ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...
Οι τέσσερις κυβερνητικοί βουλευτές στο Νομό είναι τρεις κι αυτοί οι τρεις εδώ κι ενάμισο χρόνο πορεύονται ομού αφήνοντας απ’ έξω τον τέταρτο Γιάννη Καραγιάννη, ο οποίος πορεύεται μοναχικό δρόμο στηρίζοντας το κυβερνητικό έργο (;) με τον δικό του τρόπο.

Η ΤΡΙΑΔΑ...
Η αριστερή Συριζαϊκή τριάδα του Νομού Ιωαννίνων πολλές φορές αναλαμβάνει την ευθύνη διεκπεραίωσης των υποθέσεων και των θεμάτων του Νομού με τον Χρ. Μαντά να είναι επιφορτισμένος με υψηλά κομματικά καθήκοντα που του τρώνε και πολύ από τον δημιουργικό του χρόνο. Αυτή λοιπόν η «τριάδα» ήλθε στο προσκήνιο την περασμένη εβδομάδα αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ενημέρωσης γιατί η Άρτα έχει προνομική θέση στις προσφορές που έρχονται ως πεσκέσια εξαιρώντας τους υπόλοιπους τρεις Νομούς της Ηπείρου.

ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ!..
Προσέξτε: Μαντάς - Τζούφη - Στέφος κόπτονται να ενημερώσουν τους Γιαννιώτες γιατί η Άρτα βρίσκεται σε πρώτη γραμμή θετικών ενεργειών και όχι να πείσουν τους Γιαννιώτες γιατί δεν ήταν κι αυτοί μέσα στα άμεσα σχέδια της κυβερνητικής μέριμνας! Μάλιστα, έφτασαν να υποστηρίξουν την Άρτα θυμωμένοι από την αντίδραση του Δήμου Ιωαννιτών για το κόψιμό του για μια ακόμη φορά από την συμμετοχή σε βοήθεια από το κράτος των Αθηνών!

Η ΑΦΟΡΜΗ...
Αφορμή για την θυμωμένη απάντηση των «τριών» στάθηκε η κυβερνητική μέριμνα να ενισχυθεί το... βιλαέτι της θείας Όλγας με το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, αφήνοντας απ’ έξω τους άλλους τρεις Νομούς της Ηπείρου με πρώτο και καλύτερο τον Νομό στον οποίο εκλέγεται το τρίο Συριζαίων! Αναλαμβάνει εκείνη η τριάδα ελλείψει υπουργού Ηπειρώτη, πλην Άρτας, να καλύψουν την Κυβέρνηση για την εξαίρεση των Ιωαννίνων από την βοήθεια.

Η ΚΑΛΥΨΗ...
Φιλότιμη η προσπάθεια των τριών αλλά έφερε ακριβώς το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Προσπάθησαν να καλύψουν την Όλγα και άφησαν τους εαυτούς τους εκτεθειμένους διότι κανείς δεν τους πήρε στα σοβαρά με όσα αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωση, που είναι άγνωστο δια ποίων χειρών εσυντάχθη και απλώς υπεγράφη από την «τριάδα». Γιαννιώτες, Πρεβεζάνοι, Θεσπρωτοί «περιποιούνται» κανονικά αυτή την κίνηση κι αν δεν διαβάζουν ή δεν βλέπουν ή δεν ακούν, δεν πρόκειται ν’ αντιληφθούν κι ο καιρός περνάει και γι’ αυτούς!

Η ΔΥΑΔΑ...
Όμως, η τριάδα περιορίστηκε σε δυάδα όταν απάλλασσαν με την ψήφο τους τον Υπουργό Σταθάκη από κάποιες... αλχημίες στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Κάτι «ψιλά» είχαν χαθεί τότε και μεταξύ των άλλων είχε κατηγορηθεί και ο καθηγητής κ. Σταθάκης, ο οποίος και με την ψήφο της «δυάδας» αναδείχθηκε «λευκή περιστερά»! Κάτι καλύτερο και περισσότερο θα ήξεραν αυτοί από τους άλλους δύο βουλευτές που δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία...

ΑΛΛΗ ΘΕΩΡΗΣΗ!..
Μια άλλη θεώρηση για την Ολυμπιακή φλόγα και την μεταφορά της είδαμε να εκφράζει ο μεγαλοτεράστιος (σε όγκο και σε πνεύμα) Υπουργός Παιδείας κ. Ν. Φίλης. Επηρεασμένος από την μεταφορά του Αγίου Φωτός στο οποίο γίνεται μεταλαμπάδευση από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων, το έφερε στα μέτρα του Ολυμπιακού Φωτός που μεταφέρεται από την Ολυμπία στα πέρατα του κόσμου, όχι με λαμπάδα, αλλά με δάδα! Ψιλα γράμματα από αυτόν τον πνευματικό ογκόλιθο της Ελληνικής Πατρίδας που από καθοδηγητής της ΑΥΓΗΣ «μεταλαμπαδεύτηκε» ως ηγέτης πνευματικός!

Η ΛΑΜΠΑΔΑ...
Είδε, λέει, ο Φίλης με τα μάτια του -έτυχε να τα έχει ανοιχτά εκείνη τη στιγμή- τον Μωχάμετ Άλι, ή Κάσιους Κλέι, να ανάβει τρέμοντας με την λαμπάδα του την Ολυμπιακή Φλόγα! Κάτι έχει δει, κάτι έχει ακούσει για μια Φλόγα, αλλά δεν το έχει εμπεδώσει το όλο ζήτημα, διότι αυτός έγραφε στην ΑΥΓΗ!

ΜΠΟΥΛΙΓΚ!..
Παραπονείται ότι υφίσταται μπούλιγκ ο Υπουργός παιδείας από τα ΜΜΕ γενικά κι αυτό απαξιώνει το έργο του! Το ότι ο στόμας του όπου βρεθεί κι όπου σταθεί αμολάει... κοτρώνες ούτε που του περνάει από το νου. Το ότι ο ίδιος μαζί με την υπόλοιπη σκυλοπαρέα του επιδίδονται σ’ ένα ακατάσχετο μπούλιγκ ενάντια στην Ελληνική Ιστορία αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία ούτε που του περνάει κι αυτό από το μυαλό του!

ΜΕ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΙΚΑ!
Νάτοι και οι άλλοι! Υπουργός και Υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας μας που ανέλαβαν την ευθύνη αποκατάστασης της ιστορικής τάξης, ο ένας με τους Αλβανούς που έχει να κάνει με το «τσάμικο» και ο άλλος με τους Τούρκους και την απόφασή τους να βεβηλώσουν την Αγία Σοφία με τα γιορτάσια για τα ραμαζάνια τους!

Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ...
Δεν έγινε και τίποτα που για ένα μήνα θα κάνουν Τούρκικο παζάρι την Αγιά Σοφιά, λέει ο κ. Ξυδάκης και κλείνει εκεί το ζήτημα. Τι άλλο έπρεπε να γίνει δηλαδή που θα συγκινούσε τον Υφυπουργό της Ελλάδας όταν βλέπει να βεβηλώνεται το Ύψιστο σύμβολο της ορθοδοξίας; Θα πει κανείς, τόσα ξέρει, τόσα λέει. Άλλωστε, στο χώρο του η αθεΐα είναι κοινό στοιχείο και χρησιμοποιούν την πίστη αλά καρτ και μόνο για τις εκλογικές και κομματικές ανάγκες.

Η ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ...
Πάμε τώρα στον έτερο Καπαδόκη φωστήρα Υπουργό ονόματι Κοτζιά που άνέλαβε να βελτιώσει τις ΕλληνοΑλβανικές σχέσεις, με τον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα να γίνεται προκλητικός όσο ποτέ άλλοτε. Επί μία εβδομάδα ζέσταινε τους «Τσάμηδες» ο Ράμα για να κάνουν την ανάλογη υποδοχή στον Έλληνα Υπουργό και το πέτυχε. Έφαγε το γιουχάισμα της ζωής του και φάνηκε να το απολαμβάνει κι από πάνω. Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιμονή του σ’ αυτή την επίσκεψη...

ΤΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ...
Θέλουμε να γυρίσουμε στον τόπο μας και θέλεις δεν θέλεις θα το κουβεντιάσουμε το ζήτημα, φώναζαν στον Κοτζιά τα θρασίμια του Αλβανικού κόμματος που δηλώνει «Τσάμικο». Κι εκείνος τι έκανε; Χασκογελούσε και έψαχνε ακόμη και την πίσω πόρτα για να μπει και να βγει από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας!

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ...
Έχουμε γράψει πάμπολλες φορές για τους αυτοαποκαλούμενους Τσάμηδες και δεν χρειάζεται να τα ξαναπούμε γιατί στεναχωρούνται και κάποιοι ντόπιοι «συνεργάτες» τους, οι οποίοι μας χαρακτηρίζουν και ανιστόρητους. Είναι από κείνους τους «πατριώτες» που δεν παύουν να είναι πατριώτες με το αζημείωτο. Κάτι τέτοιους χρησιμοποιούν οι Τσάμηδες και τους ανοίγει η όρεξη να γυρίσουν στην «πατρίδα» τους την οποία εγκατέλειψαν ύστερα από τα εγκλήματα και τους αφανισμούς που έκαναν στα χωριά της Θεσπρωτίας συνεργαζόμενοι με Γερμανοϊταλούς!

ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ...
Αλλά σε ποιον να τα πεις αυτά όταν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται εθνικά ζητήματα είναι τις περισσότερες φορές μίας χρήσεως! Είναι άνθρωποι που στο άκουσμα «εθνικό» ή «πατριωτικό» βγάζουν καντήλες! Τους ξυπνούν μνήμες μέσα τους από τότε που συνετρίβησαν στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας και ατυχησαν να δουν την Κόνιτσα πρωτεύουσα κράτους.

ΣΑΝ... ΚΤΗΝΗ!
Όμως, πόσο σοβαρά μπορεί να παίρνουν οι Έλληνες αυτή την Κυβέρνηση που πουλάει αριστερισμό στέλνοντας τους ιθαγενείς σε κτηνιάτρους για να βρουν την υγεία τους! Όπως σας το γράφω, φίλοι μου. Στην Κρήτη του μεγαλονταή Πολάκη που παριστάνει και τον Υπουργό Υγείας οι περήφανοι κατά τ’ άλλα Κρητίκαροι κάνουν ουρές στα κτηνιατρεία για ν’ αντιμετωπίσουν ζητήματα υγείας και κανείς δεν ντρέπεται και δεν παραιτείται γι’ αυτό τον ξεπεσμό και τον εξευτελισμό!

ΤΟ ΦΥΤΕΜΑ...
Αντί να αδράξουν τις κουτσούνες τους οι Κρητικοί κι όπου βρίσκουν πολιτικούς και ιδιαίτερα εκείνον τον Πολάκη, να τους κάνουν αγνώριστους φυτεύοντας τους σαράντα οργιές στην γη, απλά προτιμούν τους κτηνιάτρους δίπλα στα σκυλοζάγαρα, τα τραγιά και τα κριάρια ζητώντας μία ασπιρίνη ή την κοπή ραμμάτων!

ΕΥΤΥΧΩΣ...
Τώρα μη λέω μεγάλες κουβέντες για τις αντιδράσεις των Κρητικών, διότι όπου νάναι θα το ζήσουμε στο πετσί μας. Και στην περιοχή μας υπάρχουν κτηνίατροι οι οποίοι δεν θα αρνηθούν να αναλάβουν υπηρεσία αντικαθιστώντας ανθρωπο-γιατρούς. Ακόμη, δόξα των Θεώ, η φροντίδα υπάρχει στην Ήπειρο με τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία στα Γιάννενα, μετά της Άρτας και με αυτά σε Φιλιάτες και Πρέβεζα. Η σειρά που έβαλα τα Νοσοκομεία δεν είναι τυχαία κι όποιος θέλει καταλαβαίνει τι εννοώ!

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ...
Ό,τι είχαμε να γράψουμε για την «φαγωμάρα» στο Δήμο Μετσόβου το γράψαμε γιατί αυτό επέβαλε το καθήκον. Εκείνο που θέλω να προσθέσω απαντώντας στο «τουϊτάρισμα» του Δημάρχου Κ. Τζαφέα είναι πως δεν «εκδικείται» κανέναν η στήλη. Απλά δικαιώνεται και εν τοις πράγμασι, ύστερα κι από τις δικαστικές αποφάσεις, για όσα τότε, το 2008 μέχρι το 2012 είχε αρχίσει ν’ ανασκαλεύει! Μπορείτε να λύσετε τις διαφορές σας μεταξύ σας, αλλά δεν μπορείτε ν’ αφαίρειτε το δικαίωμα από τον Τύπο να κάνει τις καταγραφές. Άλλωστε, οι διάλογοι οι διαδικτυακοί μεταξύ σας είναι αποκαλυπτικοί για το πώς κυβερνάται το «βασίλειο» του Μετσόβου.

ΤΑ ΚΑΛΑ
Άφησα για το τέλος τις καλές ειδήσεις. Η πρώτη είναι ότι ο ΕΝΦΙΑ θα σταματήσει να εφαρμόζεται το 2031! Ποιος ΕΝΦΙΑ; Αυτός ντε που δεν πλήρωνε ο Πρωθυπουργός και που θα τον καταργούσε ασκαρδαμυκτί άμα τη αναλήψει της εξουσίας. Η δεύτερη καλή είδηση είναι ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το 2012 άρχισε να διαβάζει τους πρώτους 30 τόμους και την φροντίδα γι’ αυτή την εκπαίδευση την είχε αναλάβει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Β. Μαρινάκης. Επί Ανδρέα κυκλοφορούσαν τα πάμπερς. Επί Αλέξη οι «χρυσόδετοι» τόμοι. Κάθε εποχή τις δικές της συνήθειες...

ΤΑ ΡΕΣΤΑ...
Εκεί που μας χρωστάνε οι Αλβανοί, τώρα έρχονται και ζητούν και τα ρέστα. Αντί να μας επιστρέψουν την Β. Ήπειρο η οποία δύο φορές απελευθερώθηκε από τον Ελληνικό Στρατό, τώρα απαιτούν να επιστρέψουν στις περιουσίες τους στη Θεσπρωτία, τις οποίες ποτέ δεν σεβάστηκαν και τις εγκατέλειψαν οι ίδιοι ύστερα από τις πράξεις αφανισμού των Ελλήνων που έκαναν.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!
Αν υπάρχει σήμερα ένα κράτος Αλβανικό που διεκδικεί να μπει στην Ε.Ε. αυτό οφείλεται κυρίως στη χώρα μας που άφησε ανοιχτά τα σύνορα το 1991 και κατά χιλιάδες οι Αλβανοί την βρήκαν απάγγειο! Πάνω από ένα εκατομμύριο Αλβανοί βρέθηκαν και έκαναν την τύχη τους στη χώρα μας κι αυτό το ξεχνά η Αλβανική Κυβέρνηση με πρώτον τον ίδιο τον Έντι Ράμα που υπήρξε το ίνδαλμα και των Βορειοηπειρωτών πολιτικών και πολιτών.

ΤΟ... ΠΕΣΚΕΣΙ!
Τα σύνορα άνοιξαν επί Κων/νου Μητσοτάκη, ο οποίος προσπάθησε να βάλει κανόνες όταν κάποια στιγμή η Αλβανική ηγεσία άρχισε να κάνει κόλπα με τους Βορειοηπειρώτες. Με εντολή Μητσοτάκη και με ευθύνη Τσουδερού άρχισε να στέλνει πεσκέσι τους λαθρομετανάστες με κλούβες στα σύνορα! Ήταν μία πράξη σκληρή αλλά ανάγκασε την Αλβανία να μετράει το μπόι της και να μην απλώνεται, όπως κάνει τώρα ο Έντι Ράμα πουλώντας ψευτονταηλίκι με την Ελληνική Κυβέρνηση να τους παίρνει στα σοβαρά!

ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ!
• Χωρίς να θέλω να μπαίνω στα εσωκομματικά και του ντόπιου ΣΥΡΙΖΑ, η μόνιμη απουσία απ’ ό,τι κοινό του Γιάννη Καραγιάννη κάτι μπορεί να σημαίνει για τα τοπικά δρώμενα κι όχι μόνο. Ο κ. Καραγιάννης ακολουθεί ένα δικό του δρόμο και προσπαθεί ν’ ασχοληθεί και με ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος όταν δεν βρίσκεται σε ταξίδια στις Ευρώπες, στις Ρωσίες ή αλλαχού. Αυτή η εικόνα κι αυτή η τακτική εκτός όλων των άλλων δείχνει την εξάρτηση που μπορεί να έχει ο καθένας από τι, από ποιους και γιαιτί!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.