίσει κάνα δυο θέσεις, για να επιστρέψει στη βάση της που είναι η τελευταία!
Η ΚΑΤΟΧΗ!
Έρχονται λοιπόν ν’ ακούσουν περισσότερο και λιγότερο να μιλήσουν οι ίδιοι. Να ακούσει ο Κυριάκος πώς τα βγάζουν πέρα οι νεοέλληνες κάτοικοι της Ηπείρου, οι οποίοι τα χρόνια της κρίσης και της αριστερής «κατοχής» το πώς τα βγάζουν πέρα η ψυχή τους το ξέρει. Η ανεργία έχει χτυπήσει... ταβάνι, κυρίως στους νέους, οι οποίοι σημαδεύουν από μακριά το ευρώ. Ολόκληρες οικογένειες ζουν πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας φτάνοντας να ζουν όλοι με τις συντάξεις των παππουγιαγιάδων! Μάλιστα, έχουν φτάσει σε σημείο να «μαζεύουν» τρόφιμους από οίκους ευγηρίας για να μοιράζονται τη σύνταξή τους.
Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ...
Η στήλη καταγράφει και περιγράφει την κατάσταση στην Ήπειρο που δεν είναι καλύτερη από την υπόλοιπη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που μπορεί να άντεξε σε πολέμους και κακουχίες, αλλά δεν είχε ξαναδεί αυτή την προδοσία που ζει τα χρόνια των μνημονίων και της κρίσης, αυτή την περίοδο που οι ηγεσίες της χώρας λένε σε όλα ΝΑΙ εξαφανίζοντας από το Ελληνικό λεξιλόγιο τα ΟΧΙ! Μάλιστα, σε εποχή «αριστεράς» κι αυτό το γ...νο το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ σε όλα από έναν πρώην καταληψία των σχολείων και τωρινό καταληψία της εξουσίας.
ΑΔΕΙΑ ΧΩΡΙΑ!..
Γεμάτα τα νεκροταφεία των χωριών από τάφους και γυμνά από κατοίκους. Οι νέοι παίρνουν των ομματιών τους για άλλες χώρες, για ν’ αποκτήσουν τον επιούσιο και χωρίς να έχουν στη σκέψη τους τον γυρισμό. Χιλιάδες τα Ηπειρωτόπουλα μ’ ένα σωρό γνώσεις και πτυχία κι αφού ξόδεψε η πατρίδα ένα σκασμό χρήματα για να τα εφοδιάσει, τώρα θα προσφέρουν τις καλές υπηρεσίες τους σε άλλες πατρίδες που θα γίνουν δικές τους πλέον!
ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ...
Γεωργοκτηνοτροφική περιοχή κυρίως η Ήπειρος, στην οποία όμως όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες υποδομές με την βοήθεια του κράτους, με αποτέλεσμα σήμερα να βολοδέρνει χωρίς ένα ιδιαίτερα ισχυρό προσανατολισμό. Συνέδρια, παρασυνέδρια, ημερίδες, παραημερίδες, αλλά αποτέλεσμα πενιχρό, για να μη πω καθόλου! Αν και πέρασαν χρυσές εποχές από τα Μ.Ο.Π. μέχρι τα αβέρτα πακέτα Ντελόρ και τα ΕΣΠΑ, εν τούτοις, η Ήπειρος κατάφερνε να μένει έξω απ’ αυτά! Γιόμησε το Ζαγόρι ξενώνες και ξενοδοχεία, πολλά από τα οποία είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες με ό,τι σημαίνει αυτό για τα σημερινά δεδομένα.
Η ΣΤΗΡΙΞΗ...
Ήταν γαλακτοπαραγωγός περιοχή η Ήπειρος με ναυαρχίδα την «ΔΩΔΩΝΗ» η οποία έδινε και δίνει μάχες πρώτα για να εξοικονομήσει την πρώτη ύλη από την Ήπειρο και στη συνέχεια για να βρει νέες αγορές για την προώθηση των προϊόντων της. Η «ΔΩΔΩΝΗ» στηρίζει και στηρίζεται κατ’ εξοχήν από την Ηπειρώτικη κτηνοτροφία, η οποία δυστυχώς φθίνει αφού στο επάγγελμα νέοι κτηνοτρόφοι δεν μπαίνουν!
Η ΦΕΤΑ...
Να ένα ζήτημα στο οποίο πρέπει να κάνει αναφορά ο Κυριάκος, έστω κι αν χρειαστεί να ξεστρατήσει από την προγραμματισμένη ομιλία του για το κοινωνικό πρόσωπο της Ν.Δ. Να αναφερθεί εδώ, στην Ήπειρο, για τον αγώνα που θα καταβάλλει για να προστατευτεί η ονομασία φέτα, η οποία είναι συνώνυμο προϊόν της «ΔΩΔΩΝΗΣ», της Ηπείρου και ολόκληρης της Ελλάδας. Να καλύψει από εδώ, από την Ήπειρο, αυτό που δεν έκανε στη ΔΕΘ, αν και του είχε «προταθεί»!
ΤΟ ΣΩΣΤΟ...
Έρχεται περισσότερο ν’ ακούσει ο Κυριάκος και λιγότερο ν’ ακουστεί ο ίδιος κι αυτό είναι το σωστό. Τώρα που είναι στην αντιπολίτευση του δίνεται μια τέτοια ευκαιρία και καλό είναι να μη την αφήσει να πάει χαμένη. Δυστυχώς δεν θ’ ακούσει τα καλύτερα και γι’ αυτό πρέπει να είναι προετοιμασμένος. Πρέπει και ο λαός να μάθει να μη χαϊδεύει τ’ αυτιά της εξουσίας η οποία αρέσκεται σε κάτι τέτοια...
ΣΤΟ ΛΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ!
Τον Κυριάκο ο υπογράφων τον γνώρισε το 1991 στο Λια Θεσπρωτίας όπου συνόδευε τους γονείς του Μαρίκα και Κων/νο σ’ ένα ταξίδι - προσκύνημα στον τόπο θυσίας μιας Ελληνίδας που προέταξε το συμφέρον και την ασφάλεια των παιδιών της. Ο λόγος για την Ελένη Γκατζογιάννη που οι «συμμορίτες» την εκτέλεσαν μαζί με πολλούς άλλους συγχωριανούς της επειδή δεν υπέκυπταν στον «παράδεισο» του Στάλιν που προετοίμαζαν για τους Έλληνες μετά τον πόλεμο.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Εκεί λοιπόν, στο Λια, καλεσμένος κι εγώ τότε του γιου της Ελένης Γκατζογιάννη του γνωστού ΕλληνοΑμερικανού Νίκου Γκατζογιάννη βρεθήκαμε με τον Κυριάκο, ο οποίος, αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να υπηρετούσε της θητεία του και στο περιθώριο μιας ανάπαυλας «γνωριστήκαμε» και μάλιστα ύστερα από πίεση μου παραχώρησε ίσως την πρώτη συνέντευξή του, η οποία μεταδόθηκε από τον «SUPER FM 104,3» των Ιωαννίνων. Για πρώτη φορά, ίσως, ρωτήθηκε για τα πολιτικά του σχέδια και ως ήταν φυσικό, απέφυγε να μιλήσει για κάτι τέτοιο διότι τότε είχε άλλες προτεραιότητες, όπως σπουδές, επαγγελματική δραστηριότητα, κλπ.
ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ!
Όμως, σ’ εκείνη την συνέντευξη δεν μου απέκλεισε την εμπλοκή στο απώτερο μέλλον, κάτι που έγινε αρκετά χρόνια αργότερα και σήμερα διεκδικεί πια την ηγεσία της χώρας και μάλιστα με αξιώσεις, κάτι που το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
ΣΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΡΑΓΕΣ!
Θα γίνει καλός πρωθυπουργός ο Κυριάκος; Είναι ένα ερώτημα που δεν μπορεί ν’ απαντηθεί σήμερα και από αυτή τη στήλη. Αν υπολογίσει κανείς το DNA που κρύβει μέσα του από τον πατέρα του κι αν τηρήσει τις εντολές εκείνου, τότε μπορεί κανείς να κάνει καλούς υπολογισμούς για το μέλλον. Ο Κων/νος Μητσοτάκης πέρασε από ένα σωρό συμπληγάδες και κατάφερε να κυβερνήσει τον τόπο σε μια περίοδο ανάλογη με την σημερινή. Έβλεπε πού πάει ο τόπος και προσπάθησε να βάλει σε πραγματικές ράγες το «τρένο» κι όχι σαν εκείνο το τρενάκι που έπαιζε ο Πανούλης για ν’ αποκτήσει καρέκλα εξουσίας!
Η ΝΤΟΜΠΡΟΣΥΝΗ!..
Αυτή η ντομπροσύνη του Κων/νου Μητσοτάκη δεν άρεσε στα παλιόσκυλα της κρατικής μάσας και βρήκαν τον «εφιάλτη» κι έκαναν τη δουλειά τους χρεώνοντας το κράτος με τα δισ. τα οποία καλείται ο άνεργος Ηπειρώτης να ξεπληρώσει στους διάφορους δανειστάδες!
ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ...
Θα είναι καλός πρωθυπουργός, ξαναμπαίνει το ερώτημα! Αν μάθει ν’ ακούει πρωτού μιλήσει κι όταν μιλήσει να έχει να πει κάτι σοβαρό και υπεύθυνο χωρίς να χρειαστεί να γίνει κωλοτούμπας, μπορεί να στηρίξει τις ελπίδες του κανείς σ’ αυτό. Η εποχή του είπα - ξείπα είναι αυτή που ζούμε τούτα τα χρόνια της ιμιτασιόν αριστεράς και δεν θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θέλει να το ξαναβρεί μπροστά του ο Έλληνας, πλην της συνομοταξίας των Πολάκηδων και των Καρανικαίων!
ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ...
Πρέπει να βρει ένα σοβαρό λόγο ο Έλληνας για ν’ ακουμπήσει στη Ν.Δ., για να την επαναφέρει στην εξουσία. Αυτό το σοβαρό λόγο πρέπει να εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας την ελπίδα ότι θα ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και ιδιαίτερα χωρίς τον παπαρδελισμό που ζει η χώρα μας τα 2½ τελευταία χρόνια. Είναι στο χέρι του η υπευθυνότητα να αλλάξει την ρότα στην οποία έχει μπει η χώρα η οποία έτσι όπως κινείται δεν έχει καμιά τύχη...
ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΦΙΑΣΚΟ!..
Η Ήπειρος την προηγούμενη εβδομάδα έζησε ένα φιάσκο που η Κυβέρνηση το ονόμασε αναπτυξιακό συνέδριο. Εκεί επί διήμερο επικράτησε η γνωστή τακτική της συγκυβέρνησης «πάρτε διαβόλοι βάγια». Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποκομμένος, από την ελληνική πραγματικότητα, μοίραζε περιουσίες, έταζε ρουσφέτια, χορηγούσε εκατομμύρια και είχε την αίσθηση ότι έκανε το καθήκον του απέναντι στο λαό της Ηπείρου, ο οποίος τελικά δεν φάνηκε να τον παίρνει στα σοβαρά.
ΕΙΠΑ ΚΙ ΕΛΑΛΗΣΑ!
Τέτοιο σκηνικό σκιτζίδικο να μη χτίσει ο Κυριάκος γιατί θα το βρει μπροστά του. Το ότι δεν μίλησε για το πώς θα κρατήσει ο τόπος μας τα παιδιά του για το πώς θα ανοίξουν νέες δουλειές πλην καφετερειών που κι αυτές δεν έχουν διάρκεια, αυτό δείχνει ότι έχει κόψει προ πολλού κάθε σχέση με την αλήθεια. Ο Κυριάκος δεν φτάνει να διαπιστώσει την «ασθένεια» αλλά οφείλει να βρει την γιατρειά και προ πάντων όχι με γιατροσόφια. Είπα κι ελάλησα. Αλλιώς χαιρετίσματα σε κάθε εξουσία!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.