ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Τολμηρά

• «ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ»...
Το «κατόπιν ενεργειών» μας θα έλθουν να υποστηρίξουν στην Ήπειρο δύο στελέχη της Κυβέρνησης, η Όλγα Γυροβασίλη και ο Π. Πολάκης, επαναφέροντας στη μνήμη των νεοελλήνων Μαυρογιαλούρους άλλων εποχών. «Κατόπιν ενεργειών μας» έρχονται 11 ασθενοφόρα στην Ήπειρο, θα πουν οι δύο Υπουργοί και, ως είναι φυσικό, θα ψάξουν οπαδούς για χειροκρότημα. Όποιον δεν ζητωκραυγάσει, ο Πολάκης θα τον... θάψει τρία μέτρα κάτω από τη γη. Αυτό το «κάτω από τη γη» ποτέ δεν το κατάλαβα! Κάτω από τη γη υπάρχει το χάος! Αν εννοούσε κάτω από την επιφάνεια της γης, αλλάζει κάπως το ζήτημα. Μόνο που αυτά τα ασθενοφόρα είχαν προγραμματιστεί κατόπιν ενεργειών προηγούμενης κυβέρνησης κι απλά οι σημερινοί Υπουργοί θα παραστούν στην παράσταση της παράδοσης.

• ΤΑ SUPER PUMA...
Κατόπιν ενεργειών της Κυβέρνησης εγκαινιάστηκε «νοσοκομείο» από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό πρόσφατα σε νησί του Αιγαίου. Πρώτη φορά πατάει το πόδι του στο νησί έλεγαν και ξανάλεγαν παραληρρούντες τα «ξεφτέρια» της κρατικής ενημέρωσης (τύφλα να έχει η Β. Κορέα). Μόλις έφυγαν ο Πρωθυπουργός με τον Πολάκη, την επόμενη ημέρα οι ασθενείς πριν πετάξουν και πάνε στον... ουράνιο πατέρα, πετούν με Super Puma σε άλλο νοσοκομείο, διότι το «στολίδι» δεν προσφέρεται για περίθαλψη!

❁ ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ;
Τα 9 χιλιόμετρα Άρτας - Φιλιππιάδας κοστίζουν 47,5 εκατ. ευρώ κι αυτό την ίδια στιγμή που όλα όσα έχουν να κάνουν με τα τρένα πουλήθηκαν 45 εκατ. ευρώ! Το ερώτημα είναι αν πουλήθηκε φθηνά η ΤΡΕΝΟΣΕ ή είναι ακριβοί οι δρόμοι που φτιάχνει ο εθνικός εργολάβος Μπόμπολας.

■ Η ΑΠΟΡΙΑ...
Το παραπάνω κυκλοφορεί με πολλές παραλλαγές στο διαδίκτυο αλλά η απορία είναι του υπογράφοντος που δεν μπορεί να ερμηνεύσει ορισμένα κόστη σε εργολαβίες οι οποίες αρχίζουν και δεν λένε να τελειώσουν αν δεν στραγγίξουν και το τελευταίο ευρώ από τα κρατικά ταμεία.

❖ ΤΑ...ΠΑΝΩΠΡΟΙΚΙΑ!
Μόλις τελειώνουν τα προϋπολογισθέντα για τα δημόσια έργα αρχίζουν τα... πανωπροίκια τα οποία συνήθως είναι πολύ περισσότερα. Έτσι, αρχίζουν οι καθυστερήσεις με τη μέθοδο του βαθμού δυσκολίας που παρουσιάζονται καθ’ οδόν στα έργα, οπότε νάτα τα πανωπροίκια!

❁ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ...
Έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται εδώ και 10-15 χρόνια ο άξονας Άκτιο - Αμβρακία και περνάει από επιτήδειο σε επιτήδειο και από ξεπεσμένο σε ξεπεσμένο εργολάβο και όλο παρατάσεις είναι το έργο. Μέσα σε τέτοιες εποχές απόλυτης κρίσης είναι πολυτέλεια να δίνονται έργα σε εργολάβους οι οποίοι κάποτε ήταν ισχυροί αλλά στο δρόμο τους βρήκαν «ατυχήματα» και εγκαταλείπουν τα έργα το ένα πίσω από το άλλο...

■ ΤΑ «ΚΟΡΑΚΙΑ»...
Εκεί είναι που μπαίνουν στη μέση κάποια «κοράκια» και του δίνουν να καταλάβει. Αρχίζουν με τις παρατηρήσεις για κακοτεχνίες και για να γίνουν διορθώσεις χρειάζονται ακόμη και την... τσιμεντοποίηση της γυναίκας του πρωτομάστορα για να στεριώσει και να ολοκληρωθεί το έργο.

❖ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...
Ένας πρωτομάστορας έχει αναλάβει και την ανακατασκευή του Αεροδρομίου Ιωαννίνων το οποίο έχει φάει και έχει ξεπεράσει τα πρώτα δέκα χρόνια μη κατασκευής. Το έχουμε ξαναγράψει και θα το ξαναγράψουμε: Για να πάρει το έργο συγκεκριμένος εργολάβος έδωσε πάνω από 50% έκπτωση. Αφού το πήρε άρχισε... τα άλλα κόλπα, τα οποία είναι γνωστά. Ελλιπής η μελέτη, άρα με αυτά τα χρήματα που προϋπολογίσθηκε το έργο δεν πρόκειται να γίνει νέο Αεροδρόμιο.

❁ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ...
Να κάτι τεράστιες πινακίδες στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων που μας κάνουν γνωστό ότι κάτι κατασκευάζεται αλλά εμείς οι... γκαβοί δεν το βλέπουμε και η κοροϊδία συνεχίζεται. Το κράτος κάνει πως αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες και υπόσχεται ότι θα δώσει το πανωπροίκι που χρειάζεται και ο εθνικός εργολάβος κάνει πως θα τελειώσει το έργο κάποτε!

■ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ!
Έτσι, περνά ο καιρός και το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων μένει στα αζήτητα και εξ αιτίας του εθνικού εργολάβου που έχει άλλη άποψη για την ολοκλήρωση έργων που αναλαμβάνει να κατασκευάσει. Ακολουθείται το ρηθέν «κάτι που μπορείς να κατασκευάσεις σήμερα άφησέ το γι’ αύριο», το οποίο αύριο κρατά πάνω από δέκα χρόνια και για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων δεν έρχεται ποτέ...

❖ ΤΑ... ΣΚΑΛΩΜΑΤΑ!
Ανάλογη είναι και η περίπτωση του ΧΑΔΑ Δουρούτης που κι εκεί «μπλεγμένη» είναι εταιρία του «εθνικού» εργολάβου. Κι εκείνο το έργο όλο «σκαλώματα» είναι κι όλο κάτι λείπει κι όλο κάποια εκατομμύρια ευρώ προστίθενται κι ακόμη στον τόπο τα βιολιά! Μάλιστα, σε κάποια στιγμή η αλήστου μνήμης κ. Μπάστα, απείλησε με απένταξη του έργου αν δεν ολοκληρώνονταν ο συγκεκριμένος διαγωνισμός! Πέρασαν έξι χρόνια από τότε κι αφού πήρε οκτώ παρατάσεις, το έργο «παραδόθηκε» σε άλλη εταιρία για να ολοκληρώσει τον ΧΑΔΑ με υποέργο! Δηλαδή, σε δουλειά να βρισκόμαστε!

❁ ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ...
Δέστε τώρα πως συνδυάζονται κάποια πράγματα. Η Κυβέρνηση δια του γνωστού Υπουργού Ν. Παππά πανηγυρίζει για τον κλείσιμο του Mega το οποίο είναι ιδιοκτησίας και του εθνικού εργολάβου, του οποίου όμως καρφάκι δεν καίγεται αν «καίγεται» το Mega, το οποίο κανάλι επί 25ετία εκτέλεσε την αποστολή του! Ήταν εκεί όταν χρειάζονταν τ’ αφεντικά να παίρνουν τις δουλειές και τώρα απλά έχει γίνει ενοχλητική η παρουσία του. Όπως στη Ρωμαϊκή εποχή έριχναν τους Χριστιανούς στην αρένα με τα λιοντάρια προς τέρψιν της αυτοκρατορικής κουστωδίας, έτσι και τώρα ρίχνουν στην πυρά την ενημέρωση, με το Mega να σέρνει τον χορό. «Βάζουμε τέρμα στη διαπλοκή», λέει η Κυβέρνηση, η οποία ψάχνει για Καλογρίτσες να βάλει στα άλλα κόλπα!

■ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ...
«Το καϋμένο το παιδί! Τον βρήκε μικρό ο Βαρουφάκης και τον παρέσυρε στην κόλαση»! Κάτι τέτοιο είπε ο Β. Λεβέντης για να δικαιολογήσει την αρνητική του ψήφο σε ό,τι είχε να κάνει με το αίτημα της Ν.Δ. για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα ερευνήσει τα όσα έγιναν επί εποχής Βαρουφάκη! Της κοντής της ψ...ης ξέρει τι της φταίει, κατά τον Β. Λεβέντη!

❖ ΟΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ...
Αποφεύγει τις συγκινήσεις του διαλόγου στη Βουλή ο Αλέξης κι αντί αυτού προτίμησε την απουσία από τη συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή πήγε μόνο να πει ένα όχι και ετοιμάζεται για διακοπές, στις οποίες θα πάρει και καμιά 50αριά παρατρεχάμενους, των οποίων θα πληρώνονται τα έξοδα από τα δημόσια ταμεία, κάτι που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

❁ ΤΟΛΜΗΣΕ!..
Ήξερε εκ των προτέρων ο Κυριάκος ότι δεν πρόκειται να περάσει η πρότασή του, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να πάει το θέμα στη Βουλή κι ο καθένας ν’ αναλάβει τις ευθύνες του όπως έκανε ο Λεβέντης για να «εξαγοράσει» μία υπουργική καρέκλα που είναι ο καϋμός του.

■ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ...
Όταν οι άλλοι αγωνίζονταν στο Πολυτεχνείο το ‘73 ένας Τσίπρας «έσπερνε» τον μελλοντικό σωτήρα του Έθνους. Αυτός λοιπόν ο «σπόρος» μεγάλωσε, έγινε Πρωθυπουργός και χθες είχε τα γενέθλιά του κλείνοντας τα 42 χρόνια! Ελπίζουμε τουλάχιστον στην προκειμένη περίπτωση να λέει την αλήθεια κι εμείς να του ευχηθούμε τα χρόνια πολλά!

• ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΑ!
• Αν δείτε να σας χρεώνει το Υπουργείο Οικονομικών ΕΝΦΙΑ μην το πάρετε στα σοβαρά! Ο ΕΝΦΙΑ έχει καταργηθεί από το 2015 και δεν το γράφω εγώ ο αντιδραστικός, αλλά το έχει πει ο ίδιος ο Αλέξης κι εγώ όχι μόνο δεν αμφιβάλλω, αλλά δεν έχω δικαίωμα ν’ αμφισβητήσω τα λόγια του Πρωθυπουργού όλων των Ελλήνων! Πλάκα - πλάκα μη πάρετε σοβαρά την υπόδειξη της στήλης και δεν σπεύσετε να καταβάλετε το δυσβάσταχτο χαράτσι και ανοίξετε αλισβερίσια με εφορίες και τα συναφή!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.