ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• Η ΜΑΖΩΞΗ...
Τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας κάλεσε στο αρχοντικό του στο Μαξίμου ο Αλέξης και μεταξύ τυρού και αχλαδιού τους ζήτησε να ξανασχεδιάσουν το μέλλον της χώρας! Τους τράβηξε ένα χαμόγελο εκείνος, έκαναν πως τον πίστεψαν εκείνοι και από δω πήγαν οι άλλοι...

• ΤΟ ΜΑΣΑΖ...
Μετά την επίτευξη της συμφωνίας παράδοσης άνευ όρων και εν όψει της επικείμενης ψήφισής της στη Βουλή, ξεκίνησε το μασάζ δοκιμαστικά από τους Περιφερειάρχες για να περάσει στη συνέχεια στο «μαντρί» του, που αποτελείται από 152 βουλευτές! 153 διόρθωσε ο προεδρεύων προχθές στη Βουλή για να του απαντήσει ο Α. Λοβέρδος πως στους 153 δεν περιλαμβάνεται ο Τσακαλώτος, ο οποίος θα παραιτηθεί κι έχει δεσμευτεί γι’ αυτό, διότι φοράει παντελόνια! Αν δείτε κάποιους να αλλάζουν αμφίεση και αντί για παντελόνια να φοράνε φουστίτσες και ποδίτσες μη σας πιάσει κανένα σύγκρυο! Θα είναι ο Τσακαλώτος, ο Φίλης, ο Βέττας, ο Ρήγας και οι θρησκευόμενοι Δ. Παπαδημούλης και Καραμέρος που ποτέ επί αριστεράς δεν θα άνοιγαν τα καταστήματα την Κυριακή! Μόνο 32 Κυριακές το χρόνο από επτά που είχαν ορίσει οι προηγούμενοι... αντίθεοι ΣαμαροΒενιζέλοι!

• ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ...
Σ’ αυτή λοιπόν την συνάντηση κορυφής των Περιφερειαρχών συζητήθηκε η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και γι’ αυτό το λόγο θα γίνουν και 13 αναπτυξιακά συνέδρια! Εδώ επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η ρήση που λέει ότι όταν δεν θέλεις να παράξεις έργο φτιάξε μία επιτροπή ή ένα συνέδριο! Να δείτε που εμάς στην Ήπειρο θα μας τύχει Αποστόλου! Μια αδυναμία μας την έχει ο σύντροφος.

❁ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ...
Ακούς και βλέπεις κρατικά ΜΜΕ και μια ευτυχία την παθαίνεις. Είναι τα μόνα ΜΜΕ που στο τέταρτο μνημόνιο ανακάλυψαν αντίμετρα και καθόλου μέτρα! Από κει μαθαίνει κανείς ότι στα αντίμετρα συμπεριλαμβάνονται τα συσσίτια στα σχολεία της χώρας γυρίζοντάς μας πίσω στην μετακατοχική περίοδο, όπου το πρωινό ρόφημα ήταν γάλα σκόνη κι εκείνο το κίτρινο τυρί χωρίς όμως ψωμί!

■ ΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ...
Νοσταλγοί εκείνης της περιόδου οι τρόφιμοι της κρατικής ενημέρωσης, που για να γυρίζουν την Ελλάδα πίσω πληρώνονται από τα λεφτά των Ελληναράδων που ψάχνουν στους κάδους απορρημμάτων ή γκιζεράνε στις λαϊκές αγορές λίγο πριν μαζέψουν τους πάγκους οι λαϊκατζήδες, μπας και βρουν κάτι για να χορτάσουν την πείνα τους.

❖ ΟΙ... ΣΕΡΒΙΤΟΡΕΣ!
Στα αντίμετρα λοιπόν εστιάζει την προσοχή της και τα μετατρέπουν σε σανό η κάθε Ακριβοπούλου με την υπόλοιπη παρέα που σερβίρουν στο πόπολο να’ χει να πορεύεται και να απολαμβάνει την αριστερά όπως την απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας, του ινδάλματός τους σύντροφου Μαδούρο! Σανό νέας σοδειάς από το τέταρτο μνημόνιο, το οποίο είναι συνέχεια του τρίτου το οποίο ουδέποτε θα υπέγραφαν με ένα χέρι αλλά με τα δύο και διπλωμένοι στα τέσσερα! Αυτό το «στα τέσσερα» πιο πολύ πονάει τον σύντροφο Πάνο Καμμένο που ήταν ο πρώτος που το λανσάρισε υϊοθετώντας την άποψη του άλλου τιτανοτεράστιου Πατρινού πολιτικού, του Νίκου Νικολόπουλου!

❁ ΣΑΝΟΟΟ!
Σανόοο - σανόοο! Είναι οι φωνές που ξεκινάνε από το Μαξίμου και διαχέονται σ’ όλη τη χώρα! Η κρατική ΕΡΤ να είναι καλά που παίρνει εντελώς αμάσητο το φρέσκο σανό του 4ου μνημονίου και το πουλάνε σ’ όλη τη χώρα χωρίς ίχνος ντροπής. Ο συνδυασμός σανού με την «ταφή» των 153 μας παραμέμπει σε άλλες εποχές άλλων καθεστώτων!

■ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ!
Την ημέρα της Πρωτομαγιάς, που κάποτε ήταν η γιορτή των γιορτών της εργατιάς και που η αριστερά είχε κάνει σημαία τον ξεσηκωμό των εργατών στο Σικάγο που ήταν η μάνα του Καπιταλισμού, βρήκαν οι δικοί μας ψευτοαριστεροί να παραδόσουν τους Έλληνες σιδηροδέσμιους στους Γερμανοτσολιάδες. Αυτή την ημέρα βρήκαν οι δικοί μας... Τσολάκογλου να τα δώσουν όλα για να εισπράξουν ένα ποτήρι γάλα σκόνη τα παιδιά στα Ελληνικά σχολεία!..

ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΡΩΤΟΙ!
Χρησιμοποιώ λέξεις και εκφράσεις που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν ως αντιπολιτευόμενοι οι σημερινοί κυβερνώντες για να πλήξουν τους εφευρέτες των δύο πρώτων μνημονίων. Εκείνοι μίλησαν για «Γερμανοτσολιάδες», «Τσολάκογλου», «προσκυνημένους», «στα τέσσερα» κι ένα σωρό άλλες τέτοιες αηδίες τις οποίες όμως οι ίδιοι σήμερα γεύονται.

ΙΒΑΝ Ο ΛΑΓΟΣ!..
Εκτός από την κρατική ΕΡΤ που λιποθυμάει από συγκίνηση όταν ακούει το όνομα και τα κατορθώματα του Αλέξη, εκείνος που επίσης λιποθύμησε πρόσφατα ήταν ο Ιβάν ο λαγός (όχι ο τρομερός, αυτός ήταν άλλος)! Ναι αυτός ο «λαγός» των τηλεοπτικών αδειών που ξενύχτησε επί τριήμερο να κτυπά σε διαγωνισμό τις τηλεοπτικές άδειες για ν’ ανεβάσει το τίμημα στα ύψη. Ήταν εκείνος που ανέβασε το τίμημα «υλοποιώντας το δικό του σενάριο, εκτελώντας τη δική του αποστολή», όπως ο ίδιος είπε! Τελικά, μια πίκρα την έφαγε όταν το ΣτΕ έκρινε παράνομο τον διαγωνισμό.
■ Η ΞΕΠΛΗΡΩΜΗ...
Αυτός λοιπόν ο Ιβάν ο λαγός μόλις προχθές σε μια συνέντευξη 3.500 λέξεων γύρισε την Ελλάδα ανάποδα ξεπληρώνοντας την υποχρέωση προς τον Αλέξη, τον οποίο αγιογράφησε ως Πούτιν, που τον άκουγε και λιποθυμούσε! Τι Πούτιν, τι Τσίπρας... ένα πράγμα είναι για τον Ιβάν, ο οποίος δι’ αυτού του τρόπου ευχαρίστησε τον σύντροφο Αλέξη για τη διαγραφή των 38,5 εκατ. ευρώ πρόστιμο από εμπόριο λαθραίων τσιγάρων της ΣΕΚΑΠ!

❖ ...ΚΑΙ ΚΑΦΕΤΖΟΥ!
Και δεν σταμάτησε εκεί ο Ιβάν ο λαγός, αλλά το πήγε πολύ παραπέρα. Θα αγοράσει εφημερίδες και κανάλια για να πολεμήσει τον Κυριάκο, για να μη γίνει ποτέ πρωθυπουργός! Μάλιστα! Εκτός από λαγός ντύθηκε και καφετζού ο Ιβάν και προεξόφλησε την απομάκρυνση από κάθε πρωθυπουργικό θώκο του Κυριάκου, τον οποίο κάποιοι τον οδηγήσαν στο ολίσθημα να τον χαρακτηρίσει Ρωσοπόντιο!

❁ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ...
Και τα σενάρια του Ιβάν δεν έχουν τελειωμό. Μόλις αρχίσει να μιλάει Ελληνικά θα βάλει πλώρη για... πρωθυπουργός. Τρέμε Αλέξη! Θα έχουμε αριστερό πρωθυπουργό εισαγωγής κατευθείαν από την παλιά Σοβιετία, στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε και βέβαια τον κομμουνισμό τον έζησε στο πετσί του. αν και Πόντιος ο Ιβάν, άρα Έλληνας καθαρόαιμος, έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται ως Συριζαίος νέας κοπής...

■ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...
Έχει δικαίωμα να κάνει και να λέει ό,τι θέλει ο Ιβάν, αρκεί να μην ενοχλεί το ελληνικό φιλότιμο! Την ώρα που ο Έλληνας εξαθλιώνεται για να γίνει εκείνος μεγιστάνας του πλούτου, καλύτερα να σιωπά κι όχι να προκαλεί με όλα αυτά που λέει! Κάποιος να του μιλήσει για έναν άλλο «λαγό» που άκουγε στο όνομα Κοσκωτάς, που κι εκείνος χρησιμοποιήθηκε από έναν άλλο σοσιαλιστή που ονομάζονταν Αντρέας. Κι εκείνο που είπε για την φιλία του με τον Καραμανλή τι το ήθελε; Λέγεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός τα πήρε στο κρανίο και του έστειλε τα «χαιρετίσματα»!

❖ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!
Έτσι μπήκε κι εκείνος στα ελληνικά πράγματα κλέβοντας την Τράπεζα Κρήτης, αγοράζοντας τον Ολυμπιακό και μπήκε στον χώρο των MEDIA για να στηρίζει το καθεστώς Αντρέα. Η κατάληξη ήταν η φυλάκισή του και τα ΜΜΕ εκποιήθηκαν μπιρ-παρά σε όποιον να ήταν. Την ίδια τύχη είχε κι ένας άλλος επιχειρηματίας - εκδότης ονόματι Πόπωτας που σάπισε στη φυλακή! Κι εκείνος ήταν στην υπηρεσία του συστήματος ΠΑΣΟΚ, όπως στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εντάχθηκε ο Ιβάν και μάλιστα μέχρι... λιποθυμίας!

❁ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ...
Τον Ιούνιο του 2000 επισκέφθηκα τον Κοσκωτά σε «σουΐτα» του Κορυδαλλού κι έκανα μία ωραία κουβέντα μαζί του! Εκείνο που μου είπε, εκτός όλων των άλλων, ήταν ότι «η μεγαλύτερη μ...α που έκανε ήταν όταν ασχολήθηκε με τα ΜΜΕ». «Αυτά με κατέστρεψαν και με οδήγησαν εδώ μέσα», μου είπε και χτυπούσε το κεφάλι του. Ας το έχει υπ’ όψιν του αυτό ο Ιβάν, ο οποίος έχει παρασυρθεί από τις σειρήνες της μεγαλοσύνης!

■ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!
Αυτή η υπόθεση με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές για τη δική μας «μικρή» πόλη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν ανατρέξουμε στο παρελθόν. Ήταν τότε, την εποχή της ευημερίας, που οι καταστηματάρχες της πόλης μας είχαν θεσπίσει το πενθήμερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με το αιτιολογικό ότι έπρεπε να αναπαυθούν στα τουριστικά τους θέρετρα σε Πρέβεζα - Λευκάδα, όπου είχαν αγοράσει και τεράστιες οικοπεδικές εκτάσεις.
❖ ΝΕΚΡΗ ΠΟΛΗ...
Ήταν τότε που από τούτη τη στήλη στηλιτεύαμε αυτή την απόφαση των καταστηματαρχών, που άφηναν την πόλη νεκρή για δύο μέρες την εβδομάδα και μάλιστα σ’ αυτή την πράξη πρωτοστατούσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, που έτσι δήλωνε ότι ήταν «χορτάτος»! Μάλιστα, η τότε ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου έβγαινε στα ντόπια κανάλια και μας καταχέριαζε για την κριτική που τους ασκούσαμε.

❁ ΟΙ ΑΘΕΟΙ...
Τα χρόνια πέρασαν και όλα παραδόθηκαν στη φτώχεια και την ανέχεια και οι άθεοι αριστεροί που δεν ήθελαν τις Κυριακές να δουλεύουν και στα Γιάννενα ούτε τα Σάββατα, για να εκκλησιάζονται (!) τώρα θα έχουν ανοιχτά τα καταστήματα 32 Κυριακές το χρόνο και σε λίγο όλες τις Κυριακές!

■ Ο ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ...
Πολύ μαρτυριάρης τελικά εκείνος ο Πάνος ο συγκυβερνήτης. Εκείνος ήταν που ξεβράκωσε την κυβέρνηση στην περίπτωση της τροπολογίας - δωράκι των 38,5 εκατ. ευρώ στον Ιβάν. Ενώ η κυβέρνηση το κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό, έρχεται ως μπουνταλάς ο Πάνος και δίνει το όνομα και γίνεται του... Ιβάν το κάγκελο στη Βουλή! Στη συνέχεια δίνει στεγνά τον εαυτό του λέγοντας ότι εκείνος είχε διαρρεύσει την πληροφορία ότι οι Τούρκοι θα έφτιαχναν θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και μάλιστα Πρωτομαγιάτικα! Τελικά, το μπουρλότο το έβαλε η ίδια η κυβέρνησή του με την παράδοση της χώρας στους «θεσμούς»!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.