ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

«ΝΤΙΓΚΙΝΤΑΓΚΕΣ»...
Ώστε έτσι λοιπόν! Στη Βουλή προχθές συζητούνταν και ψηφίστηκε το νομοσχέδιο αποκατάστασης των «ντιγκιντάκηδων» κι όχι αποκατάστασης της τάξης σε ορισμένα άτομα που η φύση από μόνη της τα αδίκησε. Ναι, όπως σας το γράφω! Περί ντιγκιντάγκηδων γίνονταν συζήτηση που λίγο έλειψε να ρίξει την Κυβέρνηση η οποία κατά τον Πολάκη προφανώς είναι μια Κυβέρνηση του κ...ου!
ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΠΟΛΑΚΗΣ!
Μη τα βάζετε μαζί μου που γράφω παλιοκουβέντες διότι δεν είμαι εγώ που χαρακτήρισα ντιγκιντάγκες όσους αφορά το νομοσχέδιο που έχει να κάνει με την επιλογή ταυτότητας του φύλου από 15 χρονών και πάνω! Για αποκατάσταση ντιγκιντάγκηδων έγραψε τα άγρια μεσάνυχτα ο Υπουργός Πολάκης που είναι γιατρός Κρητικός και μουστάκιας. Τώρα να γράψω εγώ τι συμβολίζει το μουστάκι σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις ανδρών; Δεν το κάνω διότι υπάρχουν και άτομα που τιμούν τα μουστάκια τους...
ΤΑ «ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ»...
Αλήθεια, τόσο καιρό που συζητούνταν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για την επιλογή φύλου από τα 15 ήταν υπόθεση ντιγκιντάγκηδων και δεν μας το έλεγαν να μη κατηγορούμε άδικα τον μακαριστό Χριστόδουλο που έκανε λόγο για «ανθρώπους με κουσούρια»; Ο ίδιος ο Υπουργός που το πρωί ψήφισε για την αποκατάσταση αυτών των ατόμων δηλώνοντας προοδευτικός, έρχεται τα μεσάνυχτα και τους χαρακτηρίζει ντιγκιντάγκες!
Η ΜΑΓΚΙΑ...
Η προσπάθεια αυτής της Κυβέρνησης ήταν να περάσει τον νόμο βάζοντας τα 15 χρόνια ως αφετηρία επιλογής αλλαγής ταυτότητας φύλου όταν μέχρι τα 13-14 απαγορεύεται να μπαίνουν τα παιδιά στο ασανσέρ χωρίς τη συνοδεία ενηλίκων. Ήταν η μαγκιά την οποία περιφέρει η Κυβέρνηση σαν μεγάλη επιτυχία, ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες σιτίζονται από τις εκκλησίες και άλλους κοινωνικούς φορείς.
Η ΔΟΚΙΜΗ...
Μπορεί να μιλάει για επιτυχία της η Κυβέρνηση αλλά η ίδια το γνωρίζει πως μια πρώτη δοκιμή έγινε όσον αφορά τη συνοχή της. Αν δεν ήταν ο κυρ - Σταύρος με τον Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜΑΡ η κατάσταση θα είχε ξεφύγει. Ήδη ΣΥΡΙΖΑίοι και ΑΝΕΛίτες βρέθηκαν απέναντι στην Κυβέρνησή τους και μάλιστα σ’ ένα νόμο όπου γίνονταν λόγος για την αποκατάσταση των «ντιγκιντάγκηδων». Έτσι το είδε ο Υπουργός Πολάκης για να καταλάβετε πόσο σοβαροί είναι αυτοί που κυβερνούν τον τόπο...
ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ...
Αντί να εστιαστεί το ζήτημα στο συγκεκριμένο θέμα, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπαγαν πλάκα γι’ αυτό που είπε ο Κυριάκος για εξωγήινους! Το βρήκαν πολύ αστείο και πολύ φτηνό σαν επιχείρημα και έριχναν την ευθύνη στην αξιωματική αντιπολίτευση με το επιχείρημα ότι σαν φιλελεύθερη παράταξη δεν αποδέχεται την τακτοποίηση των ατόμων ώστε να έχουν νόμιμη επιλογή αλλαγής φύλου χωρίς χειρουργική παρέμβαση.
Ο ΓΙΑΛΑΤΖΙ...
Είσαι γιαλατζί φιλελεύθερος είπε στον Κυριάκο ο Αλέξης και δεν πήρε την απάντηση που του έπρεπε. «Πιο γιαλατζί αριστερό από σένα δεν γέννησε ο τόπος μας και μάλιστα σε συνδυασμό με τον παπατζή», έπρεπε να του απαντήσει ο Κυριάκος και δεν το έκανε. Γιαλατζί αριστερός είναι και φαίνεται λοιπόν ενώ το παπατζής είναι το κύριο χαρακτηριστικό του ιδίου και του συντρόφου του Πάνου Καμμένου που, εδώ που τα λέμε είναι οι πρώτοι διδάξαντες την «αλλαγή ταυτότητας». Είναι οι πρώτοι και καλύτεροι που αλλιώς ξεκίνησαν κι αλλιώς έχουν καταντήσει!
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Το είδατε αυτό το σποτάκι του «Τζάμπο» που δύο άντρες πάνε χεράκι - χεράκι δηλώνοντας χρόνια ζευγάρι για να αγοράσουν παιχνίδια για τα «παιδάκια τους»; Άντε τώρα να εξηγήσω εγώ στους Γιώργο, Πέτρο, Μπάμπη πως αυτό το ζευγάρι έχει παιδάκια και θέλει να τους πάρει και παιχνιδάκια για δώρο!
ΤΟ «ΖΕΥΓΑΡΙ»...
Ένα τέτοιο «ζευγάρι» με άλλους ρόλους και σκοπούς έχει γίνει το δίδυμο Αλέξης - Πάνος που κάνουν παιχνιδάκια στην εξουσία της οποίας αποδείχτηκαν πολύ κακοί «εραστές». Τους ενώνουν τα δεσμά της εξουσίας και μοναδική τους προίκα είναι οι καρέκλες για τους ιδίους και τους συμπεθέρους τους που κουβαλάνε μαζί τους.
ΤΥΧΑΙΑ;
Συμβολική - συμπτωματική η απουσία του Πάνου Καμμένου στη Βραζιλία κι άρα δεν ήταν παρών στη Βουλή να πει ναι ή όχι στην αλλαγή ταυτότητας φύλου! Πήγε εκεί, στην χώρα που έχει την πιο διεφθαρμένη Κυβέρνηση του κόσμου, να διαπραγματευτεί άραγε τι; Επισκέφθηκε τη χώρα που πρωτοπορεί στις εγχειρητικές διορθώσεις φύλου σε μια στιγμή που στη χώρα του ψηφίζονταν η αναίμακτη αλλαγή φύλου με ένα ναι ή ένα όχι των βουλευτών της χώρας του! Έστειλε επιστολική ψήφο χωρίς ιδιαίτερη αξία για να μην ακουστεί ο ίδιος ζωντανά στο βήμα της Βουλής και τον πάρουν... αμπάριζα οι παπάδες που του την έχουν στημένη έτσι κι αλλιώς!
«ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ»!
Ξεχάστε το πετρέλαιο και κάψτε τα δάση! Αυτή είναι η εφετεινή οδηγία της Κυβέρνησης προς κατοίκους της περιφέρειας που εφέτος καλούνται να πληρώσουν πανάκριβο το πετρέλαιο θέρμανσης! Αγοράστε ξυλόσπομπες, μασίνες και φτιάξτε τζάκια αν δεν θέλετε να ξεπαγιάσετε. Για καλό και για κακό μαζέψτε και καμιά βελέντζα, φλοκάτη ή χασιά για να αντιμετωπίσετε το μέλλον με αισιοδοξία και την ανάπτυξη που θα φτάσει και στα κονάκια σας λένε και η ντροπή έχει χάσει πλέον το νόημα και το χρώμα της.
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!..
Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν που έβαζαν φωτιά στα ματζάκια των Σαμαροβενιζέλων που ακρίβηναν το πετρέλαιο και ήταν οι... νεκροθάφτες των φτωχών και των αδυνάτων; Αυτοί δεν ήταν που έλεγαν ένα τέτοιο αγαθό όπως ήταν το πετρέλαιο θέρμανσης έπρεπε στους φτωχούς να μοιράζεται δωρεάν για να μη καίγονται από τα μαγκάλια και τις ξυλόσομπες; Τελικά αυτοί είναι τώρα οι τζάμπα μάγκες και γιαλατζί πατριώτες - αριστεροί!
Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ...
Κάντο όπως ο Αλέξης στην Ελλάδα. Μια κωλοτούμπα και το δημοψήφισμα για αυτονομία της Καταλονίας από δω πάει! Ο κυβερνήτης της Καταλονίας έκανε πιρουέτα 180 μοιρών κι όχι 360 όπως έλεγε ότι έκανε ο τεράστιος Αλέξης μας που έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός και από γεωμετρία τα φόρτωνε στον κόκορα! Την λέξη κωλοτούμπα του Αλέξη χρησιμοποιούν στην Ισπανία για να σπάσουν πλάκα με τον Καταλανό ηγέτη που αντί για Κομανέτσι που λέγαμε εμείς, εκείνοι μιλούν για τον κωλοτούμπα Αλέξη μας!
ΑΠΕΙΛΗ ή ΕΥΛΟΓΙΑ;
«Ήρθα στην πολιτική για να μείνω, αν και ξεκίνησα κάπως αργά». Αυτό το είπε ο Καμίνης που έχει βάλει πλώρη να ηγηθεί της κεντροαριστεράς και που βρέθηκε στην Ήπειρο αυτές τις μέρες. Τώρα πώς να το εκλάβει κανείς αυτό που είπε, ως απειλή ή ως ευλογία για τον ίδιο τον υπό σύσταση φορέα και για την χώρα κατ’ επέκταση; Τράβηξε κι ένα μπερντάκι στη Φώφη που απουσίαζε από την Βουλή στην ψηφοφορία που γίνονταν για την ταυτότητα φύλου...
Η ΜΑΣΤΟΥΡΑ...
Μετά την τακτοποίηση των ντιγκιντάγκηδων έρχεται η σειρά τακτοποίησης των μαστούρηδων! Με πρωτοβουλία Καρανίκα στη Βουλή θα πάει για συζήτηση η νομιμοποίηση της καλλιέργειας του χασίς. Θα πάει η πούφα σ’ άλλο κόσμο! Εκεί στη Βουλή θα αποφασιστεί αν τα 15χρονα θα μπορούν να φουμάρουν το καλής ποιότητας χασισάκι που θα καλλιεργείται και όχι μόνο και κάπως έτσι θ’ αρχίσει να λύνεται και το οικονομικό ζήτημα της χώρας.
ΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ...
Δεν αντέχει ο σύντροφος Καρανίκας να βλέπει τα φορτία κανάβεως - χασίς από την Αλβανία και είπε να βάλει ένα χεράκι για να μπει η χώρα μας μπροστά στην ανάπτυξη, κάτι που είναι και το επόμενο μεγάλο βήμα της Κυβέρνησης. Φαντάζεστε τι παραδείσους θα βλέπουν οι Ελληνάρες όταν η μαστούρα θα είναι το καταφύγιο του καθενός;
ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ!
Ύστερα απ’ αυτά τα δεδομένα της Καρανίκειας πολιτικής ο δικός μας Αλέκος Καχριμάνης που ψάχνει για νέους αγρότες και για νέες καλλιέργειες δεν έχει παρά να παρακαλέσει τον Υπουργό Γεωργίας Αποστόλου να του στείλει τον Καρανίκα για να παραδίδει μαθήματα για τη νέα καλλιέργεια, ώστε να κάνει και την Ήπειρο παραδεισένια περιοχή. Σ’ αυτή την περίπτωση θα υπάρξει πληθώρα νέων αγροτών για καλλιέργειες κι όχι οι δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα...

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ...
Τα καλά νέα αυτή τη φορά έρχονται από την Καρδιολογική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ο Καθηγητής Λάμπρος Μιχάλης με το επιτελείο του πρωτοπορώντας στα ιατρικά δεδομένα προχώρησε στη δεύτερη επέμβαση μητροειδούς βαλβίδας και το αποτέλεσμα άκρως επιτυχημένο. Η νέα μέθοδος που χρησιμοποιεί ο κ. Μιχάλης δίνει μια άλλη διάσταση στην αποκατάσταση της υγείας στους ασθενείς, οι οποίοι σε δύο μέρες επανέρχονται στην καθημερινότητα. Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν και τέτοιοι επιστήμονες και σε καιρούς κρίσης; Καλύτερη και αποδοτικότερη συνέχεια είναι η ευχή...
ΑΝΑΒΟΛΕΣ...
Την ίδια ώρα το «Χατζηκώστα» υπολειτουργεί και τα προγραμματισμένα χειρουργεία μ’ ένα τηλεφώνημα αναβάλλονται επ’ αόριστον. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πρόβλημα των ασθενών που μπορεί να εξελιχθεί σε δράμα τους! Όλα θυσία στο βωμό της κομματικής και πολιτικής σκοπιμότητας των εκτελεστικών οργάνων της πολιτείας. Δεν ήταν δικοί τους, δεν έπαιρναν φακελάκι, δεν συνταγογραφούσαν κινέζικα επιθέματα και άρα δεν τους έκαναν για συνεργάτες. Χώρια που έκαναν και πέντε χειρουργεία την ημέρα και αυτό ενοχλούσε τους άλλους που την έχουν δει... τουρίστες! Κατά τ’ άλλα, νοιάζεται για την υγεία του λαού ο Υπουργός Πολάκης και μάλιστα ξενυχτάει ο άνθρωπος ανεβάζοντας μ...ίες στο F/B σαν εκείνη την προχθεσινή περί ντιγκιντάγκηδων...
ΑΝΤΙ ΛΙΒΑΝΙΟΥ!
Τώρα που θα νομιμοποιηθεί η καλλιέργεια κάνναβης με προτροπή Καρανίκα και επειδή γνωρίζουμε τους στενούς δεσμούς του Ιερώνυμου με το «καλό παιδί» τον Αλέξη, μήπως αντί για λιβάνι στα θυμιατά να επιτραπεί ως θυμίαμα το χασισάκι; Έτσι, για να πηγαίνουν οι γριές στις εκκλησίες τις Κυριακές να τραβάνε καμιά τζούρα και να ζουν το δικό τους παράδεισο. Να δείτε τότε τι κόσμος θα πηγαίνει εκκλησία!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.