ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ...
Παραιτείται η Όλγα Γεροβασίλη από επικεφαλής της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» που υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη αντίδραση είναι σαν αυτή του Νέρωνα, που πριν ξεψυχήσει ανεφώνησε «τι καλλιτέχνη χάνει ο κόσμος»! Σε δεύτερη μοίρα είναι «στο καλό και να μη μας γράφει πια», διότι εδώ και δύο χρόνια ήταν η αγαπημένη της συνήθεια «να μας γράφει».

ΑΠΟΥΣΑ!
Απούσα από τα Ηπειρωτικά ζητήματα η κ. Γεροβασίλη και γι’ αυτό δεν θα αντιληφθούμε και καθόλου την απουσία της μετά την τυπική παραίτησή της από περιφερειακή σύμβουλος. Έχει πολλή δουλειά τώρα ως Υπουργός που δεν θα βρίσκει χρόνο να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Ήπειρο όπως έκανε μέχρι τώρα! Δηλαδή τι ακριβώς έκανε ως τώρα που οφέλησε την Ήπειρο και μεις δεν το πήραμε χαμπάρι!

ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ...
Έπρεπε προ πολλού να έχει παραιτηθεί η «γλυκειά» Όλγα για λόγους τυπικούς, για να μην πω ότι έπρεπε να διαγραφεί προ πολλού και μάλιστα όταν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ενημέρωσε την Αποκεντρωμένη, η οποία δεν είναι και πολύ πρόθυμη να τηρεί την νομιμότητα την οποία ενίοτε... κοσκινίζει! Έτσι, τώρα η Όλγα φαίνεται να παραχωρεί τη θέση της στον Κ. Μπασιούκα δείχνοντας μ’ αυτή την κίνηση ότι έχει και φιλότιμο.

ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ...
Επ’ ευκαιρία, να σημειώσω ότι εκεί στην Αποκεντρωμένη έχουν τους δικούς τους ρυθμούς δουλειάς και μάλιστα υπό την καθοδήγηση του κ. Μιχελάκη, ο οποίος δεν χαλάει χατήρια στην εξουσία γενικώς! Παλιά του συνήθεια από τότε που στη χώρα κυβερνούσε η φυλή των πρασίνων, η οποία φυλή, εμφυλοχώρησε στις τάξεις αριστεράς με δόσεις δεξιάς του Καμμένου. Ο κ. Μιχελάκης είναι εκείνος που γνωμοδότησε να δεχτεί η Ήπειρος τα σκουπίδια των νησιών του Ιονίου, με παραγγελία άνωθεν προφανώς, κι όπου άνωθεν... Κουρουμπλής τότε!

❁ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!
Πολιτική διαπραγμάτευση αρχίζει ο Πρωθυπουργός για να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτά μας πληροφορούν τα πρασινοπούλια από το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνοντας το βαρύ πυροβολικό στη μάχη της σκληρής κόντρας με τους άλλους Ευρωπαίους! Αμάν! Όχι άλλη διαπραγμάτευση και μάλιστα σκληρή από τον Πρωθυπουργούλη μας! Όχι άλλο 17ωρο ξυλοκόπημα των δανειστών! Όχι άλλους έρπητες στα χείλη του παιδιού μας που έχουν πάρει και μία παράξενη κλίση και τραβάνε τα «ρο» σε πολλαπλασιαστικούς ρυθμούς.

■ ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΕΙ!..
Βρε Αλέξη μου! Βρε καμάρι μου! Βρε παιχταρά μας! Κάνε κράτει με τις σκληρές διαπραγματεύσεις! Κάνε πρώτα μία προσπάθεια να σηκωθείς από το δίπλωμα στα τέσσερα, να συνέλθεις και από το δράμα της Κούβας που έμεινε από Φιντέλ, όχι όμως από Κάστρο και βάλε τα δυνατά σου ν’ αντέξεις μέχρι το 2060!

❖ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΑΘΩΟΙ...
Ένοχος μόνο ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη κι αυτός για παράβαση καθήκοντος, ενώ αθωόθηκαν η υπεύθυνη της μαθητικής εστίας και ο πρώην υπουργός Ν.Δ. Χρ. Μαρκογιαννάκης. Ο τελευταίος είχε κατηγορηθεί από δημοσιογράφους Αθηνών για πολιτική παρέμβαση υπέρ των φερόμενων ως ηθικών αυτουργών που οδήγησαν τον Γιακουμάκη στο απονενοημένο βήμα της αυτοκτονίας...

❁ ΟΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΣ...
Από την αυτοκτονία του Βαγγέλη μέχρι σήμερα ένα σωρό κόσμος έψαχνε και ψάχνει για ηθικούς υπεύθυνους παντού, διότι φυσικοί δράστες για την τελευταία πράξη του δράματος μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει, ή δεν έχουν αποκαλυφθεί. Ένα σωρό άνθρωποι με πρωτοστάτες κάποιους των Αθηναϊκών ΜΜΕ σηκώνουν τα δάχτυλα και δείχνουν προς όποια κατεύθυνση βολεύεται ο καθένας και κυρίως για μερικές σταγόνες τηλεθέασης μέσω των οποίων εξασφαλίζουν τα παντεσπάνια τους.

■ ΟΙ ΤΗΛΕΠΕΡΣΟΝΕΣ...
Κατηγορούσαν τους πάντες οι τηλεπερσόνες των Αθηνών χωρίς να βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό, ρίχνουν τους κεραυνούς τους κι όποιον πάρει ο χάρος. Από κοντά κι ο λαός που δυστυχώς διψάει για αίμα, γίνεται έρμαιο τέτοιων καταστάσεων και βάζει κόσμο στο εδώλιο και βγάζει ακόμη και καταδικαστικές αποφάσεις «δολοφονώντας» υπολήψεις, εξοντώνοντας ακόμη κι ολόκληρες οικογένειες...

❖ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΙΚΕΣ!
Δέστε τι γίνεται κάθε απόγευμα σ’ ένα Αθηναϊκό κανάλι που στήνει δικαστήρια και οδηγείται ακόμη και σε καταδικαστικές ή αθωωτικές αποφάσεις μέρα μεσημέρι κι έτσι για να ανεβάσουν τηλεθέαση. Στο κόλπο δικηγόροι των Αθηνών, που είναι συγκεκριμένοι, μεταφέρουν τις υποθέσεις τους στο κανάλι και η «δικαστίνα», μεταξύ σομπών και υαλουρονικών υγρών, αποφασίζει για το μέλλον των παραβατών που βρίσκονται στις φυλακές της χώρας.

❁ ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ!
Αυτή την τηλεόραση θέλουμε, αυτή μας πρέπει, αυτή έχουμε. Έχουν ξεσαλώσει εντελώς τα Αθηναϊκά ΜΜΕ πρώτα και της περιφέρειας στη συνέχεια και ταΐζουν το κοινό το οποίο εθίζεται σε τέτοιου είδους θεάματα. Αυτά τα φαινόμενα πολλαπλασιάζονται όσο η χώρα βυθίζεται στη φτώχεια και την ανυποληψία. Κάποτε μιλούσαμε για άρτον και θεάματα. Όσο σπανίζει το πρώτο τα δεύτερα θα καλύπτουν το χώρο διότι έτσι βολεύεται το γκουβέρνο.

■ Η ΠΡΟΤΑΣΗ...
Επανερχόμαστε στην απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση Γιακουμάκη με την οποία εκρίθη ένοχος ο Δ/ντής της Σχολής, ο οποίος θα πάει στο Εφετείο. Θέλω να σημειώσω την αθωωτική πρόταση του Εισαγγελέα για όλους κι όχι μόνο για τον κ. Μαρκογιαννάκη και την υπεύθυνη της εστίας. Ερωτώ εγώ ο αφελής: Όταν ο Βαγγέλης υφίστατο τα μαρτύρια η οικογένειά του τα μάθαινε κι αν ναι, πώς αντέδρασε για να προστατέψει το αδύναμου χαρακτήρα παιδί; Σ’ αυτό το ερώτημα δεν θα απαντήσει κανείς, παρ’ όλο που είναι πολύ οδυνηρή η απώλεια ενός παιδιού. Τι έκαναν όλοι αυτοί για να προλάβουν αυτό το κακό που τους βρήκε και που εκ των υστέρων ψάχνουν για υπεύθυνους οι οποίοι ευθύνονται μέχρι ένα βαθμό;

❖ ΕΠΙΕΙΚΗΣ...
Επιεικής είσαι με όσα γράφεις για τον κομματικό μηχανισμό εδώ και στην Πειραιώς, μου τηλεφώνησαν φίλοι της στήλης που έχουν πάρει ανάποδες με το σκηνικό που πάει να στηθεί με τους νεοπρόθυμους που έκαναν την εμφάνισή τους εσχάτως και ιδιαίτερα όπου εμφανίζεται ο Κυριάκος. Έχουμε δρόμο μπροστά, φίλοι μου και μη βιάζεστε. Ο ίδιος ο Κυριάκος δεν φαίνεται να ευλογεί πρόσωπα και καταστάσεις που προηγούνται από τις δικές του θέσεις και ενέργειες...

❁ ΟΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ...
Ακούω κάθε τόσο διάφορα πρόσωπα που συνωθούνται στο χώρο της Ν.Δ. να επικαλούνται τις διασυνδέσεις τους με την «Πειραιώς», οι οποίοι πριν είχαν διασυνδέσεις με την «Συγγρού» και πριν με την «Ρηγίλλης»! Μίλησα με τον Αυγενάκη, λένε οι περισσότεροι, μίλησα με τον Λαζαρίδη, ισχυρίζονται κάποιοι δεύτεροι και με πήρε ο Νέζης, κάποιοι τρίτοι! Μόνο οι «τουρίστες» επικαλούνται τον Κυριάκο. Όπου τουρίστες είναι εκείνοι που τις «Άνοιξες» και τα «καλοκαίρια» είναι με τη Ν.Δ. και τα «φθινόπωρα» με τους «χειμώνες» της Ν.Δ. ήταν με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ!

■ ΟΝΟΜΑΤΑ...
Τα ονόματα των υποψηφίων για εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν ολοένα και αυξάνονται. Ο τάδε προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και είναι στον συνδυασμό της Ν.Δ. ο δείνα ήταν παλιά αλλά έκανε ένα διάλειμμα και τώρα θέλει να ξαναείναι αφού είδε φως. Ένας άλλος πρέπει ν’ αλλάξει πόστο και να πάει στην Βουλή και έχει αρχίσει μια ονοματολογία άνευ προηγουμένου...

❖ ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΜΕ  ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!
Θα τρίβεις τα μάτια σου, με πληροφορεί φίλος της στήλης με τα ονόματα που θα σκάσουν ως υποψήφιοι στον Νομό και στην Ήπειρο. Μάλιστα, μέχρι τώρα εκείνος έχει υποψηφιοποιήσει δύο νυν Ευρωβουλευτές που θα αφήσουν το Ευρωκοινοβούλιο και τα 25.000 ευρώ για να ενισχύσουν το Νομό Ιωαννίνων! Ένας από τους «μάντεις» τέτοιων ανακατατάξεων έκοβε κι έραβε ρόλους στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, όπου συζητήθηκαν και τα ΤΟΛΜΗΡΑ της περασμένης Τετάρτης, από τα οποία ενοχλήθηκαν ορισμένοι. Αν η ενόχληση είναι πολύ μεγάλη ας πιεί... ξινόγαλα ο συγκεκριμένος «τσοπάνης»! Φαίνεται πως δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι για κάποιους θα υπάρξουν φουρτούνες και αναταραχές. Ας «λαρώσουν» λοιπόν όπως λέει κι ένας ντόπιος προπονητής προς τους ποδοσφαιριστές του.

❁ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ...
Δεν το έχω ξεχάσει το «φιάσκο» με την αξιολόγηση υποψηφίων διδακτόρων σε Σχολή του Πανεπιστημίου, όπου ενώ η τριμελής επιτροπή βρήκε όλες τις χάρες σε συγκεκριμένο υποψήφιο και τον βαθμολόγησε πρώτο, τον έκοψε το συμβούλιο και έσωσε την παρτίδα και το κύρος τους. Απλά περιμένω έναν Εισαγγελέα να διατάξει έρευνα για να βάλει τα πράγματα σε τάξη όπως οφείλει διότι, το ξαναγράψαμε, κάποτε θα πρέπει να μπει ένα τέλος στο καθεστώς των «δικών μας παιδιών» που έχει γίνει καθεστώς στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Και για να είμαι πιο σαφής, το Τμήμα είναι το Νηπιαγωγών. Αυτή η εξειδίκευση της είδησης είναι για να μη κάνουν πως δεν τους αφορά το ζήτημα και για να ενδιαφερθούν και τα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου, τα οποία δεν μπορούν να σιωπούν ενώ γνωρίζουν τα καθέκαστα.

■ ΠΛΗΝ ΑΡΤΑΣ!
Στείλτε προσφυγομετανάστες όπου αλλού στην Ήπειρο πλην Άρτας! Αυτή είναι η εντολή της Κυβέρνησης, η οποία αδειάζει τους καταυλισμούς, εξαφανίζοντας τους υπάρχοντες πρόσφυγες για να φέρει άλλους φρέσκους. Γιατί εξαιρείται η Άρτα; Μα η Άρτα είναι η πατρίδα (εξ ακοής) του Τσίπρα και εκ γενετής της Όλγας!

❖ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ!
Αντί να κοιτάζει να βουλώσει καμιά τρύπα στο σύστημα υγείας στο «Χατζηκώστα» αντίθετα, με εκθέσεις... ιδεών ο διοικητής του προσπαθεί να βουλώσει τα στόματα γιατρών - νοσηλευτών κι άλλων εργαζομένων, που δημοσιοποιούν την ένδοια που υπάρχει και που κλήθηκε να διαχειριστεί ο ίδιος. Με μακροσκελή δελτία τύπου, που τα συντάσει ο ίδιος δημιουργεί ένα «φανταστικό» κόσμο στο χώρο του «Χατζηκώστα» τον οποίο δεν μπορούμε να αντιληφθούμε εμείς οι κοινοί θνητοί, που αν τυχόν και πέσουμε στα «χέρια» τους αλοίμονό μας!

❁ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ...
Παρακαλώ τον Άγιο Ιωαννίνων να καλεί τους ιερωμένους για συστάσεις εντός των τειχών της εκκλησίας και να μη τους αφήνουν να σύρονται στις δικαστικές αίθουσες ή στα ανακριτικά γραφεία προς λύση των διαφορών τους. Όπου δεν πίπτει λόγος ας πέσει και κανένα ξούρισμα σε ορισμένους που προκαλούν με τις πράξεις τους, που προσβάλουν και το σχήμα και την εκκλησία και το εκκλησίασμα, το οποίο δεν ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές. Είμαι σε θέση να γνωρίζω τα τελευταία κατορθώματα ορισμένων, τα οποία δεν θεωρώ ότι τα ευλογάει και ο Δεσπότης μας, που έχει πολλή δουλειά άλλου είδους να κάνει κι όχι να καλείται να επιβάλλει την τάξη όταν αυτή διασαλεύεται από σαλεμένους νόες!

■ ΤΟ ΑΣΚΕΡΙ...
ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Κυβέρνησης ήταν χθες το συλλαλητήριο! Το ίδιο έργο το έχουμε δει πολλές φορές τα δύο τελευταία χρόνια, οπότε δεν χρειάζονται πολλοί σχολιασμοί. Από κοντά κάποιοι δυστυχείς συνέλληνες, που ως θύματα συναυτίζονται με όλο αυτό τ’ ασκέρι, που δεν ξεχνά τα παλιά άλλα κόλπα, όταν ήταν αντιπολίτευση...

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ...
• Επειδή τα Χριστούγεννα θα τα περάσω στην Αθήνα εφέτος, μήπως ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης μπορεί να δώσει σε κυκλοφορία αυτά τα πρώτα εκατό χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού όπως υποσχέθηκε χθες; Τηρείστε επιτέλους και μια υπόσχεση Υπουργούλη μας για να σας παίρνουμε κάπου - κάπου στα σοβαρά. Εκτός κι αν πάτε για εκλογές κατά Μάρτη μεριά και έχετε σκοπό να εγκαινιάζετε τότε τα έργα για να’χετε να λέτε!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.