ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗ!
Εκείνο που χαρακτηρίζει την σημερινή Κυβέρνηση, εκτός από την συνέπεια λόγων και έργων, είναι η τετράγωνη λογική των στελεχών της, που κάθε τόσο την μοστράρουν μέσα από τα ΜΜΕ! Ένας τέτοιος ογκόλιθος αυτού του είδους της λογικής με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στη Θήβα που είχε ταξικό χαρακτήρα, όπως είπαν Μανιός - Τζούφη, έκανε πρόταση να επιβάλλονται ποινές στους πάσης φύσεως παραβάτες του ΚΟΚ ανάλογα με το εκκαθαριστικό τους! Δηλαδή, οι πιο πλούσιοι θα πληρώνουν πιο πολλά σε σχέση με τους ασθενέστερους οικονομικά!

ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ...
Βάσει αυτής της τετράγωνης λογικής του εν λόγω αριστερού ογκόλιθου θα γίνεται διαστρωμάτωση των προστίμων και θα καταργηθούν οι παραβάσεις και οι παραβιάσεις των Ελλήνων εποχούμενων. Έχεις Πόρσε, θα τιμωρείσαι με ποινή... θανάτου αν παραβιάσεις τον ερυθρό σηματοδότη, ενώ αν έχεις ένα OPELάκι και σκωτώσεις καμιά δεκαριά θα απαλλάσσεσαι λόγω... βλακείας του Υπουργού που πρότεινε τους νέους νόμους!

Ο ΦΟΒΟΣ...
Αυτού λοιπόν του είδους η λογική του Συριζαίου Υπουργού μας οδηγεί σε τέτοιου είδους λογικές και σκέψεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες σκέψεις παρά να εντάσσουμε κι εμείς τους παραβάτες του ΚΟΚ με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό του Υπουργού. Έχουμε και λέμε: Έχεις ένα FIATάκι, μπορείς να περνάς τα STOP χωρίς έλεγχο, το ίδιο και το κόκκινο των σηματοδοτών, να οδηγείς στην αριστερή λωρίδα με 25 χλμ. την ώρα και πάει λέγοντας. Αν έχεις BMW ή MERCEDES πρέπει να είσαι κολλημένος στο φανάρι και να ξεροσταλιάζεις στις διασταυρώσεις με τα STOP, με το φόβο του υψηλού προστίμου κι όχι την πιστή εφαρμογή του ΚΟΚ.

ΤΑΞΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ!
Αντί λοιπόν ο Υπουργός να προτείνει τρόπους και μεθόδους ενημέρωσης και εκπαίδευσης των απανταχού Ελλήνων εν δυνάμει οδηγών εντάσσοντάς την ακόμη κι από τα δημοτικά σχολεία, έρχεται και προτείνει την ταξική τιμωρία των παραβατών, απαλλάσσοντας των ευθυνών όλους αυτούς τους καβαλάρηδες της ασφάλτου, πολλοί εκ των οποίων ανάθεμα αν γνωρίζουν από σήματα και κανόνες κυκλοφορίας και ακόμη, το χειρότερο, δεν γνωρίζουν τι δουλειά κάνει το μεσαίο πεντάλ του αυτοκινήτου όταν χρειαστεί, ενώ είναι εξπέρ στη γνώση του δεξιού πεντάλ!

Η ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ...
Δυστυχώς για την Ελληνική κοινωνία, το αυτοκίνητο εξακολουθεί να είναι η προέκταση του «εγώ» τους κι όταν βγαίνουν στους δρόμους βγάζουν όλο τον τσαμπουκά τους και την καταπίεσή τους μέσω του τροχοφόρου που καβαλάνε! Βλέπουμε στους δρόμους με ακριβά αυτοκίνητα να οδηγούν συνετά, ενώ κάτι τύποι με «κατσαρίδες» να κάνουν κόντρες και σούζες διότι σε κάποια στιγμή αμφισβητήθηκε η μαγκιά τους κατά την ώρα της οδήγησης.

ΤΑ ΓΚΑΖΩΜΑΤΑ...
Από την εμπειρία μου αρκετές δεκαετίες στους Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς δρόμους, δεν είδα τόσες εμπλοκές σε τροχαία δυστυχήματα από αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού και υψηλού κόστους όσες είδα με τα λεγόμενα «λαϊκά» αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων υπερεκτιμούν τις δυνατότητες και γκαζώνουν ακατάπαυστα και φτάνει κάποια κακιά στιγμή όπου ξεκληρίζονται ολόκληρες οικοδένεις...

ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ...
Προτού ξεστομίσουν τέτοιου κι άλλου παρόμοιου είδους εξυπνάδες, γιατί δεν βάζουν τον εγκέφαλό τους να λειτουργήσει στις ελάχιστες στροφές του; Επειδή έγιναν καβαλάρηδες της εξουσίας δεν σημαίνει ότι έγιναν και σοφοί και κάθε τόσο μετατρέπονται σε... μυαλοπώληδες και έχουν την απαίτηση να ψωνίζουν απ’ αυτούς οι Έλληνες.

ΚΑΘΕΣΤΩΣ!..
Επανέρχεται συχνά το νόμιμον και ηθικόν και τείνει να γίνει καθεστώς στην αυτοπροσδιοριζόμενη κυβέρνηση της αριστεράς. Είναι νόμιμον πέρα για πέρα η θέσπιση εφ’ άπαξ 200.000 ευρώ στον πρόεδρο της ΔΕΣΦΑ δια χειρών του ιδίου! Ο ίδιος πηδώντας βαθμούς ιεραρχίας έδωσε στον εαυτό του τον βαθμό του γενικού διευθυντή και φτάνοντας στην πόρτα της εξόδου ως τελευτήσας τον εργασιακόν του βίο έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του 100.000 ευρουλάκια, που μαζί με τα άλλα έφτασε στα 250.000 ευρώ!

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...
Για ένα νόμιμον και ηθικόν είχε αποπεμφθεί από Υπουργός ο Γ. Βουλγαράκης και είχε βάλει ταφόπλακα στην κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, για να έλθει μετά ο Γιωργάκης με το «λεφτά υπάρχουν» και το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου. Αυτό το νόμιμον και ηθικόν υιοθετείται πλήρως από τα στελέχατα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η περίπτωση του προέδρου ΔΕΣΦΑ δεν είναι η μόνη που είδε το φως της δημοσιότητας. Υπάρχουν κι άλλα τρωκτικά που σε ημέρες οικονομικής κολάσεως στην Ελλάδα διπλασιάζουν τις ήδη πολλαπλάσιες αποδοχές τους όπως π.χ. στον ΟΔΔΥ όπου ο πρόεδρος έκανε τα 4 χιλιάρικα, οκτώ! Άμα είσαι αριστερός όλα επιτρέπονται! Ρε, μπας και ήλθε η ανάπτυξη και οι μόνοι που την βλέπουν και την απολαμβάνουν είναι οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΗΔΕΣ;

ΧΩΡΙΣ... ΠΡΟΔΕΡΜ!
Την αγάπη και την στοργή των Κρητικών είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει η Κυβέρνηση από την «απόβασή» τους στην Αθήνα. Αρματώθηκαν με τις κατσούνες (γκλίτσες κατά το Ηπειρώτικον) και αφού έφτασαν στην πλατεία Βάθης, στο Υπουργείο Γεωργίας, τα έκαναν γυαλιά - καρφιά στην κυριολεξία. Τη μανία των Κρητικών την πλήρωσαν οι αστυνομικοί και οι κλούβες της Αστυνομίας που προστάτευαν τα αριστερόπαιδα από την λατρεία του λαού. Όταν φταίνε τα γομάρια, την πληρώνουν τα σαμάρια τελικά!

Η.. ΥΠΟΔΟΧΗ!
Ανάλογη η υποδοχή του Πρωθυπουργού Βορείου Ελλάδος (είναι και τέτοιος) από τον λαό της Μακεδονίας. Εδώ αρματώθηκε ο Αλέξης με εκείνο το χαριτωμένο χαμόγελο της αμηχανίας και πήρε ακόμη μία γεύση «αγάπης» του λαού, τον οποίο δήθεν υπηρετεί εδώ και δύο χρόνια. Ήθελα να’ ξερα, τα βράδια οι Συριζοφρουροί του μαρτυράνε την «λατρεία» που τρέφει ο λαός γι’ αυτόν ή τον βάζουν στον ύπνο του δικαίου για να εισπράττουν κάτι εφ’ άπαξ νααα, με το συμπάθειο; Ρε Καρανίκα, κάνε κάτι κι εσύ! Μπεζερίσαμε να τα κάνουμε όλα εμείς...

ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ...
Με τον διευθυντή της Μέσης Εκπαίδευσης κ. Ράπτη είχαμε επικοινωνία για πρόσφατο δημοσίευμα της στήλης σχετικό με το Γυμνάσιο Ζίτσας. Ο κ. Ράπτης μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε κανένα γεγονός περίεργο που να διαταράξει την καλή λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου και ότι όσα επικαλείται η στήλη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα, κ. Ράπτη και απλά η στήλη να έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης. Το ότι ευαισθητοποιήθηκε ο κ. Ράπτης και επικοινώνησε με τον υπογράφοντα προβαίνοντας στην αποκατάσταση της αλήθειας είναι το μεγάλο κέρδος για το ίδιο το σχολείο, τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς. Υπάρχουν και δάσκαλοι που νοιάζονται για την εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης κι αυτό πρέπει και να τονίζεται και να ελέγχεται. Η στήλη έχει μια ένσταση μόνο όσον αφορά στις ευαισθησίες, οι οποίες δεν ήταν ανάλογες κι όταν η στήλη μετέφερε τα συγχαρητήρια πολιτών της Μεσσηνίας για την επιτυχημένη θεατρική παράσταση μαθητών του ιδίου σχολείου στην περιοχή τους!

Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ...
Ενώ είχε γραφτεί το παραπάνω σημείωμα αποκατάστασης της τάξης στο Γυμνάσιο Ζίτσας, σειρά στην επικοινωνία με τον υπογράφοντα πήρε ο πρόεδρος των γονέων και κηδεμόνων κ. Ν. Ζαρμπαλάς, ο οποίος κι εκείνος με τη σειρά του μας διαβεβαίωσε ότι κανένα ζήτημα δεν έχει προκύψει στο σχολείο στο οποίο καταβάλλονται πανταχόθεν προσπάθειες να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Λαμβάνοντας κι αυτές τις θέσεις υπ’ όψιν η στήλη δεν έχει παρά να αποκαταστήσει την όποια βλάβη προκλήθηκε από τον σχολιασμό μας. Και μόνο η ανταπόκριση στην πρόσκληση της στήλης να εξεταστεί το ζήτημα φτάνει ν’ αποδείξει ότι κάποιοι νοιάζονται για τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο τους και βεβαίως αυτό το δικαίωμα το έχουμε κι εμείς όταν σχολιάζουμε κάποια πράγματα που φτάνουν στη στήλη μας. Άλλωστε, ήταν δική μας η πρόσκληση προς τα αρμόδια όργανα να επιληφθούν θεμάτων που άπτονται της σωστής ή μη λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας... (Σήμερα στη σελ. 2 δημοσιεύεται και σχετική επιστολή των Εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Ζίτσας).

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΨΙΜΟ...
Μου το μετέφερε πιστός φίλος της στήλης που την παρακολουθεί αρκετά χρόνια και κυκλοφορεί ως ανέκδοτο. «Γιατί τα ματάκια σου είναι κόκκινα» ρωτά ένας φίλος τον κολλητό του Συριζαίο! «Από το πολύ τρίψιμο από την ανάπτυξη που μου είπε ο μπάρμπα - Αλέκος ότι ήλθε», του απάντησε ο άλλος!

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...
Το δύσκολο σ’ αυτή τη χώρα δεν είναι να γκρεμίσεις αλλά να δημιουργήσεις, ή όταν δεν μπορείς να δημιουργήσεις, μην αρχίσεις τα γκρεμοτσακίσματα. Αυτή η θέση βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση αναμόρφωσης της Πλατείας Μαβίλη στα Γιάννενα, την οποία, αφού κατεδάφισε ο εργολάβος που πήρε τη δουλειά κι αφού τα ξήλωσε όλα κι αφού την γέμισε μπετόν, για άγνωστο λόγο έχει εξαφανιστεί χωρίς κανένας να γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον της. Αν καλά είμαι πληροφορημένος, ο χρόνος ολοκλήρωσης των 6 μηνών έληξε στο τέλος Φεβρουαρίου!

ΑΝΕΚΔΟΤΟ...
Ακούγονται πολλά γι’ αυτή την εργολαβία, τα οποία φτάνουν να έχουν γίνει και ανέκδοτα κι επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει από κανένα εμπλεκόμενο. Οι ίδιοι οι καταστηματάρχες της περιοχής σηκώνουν τους ώμους όταν τους ρωτά κανείς δηλώνοντας άγνοια, ενώ κάποιοι έχουν αρχίσει να το «διασκεδάζουν» φτιάχνοντας τα ανέκδοτα που λέγαμε παραπάνω. Με τα κιόσκια που είχαν δημιουργηθεί παλιότερα οι καταστηματάρχες απολάμβαναν δουλειές όλες τις εποχές του έτους. Τώρα με το νέο σχεδιασμό ούτε το καλοκαίρι δεν θα έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν, με την Πλατεία φάντασμα που έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή. Κάποιος υπεύθυνος ας δώσει μία εξήγηση λογική για το τι συμβαίνει με την τσιμπεντοποιημένη Πλατεία Μαβίλη..

Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ...
Δεν είναι γιατρός αλλά Πανεπιστημιακός ο υποψήφιος διοικητής του ΠΠΓΝΙ, με διόρθωσε φίλος Συριζαίος και το πήγε παραπέρα εκφράζοντας την απορία για το ότι οι δύο Πανεπιστημιακοί βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Τζούφη - Μαντάς δεν γνώριζαν περί του επικείμενου διορισμού του εν λόγω. Το ότι είναι Πανεπιστημιακός κι όχι γιατρός μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την αντίθεση πολλών υπευθύνων για τον ορισμό του σε μια τέτοια νευραλγική θέση. Εμείς ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε κι αμαρτίαν ουκ έχουμε για ό,τι ήθελε συμβεί!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.