ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

❁ ΤΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ
Με τις «μοιχαλίδες» και τους «τεντυμπόυδες» μιας άλλης εποχής έχουν εξομοιωθεί οι Έλληνες επιχειρηματίες εστίασης στα χρόνια της ελληνικής αριστεροσύνης. Ακόμη και για μια μικρή παραβασούλα διαπομπεύονται με κλείσιμο των μαγαζιών τους στα οποία αναρτούν και μια τεράστια πινακίδα αναφέροντας τον λόγο του σφραγίσματος.

■ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ
Παλιά οι «μοιχοί» συλλαμβάνονταν επ’ αυτοφώρω και με τα σεντόνια διαπομπεύονταν στους δρόμους ενώ η «μοιχαλίδα» υφίστατο και τον πετροβολισμό. Αυτή η «παράβαση» τους ήταν εγκληματική πράξη και το θύμα ήταν κυρίως η γυναίκα που χαρακτηρίζονταν εξώλης και προώλης. Από την άλλη μεριά οι τεντυμπόυδες οι οποίοι ήταν και τα πειραχτήρια των περιόδων εκείνων διασύρονταν με περιφορά στους δρόμους από την αστυνομία έχοντας κρεμασμένη μια πινακίδα στο λαιμό η οποία έγραφε είμαι τέντυ - μπόυς, είμαι γάιδαρος και μάλιστα είχε γίνει σχετικός νόμος ο γνωστός περί τεντυμποϊσμού και ήταν ο νόμος 4000/1958.

❖ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ
Σ’ αυτή τη θέση βρίσκονται σήμερα οι καταστηματάρχες κυρίως εστίασης στους οποίους έχουν κρεμάσει μια πινακίδα που έχει λίγο διαφορετικό περιεχόμενο και μάλιστα προς το αυστηρότερο. Δεν γράφει η πινακίδα έξω από το μαγαζί τους «είμαι γάιδαρος» αλλά «είμαι κλέφτης». Αυτό εννοεί όταν για μια μικρή ή μεγαλύτερη παράβαση το κράτος του βάζει λουκέτο.

❁ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Αυτή την πράξη του αρμόδιου Υπουργείου Οικονομικών καταγγέλουν 32 σύλλογοι και οργανώσεις της χώρας μεταξύ αυτών και της Ηπείρου για τον στραγκαλισμό των μαγαζιών τους λέγοντας ότι το 80% της φοροδιαφυγής γίνεται από τα μεγάλα μαγαζιά του είδους! Αυτή την διαμαρτυρία απευθύνουν προς τον Πρωθυπουργό της χώρας ζητώντας να σταματήσει ο κατατρεγμός τους με αυτό τον τρόπο, όταν είναι γνωστό ότι κυνηγούν πελάτες με το... τουφέκι!

■ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Η φοροδιαφυγή τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις εξαιτίας της δυσβάσταχτης φορολογίας. Όταν φτάνει ο μαγαζάτορας να δουλεύει για το κράτος καταβάλλοντας το 80% των εσόδων του σε φόρους, το βέβειον είναι ότι θα ψάξει τρόπους να αποφύγει να το κάνει.

❖ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Αντί λοιπόν να βρει τρόπους το κράτος να μειώσει την φορολογία εφαρμόζει το παιχνίδι του ποντικιού με το γάτο που δυστυχώς πάντοτε κερδίζει ο γάτος - κράτος. Τώρα εφαρμόζει το σχέδιο «εξόντωση ότι έχει απομείνει σε μικρομάγαζα που είναι βουτηγμένα στα χρέη».

❁ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
Η ιστορία φοροδιαφυγή στη χώρα μας δεν είναι ανακάλυψη πρόσφατη αλλά έρχεται από πολύ μακριά. Είναι προσφιλές «σπορ» σε τουριστικούς προορισμούς κυρίως τους θερινούς μήνες όπου γίνονται οι μεγάλες αρπαχτές από μεγαλοκαρχαρίες και «μαιτρ» του είδους. Να τσουβαλιάζονται όμως όλοι ανεξαιρέτως και να την πληρώνουν τελικά οι μεροκαματιάρηδες, δεν το θέλει ούτε ο Θεός.

■ ΤΟ ΓΔΥΣΙΜΟ
Το ίδιο το κράτος με την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει οδηγεί τους Έλληνες μικροεπαγγελματίες σε παγκαμποντίστικες μεθόδους. Υπάρχει όμως μεγάλη απόσταση από ένα μικρομάγαζο που δεν έκοψε μια απόδειξη ή την πήρε «ο άερας» μέχρι τα «εγκλήματα» στα νησιά που γδύνουν πρώτα τους πελάτες και μετά το κράτος. Και ναι το κράτος τα παίρνει πίσω, οι πελάτες που τους μένουν αμανάτια οι αποδείξεις των προηγούμενων ημερών, μηνών ή ετών στα χέρια!

❖ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Δεν θα ξεχάσω εκείνο τον μπαγάσα εστιάτορα στη Βασιλική Λευκάδας, ο οποίος μου έκοβε τις αποδείξεις ανά 10 ευρώ (!) με το αιτιολογικό αποφυγής λάθους! Αυτό ισχυρίστηκε στην αστυνομία όπου κατέφυγα και η οποία αστυνομία ήταν σ’ ευθεία γραμμή με τον «κλέφτη». Είχε καταφέρει να κλέψει εμένα τον πελάτη στο λογαριασμό χρεώνοντας το διπλάσιο σχεδόν, είχε κλέψει το κράτος και είχε βάλει και την αστυνομία στο κόλπο της οποίας ο επικεφαλής προσπαθούσε να δικαιολογήσει την απροθυμία παρέμβασης. Με το ζόρι κατέγραψε και μου απέστειλε το συμβάν διότι πώς θα την έβγαζε εκείνος το χειμώνα που δεν θα έχει τουρίστες. Ιστορίες τρέλας δηλαδή.

❁ Η... ΠΑΡΑΛΕΙΨΟΥΛΑ!
Δέστε όμως κι αυτό. Στη Χρυσή της Κρήτης ιδιοκτήτης τριών καντίνων και ενοικίασης ομπρελών θαλάσσης ξέχασε ή του πήρε ο αέρας μόνο 24.500 αποδείξεις. Η είδηση όμως δεν είναι στο νούμερο των αποδείξεων αλλά στην δικαστική απόφαση που τον κήρυξε αθώο και φυσικά του έδωσε το δικαίωμα συνέχισης της λειτουργίας χωρίς καν να του βάλει ολιγοήμερο λουκέτο! Γι’ αυτό υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για να τη βάλουμε δίπλα στις πράξεις των άλλων που δεν είναι τόσο προνομιούχοι!

■ ΤΑ «ΚΑΛΑ ΝΕΑ»
Τα «καλά νέα» έρχονται από την Κουμουνδούρου όπου σε δημοσκόπηση που έκανε το ΑΠΕ η Ν.Δ.παίρνει κεφάλι! Όπως σας το γράφω φίλοι μου! Αφού το ΑΠΕ δεν λέει που έγινε, πότε και από ποιους αυτή η έρευνα, τότε το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα μόνο του ότι έγινε Κουμουνδούρου μεταξύ Συριζαίων! Πρωτιά λοιπόν στη Ν.Δ. δίνει το ΑΠΕ ενός Ψύλου που έχει διοριστεί από τον Παππά και η ανάλγητη Ν.Δ. τον καταγγέλει γι’ αυτή του την πράξη.

❖ ΤΟ ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ
Μέσα στην τούρλα του Αυγούστου νάτο πετιέται το άλλοτε θείο βρέφος ονόματι Κ. Λαλιώτης να γράφει για τον γίγαντα Ανδρέα του 1981! Αρχίζει από την μυστική οικονομική αναφορά του Ευάγγελου Αβέρωφ στις αρχές του 1981 για να καταλήξει στην ένωση σοσιαλαριστερών δυνάμεων «δένοντας» το ΠΑΣΟΚ στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ!

❁ ΤΟ... ΜΑΛΑΜΑ
Παιδί μάλαμα ο Λαλιώτης ο οποίος ήταν μια κατηγορία πολιτικού μόνος του. Κάτι σαν το σημερινό Πολάκη που έχει αναλάβει να σώσει τον Αλέξη και τον σοσιαλισμό της αριστεράς και της προόδου. Συνοδοιπόρος του Άκη, του Γιάννου, του Μαντέλη και άλλων τέτοιων παιδιών επανέρχεται στο πολιτικό προσκήνιο καλώντας σε προσκλητήριο όλες τις αριστερές δυνάμεις σαν κι αυτή του Πάνου Καμμένου!

■ Ο ΣΤΟΧΟΣ
Στόχος του Λαλιώτη είναι να μην ελθει στην εξουσία ένας ακόμη Μητσοτάκης που όπως και να το κάνουμε το Μητσοτακέικο του έχει κάτσει στο λαιμό. Ποιος δεν θυμάται την αθλιότητα του 1985 όπου έδωσε στον Κουρή φωτογραφία με Γερμανούς που ενώ οδηγούσαν στα κρατητήρια τον Κων/νο Μητσοτάκη εκείνος τον πασάρισε ως συνεργάτη των Γερμανών. Την αποκάλυψη είχε κάνει ο ίδιος ο Γ. Κουρής αργότερα, αφού όμως ο Λαλιώτης είχε πετύχει το σκοπό του. Είχε σώσει τον Ανδρέα και είχε «καθαρίσει» τον Μητσοτάκη.

❖ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ
Κάτι ανάλογο άρχισε να σκαρφίζεται και τώρα ο Λαλιώτης για τον οποίο δεν μάθαμε τον λόγο που τον είχε «αποστρατεύσει» ο Σημίτης και που πολλοί είχαν πει τότε ότι τον είχαν καθαρίσει οι Αμερικάνοι! Εντελώς συμπτωματικά αμέσως μετά την «αποστράτευσή» του εξαρθρώθηκε η 17Ν! Δεν υπονοώ κάτι! Απλή καταγραφή κάνω!

❁ ΤΟ ΨΙΛΟΒΡΟΧΙ
Τέλος το «Ελλήνων Χριστιανών» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης και «έφτυσε» κατά Αρχιεπισκοπή μεριά, η οποία φαίνεται να το πήρε για ψιλοβρόχι! Όλοι αυτοί οι πρώην άθεοι όταν βρίσκουν ευκαιρία για να χαϊδέψουν τ’ αυτιά της πρώην αριστερής νομεγκλατούρας, τραβάνε κι ένα μπερντάκι στην θρησκεία χωρίς ν’ αντιδρά το Ιερατείο το οποίο την «καταβρίσκει» με κάτι τέτοια...

■ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Αλλά ποιος όμως υπηρέτησε το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» κ. Πρόεδρε της Βουλής σύντροφε Βούτση. Μια φωτογραφία που δείχνει τον Γ. Παπαδόπουλο τον Στ. Παττακό, τον Ν. Μακαρέζο και τον πρόεδρο της εργολαβικής εταιρείας «ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ» δίνει την απάντηση. Τίνος «παιδιού» ήταν ο πρόεδρος του «ΣΚΑΠΑΝΕΑ» είναι κοινό μυστικό και δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε εμείς.

❖ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ
Αλλά όμως και ο ίδιος ο Ν. Βούτσης τίνος παιδιού μάλαμα είναι πατέρας, που δικαιούται διά να ομιλεί και να έχει και άποψη για το πώς θα θρησκεύονται οι Ορθόδοξοι Έλληνες. Μας αναγκάζει να του θυμίζουμε δυσάρεστα πράγματα αλλά εκείνος άρχισε πρώτος όταν γίνεται «υβριστής» της πίστης των Ελλήνων.

❁ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ
Μόλις άκουσε τα περί Ορθοδοξίας από τον Πρόεδρο της Βουλής ο σύντροφος Πάνος Καμμένος άρχισε να σκίζει την αρχιστρατηγική του στολή και να πετάει τα παράσημα. Θα τον τσακίσω, θα τον βομβαρδίσω, θα τον στείλω στον Έβρο να κτυπάει γερμανικά νούμερα, έλεγε και ξανάλεγε. Ύστερα ξύπνησε κάθιδρος από τον εφιάλτη και βρέθηκε να κάθεται στα τέσσερα κάνοντας γαργάρα τις ύβρεις προς την Ορθοδοξία για λίγες ακόμη σταγόνες εξουσίας. Μετά του ήλθαν στο νου και τα λόγια του λιμοξίφτερού του Τέρενς Κουίκ που πρόβλεψε ότι το 2019 ο Τσίπρας θα ξαναείναι πρωθυπουργός, ο Πάνος Καμμένος υπουργός και ο ίδιος θ’ αδειάζει το «νυχτερινό δοχείο» του υπερπατριώτη αρχηγού του!

ΑΜΙΣΘΙ
• Αμισθί, λένε, ότι ανέλαβε τον κρατικό ΟΑΣΘ ο πατήρ Παππάς, όχι παπάς με ράσα, για να μειωθεί η αντίδραση των Συριζαίων για τον διορισμό! Δεν βρέθηκε ούτε ένας ικανός θεσσαλονικιός Συριζαίος να αναλάβει τον ΟΑΣΘ και αγγάρεψαν τον Παππά να διοικήσει εξ’ αποστάσεως και μάλιστα τζάμπα. Το τζάμπα παίζει πολύ στην Κυβέρνηση αν υπολογίσουμε και την τζάμπα υπηρεσία της κυρά Βασιλικής Θάνου. Όμως τα οδοιπορικά είναι πληρωμένα οπότε πάει τζάμπα το τζάμπα! Έτσι δεν είναι, του έπρεπε καλύτερη μεταχείριση του Στ. Παππά με τους αγώνες που έχει κάνει για την αριστερά. Αυτό είναι διασυρμός του!


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.