ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ!
«Η χώρα είναι υπό κατοχή και υπό υποταγή όπως στην κατοχή. Διαφωνώ με όλα τα μέτρα που πάει να υπογράψει η Κυβέρνηση και θα δω τι θα κάνω»! Τάδε έφη Κώστας Ζουράρις, αριστερός βουλευτής, σε αυτοπροσδιοριζόμενο αριστερό κόμμα που την μία μέρα πηγαίνει προσκυνητής στον ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα και την άλλη μέρα προσκυνητής στο μουσείο Μπελογιάννη! Τι δεν καταλαβαίνετε;

ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΣΤΡΕΣ...
Όλοι οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μοιάζουν περισσότερο με τις Μανιάτισσες μοιρολογίστρες που την μια μέρα σκοτώνουν και την άλλη πάνε και τους μοιρολογάνε χτυπώντας τα στήθη τους και τραβώντας τα μαλλιά τους και ορύονται για το κακό που τις βρήκε. Μέχρι και εκείνος ο περιβόητος Σκουρλέτης που θέλει να κάνει την επανάσταση αλλά δηλώνει λιγότερο αριστερός από τον Αλέξη και δεν του βγαίνει!

ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ...
Ήταν χάρμα να βλέπεις και ν’ ακούς το «ζευγάρι» Αλέξη - Πάνου το περασμένο Σάββατο που ήταν Πρωταπριλιά και γιόρταζαν! Πήγαινε το «χρόνια πολλά» σ’ άλλο κόσμο. Είχαν την τιμητική τους και θα τρίζουν τα κόκαλα της έννοιας «αλήθεια»! Κυκλοφόρησαν όλα τα video με όλα όσα υποσχέθηκαν πριν από δύο χρόνια και τι έχουν κάνει μέχρι τώρα και γίνονταν ένα πραγματικό πανηγύρι. Έστω και καθυστερημένα, τα χρόνια πολλά και από μας στο δίδυμο της συμφοράς!

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ...
Πριν ένα χρόνο τέτοιο καιρό ο Πρωθυπουργός μας έλεγε ότι το Πάσχα θα έλθει η Ανάσταση της χώρας μας με την Ανάσταση του Κυρίου! Κάτι ανάλογο μας υπόσχεται και τούτη την Πασχαλιά που έρχεται και που όμως Ανάσταση δεν βλέπουμε να έρχεται και θα μείνουμε στο Μεγαλοβδόμαδο και στο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...».

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ...
Κοντοσουβλακοπόλεμος έχει ξεσπάσει στο Μέτσοβο με αποτέλεσμα να γίνουν ακόμη και συλλήψεις παρενοχλητικών Μετσοβιτών, κάτι που εγκαινιάζει μια νέα εποχή σ’ αυτό τον πασίγνωστο τουριστικό προορισμό! Έκαναν, λέει, «ψωνιστήρι» σε τουρίστες και αυτό ήταν εχθρική πράξη προς την αγορά του Μετσόβου και γι’ αυτό εκλήθη η Αστυνομία να βάλει τάξη κάνοντας συλλήψεις τεσσάρων ατόμων και μάλιστα τριών γυναικών.

ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!
Καθόλου καλή είδηση δεν είναι αυτή που καταγράφεται και στο αστυνομικό δελτίο που έκανε το γύρο της χώρας και όχι μόνο. Δεν ξέρω τίνος ήταν αυτή η ιδέα της αστυνομικοποίησης του θέματος ενώ είναι γνωστό ότι οι Μετσοβίτες έχουν μάθει να μην βγάζουν τα εν οίκω εν δήμω. Συνήθως βρίσκουν έναν άλλον τρόπο να μεθοδεύουν τις καταγγελίες τους και βάζουν άλλον να βγάλει το φίδι από την τρύπα! Ξέρω εγώ τι σας λέω...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!..
Ποιος πίστευε ότι θα έφταναν οι Μετσοβίτες καταστηματάρχες να καλέσουν την Αστυνομία για να δώσει τέτοιες λύσεις; Κι όμως το είδαμε και το ζήσαμε κι αυτό τις περασμένες μέρες και δεν είναι καθόλου τιμητικό για το Μέτσοβο που διακρίνεται για την αρχοντιά του, κάτι για το οποίο φρόντισε ο Ευάγγελος Αβέρωφ. Τουλάχιστον λίγος σεβασμός προς τον Ευπατρίδη που δεν θα αισθάνεται καθόλου καλά όταν θα «βλέπει» τον πόλεμο της κεντρικής πλατείας.

ΣΤΗ ΥΨΗ...
Τύφλα νάχει η πλατεία Κολωνακίου μπροστά στην κεντρική πλατεία Μετσόβου ίσως η δεύτερη να είναι η πιο πλούσια πλατεία αν αναλογιστεί κανείς ότι τα ενοίκια των καταστημάτων είναι σε δυσθεόρητα ύψη. Καταστήματα που είναι κυρίως ιδιοκτησίες δήμου και εκκλησίας. Επομένως οι επιχειρηματίες για να καλύψουν τα έξοδα θα διέλθουν διάφορους τρόπους και τερτίπια ώστε ν’ αυξήσουν την πελατεία τους! Προς τι λοιπόν το μίσος και ο σπαραγμός, όπως έλεγαν σε παλιές ελληνικές ταινίες;

ΣΗΚΩΤΟΣ!
Σηκωτό τον έκαναν οι αυτοδιοικητικοί τον Υπουργό τους Π. Σκουρλέτη, διότι εκείνος δεν άντεξε τον πολύ δημοκρατικό διάλογο που κλήθηκαν να κάνουν μαζί του. ενοχλήθηκε από τις λήψεις που έκαναν με τα κινητά τους οι δήμαρχοι και αυτό ήταν το πρόσχημα για να φύγει από την σύσκεψη ώστε ν’ αποφύγει τα χειρότερα! Και αυτός λοιπόν ο «γίγαντας» της πολιτικής πληρώνει το παραμύθι που σκαρφίστηκε και πούλησε κι εξακολουθεί να πουλάει με τον αρχηγό τον Αλέξη.

ΕΞΟΡΙΑ!
Όχι, ο Ν. Παππάς δεν πήγε ταξίδι ειδικού σκοπού στην «Καραβαϊκή» όπως την είχε ονομάσει ο μακαρίτης Μένιος. Τον είχε στείλει εξορία ο Αλέξης γιατί κάθε καλός αριστερός πρέπει να έχει φάει ένα καλό «ξερονήσι» στη ζωή του για να κολήσει... ένσημα αντιστασιακού, νάχει να πορεύεται στον κυβερνητικό του βίο!

Η ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ...
Μου κάνει εντύπωση αυτή η κατακραυγή προς τον Αλβανό ποδοσφαιριστή Άντι Λίλα ο οποίος σε προσωπική κουβέντα που είχε με τον Ιμάμη διακωμωδούσε τα επισυμβαινόμενα στην χώρα που ζει κι εργάζεται τα τελευταία χρόνια. Εκείνο που τσάτισε περισσότερο ορισμένους είναι τα όσα έλεγε για ρασοφόρους με στόχο έναν «μεγάλο» όπως αποκαλούσε τον Δεσπότη, ο οποίος έκανε «ξορκισμούς» της ομάδας και φυλάγονταν ο Λίλα μη τον πάρει καμιά στάλα νερό από τους αγιασμούς!

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ...
Ήταν ύβρις κατά της Ορθόδοξης πίστης μας και εναντίον των εκκλησιαστικών λειτουργών μας, ήταν η κατηγορία εναντίον του Αλβανού και πάνε σύννεφο οι κατάρες και οι αφορισμοί από όλους εμάς τους καλούς Χριστιανούς που μέρα - νύχτα είμαστε με τους μεγαλόσταυρους και τις γονυκλησίες και την ίδια στιγμή δεν αφήνουμε τίποτα όρθιο από Θεό, Χριστό, Παναγία, καντήλια! Είμαστε ο μοναδικός λαός που καθυβρίζει το Θεό του και ό,τι άλλο έχει σχέση με την Ορθόδοξη πίστη μας! Βρήκαμε λοιπόν ένα λόγο ακόμη για να γίνουμε Ιησουΐτες.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ...
Από την άλλη μεριά, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έχει βρει ένα δικό του τρόπο να προκαλεί και είναι υπότροπος. Παλαιότερα είχε προκαλέσει με τα εθνικιστικά του και μέσα στη Σερβία αλλά και μέσα στη χώρα μας. Φαίνεται πως ένα «διάβασμα» από παπά το είχε ανάγκη, κάτι που φρόντισε ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Βήτας, ο οποίος τον πήγε στον Μητροπολίτη Μάξιμο και εκείνος έδωσε άφεση αμαρτιών. Αυτή είναι η μεγαλοψυχία που απορρέει από την Ορθοδοξία και την φιλοσοφία της!

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...
Φυσικά ο Άγιος Ιωαννίνων έκανε αυτό που έπρεπε κι αυτό που επέβαλε το ιερό του καθήκον μακριά από κάθε μικρόψυχο ακόμη και ρασοφόρο που πολλές φορές το μίσος τους τυφλώνει κι αντί για πιστή εφαρμογή των κανόνων της εκκλησίας αλλά και του λόγου του Θεού και του Υιού, φτάνουν ακόμη και στα δικαστήρια να ορκίζονται ψευδώς στο Ιερό Ευαγγέλιο. Αυτούς βάλτε τους δίπλα στον κάθε Λίλα, κάντε συγκρίσεις και βγάλτε συμπεράσματα. Αυτούς τους κρατά η εκκλησία να ποιμάνουν και να καθοδηγούν το ποίμνιο στέλνοντας στο «απόσπασμα» τον κάθε Λίλα!

Η ΜΟΛΥΝΣΗ
Είναι όμως μια μεγάλη συζήτηση αυτή που έχει να κάνει με αρκετούς «λειτουργούς» της εκκλησίας μας που αρκετοί εξ’ αυτών ενδύονται το ιερό ράσο για να «κρύψουν» και όχι για ν’ αποκαλυφθούν μπροστά στην πίστη. Κάθε τόσο γινόμαστε μάρτυρες των πράξεων ιερέων, αρχιμανδριτών, δεσποτάδων που δεν συνάδουν με αυτό που καλούνται να διδάξουν και να γίνονται παραδείγματα προς μίμηση. Όχι! Δεν είναι όλοι ίδιοι! Φτάνει όμως μια μικρή μειοψηφία για να μολύνει την εκκλησία μας. Σ’ αυτούς αναφέρεται η στήλη και μάλιστα σ’ εκείνους τους άθεους μεγαλόσταυρους. Από κάτι τέτοιους ποιος θα γλυτώσει την εκκλησία μας; Γιατί οι Μητροπολίτες, όσοι είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του Κυρίου, ανέχονται τέτοια φαινόμενα επίορκων κληρικών και δεν τους στέλνουν στα διάφορα κουρεία για τα περεταίρω;

ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ!
Τα μάθατε τα νέα; Αν όχι, εδώ είμαι εγώ να σας τα περιγράψω. Η εύανδρος Ήπειρος ξαναχτύπησε πρωτιά στη φτώχεια κι αυτό δεν το λέω εγώ αλλά τα κιτάπια. Πρωτιά στη φτώχεια και επί αριστεράς, κάτι που είχαν καταραστεί το 2014 οι τωρινοί Ηπειρώτες Βουλευτές Μαντάς, Τζούφη, Μπάρκας και που είχαν υποσχεθεί ότι και οι Ηπειρώτες θα έτρωγαν με... χρυσά κουτάλια με τον ΣΥΡΙΖΑ!

ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΗ...
Αυτή η πρωτιά στη φτώχεια της Ηπείρου κρατά εδώ και πολλά χρόνια και δεν κομίζει κανείς γλαύκας. Ούτε οι προηγούμενοι, ούτε οι προπροηγούμενοι κατάφεραν να την θεραπεύσουν, με αποτέλεσμα να έχει στρογγυλοκαθήσει η φτώχεια στην Ηπειρωτική γωνία χωρίς να υπάρχει καμιά θεραπεία. Αυτή την κακή εικόνα για την φτωχή Ήπειρο είχαν κατά νου οι τρεις βουλετές Ηπείρου και έκοβαν τις φλέβες τους υποσχόμενοι ότι θα μας έβγαζαν από τη μιζέρια και την οικονομική ανέχεια.

ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ...
«Η φτωχότερη περιφέρεια της χώρας και η τέταρτη της Ε.Ε. παρ’ όλα τα ευχολόγια της Κυβέρνησης και των τοπικών παραγόντων οδηγείται με γεωμετρική πρόοδο στη φτώχεια και στην εγκατάλειψη... Αυτή τη θλιβερή πρωτιά ο ΣΥΡΙΖΑ τη χαρίζει σε όλους όσους όλα αυτά τα «μνημονιακά» χρόνια υπηρέτησαν από κεντρικά ή τοπικά αξιώματα τις κυβερνητικές πολιτικές και υπόσχεται μαζί με τον Ηπειρώτικο λαό να τις ανατρέψουν»! Μαντάς - Τζούφη - Μπάρκας.

ΟΙ ΦΕΤΦΑΔΕΣ...
Ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και οι τρεις βουλευτές (δύο Γιαννιώτες - ένας Πρεβεζάνος) προφανώς θα είναι υπερήφανοι για την πρωτιά στη φτώχεια επί δικών τους ημερών, κάτι που φαίνεται να το απολαμβάνουν αφού δεν ενοχλούνται πλέον και δεν τους βλέπουμε να ξαναβγάζουν ένα κοινό φετφά περί της ανάπτυξης που έφεραν εκείνοι στην πατρίδα μας!

Η ΑΓΝΟΙΑ...
Ο τελευταίος κοινός φετφάς των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ιωαννίνων ήταν εκείνος στον οποίο δήλωναν άγνοια στον διορισμό που προετοίμαζε ο ΣΥΡΙΖΑς διοικητού στο ΠΠΓΝΙ βάσει του οποίου θα καρατομούνταν ο Φώτης Βάββας και τη θέση του θα έπαιρνε ο εκλεκτός του κόμματος (λέγε τον Όλγα)! Τελικά αυτή η «άγνοια» πρέπει να έσωσε μέχρι στιγμής τον κ. Βάββα και τα προσχήματα σχετικά με την αποκατάσταση των «δικών μας παιδιών».

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...
Κατά τ’ άλλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δρουν κατά μόνας κι εκεί ως έλαχεν. Όταν έρχονται στο Νομό όλο και θα βρουν κάποιο ζήτημα ν’ ασχοληθούν που θα δικαιολογεί και την έκδοση δελτίου τύπου με το ενδιαφέρον που δείχνουν, μόνο που ποτέ δεν μάθαμε σε ποια προβλήματα έδωσαν λύσεις. Μη μου πείτε πως και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν. Η απάντηση του υπογράφοντος είναι απλή. Και για τους προηγούμενους τα ίδια καταλογίζαμε!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.