ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ...
Πού είχαμε μείνει; Α, στην ΔΕΘ του 2014 όπου ο τότε Αλέξης Τσίπρας όλα τα’σφαζε, όλα τα μαχαίρωνε. Ο προχθεσινός Αλέξης πάλι στη ΔΕΘ καμία σχέση! Όλα τα άφησε για τον Αύγουστο του 2018 όπου θ’ αρχίσουν να γίνονται τα θαύματα και θα βγάζει... λαγούς από τα ημίψηλα καπέλα του, τα οποία αντικατέστησαν τους μπερέδες του Φιντέλ Κάστρο.
ΑΓΓΑΡΕΙΑ...
Ακούγοντας τον Πρωθυπουργό και στην ομιλία του και στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ θυμήθηκα τις ρήσεις του Πολύδωρα που είχε πει «αγγαρεία και ποινή εκτίω» ως υπουργός. Αυτό το έκανε σε όλη του την έκταση ο Πρωθυπουργός. Έκανε αγγαρεία μιλώντας για ανούσια πράγματα που καθόλου δεν αγγίζουν την Ελληνική κοινωνία έτσι που έχει καταντήσει...
ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ!
Μπορεί να είχε πιεί το νερό της λησμονιάς ο Πρωθυπουργός για τα όσα έγιναν τα 2½ προηγούμενα χρόνια, αλλά οι δημοσιογράφοι στη συνέντευξη είχαν καταπιεί δύο ολόκληρα αριστερά μνημόνια και ούτε που θυμήθηκαν κάτι ζόρικο για την περίσταση. Τα περισσότερα ΜΜΕ είχαν πάθει... ΕΡΤ, που από το παλιό μαύρο του Α. Σαμαρά πέρασαν στο απόλυτο σκοτάδι της προπαγάνδας! Όλες σχεδόν οι ερωτήσεις ήταν λάιτ μέχρι που άρχισε να νοιώθει μια απόλυτη βαρεμάρα και ο Αλέξης.
ΟΙ ΧΙΤΩΝΕΣ...
Σ’ αυτή την βαρεμάρα άρχισε να μοιράζει χιτώνες στο λαό όπως προστάζει η ορθόδοξη πίστη του και ως άθεος που είναι θέλει να το κάνει πράξη. Αν έχω δέκα χιτώνες δεν θα μοιράσω τους εννέα στους πλούσιους και τα ρετάλια του δέκατου στο λαό, αλλά το αντίθετο! Αλήθεια, τι ήθελε να πει ο ποιητής Αλέξης Τσίπρας που κάτι είχε πάρει το αυτί του για δύο χιτώνες χριστιανικούς και τώρα άρχισε ο ίδιος να προπονείται στα θαύματα.
Η ΣΟΥΠΑ!..
Έκατσα ως μ...κας ν’ ακούσω την ομιλία - σούπα και να δω το δωρεάν σανό που μοίραζε αφειδώς στη ΔΕΘ και δεν είδα τον θρίαμβο της Εθνικής Μπάσκετ που έκανε πραγματικό θαύμα. Μικρός Θεός ο Σλούκας που απ’ όπου κι αν σουτάριζε πετύχαινε καλάθι. Γι’ αυτό δεν περιγράφω άλλο Αλέξη περιμένοντας τον Αύγουστο του 2018 που θα ξανακάνει τα φακιρικά του.
ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!
Σιγά όμως που θα μας άφηναν οι Καρανικαίοι να πλήξουμε επειδή αυτό έκανε ο αρχηγός τους στη ΔΕΘ. Έστειλε αυτό το κ...παιδο στα τσακίδια 2.500 εργαζόμενους στις Σκουριές Χαλκιδικής επειδή του έχουν κάτσει στο λαιμό! Μάλιστα, ευχήθηκε στην εταιρία Eldorado να μη στεριώσει ποτέ και πουθενά!
Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...
Ίσως πρώτη φορά αρχίζει να διαμορφώνεται μία κίνηση διαμαρτυρίας, αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας και, γιατί όχι, αντεπίθεσης σε όλους εκείνους, ένθεν κακείθεν της χώρας που εντελώς ανενόχλητα κυκλοφορούν ακόμη κι ανάμεσά μας προπαγανδίζοντας το «δίκαιο» των Τσάμηδων. Τρανό παράδειγμα ένας Αλβανός «δημοσιογράφος» που τριγύριζε σε χωριά της Θεσπρωτίας και επειδή συναντούσε κατοίκους που μιλούν Αρβανίτικα, αυτό το έκανε σημαία υποστηρίζοντας ότι η Ήπειρος κατοικείται από Αρβανίτες, άρα Αλβανούς, άρα είναι Αλβανική περιοχή!
Η ΚΙΝΗΣΗ...
Μία «κίνηση» λοιπόν που παίρνει σιγά - σιγά μορφή συλλόγου ξεκινά από τη Θεσπρωτία, στην οποία άμεση συμμετοχή έχει ο Αντώνης Μπέζας, με απογόνους των θυμάτων από τους Τσάμηδες στην περίοδο της κατοχής, οι οποίοι τάχθηκαν στο πλευρό των Γερμανών με ό,τι αυτό σήμαινε για την περιοχή εκείνη την περίοδο.
ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ...
Μάλιστα, ο Αντώνης Μπέζας δημοσίευσε στον «Π.Λ.» ένα κείμενο στο οποίο αποτυπώνεται ένα μέρος της πραγματικότητας κι έτσι όπως την έζησε η περιοχή από την δράση των Τσάμηδων οι οποίοι μετά την Γερμανική επιδρομή θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να φτιάξουν δικό τους κράτος και άρχισαν τις εξοντώσεις ανθρώπινων ζωών, τις λεηλασίες περιουσιών κι ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί διεστραμμένος νους που θεώρησε ότι απόκτησε εξουσία.
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...
Αυτή η «κίνηση» αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά και ως σκοπό θα έχει να κάνει αποκατάσταση στη μνήμη των θυμάτων από τις κακουργηματικές πράξεις των Τσάμηδων, οι οποίοι έχουν ξεσαλώσει και ζητούν τα ρέστα από τη χώρα μας ζητώντας να επιστρέψουν στα «πάτρια» εδάφη τους, τα οποία άλλοι εγκατέλειψαν οικειοθελώς κι άλλοι μετά από καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων των Ιωαννίνων.
ΟΙ ΞΕΣΑΛΩΤΟΙ...
Ο υπογράφων και η εφημερίδα μας κρατά ζωντανή την υπόθεση «Τσάμικο», κάτι που η επίσημη Πολιτεία δεν το αγγίζει. Και δεν μιλώ για την σημερινή «Πολιτεία» αλλά και για όλες τις προηγούμενες οι οποίες άφησαν ξεσάλωτους τους «Τσάμηδες»...
ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ...
Ωστόσο, η Αλβανική Κυβέρνηση προσπαθεί να ξεριζώσει τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να ηγείται σχετικής εκστρατείας. Μόλις προχθές άρχισε πάλι να απειλεί τον Ελληνισμό ξεχνώντας ότι στη χώρα μας κατοικούν περί το ένα εκατομμύριο συμπατριώτες του Αλβανοί, οι οποίοι τυγχάνουν της απόλυτης φιλοξενίας. Η Ελλάδα για την Αλβανία είναι η καλή γελάδα που την «αρμέγαν» και γι’ αυτό ας μη το τραβάνε το σχοινί. Έφτασε σε σημείο ο Ράμα να υποστηρίζει δημόσια ότι η χώρα του (η Σκιπερία) με τη μόνη γειτονική χώρα που έχει προβλήματα είναι η Ελλάδα! Δεν κάνει μια πρόβα η Ελλάδα να κλείσει τα σύνορα στους Αλβανούς για κανένα 24ωρο για να δει ο Έντι Ράμα πόσα απίδια παίρνει ο σάκκος; Δεν θέλω να σκεφτώ ότι θα μπορούσε να του κάνει και κανένα «διαφορετικό» κλίσμα!
Η ΦΥΣΗ, Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ...
Ενθουσιασμένοι έμειναν τόσο από τη φιλοξενία όσο και από το απαράμιλλο φυσικό κάλλος οι επισκέπτες στην περιοχή της Κόνιτσας. Κάποιοι που έμαθαν και την ιστορία σταυροκοπιούνταν από την εγκληματική δράση των «συμμοριτών» οι οποίοι είχαν βάλει με το νου τους να κάνουν πρωτεύουσα κράτους την Κόνιτσα και γι’ αυτό πολέμησαν λυσσαλέα για την επίτευξη του στόχου τους. Αρχηγός αυτών ήταν ο Μάρκος Βαφειάδης για τον οποίο αργότερα ο Λεωνίδας Κύρκος μίλησε με τα χειρότερα λόγια για τον ίδιο και την δράση του...
Η «ΚΑΤΑΛΗΨΗ» ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!
Από κει, από την ακριτική Κόνιτσα ο Γ. Πατούλης ξεκίνησε τον αγώνα για την «κατάληψη» της Αθήνας. Μόλις τελείωσε το συνέδριο άρχισε να στέλνει προς κάθε πλευρά μηνύματα ότι ο επόμενος στόχος του είναι ο Δήμος Αθηναίων. Ενός τέτοιου μηνύματος αποδέκτης έγινε ο υπογράφων, στο οποίο αναγράφεται ο στόχος του.
Η ΚΟΝΙΤΣΑ...
Η καρδιά της αυτοδιοίκησης για ένα τριήμερο κτύπησε στην ακριτική Κόνιτσα με αφορμή το συνέδριο της ΚΕΔΕ. Υπουργοί - Βουλευτές - Δήμαρχοι απ’ όλη τη χώρα μαζεύτηκαν στην Κόνιτσα και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τα νέα αυτοδιοικητικά δεδομένα που διανοίγονται εν όψει και του νέου εκλογικού νόμου.
ΑΨΟΓΟΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ!
Οικοδεσπότης ο Δήμαρχος Κόνιτσας, Ανδρέας Παπασπύρου, ο οποίος με αυτή την εκδήλωση γνωστοποίησε ότι υπάρχει και η Κόνιτσα στην Ελληνική επικράτεια και ότι κι αυτή η περιοχή μπορεί να αποτελέσει κέντρο τέτοιο που να διαμορφώνονται σκηνικά για την αυτοδιοικητική κυβέρνηση της χώρας.
ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ...
Αυτοδιοικητικός οικοδεσπότης από την πλευρά της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Γ. Πατούλης, ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ο οποίος τον τελευταίο καιρό τα έχει βάλει με τους προϊσταμένους του Υπουργούς με πρώτο τον Πάνο Σκουρλέτη που δολοπλοκεί ασυστόλως σχεδιάζοντας νέο εκλογικό νόμο που θα φέρει τα πάνω κάτω στην Αυτοδιοίκηση γενικά.
ΟΙ ΦΩΝΕΣ...
Ακούστηκαν μέχρι τα χωριά του Γράμμου οι αντικρουόμενες φωνές από το συνεδριακό κέντρο της Κόνιτσας, μεταξύ δημάρχων και Σκουρλέτη για το έκτρωμα που ετοιμάζεται. Από το ένα αυτί έμπαινε, από το άλλο έβγαινε του υπουργού, αλλά και όλων των άλλων κυβερνητικών που παραβρέθηκαν στο συνέδριο. Τα νεότερα θα τα μάθετε κατά τον χειμώνα, τους είπε και μη τον είδατε, μη τον απαντήσατε...


Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.