ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ;
Άραγε να φτιάξουμε λουκουμάδες για την επέτειο του ΣΥΡΙΖΑ ή να φτιάξουμε κόλυβα για το πένθος; Ας φτιάξουν τα πρώτα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τα δεύτερα οι υπόλοιποι που καλούνται να πληρώσουν τις φαεινές ιδές που είχαν στις 25 Γενάρη του 2015 για πρώτη φορά, για ν’ ακολουθήσουν ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβρης του 2015 που δεν είχαν χορτάσει παραμύθια και αυταπάτες!

ΟΙ... ΣΟΒΑΡΟΙ!
Αλλά, ποιον ΣΥΡΙΖΑ και ποιους ΑΝΕΛ να γιορτάσουμε; Αυτούς του Γενάρη του 2015 ή τους άλλους του Ιουλίου και του Σεπτέμβρη του ιδίου έτους; Οι ίδιοι δεν μας κοπανάνε συνέχεια ότι τον Γενάρη είμασταν ψεύτες, τον Ιούλιο είμασταν μπαγάσηδες και τον Σεπτέμβρη είμασταν αυτοί οι γνήσιοι που απλά βαπτίζουμε το ψεύδος σε αλήθεια και να’ μαστε εδώ να σερνόμαστε στα τέσσερα φορώντας όμως γραβάτες για να αποδείξουμε ότι είμαστε πάνω απ’ όλα σοβαροί;

ΣΤΟ ΜΙΣΟ!..
Δύο χρόνια μετά και εκείνο το 36% έχει κατεβεί σχεδόν στο μισό, ενώ εκείνοι πανηγυρίζουν (για ποιο λόγο;) και απειλούν ότι εκλογές θα γίνουν το 2019! Το φαντάζεστε; Όχι πως το πιστεύουν αλλά για να’ χουν να λένε για να δικαιολογούν την αδυναμία και την ανικανότητα να φανούν χρήσιμοι για τον λόγο που βρέθηκαν στην εξουσία και για το λόγο που τους ψήφισε ο λαός, που ήταν η κατάργηση των μνημονίων με τη δική τους όμως μέθοδο, δηλαδή τη μέθοδο «βάλτε κι άλλα μνημόνια εμείς είμαστε αριστεροί με μπόλικη δόση ακροδεξιάς»! Με την ελπίδα ότι άλλος χρόνος δεν θα έλθει με αυτό το τουρλουμπούκι στην εξουσία, η ευχή είναι να ζήσουμε να τους θυμόμαστε!

❁ 730 ΜΕΡΟΝΥΧΤΑ!
Αλ. Τσίπρας: Γενάρης του 2015: «Το βράδυ που θα γίνει εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχει μνημόνιο»! Πέρασαν έκτοτε 730 βράδυα και τα μνημόνια είναι εδώ και μας χαιρετούν!

■ Η ΑΠΟΙΚΙΑ...
Πέρασαν δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κι όλα έγιναν π...να. «Αν επικρατήσουν τα μνημόνια τότε η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα - αποικία»! Κι αυτό ο Αλέξης το είχε πει πριν τις εκλογές του 2015. Αλήθεια, τώρα ακριβώς πού βρισκόμαστε; Ποιος θα μας το πει;

❖ ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ...
Δύο χρόνια Αλέξης - Πάνος - Καρανίκας στην εξουσία! Δύο χρόνια και τρώμε στη μούρη τα μεταλλαγμένα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΙΑ. 730 μέρες και νύχτες και πάει το φούμαρο σύννεφο κι από πάνω μας κάνουν και τον καμπόσο. Όπου νάναι θα έλθει η ανάπτυξη, μας τσαμπουνάνε κι εμείς τους παίρνουμε ακόμη στα σοβαρά.

❁ ΟΙ ΦΥΛΕΣ...
Έφταναν αυτά τα δύο χρόνια για ν’ αποδειχτεί ότι αυτού του είδους η αριστερά δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα συνονθύλευμα πρώην αναρχικών ανάμεικτων με την πρώην φυλή των πρασίνων, γνωστή και ως φυλή μασαμπούκας. Και με την ακροδεξιά του Πάνου που καβάλησαν την εξουσία για να παριστάνουν τους καβαλάρηδες, κάτι που ήταν το απωθημένο τους.

■ ΤΑ «ΚΟΥΦΑΡΙΑ»...
Αν γυρίσει κανείς το χρόνο πίσω στο 2014 και ξεκινήσει από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το μόνο που θα του θυμίζει την αριστερά εκείνης της περιόδου είναι κάτι «κουφάρια» που ακόμη εξακολουθούν να παίζουν με τον πόνο του Έλληνα, ο οποίος είναι έτοιμος να ζητήσει... άσυλο στη Συρία, στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν!

❖ ΦΕΡΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
Από το «θα σκίσω τα μνημόνια με ένα άρθρο κι ένα νόμο» φτάσαμε δύο χρόνια μετά να ακούμε «φέρτε μου μνημόνια και δώστε εκατό χέρια να τα υπογράφω»! Αυτό ακριβώς είναι που κάνει τελικά την διαφορά με όλους τους άλλους που υπέγραψαν τα δύο προηγούμενα μνημόνια!

❁ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ!..
«Αν είναι και τους εξυπηρετήσω κα κάνω κωλοτούμπες ας βρουν άλλους να τα κάνουν, εγώ δεν προσφέρομαι για κάτι τέτοιο»... Αλέξης Τσίπρας πριν την 25η Γενάρη του 2015. Δύο χρόνια μετά, έχει μείνει κωλοτούμπα που να μη την έχει κάνει; Επειδή του έγινε συνήθεια η κωλοτούμπα, αποφάσισε να γίνει πρωταθλητής!

■ Ο ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ...
«Εγώ ούτε νεκρός δεν πρόκειται να υπογράψω μνημόνια», έλεγε ο τζάμπα μάγκας συνεταίρος Πάνος Καμμένος. Τώρα, δύο χρόνια μετά, έγινε επαγγελματίας «γονατιστός» κι εκείνος ζητάει μνημόνια να υπογράψει για να στηρίξει την Ελλάδα της αριστεράς!

❖ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΑ!
Ζούνε ακόμη βουτηγμένοι στις αυταπάτες τους και εννοούν να τους πάρει στα σοβαρά και ο λαός και να ενστερνιστεί τις π...ριές που σε καθημερινή βάση αραδιάζουν από τα ΜΜΕ και στους κλειστούς χώρους που κινούνται. Έπαψαν να κυκλοφορούν δημόσια γιατί δεν μπορούν να αντέξουν άλλο τη «λατρεία» του λαού!

❁ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ...
Ένα 13% του λαού έχει μείνει που πιστεύει ότι σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση ο Τσίπρας και η παρέα του θα έλθουν πρώτη δύναμη! Σε αντίθεση με την Ν.Δ. που συγκεντρώνει 70% πιθανότητες να είναι αυτή πρώτη δύναμη! Το 13% λοιπόν διακατέχεται από αυταπάτες ότι θα γίνει το θαύμα και θα ξανακάτσουν στον σβέρκο του Έλληνα...

■ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ…
Τον είχε εξωπετάξει από το παράθυρο και προχθές τον έμπασε από την κεντρική είσοδο της Πειραιώς. Πρόκειται για τον περιβόητο Σπανάκη τον οποίο όρισε εκ νέου γραμματέα Ε.Κ.Ο. ο Κυριάκος λες και είχε χάσει η Βενετιά βελόνι και αυτή η απώλεια ήταν καταστροφική για τη Ν.Δ.

❖ Η ΑΚΥΡΩΣΗ…
Την ίδια στιγμή που ο Κυριάκος έχει μπει σε αξιολόγηση στελεχών μέσα από τα 1.400 βιογραφικά που έχουν αποσταλεί στα γραφεία της Ν.Δ. έρχεται με τον επαναδιορισμό του Σπανάκη να ακυρώσει τις ίδιες τις σκέψεις και τις αποφάσεις που έχει πάρει να αλλάξει την δομή και την εικόνα της παράταξης. Με τέτοιες κινήσεις σαν αυτή του Σπανάκη, ο οποίος πολύ πρόσφατα τον εξέθεσε μ’ εκείνη την πλαστοπροσωπία σ’ εκλογές της ΑΔΕΔΥ, μάλλον λάθος και αντίθετα μηνύματα στέλνουν στην κοινωνία, η οποία περιμένει κάτι άλλο.

❁ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ!
Επικροτήσαμε την απόφαση του Κυριάκου για αλλαγές ακόμη και ριζικές, όχι όμως για συναλλαγές που τον εκθέτουν τον ίδιο και όλους όσους στηρίζουν τις ιδέες του και το πρόγραμμά του. Το ότι οι δημοσκοπήσεις του δίνουν ένα ισχυρό προβάδισμα έναντι του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν τον κάνει καλαμοκαβαλάρη.

■ ΙΚΑΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!..
Επίσης η Ν.Δ. δεν πρέπει να μετατραπεί σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ, όπως έχουμε ξαναγράψει, στην οποία θα βαπτιστεί κάθε πολιτικός και κομματικός αγύρτης που έχει κάνει επάγγελμα τα μακροβούτια. Υπάρχει έξω πολύς κόσμος που μπορεί να φανεί χρήσιμος και στην οργάνωση του κόμματος και να φανεί ακόμη πιο χρήσιμος αργότερα σε θέση κυβερνητικής ευθύνης.

❖ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ…
Δεν χτίζεται καινούργιο οικοδόμημα με φθαρμένα έως σάπια υλικά κι αυτό δεν είναι εφεύρημα της στήλης. Υπάρχουν πρόσωπα χρυσάφι και άφθαρτα ανεξαρτήτου ηλικίας τα οποία και μπορούν και θέλουν να προσφέρουν ώστε οι σκέψεις και τα προγράμματα της Ν.Δ. να γίνουν υλοποιήσιμα. Οι κάθε λογής μονίμως πρόθυμοι που δεν έχουν αφήσει κόμματα που να μη τα υπηρέτησαν απλά γίνονται κυνηγοί ευκαιριών και όταν βλέπουν φως ορμάνε.

❁ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ…
Να συμφωνήσω με όλους όσους υποστηρίζουν ότι αν θέλει ο Κυριάκος να κυβερνήσει θα πρέπει να είναι ανοικτός στην κοινωνία. Ουδεμία αντίρρηση επ’ αυτού! Άλλο αυτό κι άλλο να ψάχνεις να βρεις τους γυρολόγους και να τους εκχωρίσεις εξουσία για να κάνουν ότι έκαναν στους προηγούμενους χώρους τους οποίους εγκατέλειψαν όταν διεπίστωσαν ότι τα καράβια βουλιάζουν.

■ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ…
Κοντά στα 1.400 βιογραφικά έχουν φτάσει όπως είπαμε στην Πειραιώς! Μαθαίνω ότι έχει γίνει το πρώτο ξεσκαρτάρισμα και έχουν μείνει κοντά στα 400 που παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον. Από αυτά τα τετρακόσια μετά την επιλογή της πρώτης 15άδας, που είδε το φως της δημοσιότητας ακολουθεί η αυστηρή επιλογή άλλης 15άδας, η οποία πέρασε από συνέντευξη πρόσφατα και η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Μέσα σ’ αυτή την 15άδα συμπεριλαμβάνονται και ονόματα από την Ήπειρο, κάτι που περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για την περιοχή.

❖ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ…
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, την αυστηρή ευθύνη στην αξιολόγηση αυτών των στελεχών την έχει η Ντόρα με την συμβολή στελεχών του Ινστιτούτου Καραμανλή οπότε λάθη όχι μόνο δεν επιτρέπονται αλλά απαγορεύονται αυστηρώς. Εκ του αποτελέσματος θα κριθούν όλοι όσοι κάνουν αυτές τις κρίσεις και τις επιλογές. Η Ν.Δ. είναι μεγάλη παράταξη και δεν έχει ανάγκη από Καρανίκες, οπότε λάθος επιλογές θα πρέπει ν’ αποκλειστούν.

❁ ΣΤΗ ΜΕΣΗ!
Στη μέση έκοψε το καρπούζι ο Αλέκος Καχριμάνης για την υπόθεση κατασκευής των οδών Βογιάννου - Πανηπειρωτικό και Λεωφόρο Νιάρχου. ενέταξε και τα δύο έργα σε Α’ προτεραιότητα με προτίμηση την Λεωφόρο Νιάρχου που είναι έτοιμη προς δημοπράτηση και την Βογιάννου την οδηγεί στον κόμβο Κουτσελιού όπως ως Νομάρχης είχε προγραμματίσει! Αυτό το τελευταίο δεν ήταν στον προγραμματισμό του Θανάση Μανταλόβα, ο οποίος πρότεινε την έξοδο της Βογιάννου στο Πανηπειρωτικό! Υπάρχει διαφορά ή διάσταση;

■ Η ΛΥΣΗ...
Η Σολωμόντια λύση είναι μια λύση αρκεί να συνοδεύεται και από σωστό και χρήσιμο αποτέλεσμα. Ρίχνοντας όμως μια ματιά στην επιστολή - πρόταση της Αντιπεριφερειάρχου κ. Τατιάνας Καλογιάννη, διαπιστώνει κανείς ότι το αίτημά της είναι να προταχθεί η Νιάρχου έναντι της Βογιάννου που ήταν Α’ προτεραιότητας για την Δημοτική Αρχή. Αναρωτιέται κανείς αν η κ. Καλογιάννη είχε κατά νου αν τα χρήματα που βρέθηκαν στη συνέχεια υπήρχαν και για τα δύο έργα. Ό,τι και να ισχύει, σημασία έχει ότι θα γίνουν (;) και τα δύο έργα με πρώτη τη Λ. Νιάρχου!

❖ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ...
Παρακαλούνται οι αρμόδιοι του Στρατού να μην ασχοληθούν πλέον με τα φαινόμενα «αετισμού» των Αλβανοπαίδων στο Ελληνικό Στράτευμα διότι το όλον ζήτημα το έχει αναλάβει να το διευθετήσει η γνωστή Τατιάνα, σύζυγος Ευαγγελάτου! Τα παιδιά απλά αστειεύονταν κι έπαιζαν με το σχήμα αετού που έκαναν με τα δάχτυλά τους, είπε κι άρχισε να απειλεί τους πάντες που δεν αφήνουν τα παιδιά να παίζουν! Υπήρχαν και κάτι ζωντόβολα δίπλα της που, αν και πήγαν Στρατό κι εκείνα... μοιρολογούσαν για το κακό που είχε βρει τ’ Αλβανάκια του Ελληνικού Στρατού που δεν ήξεραν τι έκαναν!

❁ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!..
Είπαμε, καμιά πειθαρχική ποινή γι’ αυτά τα παιδιά που δεν έκαναν τίποτα τυχαία και που πριν απ’ αυτά έχουν προηγηθεί άλλα Αλβανάκια με παρόμοιες αναρτήσεις όπως το κάψιμο της Ελληνικής Σημαίας. Καμία τιμωρία εντός του στρατοπέδου. Aπλά τους στέλνεις από κει που ήλθαν για να δούμε αν θα σηκώνουν την Ελληνική Σημαία και όχι αν θα την πυροβολούν όπως έχουν κάνει άλλοι συντοπίτες τους.

■ ΤΑ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ...
Ανθελληνισμός δεν είναι οι πράξεις που κάνουν οι πάσης φύσεως ανθέλληνες αλλά ανθελληνισμός είναι και η άγνοια της Ελληνικής πραγματικότητας από αυτά τα «σούργελα» που βγαίνουν στις πρωινές και μεσημβρινές εκπομπές και έχουν την αίσθηση πως μορφώνουν τον Έλληνα και του παραδίδουν μαθήματα πατριδογνωσίας και μάλιστα το γνωστό «αδελφάτο» που ανάθεμά αν έχουν κάνει στρατιωτική θητεία κι αν έχουν φορέσει Άρβυλα. Είναι απ’ αυτούς που έχουν βάλει στη ζωή τους το ψιλοτάκουνο;

❖ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ...
Το ακούσαμε κι αυτό! Να κόψουν τους διορισμούς των διακεκριμένων αθλητών για να καλύψει τις δαπάνες των παιδιών ειδικής αγωγής ο ΕΟΠΥΥ! Αυτή η θέση εκφράστηκε δημόσια από στέλεχος της Ν.Δ. που λανσάρει τις νέες απόψεις της Νέας Ν.Δ. του Κυριάκου, του Σκυλακάκη και του Σπανάκη. Ούτε που τους πάει στο μυαλό ότι στη σημερινή Κυβέρνηση του Πολάκη στρατιές «δικών τους παιδιών» διορίζονται καθημερινά και ενοχλήθηκαν από τους αθλητές!

ΑΝΤΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ...
• Κάθε φορά που γίνονται κρίσεις σε ΕΛ.ΑΣ. κι Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως όταν γίνονται οι αποστρατεύσεις εμείς από τα ΜΜΕ κάνουμε κάτι σε μνημόσυνα εν ζωή των «θυμάτων» των σφαγών που γίνονται. Τότε βρίσκουμε όλες τις χάρες και τις τεράστιες ικανότητες που είχαν οι «μακαρίτες», έστω και αν δεν τους είδαμε ή δεν τους ακούσαμε όσο καιρό προσέφεραν το... τεράστιο έργο τους όσο καιρό ήταν εν ζωή - εν ενεργεία ήθελα να πω!
Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες τέτοιων «μνημοσύνων» τις τελευταίες ημέρες από τις κρίσεις στα σώματα απ’ όπου αποχώρησαν χωρίς τη θέλησή τους οι ικανοί και οι τρανοί που λέγαμε παραπάνω, σε σημείο τέτοιο που αμφιβάλλω αν οι ίδιοι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σ’ αυτούς τους «ύμνους». Ας είμαστε ολίγον τι σεμνοί και ν’ αποδίδουμε τα τω Καίσαρι!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.