ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

❁ ΤΑ ΠΟΙΜΝΙΑ...
Ένα άλλο ποίμνιο, πραγματικό, έβαλε στη ζωή του αλλά και στην εκκλησιαστική περιουσία ο Άγιος Ιωαννίνων Μάξιμος. Ένα κοπάδι από 1.000 πραγματικές γίδες ξεφόρτωσαν τα φορτηγά στο χώρο της Βελλάς κι αυτή είναι η αρχή υλοποίησης σχεδίου που είχε συλλάβει από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι στην Μητρόπολη Ιωαννίνων!

■ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ...
Ο υπογράφων είχε την τιμή να γίνει κοινωνός αυτού του σχεδίου από τις πρώτες μέρες που ο Μάξιμος ανέλαβε καθήκοντα ιεράρχη διαδεχόμενος τον μακαριστό Θεόκλητο, ο οποίος κι εκείνος είχε ανοιχτά μυαλά σ’ επενδυτικά προγράμματα. Μάλιστα, ο μακαριστός είχε δημιουργήσει Ανώνυμη Εταιρία αποτελούμενη από επιχειρηματίες της περιοχής όταν άνοιξαν τα σύνορα με την Αλβανία βλέποντας πολύ μπροστά από τότε.

❖ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ...
Η αρχή για τον Μάξιμο έγινε με τα γίδια για ν’ ακολουθήσουν καθετοποιημένες μονάδες σε κτηνοτροφικά και γεωργικά προϊόντα. Στις προθέσεις του είναι να δημιουργήσει σχολές στις οποίες νέοι άνθρωποι θα σπουδάζουν την τέχνη της γαλακτοκομίας και της καλλιέργειας, ενώ θα εισπράττονται έσοδα από την διάθεση των προϊόντων. Απλά πράγματα σε περίπλοκες εποχές...

❁ ΚΑΙ... ΖΕΥΓΑΣ!
Με αυτόν τον τρόπο ο Μάξιμος θα αξιοποιήσει την εκκλησιαστική περιουσία πρώτα της Βελλάς και στη συνέχεια κι όπου αλλού διαθέτει τέτοιες αναξιοποίητες εκτάσεις. Μάλιστα, έχει αποκτήσει και τα πρώτα γεωργικά εργαλεία για τις καλλιέργειες και εδώ θα επιβεβαιωθεί στην πράξη το «και παπάς και ζευγάς»! Από μας ευχές για καλά μπερικέτια!

■ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ...
Προς τι η διαμαρτυρία και προς ποίαν κατεύθυνση εκ μέρους του Δημάρχου Ζίτσας κ. Μ. Πλιάκου σχετικά με την αξιοποίηση της Παιδόπολης Αγ. Ελένης; Δεν ήξερε ότι αυτοί με τους οποίους συζητούσε έχουν κόψει κάθε σχέση με την αλήθεια και την μπέσα κι εδώ κι 1,5 χρόνο επιδίδονται στο προσφιλές σπορ του είπα - ξείπα;

❖ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ!
Μου αρέσει, που ο κ. Πλιάκος έκατσε και συζήτησε σοβαρά με την κυρά Θεανώ για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι η τύχη της Παιδόπολης που χρόνια τώρα αφέθηκε στην τύχη της και κανένας Δήμαρχος Ζίτσας δεν ενδιαφέρθηκε στα σοβαρά για αξιοποίησή της.

ΤΑ ΓΥΡΙΣΕ...
Ήλθε η Θεανώ (η κυρία γεμιστά), διεπίστωσε ότι τα κτίρια είναι θαυμάσια για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες κι αφού συζήτησε με τους αρμοδίους φορείς συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου που στα όρια του Δήμου του βρίσκεται η Παιδόπολη κι αφού έκανε συζήτηση - ανάλυση, τελικά του την έσκασε και την παραχώρησε στον Βίτσα! Πού το παράξενο; Συριζαίοι είναι αυτοί, ό,τι θέλουν κάνουν!

ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΙ ΟΔΥΡΜΟΙ;
Οδύρεται ο κ. Πλιάκος επειδή του φέρθηκε σκάρτα η κ. Φωτίου! Είχαμε εξασφαλίσει και χρηματοδότηση για την ανακατασκευή των κτηριακών εγκαταστάσεων, λέει και καταγγέλει ξένα κέντρα αποφάσεων! Μ’ αυτό το τελευταίο τους έκανε... τα μούτρα κρέας ο κυρ Μιχάλης! Το «φτύσε κι άλλο» ούτε που του περνάει από το μυαλό, ούτε και το άλλο: «φοβάται ο φούρνος γάνες;»!
Η ΑΝΑΜΟΝΗ...
Εδώ πάνε γ...ντας έναν ολόκληρο λαό από την αποφράδα ημέρα της 25ης / Γενάρη / 15 και θα λογαριάσουν τι είπε η Θεανώ με τον Μιχάλη ένα απόγευμα στο Δημαρχείο Ζίτσας στην Ελεούσα και μάλιστα την άφησε να περιμένει έξω από την πόρτα του Δημαρχείου που ήταν κλειστό; Ποιος είσαι εσύ κυρ Μιχάλη που αγνοείς την ύπαρξη μιας κυρίας και την αφήνεις έξω από το Δημαρχείο να πλέκει τη φανέλα του... μετανάστη!

ΕΠΙ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ...
Ακούστηκε τώρα το καλό και το περίεργο! Η Παιδόπολη δημιουργήθηκε επί Φρειδερίκης για τις «ανάγκες» της ταραγμένης περιόδου του Εμφυλίου (αλλιώς τον λέγαν, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα). Πέρασαν από κει χιλιάδες παιδιά, στην αρχή εκείνα που γλύτωσαν το «παιδομάζωμα» και μετά ορφανά και φτωχά που δεν είχαν τα απαραίτητα για να μεγαλώσουν. Μάλιστα, δεν ήταν λίγα εκείνα τα παιδιά που εξασφάλισαν εφόδια για ν’ αντιμετωπίσουν τη ζωή!

Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ...
Αφού πέρασε ο καιρός κι έπαψε να λειτουργεί ως κοινοφελές ίδρυμα, δυστυχώς εγκαταλείφθηκε από το κράτος κι έκτοτε μένει σαν κουφάρι για να θυμίζει ότι κάποτε προσέφερε και καλές υπηρεσίες. Στα χρόνια της εγκατάλειψης ούτε που ενδιαφέρθηκε κάποιος για την συντήρησή της με πρώτο το κράτος το οποίο τώρα θυμήθηκε ότι μπορεί να «παρκάρει» ή ν’ «αποθηκεύσει» κόσμο!

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ!..
Τώρα θυμήθηκε και το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ότι έχει ένα «ανάκτορο» και το παραχώρησε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να κάνει εκείνο κουμάντο στο προσφυγικό γενικά. Τώρα θυμήθηκε και ο Δήμαρχος Ζίτσας ότι υπάρχουν λεφτά για την χρηματοδότησή του. Ευτυχώς που σ’ αυτή τη χώρα υπάρχουν οι ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής...

Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ...
Ένα άλλο πρόσφατο παράδειγμα είναι η «αξιοποίηση» των εγκαταστάσεων του πρώην Ασύλου Ανιάτων! Μέχρι κι εγκαίνια συνεργασίας μεταξύ του αρμοδίου Υπουργείου με τον Δήμο Ιωαννιτών έγιναν! Την πρωτοβουλία είχε πάρει ο τότε Υφυπουργός Κεγκέρογλου που το παραχωρούσε στο Δήμο Ιωαννιτών, το οποίο θα έβαζε τα χρήματα για να γίνει... παλάτι!

Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ...
Ήταν, λέει, ανεπίσημη η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαδίμηρου Πούτιν στην Ελλάδα, γι’ αυτό του στείλαμε ό,τι είχαμε πρόχειρο εκείνη τη στιγμή να τον υποδεχτεί στο Ελ. Βενιζέλος! Παιδί πρόθυμο για όλες τις δουλειές και κυρίως για τη «λάντζα» ο Πάνος, πήγε στο αεροδρόμιο να δει και κανένα αεροπλανάκι να πετάει και παρέλαβε τον Πούτιν!

ΤΟ ΚΑΖΟ!..
Αφού τον περιέφεραν στα δύο μέγαρα, τον έστειλαν να κοιμηθεί «έξω από δω», στην Βούλα - Βάρη να φάει και κανένα κοψίδι στα Βλάχικα! Ποτέ δεν ξέχασε ο Αλέξης το κάζο που έπαθε όταν τον πήγε ο Λαφαζάνης στη Ρωσία να πάρει 5-6 δισ. ευρώ ως προκαταβολή για τον αγωγό φυσικού αερίου που θα περνούσε από την Ελλάδα!

ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΣ!
Ήταν σαν να μην πέρασε ένας από τους ισχυρότερους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου από την χώρα μας, το πέρασμα του Πούτιν! Δεν του συγχώρησαν οι δικοί μας ψευτοαριστεροί πρώην μπολσεβίκοι, πρώην θιασώτες του μπολσεβικισμού που άλλαξε την Σοβιετία και την έκανε δημοκρατική Ρωσία! Την προτιμούσαν με τα γκούλαγκ και τα κολχόζ, όπως πάνε να φτιάξουν την νέα Ελλάδα! Το ότι ο Πούτιν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και κάνει το σταυρό του πού το βάζετε;

ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!
Το γνωστό «αλλού τρώμε και πίνουμε κι αλλού πάμε και δίνουμε την ψήφο και την στήριξη» δεν είναι καλος οδηγός για την νέα Ν.Δ. που θέλει να δημιουργήσει ο Κυριάκος! Το ξέρω πως κάποιοι θα επικαλεστούν τον Άδωνι και τον Βορίδη, αλλά το θέμα δεν μπαίνει σε ιδεολογική μόνο βάση αλλά σε βάση σοβαρότητας και αξιοπρέπειας. Δεν υπάρχουν οι έξυπνοι και οι μ...κες!

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ!..
Θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα για να διαπιστώσετε πού «παραδίδεται» η Ν.Δ. Ιωαννίνων και τα συμπεράσματα δικά σας, φίλοι αναγνώστες. «ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για την κουτάλα! ...Αυτοί που με βοήθεια του ΠΑΜΕ διέλυσαν κάθε παραγωγική διαδικασία και γέμισαν τη χώρα άνεργους, αυτοί που μας έδεσαν χειροπόδαρα με βρετανικό δίκαιο και με ειδικούς λογαρισμούς που υπέγραψαν πίστη στο Μνημόνιο 2 εφ’ όρου ζωής ...Αυτοί που ανάλγητα πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις χωρίς να λυπηθούν ανέργους, ανάπηρους, πολύτεκνους, αυτοί που μας ανάγκασαν μέσα από το Κοινοβούλιο να τους αποκαλέσουμε κλέφτες και αναίσθητους... Η ατζέντα που επέβαλλε ο Γ. Καρατζαφέρης στα πολιτικά πράγματα της χώρας όσο κι αν ενοχλεί κάποιους, δεν αλλάζει, διότι είναι γεμάτη από Ελλάδα»...

Η ΑΠΟΔΟΧΗ
Να λοιπόν σε ποιούς ανατέθηκαν μεταξύ άλλων τα επικοινωνιακά της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων αποδεχόμενοι προφανώς τον ισχυρισμό ότι η Ν.Δ. αποτελείται από κλέφτες που κάνουν αγώνα για την κουτάλα! Αυτή είναι η νέα αντίληψη που θέλει να περάσει ο Κυριάκος και η νέα Ν.Δ. προς την Ελληνική κοινωνία φέρνοντας νέο αίμα και νέο αέρα... κοπανιστό, με τον οποίο θα γαλουχηθούν οι επιθυμούντες να στηρίξουν την νέα προσπάθεια που ονειρεύεται ο κάθε Νεοδημοκράτης;

ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ...
Και για να μη νομιστεί ότι ήπιαμε το νερό της λησμονιάς για το ποιοι έκαναν αγώνα για την κουτάλα, ερωτώ εγώ, ο αφελής κι όποιος θέλει ας απαντήσει: Πώς είναι δυνατόν να ανατίθενται καθήκοντα τέτοιας αξίας και σημασίας σ’ εκείνους που έφτυσαν όλους εκείνους που έδειξαν πολιτική και κομματική συνέπεια και δεν λάκισαν στα ζόρικα;

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...
Το παρελθόν του καθενός απ’ αυτούς που θέλουν ν’ ασχοληθούν με τα κοινά πρέπει να προσδιορίζει το μέλλον ή καθείς κατά τα έργα του πρέπει να κρίνεται, φίλε κ. Πρόεδρε της ΝΟΔΕ που αφελώς πίστεψες στο παραμύθι ότι τώρα έγιναν καλά παιδιά!

ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ...
Ακούγονται μέχρι τώρα οι κραυγές και οι κατάρες από τους διαδρόμους της περιφέρειας «εκείνων» που έστελναν στο πυρ το εξώτερον τον Α. Σαμαρά ως κακό πρόεδρο της Ν.Δ. και πρωθυπουργό. Ήταν τα ίδια πρόσωπα που στη συνέχεια πλαισίωσαν αλλότριες αυτοδιοικητικές δυνάμεις υπακούοντας στη φωνή της δήθεν ανεξαρτησίας τους για ν’ αποκτήσουν θώκους παριστάνοντας τους υπεράνω κομματικών μηχανισμών! Των μηχανισμών που τώρα με περίσσιο θράσος έρχονται δήθεν να υπηρετήσουν, διότι τους ήλθε ξαφνική επιθυμία προσφοράς προς τον συνάνθρωπο...

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ...
Μάλιστα, έφτασαν σε σημείο να μη σηκώνουν και μύγα στο σπαθί τους και στήνουν τη νέα καριέρα με απειλές παραπομπής στη δικαιοσύνη σε όλους όσους τους ασκήσουν κριτική ή τους θυμίσουν το απώτερο ή πρόσφατο παρελθόν τους!

ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ...
Σε πρόσφατη εσωκομματική εκλογική διαδικασία δόξα τω Θεώ πολλά νέα στελέχη με ήθος, με γνώσεις, με αξιοπρέπεια και προπάντων με όρεξη μπήκαν στην κομματική οργάνωση της Ν.Δ. σ’ όλη τη χώρα και τα Γιάννενα δεν πήγαν πίσω. Προς τι λοιπόν αυτή η πρεμούρα για δήθεν ανοίγματα στον επαγγελματικό πολιτικό τυχοδιωκτισμό;

ΚΑΛΗ... ΧΡΟΝΙΑ!
Καλό μήνα αδέλφια, καλό κουράγιο! από σήμερα ξεκινά η πληρωμή του 4ου μνημονίου για όσους δεν το κατάλαβαν. Επειδή όμως θα πληρώσουν όσοι στο περσινό δημοψήφισμα ψήφισαν ΝΑΙ, εγώ ψήφισα ΟΧΙ, άρα δεν πληρώνω! Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε τον Κυρίτση που ήταν δημοσιογράφος στην ΑΥΓΗ και τώρα ως βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερη φορά από σπόντα, χαράζει την νέα πολιτική και οικονομική γραμμή της Κυβέρνησης!

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΘΥΜΑΤΑΙ!
Από κει που άφησε τη γραμμή ο Κυρίτσης την συνεχίζει η συντρόφισσα Βαγενά! «Σε 99 χρόνια ποιος θα θυμάται τις μ...ίες που κάναμε ως αριστερά. Εδώ δεν θυμόμαστε τα 400 χρόνια Τουρκικής σκλαβιάς», είπε και δεν υπολογίζει κι εμάς τους Ηπειρώτες που αντέξαμε 482 ολόκληρα χρόνια! Αλήθεια, εκείνος ο Κηλαϊδόνης πόσα χρόνια «σκλαβιάς» μπορεί ν’ αντέξει;

ΚΑΛΟΦΟΡΕΤΑ!..
Καλοφόρετα τα νέα μέτρα σκλαβιάς που αρχίζουν από σήμερα και που φέρνουν την σφραγίδα της αριστεροδεξιάς του Αλέξη, του Πάνου, του Κυρίτση, της Βαγενά κι όλων των άλλων τεθλιμένων φίλων και συγγενών που, ενώ τους έτρωγε το σαράκι της λύπης και της θλίψης, εν τούτοις γονατιστοί είπαν «ναι σε όλα» δύο φορές στη Βουλή βάζοντας τη σφραγίδα της αριστεράς! Τέρμα το παραμύθι και τώρα έρχεται η ώρα της πληρωμής. Μόνο στο άκουσμα της υπογραφής των νέων μέτρων έχει απωλέσει είκοσι μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπαίνει στη Βουλή ο Καμμένος. Φανταστείτε πού θα φτάσει όταν ο σοφός λαός τα νοιώσει στο πετσί του!..

ΟΙ ΤΙΜΕΣ!..
Έχω την εντύπωση πως η «νέα ΟΑΣΗ» περισσότερο «ενοικιάζει» τα καθίσματα και λιγότερο προσφέρει υπηρεσίες στους θαμώνες. Θα μπορούσε να κάνει... χρονοχρέωση στους πελάτες για να δικαιολογεί και τις τιμές που έχει βάλει στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει! Να φανταστείτε ότι η σκέψη του Δήμου ήταν να δημιουργηθεί ένα λαϊκό μαγαζί για λαϊκά βαλάντια! Λαϊκό «καφενείο» χωρίς το μεθυστικό άρωμα του ελληνικού καφέ που είναι για μερακλήδες δεν υπάρχει. Μάλλον η ΟΑΣΗ περισσότερο σε Κολωνάκι μοιάζει! Είναι κι εκείνο το 7χίλιαρο ενοίκιο που για να εξασφαλιστεί χρειάζονται δεκαεπτά χιλιάδες καπουτσίνο!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.