ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...
Τους έβλεπα και δεν χόρταινα να τους καμαρώνω! Έβλεπα όλους όσους δεν χώρεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ και είπαν είμαστε που είμαστε, δεν κάνουμε και μία εμφάνιση για να έχουμε μια φωτογραφία να’ χουν να μολογάνε οι γενιές που δεν μας γνώρισαν; Ο λόγος για το νέο ΠΑΣΟΚ που στήνεται σε ό,τι παλιό έχει περάσει απ’ αυτόν τον τόπο.

ΟΙ ΑΣΩΤΟΙ...
Πρώτα επέστρεψε ο άσωτος υιός ασώτου πατρός που όταν ήταν κι εκείνος υιός ήταν άσωτος που τον είχε περιμαζέψει ο Εθνάρχης και τον είχε φέρει στην Ελλάδα ως μέγιστο οικονομικό εγκέφαλο. Τότε ήταν που ηκούσθη εκ χειλέων Κων/νου Καραμανλή: «Μερικοί με συγχαίρουν για το περιμάζεμα του Ανδρέα στην Ελλάδα και άλλοι με συλλυπούνται»!

ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΝ!..
Επιστροφή λοιπόν του Γιωργάκη με όλα τα συμπαρομαρτούντα στελέχη που η αλήθεια είναι ότι αγνοούσαμε ακόμη και την ύπαρξή τους. Ήταν εκεί όσοι έφτιαξαν το σοσιαλιστικό κίνημα το 1974 που το έφτασαν μέχρι το 2010 σε κυβερνητική σφαίρα και το 2012 οι περισσότεροι λάκισαν αφήνοντας πρώτα τον Βενιζέλο στο τιμόνι της ηγεσίας και τα τελευταία δύο χρόνια στα χέρια της θυγατέρας του Γ. Γεννηματά Φώφης.

ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ!
Τώρα θα σας γελάσω. Αυτό που είδαμε την περασμένη εβδομάδα ήταν ανάσταση - νεκρανάσταση ή κάτι άλλο που μπορεί να φέρει ξανά την άνοιξη στην Ελλάδα! Όλο γελάκια και χαρούλες στη σύναξη των Πασόκων, τινες εξ’ αυτών επέστρεψαν σ’ ένα μαντρί που δεν έμοιαζε σε τίποτα με τη στάνη του αρχιτσέλιγκα Ανδρέα. Αφού περιπλανήθηκαν όλο αυτό το διάστημα ως αδέσποτα, είπαν να βάλουν μια πινελιά ανανέωσης σ’ ένα χώρο που όταν είδαν τα δύσκολα έκαναν τις γυριστές τους!

ΑΚΟΜΗ ΖΟΥΝ!
Λιβάνης, Καψής, Παπαϊωάννου, Γείτονας, Τσούρας, Λαλιώτης, Βασούλα, σύμπασα η... νιότης στην οποία θα στηθεί το εγχείρημα «ανασυγκρότηση της αριστεράς». Μέσος όρος ηλικίας κάπου στα 75 και βάλε. Μόνο ο Άκης έλειπε, ο οποίος ένα παράπονο θα το έχει από κει που είναι αραγμένος τα τελευταία χρόνια!

ΑΝΤΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ...
Αν η αντάμωση που έγινε στο ΠΑΣΟΚ έχει την έννοια της κοσμαντάμωσης και του μνημοσύνου καλά έκαναν και την έκαναν. Άνθρωποι είναι, δεν ξέρει κανείς τι τους ξημερώνει. Αν όμως την έκαναν για να ανανεώσουν το ΠΑΣΟΚ και να το ξαναβάλουν σε τροχιά εξουσίας και να φωνάξουν το παλιό σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» μάλλον σε λάθος χώρο βρέθηκαν, σε λάθος στιγμή, οι λάθος άνθρωποι!

Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ...
Επέστρεψε ο Γιωργάκης για να βγάλει γλώσσα στην Ελληνική κοινωνία περνώντας τους Έλληνες για μ...κες! Αντί να ψάχνει να βρει τρύπα να κρυφτεί βγαίνει ξανά μπροστά ύστερα από την περιποίηση που του έκαναν οι Έλληνες όταν επιχείρησε να φτιάξει δικό του κόμμα και έψαχνε να βρει τελικά ακόμη και τη δική του ψήφο.

Η ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ!
Αλήθεια, τι μπορεί να σημάνει για τον σημερινό νέο ψηφοφόρο ο Λιβάνης, ο Γείτονας, η Βασούλα και ο Λαλιώτης; Ποιά κοινή γλώσσα συνεννόησης μπορεί να βρεθεί μεταξύ αυτών των φθαρμένων υλικών και να πορευτούν προς το μέλλον κάτω απ’ αυτές τις καταστάσεις που κινείται η Ελλάδα; Το μόνο που ξέρουν οι νέοι είναι το ότι ένας Παπανδρέου Γιωργάκης άνοιξε την πόρτα της κολάσεως στα μνημόνια, στα οποία είναι βουτηγμένοι μέχρι σήμερα όλοι οι Έλληνες.

ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ!
Άνοιγαν σαμπάνιες και έφτιαχναν λουκουμάδες στη Χαρ. Τρικούπη προς τιμή των «ασώτων»! Σουτζούκ λουκούμι τους πήγε ο βουλευτής που άφησε το ΠΟΤΑΜΙ του Θεοδωράκη και που πριν είχε αφήσει την ΔΗΜΑΡ και που πριν είχε αφήσει το κόμμα της Ντόρας και που πριν είχε αφήσει τη Ν.Δ... ουφ! Αυτό κι αν δεν λέγεται πολιτική συνέπεια. Αντί κάτι τέτοιους να τους ρίχνει κανείς στον... καιάδα, τους περιμαζεύουν και τους κάνουν και ήρωες. Και τους βάζουν μάλιστα στα σαλόνια τους!

Η ΠΕΛΑΤΕΙΑ...
Να δείτε που τελικά θα επιβραβεύεται ο αγυρτισμός και ο πολιτικός και κομματικός τυχοδιωκτισμός σε όλες τις παρατάξεις. Δεν είναι προσόν των άλλων μόνο κομμάτων και δεν εξαιρείται η Ν.Δ. Κανείς δεν μπορεί ν’ αρνηθεί πελατεία στα κόμματα όπως και στους οίκους ανοχής! Αλλά ας μη φτάσουν σε σημείο να παραδίνουν και τα κλειδιά χωρίς να τηρηθούν κάποια προσχήματα.

Ο ΤΑΜΙΑΣ...
Μη ξεχάσω και την παρουσία του ταμία του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Ήταν εκεί κι αυτός που είχε 15 εκατ. ευρώ ξεχασμένα στο χρηματοκιβώτιο, ενώ και επί των ημερών του το παλιό ΠΑΣΟΚ χρωστάει καμιά 150αριά εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες, ενώ το νέο ΠΑΣΟΚ έβγαλε καινούργιο ΑΦΜ, οπότε άμα τα δουν οι τράπεζες να μας γράψουν. Τη «νύφη» στις τράπεζες θα την πληρώσει ο Κυριάκος που δεν άλλαξε επωνυμία και ΑΦΜ.

ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...
Άρχισαν να βαράνε τα κομμουνιστικά όργανα στον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων που πρόσφατα ανέλαβαν την διοίκηση ως μόνη πολιτική - κομματική - επιχειρηματική δύναμη που συμμετείχε στις εκλογές. Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Διοίκηση καλούσε τους καταστηματάρχες της πόλης να ξεκουράζονται και τις επτά Κυριακές που η Κυβέρνηση ΣαμαροΒενιζέλου είχε θεσπίσει ως εργάσιμες!

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...
Έχουν δικαίωμα οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες της πόλης ν’ αναπαύονται όλες τις αργίες του χρόνου, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου και δεν εννοούν να το απεμπολίσουν σε κάθε αντίθετη άποψη ή κίνηση. Το λέει και το εννοεί η νέα Διοίκηση, η οποία εκ θέσεως ισχύος πλέον θα κλείνει την αγορά με το «έτσι θέλω» και με την σφραγίδα που της παρέδωσαν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες.

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ...
Η νέα Διοίκηση του εμπορικού Συλλόγου φαίνεται πως διεπίστωσε ότι οι επιχειρηματίες που απέμειναν τα... κονομάνε χοντρά όλες τις εργάσιμες μέρες, οπότε οι 7 Κυριακές περιττεύουν! Άρχισαν και οι Κομμουνιστές να γίνονται θρησκευόμενοι άνθρωποι αφού η θρησκεία θέλει την Κυριακή αργία για να την αφιερώνουν στον Ύψιστο και στους Αγίους του.
ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ...
Μια αγορά που λόγω των οικονομικών συνθηκών κάνει... κρα για πελάτη, έρχεται να θεωρεί πολυτέλεια μία εργάσιμη παραπάνω ή έγκλημα κατά των εργαζόμενων που δυστυχώς λίγοι έχουν απομείνει αφού τα λουκέτα αυξάνουν σε καθημερινή βάση. Με το σκεπτικό της ανάπαυσης και μόνο και χωρίς να βλέπουν την μαραζωμένη αγορά οι διοικούντες τον Εμπορικό Σύλλογο προσπαθούν να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες αγοράς κι όποιος αντέξει!

ΟΥΤΕ ΣΕΦΤΕ!
Ας πάνε όμως στην απέναντι όχθη όπου οι καταστηματάρχες αγωνίζονται όχι για τον επιούσιο αλλά για να κρατηθούν τα μαγαζιά τους ανοικτά, πολλοί εκ των οποίων δεν κάνουν ούτε σεφτέ. Αυτοί λοιπόν οι επιχειρηματίες θα φέρουν την ευθύνη για ό,τι θα τους συμβεί σ’ επίπεδο διοίκησής τους στο εξής. Μόνοι τους οδηγήθηκαν σ’ αυτή την λύση της παράδοσης της τύχης τους στα χέρια εκείνων που τον επιχειρηματία τον είχαν πάντοτε απέναντί τους. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι με τα ίδια τους τα χέρια έβγαλαν τα μάτια τους...

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...
Για πρώτη φορά στα χρονικά του εμπορικού Συλλόγου δεν συμμετείχαν άλλοι συνδυασμοί στις εκλογές που έγιναν στο τέλος του 2016. Προφανώς απογοητευμένοι απ’ όλη την κατάσταση που επικρατεί στα μαγαζιά τους τα παράτησαν όλα στα χέρια της κομμουνιστικής αριστεράς η οποία κι άρχισε να θέτει σ’ εφαρμογή τους δικούς της νόμους κι όχι τους νόμους της αγοράς.

ΛΕΤΕ!
Άμα είναι να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές, τότε ν’ ανοίγουν και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες και το υπόλοιπο Δημόσιο, λέει η άλλη πλευρά και μάλιστα ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ βάσει της οποίας είναι αντισυνταγματική η λειτουργία τις Κυριακές. Λέτε να φοβήθηκαν το ενδεχόμενο να λειτουργούν και τα δικαστήρια τις Κυριακές και τις αργίες;

ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ!
Δεν υπάρχει συμπολίτης μας που αυτές τις μέρες της κακοκαιρίας δεν τα έβαλε με τους υπεύθυνους για τα δεινά που αυτή επέφερε επιρρίπτοντας ευθύνες στο Δήμο. Εκείνη που δεν διεπίστωσε τα προβλήματα ήταν μία κυρία που την έχει δει υποψήφια βουλευτής στη Ν.Δ., η οποία επέρριψε τις ευθύνες στους πολίτες, οι οποίοι ως άφρονες δεν μεριμνούσαν να βγουν με τα φτυάρια στους δρόμους να τους καθαρίσουν απαλλάσσοντας των ευθυνών τους υπεύθυνους. Αν τα επίσημα στελέχη της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων έχουν αναλάβει να εξοφλήσουν γραμμάτια προς άλλες πολιτικές ή κομματικές δυνάμεις να βγουν ευθαρσώς να το δημοσιοποιήσουν για ν’ αναλάβει κι ο λαός τις ευθύνες όταν έλθει η ώρα. Ωστόσο, οφείλει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Σπ. Βασιλείου (να του ζήσει η πριγκιπέσα που ήλθε πριν λίγες μέρες στη ζωή) να περιμαζέψει κάθε «αδέσποτο» που όταν ανοίγουν το στόμα τους μόνο στην παράταξη δεν προσφέρουν υπηρεσία. Για να παραμείνει αυτή η παράταξη όρθια και δυνατή κάποιοι άλλοι παλιότερα αλλά και σήμερα έχουν δώσει σκληρούς αγώνες απέναντι στην σοσιαλμαρξιστική λαίλαπα, όπως έλεγε και ο Λευτέρης Καλογιάννης.

ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΑΛΟΥΛΗΣ!
«Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας», ξεστόμισε προχθές ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης μετά το «αλάτι πάγωσε στις αλατιέρες». Αλήθεια, οι Θεσσαλονικείς δεν ντρέπονται που τους κυβερνάει ένας ντροπαλούτσικος δήμαρχος που μία τουρκολαγνεία την έχει μέσα του; Άμα ντρέπεται πάρα πολύ δεν βουτάει στα νερά του Θερμαϊκού να ξεπλύνει την ντροπή του ως Έλληνας και να ξεπλυθεί και η Θεσσαλονίκη απ’ αυτή την ντροπή που παριστάνει τον δήμαρχο της συμπρωτεύουσας;

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ...
Τα πρώτα 15 νέα πρόσωπα που αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν ικανά για την στελέχωση της Ν.Δ. δόθηκαν στη δημοσιότητα. Πρόκειται για στελέχη που ο καθένας τους έχει κάνει κάτι αξιόλογο στη ζωή του παρά το νέο της ηλικάς τους. Μεταξύ αυτών και ο Γιαννιώτης Λάμπρος Γεωργόπουλος, ο οποίος διετέλεσε Διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Πάρτε αυτούς τους νέους της Ν.Δ. και βάλτε τους δίπλα στους «νέους» που παρουσίασε η Φώφη προχθές και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα! Να σημειωθεί ότι η επιλογή των στελεχών που κάνει η Ν.Δ. δεν είναι εκεί και ως έλαχεν, αλλά με πολύ αυστηρά κριτήρια. Κυκλοφορούν φυσικά και κάτι τύποι και τύπισσες που αυτολανσάρονται ως υποψήφιοι γενικώς και μάλιστα ζητούν από την Ν.Δ. να τους παρακαλέσει! Κάποιος να τους μοιράσει τα χάπια από το βέρντιγκο που παθαίνουν. Αναφέρομαι και σε εκείνους που, αφού γύρισαν όλα τα άλλα πολιτικά και αυτοδιοικητικά σχήματα, τώρα θέλουν να κάνουν καριέρα σε βουλευτικό και κυβερνητικό επίπεδο!

Η ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ...
Θα μου πείτε ότι στους 15 συμπεριλαμβάνεται και ο γιος του πρώην τσάρου της οικονομίας επί ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος κάτι εκατομμυριάκια τα είχε ξεχασμένα! Είπαμε, τη Ν.Δ. του Κυριάκου κάποιοι την είδαν σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ και άρχισε να βουτάει πολύς κόσμος. Από την άλλη, αμαρτίες γονέων...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ...
Συχνά - πυκνά διαβάζουμε τα Δελτία Τύπου που στέλνουν τα πολιτικά γραφεία στον Τύπο ότι ο τάδε βουλευτής συναντήθηκε με τους κατοίκους της δείνα περιοχής ή με άτομα κάποιου φορέα απ’ όπου ενημερώθηκε για τα ζητήματα που τους αφορούν. Αυτή λοιπόν την συνάντηση την μαθαίνουμε. Εκείνο που ποτέ δεν μαθαίνουμε είναι τι απέγινε με το πρόβλημα που τους έβαλαν κι αν σ’ αυτό δόθηκε κάποια λύση.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...
Αυτό το παιχνίδι παίζεται από την εποχή που ανακαλύφθηκε η ιδιότητα ή το επάγγελμα του βουλευτή και δεν έχει να κάνει με το ποιας πολιτικής ή κομματικής προέλευσης είναι. Όπως πανάρχαια είναι η φράση «κατόπιν ενεργειών μας». Η διαφορά του παλαιότερα με το σήμερα είναι ότι έχει περιοριστεί το «κατόπιν ενεργειών», διότι καμία ενέργεια δεν γίνεται από τους πολιτικούς οι οποίοι στο μόνο που μπορούν να πουν τη φράση είναι στο «ΝΑΙ σε όλα» που επιβάλλει το κόμμα το οποίο κρατά την επαγγελματική πορεία του βουλευτή.

Η ΠΕΡΑΤΖΑΔΑ...
Αυτή την τακτική των βουλευτών έχουν ζηλέψει κι ορισμένοι Δήμαρχοι που αφού κάνουν καμιά περατζάδα στα υπουργικά ή βουλευτικά γραφεία κι αφού φωτογραφηθούν με την εξουσία για να δείξουν τους ισχυρούς δεσμούς τους, στη συνέχεια τραβάνε κι ένα δελτίο τύπου για την αγαστή συνεργασία που είχαν και πώς ο Δήμαρχος συζήτησε με τον τάδε Υπουργό, ο οποίος, αφού τον άκουσε με προσοχή, του υποσχέθηκε πως θα το δει με προσοχή το ζήτημα και θα δώσει τις ανάλογες λύσεις. Κάπως έτσι χτίζονται τα «γιοφύρια» και κάπως έτσι έρχονται τα ποτάμια και φέρνουν και οι πελαργοί τα παιδιά!

ΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ...
Ανάμεσα στους χαρούμενους από τα επιστρόφια στο ΠΑΣΟΚ διέκρινα και τρία στελέχη από τα Γιάννενα. Ήταν εκεί ο Βαγγέλης Αργύρης με τον Μιχάλη Κασσή που ποτέ δεν πούλησαν το ΠΑΣΟΚ της Φώφης, αλλά και ο Σάκης Οικονόμου. Οι τρεις τους διετέλεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τον Σάκη Οικονόμου να δίνει κάποια διεπιστευτήρια και στον ΣΥΡΙΖΑ την εποχή που αυτός μάζευε κόσμο από παντού, αλλά στο ιερό του έβαζε τους εκλεκτούς. Αυτή η επιστροφή του Σάκη έχει τη δική της σημασία και για το ντόπιο ΠΑΣΟΚ αλλά και για το ΠΑΣΟΚ της Φώφης, διότι ο Σάκης επιστρέφει με «προίκα»!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.