ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ!..
Τι Βρυξέλλες, τι Μενίδι! Στις δύο αυτές «χώρες» οι Έλληνες τρέχουν για τις δόσεις τους! Και στις δύο αυτές περιοχές κατοικούν «Ρομά» που βρίσκονται σε διαρκή πόλεμο για μια δοσούλα τόσο δα!

ΚΕΡΔΑΜΕ!
Κερδίσαμε τον πόλεμο, λέει ο Τόσκας στα Εξάρχεια και τώρα τελειώνουμε και στο Μενίδι, Λιόσια, Ζοφριά. Κερδίσαμε αδέρφια στις Βρυξέλλες και μας έδωσαν την δόση λέει ο Πρωθυπουργός και ενώ είχε υποσχεθεί να φορέσει γραβάτα, τελικά πάλι ξεγραβάτωτος έμεινε!

Η ΓΡΑΒΑΤΑ...
Τον είδε έτσι χαρούμενο τον Αλέξη ο σύντροφος Πάνος και είπε να του φορέσει εκείνος μια γραβάτα παρδαλή, η οποία είχε τη δική της σημειολογία! Μια γραβάτα γεμάτη διαφόρων μεγεθών παλλόμενα ανδρικά μόρια με την οποία ήθελε να δείξει τι ήταν αυτή η επιτυχία που είχε ο Υπουργός Τσακαλώτος, ο οποίος δύο μέρες πριν κι εκείνος με το ίδιο σπορ σαν του Πάνου ασχολούνταν με εκείνη την παρέλαση των παρδαλών στην Αθήνα!

Η ΔΟΣΗ...
Κερδάτε, αδέλφια, παντού όπου κι αν κτυπήσατε πόρτες. «Πάρτε τώρα μια δόση να πληρώσετε μια δοσούλα από τα χρωστούμενα. Ελάτε μια άλλη φορά και μόλις γίνετε καλά παιδιά, δηλαδή αν έχει μείνει ρουθούνι Ελληνικό, εδώ θα είμαστε εμείς», τους είπαν και τους έστειλαν στον Πάνο να τους γραβατώσει μετά το σβέρκωμα!

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ...
Εγώ Ολυμπιακός δεν είμαι, οπότε δεν γίνομαι αυτόκλητος μάρτυρας του Μαρινάκη, που ο Πάνος Καμμένος θέλει σώνει και καλά να τον μπλέξει σε εμπόριο ναρκωτικών. Έκανε, λέει, τηλεφωνήματα σ’ έναν ισοβιούχο για την υπόθεση του πλοίου που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης για να μπλέξει τον Μαρινάκη! Υπουργός άνθρωπος και συνεταίρος του Πρωθυπουργού, τώρα και σε ρόλο δικαστικό για να σώσει τη δική του παρτίδα μέσα στην Κυβέρνηση...

ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΨΙΧΟΥΛΑ!..
Κάπου εκεί μεταξύ gay pride, γραβάτας Καμμένου, συμφωνίας για τη δόση, νάτην και η γνωστή Ακριβοπούλου της κρατικής ΕΡΤ να κάνει τη δική της παρέμβαση σατιρίζοντας τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για μας όχι τον Κυριάκο Μτσοτάκη. Είναι ένας απλός ζητιάνος που επαιτεί συνεχώς εκλογές είναι η άποψη της σιτιζόμενης από το ισχνό βαλάντιο του Έλληνα Ακριβοπούλου και ψάχνει για λίγα ψίχουλα δημοσιότητας αφού η κρατική ΕΡΤ είναι στα τάρταρα της αποδοχής του λαού όσον αφορά την ενημέρωση. Το επόμενο βήμα της εν λόγω κυρίας θα είναι να ξεγυμνωθεί για να απολαύσει ο λαός το θέαμα μπας και σηκωθούν οι δείκτες τηλεθέασης!

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ...
Κάπου εκεί στο τέλος της προηγούμενης κυβέρνησης που ήταν πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς, ένα άλλο λαμπρό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με θητεία στην κρατική τηλεόραση ελέω ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. σε ομιλία του είχε αποκαλέσει τον πρωθυπουργό μ...κα. Δεν είναι ο μόνος Έλληνας που αποκαλεί έτσι τους πρωθυπουργούς σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες, αλλά δημόσια το αποφεύγουν προς τιμήν του θεσμού. Αυτόν λοιπόν τον Κ. Αρβανίτη ο ΣΥΡΙΖΑ τον αντάμειψε με τη θέση διευθυντού στο κομματικό ραδιόφωνο. Βάλτε τώρα δίπλα και την Ακριβοπούλου και βγάλτε το συμπέρασμα για το ήθος που έχουν τα κυβερνητικά στελέχη.

ΞΥΠΝΗΣΑΝ!
Παιδιά τσωπάστε! Ξύπνησαν οι κυβερνητικοί βουλευτές στο Νομό και θα ασχοληθούν με σοβαρά ζητήματα του τόπου μας αρχίζοντας με τα αδέσποτα! Ψάχνουν για πολιτική λύση που να βάλει τάξη στα αδέσποτα που έχουν γίνει μάστιγα στην πόλη, στο Πανεπιστήμιο στα Νοσοκομεία! Τι είδους πολιτική λύση θα δοθεί αν στη σύσκεψη δεν παρευρίσκονται τα ίδια τα τετράποδα που τα αφορά το όλο ζήτημα;

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ...
Η αντιμετώπιση των αδεσπότων ήταν το κύριο ζήτημα συνάντησης κορυφής που έγινε στην Αθήνα στην οποία παρέστησαν ο δήμαρχος της πόλης με τους αντιδημάρχους. Κάπου εκεί ανάμεσα έβαλαν και το θέμα λειτουργίας του Αεροδρομίου Ιωαννίνων σε ό,τι έχει να κάνει με την εγκατάσταση του ραδιοβοηθήματος που όλο εγκαθίσταται και όλο άφαντο είναι.

Η ΞΕΝΗΤΕΙΑ!..
Δεν λέω, καλές είναι οι συζητήσεις με την εξουσία, αλλά γιατί πρέπει να ξενητεύονται οι τοπικές αρχές για να συναντήσουν την εξουσία, η οποία είναι εκλεγμένη από τους ντόπιους πολίτες; Τόσο απασχολημένοι είναι οι τέσσερις βουλευτές που όταν έρχονται στην πατρίδα δεν βρίσκουν χρόνο να ενημερωθούν και όταν επιστρέψουν στο κέντρο των αποφάσεων στην Αθήνα να προωθήσουν τα προβλήματα στις λύσεις τους;

ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΤΕ!
Θυμηθείτε ημερομηνίες για να μη μου λέτε ότι δεν σας τα έγραψα. Αν δείτε εσείς μπόγια να μαζεύει τα αδέσποτα κι αν δείτε ραδιοβοήθημα στο Αεροδρόμιο να μου γράψετε. Κουβέντες να γίνονται για να’ χουν να λένε ότι ενδιαφέρθηκαν για τον τόπο τους και για τους «ιθαγενείς» τους!

Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ...
Παρεμπιπτόντως οι τέσσερις κυβερνητικοί βουλευτές τι θέση παίρνουν για την κατασκευή της Λ. Νιάρχου; Θα είχε ενδιαφέρον η γνώμη τους για ένα τέτοιο μεγάλο έργο που πρόσφατα έφερε σε κόντρα Δήμο και Περιφέρεια! Μόνο για τις κυνομαχίες δείχνουν έντονο το ενδιαφέρον που, εδώ που τα λέμε, είναι ένα πρόβλημα κι αυτό.

ΣΩΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΙ...
Κάτι δεν κατάλαβαν καλά οι «παρόδιοι» της Λ. Νιάρχου και λειτουργούν κατά το δοκούν. Κάποιοι πιο σώφρονες ζητούν έστω και την τελευταία στιγμή να γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις για να μην κινδυνέψουν οι επιχειρήσεις τους και οι περιουσίες τους από την ατόφια εφαρμογή της μελέτης και ορθώς το ζητούν αυτό, ενώ κάποιοι άλλοι ξεροκέφαλοι αρνούνται ένα τέτοιο εγχείρημα δηλώνοντας ότι ο σημερινός δρόμος είναι ο σωστός!

ΑΠΕΙΛΕΣ...
Μάλιστα, ένας απ’ αυτούς τους ξεροκέφαλους απειλεί να αντισταθεί μέχρις εσχάτων βάλοντας κατά όλων όσων υποστηρίζουν την αναγκαιότητα του έργου! Ακόμη και ο χαρακτηρισμός από τη στήλη ως δρόμος - λαιμητόμος τον ενόχλησε ζητώντας να τον αναθεωρήσουμε αφού κατ’ αυτόν κανένα θύμα δεν έχει ο δρόμος αυτός μέχρι τώρα! Άντε να συνεννοηθείς με τέτοια μυαλά κι απορώ πώς τους έχρησαν μπροστάρηδες οι παρόδιοι να χειριστούν το ζήτημά τους.

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ!..
Με το Αεροδρόμιο της Σούδας παρομοίασε το Αεροδρόμιό μας φίλος της στήλης σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα με τις απευθείας πτήσεις του εξωτερικού που οι τουρίστες διοχετεύονται όπου αλλού εκτός της πόλης μας. «Χρησιμοποιούν το Αεροδρόμιο ως βάση για να κάνουν επιθέσεις αναψυχής σε όλα τα μέρη πλην Ιωαννίνων», μου λέει ο φίλος και με προτρέπει να το γράψω όπως το λέει!

Ο ΦΕΤΦΑΣ...
Διαταγή - φετφά έβγαλε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα για το πώς θα γίνονται τα χειρουργεία σ’ αυτό. Στο εξής όλα θα περνούν από τα χέρια ενός διοικητικού υπαλλήλου, ο οποίος θα καθορίζει τα ραντεβού και θα καθορίζει ημερομηνίες αφού πρώτα κάνει την «διάγνωση» για το τι χρειάζεται ο ασθενής, πότε θα χειρουργηθεί και από ποιόν!

ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΟΛΑΚΗΣ!..
Δεν καταλαβαίνω όχι μόνο εγώ το πνεύμα της διαταγής, αλλά ούτε οι ίδιοι οι ασχολούμενοι και καθ’ ύλην αρμόδιοι γιατροί, χειρουργοί, νοσηλευτές! Κάτι από Πολάκη μυρίζει η υπόθεση, λένε κάποιοι από τους γιατρούς και σχολιάζουν ποικιλοτρόπως την συγκεκριμένη απόφαση του διοικητή κ. Καρβούνη. Τι θέλει να πει ο «ποιητής» και περισσότερο τι εννοεί μ’ αυτή του την απόφαση; Δηλαδή, εγώ ο ασθενής δεν θα έχω την ελεύθερη επιλογή του χειρουργού στου οποίου τα χέρια εμπιστεύομαι τη ζωή μου; Κάποιες εξηγήσεις προς τους πολίτες θα έδιναν και τις απαντήσεις γι’ αυτή του την απόφαση...

ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ!
Φαντάζεστε να στηλώσουν τα πόδια τους οι χειρουργοί και ν’ απαντήσουν ανάλογα στον Διοικητή; Σε μια τέτοια περίπτωση βλέπω τον Πολάκη να μπαίνει στα χειρουργεία κουβαλώντας μαζί του τους γνωστούς «πρόθυμους» μεταξύ αυτών κι ένας από το ΠΠΓΝΙ που έδινε αναισθησία σε μεταφερόμενους Αλβανούς ασθενείς στη Ζάκυνθο!

ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ!
Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα και ιστορία έχει και όνομα καλό έχει κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Το ανθρώπινο πρόσωπο που δείχνει όλα αυτά τα χρόνια το έκαναν προσιτό σε όλους όσους το χρησιμοποιούν για την υγεία τους...

ΕΤΣΙ ΓΛΥΤΩΣΕ!..
Αυτό το πρόσωπο το γλύτωσε από λουκέτο που κάποιοι το ωθούσαν μετά την λειτουργία του ΠΠΓΝΙ και τότε που ο κ. Καρβούνης με άλλα ασχολούνταν. Χρέος του λοιπόν είναι να μεριμνήσει για την συνεννόηση κι όχι για το πώς θα ανοίξει μέτωπο με το νοσηλευτικό δυναμικό! Αν θέλει ας το καταλάβει, αν όχι κακό του κεφαλιού του...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.