ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΚΑΫΜΟΣ...
Του έχει μείνει ένας καϋμός του Πρωθυπουργού Αλέξη ότι ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται και ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου τώρα τον καιρό της αριστεράς! Πιστεύω να πήρε μια γεύση από τις χαρές και τα πανηγύρια στο Πανθεσσαλικό όπου οι «Βόρειοι» με τους «Νότιους» έβγαζαν τα μάτια τους επί οκτάωρο. Αν δεν κατάλαβε καλά, μια μικρή πρόβα ήταν αυτή που είναι προάγγελος για το τι έχει να γίνει αν αυτό το σπορ φτάσει στην Πλατεία Συντάγματος!

ΒΟΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΙ...
Εκεί στο Βόλο, στην έδρα του άλλοτε κραταιού «φιλάθλου» Μπέου παίχτηκαν σκηνές από το δράμα της χώρας, διότι περί τέτοιου πρόκειται. Μάχες εντός κι εκτός γηπέδου και το αποτέλεσμα ήταν να νικήσουν οι «Βόρειοι» του Ιβάν και να πάνε στα νοσοκομεία της περιοχής καμιά εκατοστή άτομα! Θάνατοι (ευτυχώς) μηδέν, συλλήψεις (δυστυχώς) μηδέν, Ελληνική κοινωνία ώρα μηδέν!

Η ΟΡΑΤΟΤΗΣ...
Το πιο πετυχημένο ήταν η ορατότης μηδέν όταν ο επόπτης δεν είδε το οφσάιντ και ο Ιβάν δεν είδε καμία φασαρία! Εκείνος είχε το μυαλό στην κούπα και στον Αλέξη του μη τυχόν και πει κάτι που θα προσβάλει το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μαθημένος από την εποχή της Σοβιετίας που έλεγε σε όλα ντα, διότι δεν άντεχε το ντα-ντα...

ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ...
Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα και φυσικά το αύριο δεν φαίνεται να είναι καλύτερο. Θέλει κίνητρο σοβαρό(;) για να ξεσηκωθεί ο Ελληναράς και μια κούπα, ένα πρωτάθλημα, είναι σοβαρά κίνητρα! Όπως τότε με τον Σωκράτη, έτσι και τώρα με τον Ιβάν θα περάσουμε την περίοδο του κλωτσοσκουφίου! Ο ΠΑΟΚ να κερδάει κι όλοι οι άλλοι να πάνε να... είναι το νέο σύνθημα της νέας παράγκας!

Ο... ΝΤΑΗΣ!
Βρε - βρε τον Άκη μας, τον λεβέντη μας, το παλικάρι μας, τον καραμπουζουκλή, τον τρόφιμο του Κορυδαλλού, τον πρώην υπουργό, τον παρ’ ολίγον πρωθυπουργό, τον καταχραστή του δημοσίου χρήματος, τον μιζαδώρο και τον νταή! Τον καλωσορίζουμε στην κοινωνία των «κολασμένων» που είναι δέσμια σε κάθε μπακαμπόντη διότι αυτός δεν ήθελε να χαλάει κανένα χατήρι στην λατρεμένη του, η οποία πούλησε τρέλα γενικώς στη ζωή της και είχε και ακριβά γούστα!

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ...
Αυτός λοιπόν ο Άκης με όλα όσα του γράψαμε παραπάνω δεν πρόλαβε να αφήσει τα κάγκελα του «5άστερου» Κορυδαλλού κι άρχισε τα καουμποϊλίκια προς πάσα κατεύθυνση, αρχίζοντας από τον Γιωργάκη και τον Σημίτη και κατέληξε στους δημοσιογράφους που ακούς - ακούς είχαν το θράσος να τον ρωτήσουν πού βρήκε τα 200.000 ευρώ που έβαλε εγγύηση για ν’ αποφυλακιστεί και να μη σαπίσει στη φυλακή.

ΒΓΑΖΕΙ ΓΛΩΣΣΑ!
Κανένα δεν αφορά αν τα έβαλε με τους Γιωργάκη - Σημίτη, τα πρώην συντρόφια του, αλλά ενόχλησε η αηδιαστική συμπεριφορά του βγάζοντας τη γλώσσα προς όλους εκείνους που του έδωσαν χάρη και τον αποφυλάκισαν. Κυρίως προς την δικαιοσύνη αλλά και προς την Ελληνική κοινωνία, η οποία βρίσκεται η ίδια στα κάγκελα και στους κάδους απορριμμάτων επειδή ο Άκης δεν χόρταινε εκατομμύρια.

ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ...
Δεν κέρδισε κανένα δικαστήριο και φυσικά δεν αθωώθηκε από κανένα από αυτά! Λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του αποφάσισε το δικαστήριο να τον στείλει στο σπίτι του και για ένα επιπλέον λόγο! Το ήθελε πολύ η Βίκυ Σταμάτη που κι εκείνη από το ψυχιατρείο είχε αποδράσει! Κάντε τώρα εσείς τον συνδυασμό και βγάλτε τα συμπεράσματα.

Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ...
Αντί λοιπόν να μαζέψει τα συντρίμμια του κι όση αξιοπρέπεια μπορεί να του έχει απομείνει του Άκη και να περάσει εν ειρήνη και εν ηρεμία τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, τον είδαμε με φόντο τα κάγκελα της φυλακής να τσαμπουκαλεύεται σαν τότε που ήταν ο στιβαρός υπουργός ελέω Ανδρέα! Έκανε αντίσταση ως εξόριστος στη Γερμανία την περίοδο των Συνταγματαρχών στην Ελλάδα κι αυτό ήταν το μοναδικό του προσόν για να φτάσει ακόμη και μέχρι τα σκαλιά του Μαξίμου και που μας φύλαξε ο Θεός τελικά...

ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...
ΜισοΗπειρώτης, εκ μητρός (από Ασημοχώρι Κόνιτσας) ο Άκης, για το μόνο που ενδιαφέρθηκε για την Ήπειρο ήταν μία περίπτωση όπου ανάγκασε Γιαννιώτες επιχειρηματίες σε συνεργασία με έναν τότε δήμαρχο ακριτικού δήμου, να «αγοράσουν» τυπογραφείο σε εκδοτικό οίκο και κατά δήλωση κολλητάρι του, αξίας 10 εκατ. δραχ.

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ...
Ήταν το 1993-1994 που είχε επιστρέψει στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ μετά την διακυβέρνηση της χώρας από τον Κ. Μητσοτάκη, του οποίου ήταν «κολλητάρι» ο «εκδοτικός οίκος» και στα Γιάννενα έρχεται ο Άκης με την παρέα του. Εκεί λοιπόν τον πλησιάζει ο «επιχειρηματίας» και του ζητά να του ενισχύσει το εκδοτικό εγχείρημα για να εκδόσει, συν τοις άλλοις κι ένα έντυπο για την Ελληνική μειονότητα της Β. Ηπείρου.

ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ...
Αφού άκουσε το αίτημα ο Άκης, ανέθεσε στον άμεσο συνεργάτη του να το ικανοποιήσει. Εκείνος λοιπόν έψαξε να βρει χρηματοδότη για το τυπογραφείο και απευθύνθηκε σ’ ένα «πράσινο δήμαρχο» του Νομού ο οποίος, πονηρός ων, πέταξε το μπαλάκι σε συνάδελφό του γειτονικού παραμεθόριου δήμου χρώματος γαλάζιου, ο οποίος έδωσε άμεσα λύση. Ανέθεσε σε δύο εργολάβους που είχαν εργολαβία στο δήμο  του να διαθέσουν το ποσό των 10 εκατ. δραχμών για να ικανοποιήσουν το αίτημα!

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ...
Όλα έγιναν όπως είχαν σχεδιαστεί και όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Μόνο που το τυπογραφείο ουδέποτε έβγαλε εφημερίδα για την Ελληνική μειονότητα αλλά περιορίστηκε στην έκδοση ντόπιου εντύπου που έκτοτε έκανε θεό του τον Άκη εγκαταλείποντας την λατρεία προς Ν.Δ. και Κων/νο Μητσοτάκη. Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα έκτοτε...

ΟΙ ΦΙΛΟΙ...
Με τόσες «αγαθοεργίες» ο Άκης είναι να αναρωτιώμαστε πού βρήκε τα 200.000 ευρώ της εγγύησης; Το είπε και ο δικηγόρος του ότι του τα έδωσαν απλοί άνθρωποι από το υστέρημά τους! Το είπε ο δικηγόρος και φαίνονταν να πίστευε κι εκείνος το παραμύθι Άκη - Βίκυς Σταμάτη! Λέτε να έφτασε και κανένα έμβασμα από Γιάννενα ως αντίδωρο εκείνης της προσφοράς; Δεν το νομίζω, αλλά κουβέντα να γίνεται. Ένα κλάμα χαράς θα το έριξαν τα Γιάννενα από την αποφυλάκιση του Άκη!

ΤΟ ΓΑΤΑΚΙ...
Αλλά πού πάει εκείνο το γατάκι ο Τζανακόπουλος, εκρόσωπος της Κυβέρνησης με δυο χρόνια διαμονής στο Αιγάλεω, όταν ο Άκης έκανε πέντε χρόνια μπουζούρω στα «ανάκτορα του Μπάκιγχαμ», δυο στενά παρακάτω, συγκεκριμένα στον Κορυδαλλό; Χώρια την «εξορία» στην Δ. Γερμανία τα μαύρα χρόνια της Παπαδοπουλοκυβέρνησης!

ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ...
Μετά από αυτή την δήλωση διαμονής και μάλιστα δύο χρόνια στην «εξορία» του Αιγάλεω, πρέπει πάραυτα να ανακυρηχθεί αντιστασιακός και πολέμιος των συμφερόντων και της διαπλοκής! Τι να μας πει ο Κυριάκος που γνώρισε πρώτα την εξορία (στο Παρίσι) και μετά την ζωή. Αλήθεια, τέτοια προσβολή πώς τη δέχονται ο Βίκτωρας με τον αδελφό Θωμά που ζούσαν σε μια παλιοπαράγκα στο Αιγάλεω και πώς θα κάνει τώρα θαύματα η «Αγία» Αθανασία;

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...
Όσοι λοιπόν έζησαν στο Αιγάλεω, στην Αγ. Βαρβάρα δικαιούνται πλέον να ομιλούν σε σχέση με εκείνους που γεννήθηκαν στη Γλυφάδα, στην Κηφισιά, κλπ. Δηλαδή, ο Τσακαλώτος που μεγάλωσε στο Λονδίνο και ο Παπαδημητρίου, υπουργός το επάγγελμα, που μεγάλωσε στη Ν. Υόρκη έχουν πάρει την άδειά του να χαρίζουν διάφορα φωνήεντα; Την άδειά του έχουν πάρει και ο Παναγιώταρος με τον Γιάννη Λαγό της Χρυσής Αυγής που μένουν Νίκαια - Πέραμα και είναι λαλίστατοι; Τι άλλες μ...ες θ’ ακούσουμε, Θεέ μου, από τούτα τα σούργελα...

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ!
Αυτός ο αναισθησιολόγος από Νοσοκομείο Ιωαννίνων που συνόδευσε στις χειρουργικές δραστηριότητες τον Υπουργό Πολάκη σε Νοσοκομείο της Ζακύνθου τουλάχιστον πήρε οδοιπορικά και εκτός έδρας ή ήταν φιλική - συντροφική προσφορά προς τον τιτάνα νταβατζή της Υγείας Παύλο;

ΟΙ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ!
Νοίκιασαν γιατρούς, νοίκιασαν νοσηλευτές, νοίκιασαν και ασθενείς Αλβανούς και τους οδήγησαν επί σφαγή στο Νοσοκομείο Ζακύνθου όπου είχαν τέσσερις μήνες να βάλουν νυστέρι οι γιατροί. Το αποτέλεσμα θα το δούμε όταν μάθουμε τι έγινε με τους... εθελοντές ασθενείς που εγχειρίστηκαν από βουβωνοκήλη κι αν δεν έχουν μπερδευτεί τ’ αμελέτητα με άλλα όργανα του σώματος!

ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ...
«Πάλεψα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ κι από αύριο θα παλέψουμε για το μέλλον της Ελλάδας. Συγχαρητήρια στον νέο Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη». Τα είχε πει όλα αυτά ο Άκης όταν οι ΠΑΣΟΚοι παρ’ ολίγον να τον κάνουν πρωθυπουργό τους. Τελικά, έβγαλαν όλοι μαζί τα μάτια και του ΠΑΣΟΚ και της Ελλάδας!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.