ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά αδέρφια! Είμαστε εδώ και πάλι να συνεχίσουμε από κει που είχαμε μείνει την Μ. Εβδομάδα, αφού δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα.
Εκτός από τα Πάθη του Χριστού και την Ανάστασή του κι εκτός από τη νηστεία την οποία ακολούθησε ένα ψιλοφαγοπότι την Πασχαλιά, τα υπόλοιπα έμειναν ως έχουν στη χώρα μας.

Ο ΝΟΥΣ ΜΑΣ...
Με το νου στον οβελία και το δημοψήφισμα στην Τουρκία την περάσαμε αυτή την Ανάσταση. Ναι! Όπως το γράφω! Οι Έλληνες είχαν και την έγνοια στο δημοψήφισμα στην Τουρκία με τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ στον Ερντογανισμό που μετατρέπεται σε Σουλτανάτο! Κάτι λίγο παραπάνω από τους μισούς Τούρκους θέλουν τον Ερντογάν τον νέο Σουλτάνο τους και το πέτυχαν.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ
Δεν το πολυευχαριστήθηκε το ποσοστό του ΝΑΙ που έλαβε ο Ερντογάν και αυτό το ανέλυαν και το ξαναανέλυαν οι ντόπιοι αναλυτάδες και ο καθένας με το δικό του σκεπτικό. Δεν ψήφισε η Κων/πολη και σχεδόν όλα τα παράλια και οι Κουρδικές περιοχές κι αυτό το έβλεπαν σαν καλό αντισουλτανικό σημάδι οι αναλυτές! Αν υπολογιστεί ότι κοντά στο 1,3 εκατ. Τούρκοι είναι αυτοί που έκαναν τη διαφορά στο δημοψήφισμα, τότε μπορεί να έχει μια τάξη μεγέθους για τι νούμερα μιλάμε.

ΔΕΝ ΠΤΟΕΙΤΑΙ
Καθόλου δεν πρόκειται να πτοηθεί ο Τούρκος Σουλτάνος από αυτή τη νίκη επειδή δεν πήρε μεγάλη διαφορά. Θα κάνει αυτό που ξεκίνησε και θα ψάχνει μονίμως για εχθρούς όπως έκανε καθ’ όλη την μακρά προεκλογική περίοδο. Την τιμητική της θα έχει και η χώρα μας η οποία έτσι κι αλλιώς έχει μπει στο στόχαστρο των Τούρκων με πρώτη προτεραιότητα τα νησιά.

Η ΟΥΡΑ
Από κοντά του Σουλτάνου θα έχει και την ουρά του που ακούει στο όνομα Έντι Ράμα της Αλβανίας που όπου νάναι θ’ αρχίσει να βγάζει γλώσσα, διεκδικώντας μερίδιο από τα «λάφυρα» της νίκης του πατερούλη Ερντογάν.

ΒΙΑ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑ
Για βία και νοθεία μιλάει η αντιπολίτευση και ότι το δημοψήφισμα δεν συμβαδίζει με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα! Σιγά τ’ αυγά θα λέγαμε εμείς οι Ελληναράδες που έχουμε ζήσει άλλου είδους τύπου δημοψήφισμα στο οποίο δεν έγινε καμιά νοθεία πριν ή κατά την εκλογική διαδικασία. Όλα έγιναν μετά το αποτέλεσμα το εκλογικό όπου το βράδυ της 5ης Ιουλίου του 2015 το 60% του ΟΧΙ έγινε 100% ΝΑΙ! Ήταν εκείνη τη βραδιά που ο τότε τσάρος της οικονομίας Βαρουφάκης μπήκε στο Μαξίμου και τους είδε όλους μισολυπόθυμους από την ατυχία τους που το ΟΧΙ είχε πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις!

ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ
Ας αφήσουμε λοιπόν τους Τούρκους να βγάλουν τα μάτια τους μεταξύ τους και να δούμε πως δεν θα είμαστε εμείς τα θύματα όλων όσων έχουν βάλει στη γκλάβα τους τα μεμέτια που έχουν αρχίσει να αμφισβητούν διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες όπως εκείνη της Λωζάνης με την οποία χαράχθηκαν τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας!

Η ΚΟΣΜΑΝΤΑΜΩΣΗ
Αρκετοί ήταν οι Έλληνες που άφησαν τα μεγάλα αστικά κέντρα και πέρασαν το Πάσχα στις πατρίδες τους. Πολλά ήταν τα χωριά μας που ζωντάνεψαν έστω και για λίγες μέρες και είχαν την κοσμαντάμωση που επιβάλλει αυτή η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης την οποία ο Έλληνας έμαθε να σέβεται σε όλες της τις γραμμές.

ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ!
Δεν θα έλειπαν βέβαια και τα ευτράπελα από τους επαγγελματίες αμφισβητίες της Ορθόδοξης πίστης. Κάποιοι για λίγα λεπτά δημοσιότητας πήραν το πιλοφόρι κι άρχισαν να λασπώνουν με το δικό τους τρόπο την πίστη των πολλών που όπως και να το κάνουμε είναι συντριπτικά περισσότεροι. Όμως αυτούς τους «αντιρρησίες» τους ξέρει ο λαός και δεν τους παίρνει και τόσο στα σοβαρά. Όταν όμως τη μια παρουσιάζονται ως άθεοι και την επόμενη στιγμή τρέχουν από εκκλησία σε εκκλησία ανάβοντας λαμπάδες στο μπόι τους για λόγους ψηφοθηρικούς τότε μ’ αυτούς πώς μπορεί να ξεμπερδέψει κανείς!

ΤΟ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ!
Δεν έχει αφήσει εκκλησίες και μοναστήρια που να μη τα επισκέφθηκε ο πρώην κατά δήλωσή του άθεος Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει γίνει και το κολλητάρι του Αρχιεπισκόπου και που για πάρτη του εξαπέστειλε τον έταιρο «άθεο» Υπουργό Παιδείας Φίλη. Μέχρι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έφτασε η χάρη του Πρωθυπουργού μας και ασπάστηκε την «δεξιά» του οικείου Πατριάρχη.

ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ
Μεγαλόσταυρος ο Αλέξης, άπιστοι οι βουλευτές του που μιλάνε για παγανιστικό έθιμο την αφή του Αναστάσιμου φωτός από τον Άγιο Τάφο! Πρώτα ο γνωστός βουλευτής Μπαλαούρας των 300 ευρώ επιδόματος φτώχειας και στη συνέχεια η βουλευτής Κέρκυρας που κι εκείνη είχε στραβώσει με την μεταφορά του Αγίου Φωτός. Την ημέρα της Ανάστασης την εν λόγω βουλευτή την είδαμε με αναμμένη λαμπάδα δίπλα στην Περιστέρα να ποζάρει για τις εκλογικές της ανάγκες προφανώς! Κι εκείνη μέσα σε μια νύχτα έγινε θεοσεβούσα ασπαζόμενη (!) τον Χριστιανισμό.

ΛΕΙΨΟΣ
Όπως στην πολιτική έτσι και στην ιστορία αποδείχτηκε λειψός ο Αλέξης. Σε δηλώσεις του στην Κέρκυρα και μετά το έθιμο των «μπότηδων» είπε να συνδέσει το τώρα με το παρελθόν για ένα αύριο που θα είναι Αναστάσιμο! Ξεκίνησε με τον Όμηρο που έγραψε για τον Οδυσσέα, τους Φαίακες και την Ιθάκη! Μόνο που τις συμπληγάδες τις πέρασε ο Ιάσωνας κατά την Αργοναυτική εκστρατεία και ο Οδυσσέας τις... δοσοληψίες τις είχε με την σκύλλα και τη χάρυβδη οι οποίες εξακολουθούν να είναι ο βραχνάς των Ελλήνων. Αυτά και πολλά άλλα έκαναν τους Κερκυραίους να τραβήξουν ένα γιουχάισμα στην Αλεξοπαρέα που εισπράττουν την εκτίμηση όπως την αντιλαμβάνεται ο λαός.

ΤΟ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ
Γεμάτες οι εκκλησίες και τα μοναστήρια όλες αυτές τις μέρες των γιορτών. Πολλοί είναι οι Έλληνες που έχουν σαν αποκούμπι την εκκλησία, η οποία εκτός από το πνευματικό έργο έχει αναλάβει και την βοήθεια προς τους μη έχοντες και δεν είναι λίγοι τα τελευταία χρόνια. Η εκκλησία χωρίς τυμπανοκρουσίες κάνει τα κουμάντα της και βρίσκεται στο πλάι όλων όσων έχουν την ανάγκη της. Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά της εκκλησίας και η οποία θα πρέπει να επισημαίνεται απ’ όλους όσους έχουν δημόσιο λόγο.

ΣΤΑ ΠΑΡΔΑΛΑ...
Σε αντίθεση με κάποιους πολιτικάντηδες στους οποίους ο Φαρισαϊσμός τους ξεχειλίζει από τα χρυσοποίκιλτα κοστούμια και τις παρδαλές αμφιέσεις. Τρανό παράδειγμα το ζεύγος Πατούλη, που για να επενδύσει πολιτικά διέθεσε, λέει, 150 αρνιά για να χορτάσουν την πείνα τους οι Μαρουσιώτες! Δεν άφησαν και τίποτα που να μη το δούμε το συγκεκριμένο ζεύγος αφού η κυρία Πατούλη ήταν αρκούντος αποκαλυπτική στην αμφίεση. Μόνο ο Γ. Μάγκας με το κλαρίνο έλειπε για να δέσει το εορταστικό σκηνικό...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ...
Με μια μεγάλη χαρά και ανακούφιση οι ταξιδευτές πέρασαν την Ιόνια Οδό κατά την έξοδό τους προς Β.Δ. Ελλάδα. Όλοι είχαν να μιλούν για κομμάτια που δόθηκαν στην κυκλοφορία ακόμη και τη Μ. Εβδομάδα από τον Υπουργό Σπίρτζη. Από τις ευχές στην έξοδο πέρασαν στις κατάρες στην επιστροφή τους, όταν επί ώρες κόλλησαν στην περιοχή του τούνελ στην Κλόκοβα. Αφημένοι στη τύχη τους οι Έλληνες εκδρομείς περίμεναν ώρες να περάσουν στην Πελοπόννησο, αφού κανείς δεν μερίμνησε να προλάβει το χάος που δημιουργήθηκε από την προχειρότητα με την οποία είχαν δοθεί από μια λωρίδα ανά κατεύθυνση. Ούτε καν ένας τροχονόμος δεν διατέθηκε στο σημείο με αποτέλεσμα οι ουρές να φτάνουν τα 15 χιλιόμετρα!

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ!
Το τι άκουσε ο Σπίρτζης από εκείνους που την πάτησαν και προτίμησαν το τούνελ της Κλόκοβας δεν λέγεται ούτε γράφεται στη στήλη. Τυχεροί όσοι προτίμησαν τον παλιό δρόμο της Παλιοβούνας που έφτασαν πιο νωρίς στον προορισμό τους. Από το ευχαριστώ Θεέ μου, πέρασαν πολύ γρήγορα στο βοήθα Παναγιά οι εκδρομείς του Πάσχα που πήγαν προς Β.Δ. Ελλάδα. Ας ελπίσουμε ότι θα λύσουν πολύ γρήγορα το ζήτημα στην Κλόκοβα και θα δοθεί όλο το έργο στην κυκλοφορία.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.