ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΑΠΟΤΕ...
Κάποτε ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος Λάρι Κινγκ είχε καλεσμένο στο CNN τον αμερικανό Πρόεδρο και τον ρωτούσε κάτι συγκεκριμένο χωρίς να παίρνει απάντηση. Τον έφερε από δω, τον έφερε από κει, του έκανε «ανοικτές» και «κλειστές» ερωτήσεις και πάλι ο καλεσμένος πετούσε την μπάλα στις εξέδρες και φυσικά αυτό καθόλου δεν πτόησε τον δημοσιογράφο.

ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ...ΑΜΑΝΑΤΙ!
Σε κάποια στιγμή ο Λάρι Κινγκ πήρε ανάποδες και έκανε αυτό που μόνο ένας Λάρι Κινγκ θα έκανε. «Κύριε πρόεδρε τόση ώρα που σας ρωτώ εκτός των άλλων μου λέτε ψέματα. Καθήστε μόνος σας», του είπε και τον άφησε κάγκελο τον πρόεδρο Νίξον διότι περί αυτού επρόκειτο και η ερώτηση είχε σχέση με το σκάνδαλο Γουώτερ γκέιτ.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ!..
Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Νίξον «έπεσε» από το αξίωμα του Αμερικανού Προέδρου και ο Λάρι Κινγκ συνέχισε να είναι μεγάλος δημοσιογράφος χωρίς να ζητηθεί η απόλυσή του από το CNN. Φέρτε στα Ελληνικά Συριζαϊκά μέτρα την υπόθεση «ενημέρωση», δέστε τις διαφορές και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ...
Στην προσπάθειά τους λοιπόν να πείσουν το πόπολο για το πόσο καλά τα κάνει η Κυβέρνησή μας δεν αφήνουν μικρόφωνο χωρίς να το περιποιηθούν. Μάλιστα, φτάνουν να καταριώνται τα... βοθροκάναλα αφού πρώτα τα έχουν βρομίσει οι ίδιοι με τις αηδίες και τις ασυναρτησίες που κατεβάζουν. Να δείτε που τελικά θα δώσουν άδειες σ’ αυτά τα βοθροκάναλα, αρκεί να είναι φρόνιμα παιδιά και να προσαρμόζουν τις ερωτήσεις στις απαντήσεις που φέρνουν από το σπίτι τους.

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ!
Κάπως έτσι την πάτησε ο πολύς Νίκος Παππάς που είδε το τυρί, όχι όμως την φάκα από τον Γερμανό δημοσιογράφο Φρίντμαν που φυσικά και δεν είναι ο «ό,τι πεις εσύ υπουργέ» Γ. Αυτιάς με δόσεις από Λυριτζή - Οικονόμου, Χασαπόπουλους, Οικονομέους, κλπ. Δεν μπορούσε να καταλάβει ή να δικαιολογήσει ή να ερμηνεύσει το «λιάσιμο» της θείας Τασίας και τον «κατάπιε» η κάμερα της D.W.! Εκνευρίστηκε το παλικάρι και τον έκαναν ρόμπα οι Γερμανοί «φίλοι» του. Ας πρόσεχε!

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ...
Φιλαράκια με τον Μαδούρο και τον Τσάβες ο δικός μας Αλέξης. Όνειρό του και πρότυπό του η Βενεζουέλα αυτών των δύο παραπάνω σωτήρων του δικού μας Αλέξη, ο οποίος δεν απέχει και πολύ από το να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα. Μάλιστα, για να μη στεναχωρήσει τα ινδάλματά του ο Αλέξης έκανε γαργάρα την σεξουαλική παρενόχληση που έκανε ο Βενεζουελέζος πρέσβης στην Αθήνα προς ό,τι Ελληνικό θηλυκό κυκλοφορούσε στην Πρεσβεία!

ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!..
Τ’ αποκαλυπτήρια έγιναν από τις παρενοχλημένες γυναίκες, μία εκ των οποίων ήταν κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος για την τιμή του κόμματος θυσίασε την τιμή της κόρης, προσκυνώντας τον σύντροφο Αλέξη και τους ΤσαβεΜαδούρους. Τα «τέσσερα» είναι τρόπος ζωής τελικά σ’ αυτού του είδους της αριστεροδεξιάς!

ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ...
«Η αριστερά είναι τυχοδιωκτισμός και εγώ δεν δέχομαι να συμμετέχω σ’ αυτή»! Το είπε ο Μίκης Θεοδωράκης και φυσικά αναφέρονταν σ’ αυτή την αριστερά που έχει πέσει σαν... ακρίδα στη χώρα μας τους τελευταίους 17 μήνες. Όταν το λέει αυτό ο αριστερός Μίκης τότε εμείς απλά πρέπει να σιωπούμε...

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ...
Ένας - ένας τα «σύμβολα» της αριστεράς της χώρας μας εγκαταλείπουν και αναθεματίζουν αυτό το «εξάμβλωμα» που έχει εγκατασταθεί με την ψήφο του λαού βεβαίως - βεβαίως. Πριν τον Μίκη έχει αναθεματίσει την αριστερά του Αλέξη και της Θεανούς ο Μανώλης Γλέζος που ήταν και ο πρωτεργάτης της κατάληψης της εξουσίας από την αναθεματισμένη τώτα αριστερά.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ...
Δυστυχώς, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω για τους αριστερούς - αριστερούς κι όχι τους τωρινούς Γερμανοτσολιάδες που τρώει στη μούρη ο νεοέλληνας. Απλά θα περιμένουμε να περάσει κι άλλος χρόνος μέχρι να συνέλθει η Ελληνική κοινωνία από το καθεστώς αυτό που με δική της ευθύνη εγκαταστάθηκε στη χώρα. Ένα καθεστώς που τείνει να γίνει σαν εκείνο του αδελφού Μαδούρο της Βενεζουέλας!
ΤΟ... ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ!
Μέσα σ’ αυτό το τουρλουμπούκι σκάει και το πανηγυράκι της Eurovision όπου εβδομήντα χρόνια μετά αναβιώνει ένας πόλεμος μεταξύ ΝΑΖΙ και ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ! Ένα μοιρολόι από μία μουσουλμάνα της Κριμαίας ήταν αρκετό να φουντώσει την σπίθα που σιγόκαιγε τα σωθικά των Τατάρων και να μετατρέψει το πανηγυράκι σε πολιτική κόντρα ύστερα από επτά δεκαετίες.

ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ!
Δεν έπρεπε να νικήσει η Ουκρανία στον διαγωνισμό, λένε οι Ρώσοι και καταγγέλουν τους Ουκρανούς τατάρους για συνεργασία με τους ΝΑΖΙ στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο! Εσείς μας αφανήσατε το 1944 και θα σας χαριστούμε, λένε οι τωρινοί νικητές και ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Κι εδώ για Γερμανοτσολιαδισμό μιλούν οι Ρώσοι για να πάρουν απάντηση για Σταλινική θηριωδία! Και οι δύο πλευρές ξεχνούν ότι οι πρώτοι διδάξαντες την συνεργασία ήταν ο Στάλιν με τον Χίτλερ, με εκείνο το περιβόητο σύμφωνο μη επίθεσης Ρίμπετροπ - Μολότωφ.

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ...
Θα φταίμε εμείς αν θυμηθούμε τώρα το σύμφωνο συνεργασίας Ιταλίας - Αλβανίας πρώτα και Γερμανίας - Αλβανίας στη συνέχεια που είχε σαν αποτέλεσμα το πλιάτσικο και τις σφαγές εκ μέρους των Τσάμηδων στην περιοχή της Θεσπρωτίας; Φαντάζεστε να πήγαινε η Αλβανία μ’ ένα τραγούδι αφιερωμένο στους δήθεν ξεριζωμένους «Τσάμηδες» που παριστάνουν τώρα τα θύματα και κάθε τόσο εγείρουν ζητήματα άδικης μεταχείρισης εκ μέρους των αντάρτικων ομάδων του Ν. Ζέρβα.

ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ!..
Το ξέρω πως ενοχλούνται ορισμένοι εκείθεν κι εντεύθεν των Ελληνοαλβανικών συνόρων όταν κάνω λόγο για το «Τσάμικο», αλλά δεν γίνεται να παραγραφούν τα εγκλήματα όλων εκείνων που στην περίοδο της κατοχής θεώρησαν σκόπιμο να επιβάλουν το δικό τους καθεστώς στην περιοχή της Θεσπρωτίας. Οι 49 πρόκριτοι της Παραμυθιάς που δολοφονήθηκαν από τους Τσάμηδες και τους συνεργάτες τους είναι ένα «μικρό» δείγμα της κουτοπονηριάς αλλά και των θηριωδιών άλλων πρακτικών που άσκησαν τότε και τώρα κάθε τόσο έρχονται και ζητούν και τα ρέστα!

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ...
Και το όνομα αυτού «ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ» με σήμα τον ΑΕΤΟ. Μιλάμε για ένα ακόμη νέο κόμμα στο χώρο της δεξιάς που το δημιούργησε ο πρόσφατα διαγραφείς από τη Ν.Δ. Φαήλος Κρανιδιώτης. «ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ για να ξεχωρίζει απ’ ό,τι δεξιό έχει ζήσει μέχρι τώρα η χώρα μας. ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ για Δημοκρατία, Ελευθερία, Πατρίδα, Έθνος, Ισότητα, Ψωμί, Παιδεία, Θρησκεία...», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην διακήρυξη που έγινε πριν τρεις μέρες. Σημείωση: Κόμματα που στηρίζονται σε θυμό δεν έχουν καμία τύχη. Ας το προσέξει ο Φαήλος!

ΑΚΡΑΙΟΣ!
Δεν τον ήθελε στα πόδια του τον Φαήλο ο Κυριάκος και ύστερα από συνοπτικές διαδικασίες μία πρωΐα τον έστειλε να κάνει... τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ. Είχε ακραίες θέσεις και στην νέα κεντροδεξιά του Κυριάκου δεν χωρούσε μια φωνή που ήθελε να «φυτέψει» κάμποσα κυπαρίσια ακόμη στου Γουδή...

«ΦΥΓΕ ΕΣΥ - ΕΛΑ ΕΣΥ»!
Εν τω μεταξύ, το «φύγε εσύ - έλα εσύ» το συνέχισε ο Κυριάκος. «Φύγε εσύ» στον Φαήλο, «έλα συ» στον Σκυλακάκη και τον Στέφανο Μάνο του οποίου το μίσος για το «κράτος» είναι άσβεστο από τότε που τον απέπεμψαν από τη Ν.Δ. Εκεί στο «έλα εσύ» είναι αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος και μάλιστα το επισημοποίησε με την παρουσία του στο «συνέδριο» της «ΔΡΑΣΗΣ» που είχε αποσυνδεθεί προ πολλού και τώρα την φέρνει ως προίκα στη Ν.Δ.! Κατά τ’ άλλα, η ανανέωση γίνεται με τον Στέφανο Μάνο.

ΧΡΥΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ!..
Μ’ ένα σωρό «χρυσά αστέρια» στο ντορβά τους επέστρεψαν στα Γιάννενα τα στελέχη της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, από Διεθνές Ινστιτούτο Γευσιγνωσίας. Χτύπησαν πρωτιές τα προϊόντα της που σημαίνει ότι η ΔΩΔΩΝΗ γίνεται ο άξιος και καλύτερος πρεσβευτής των Ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές και μάλιστα σε δύσκολες εποχές για τη χώρα μας.

Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ...
Το άριστο Ηπειρωτικό γάλα, η άριστη δουλειά που γίνεται σε όλες τις γραμμές της εταιρίας, επιβραβεύονται από τους ειδικούς αλλά και από τις αγορές στις οποίες απευθύνεται η διοίκηση. Η ποιότητα των προϊόντων που ξεκινά από την πρώτη ύλη που απλόχερα προσφέρει η Ηπειρωτική κτηνοτροφία καθιστά τα προϊόντα άριστα στην ποιότητα κι αυτό είναι που την κάνει να κατακτά τα χρυσά αστέρια. Όσο υπάρχει η ΔΩΔΩΝΗ η αγορά δεν διατρέχει κίνδυνο να ταΐζεται με προϊόντα γάλακτος σκόνης, όπως προωθείται εσχάτως στη χώρα μας.

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ...
Ένα νέο παιδικό «στέκι» δημιουργήθηκε στην οδό Γαριβάλδη της πόλης μας. Πρόκειται για έναν νέο υπερσύγχρονο παιδότοπο που έφτιαξαν με μπόλικο μεράκι νέα παιδιά της πόλης όπου οι μπόμπιρες με απόλυτη ασφάλεια θ’ απολαμβάνουν το παιχνίδι τους σε έναν υπερσύγχρονο χώρο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα παρόμοιους χώρους άλλων μεγαλουπόλεων. Αυτά στον επάνω όροφο, διότι στον κάτω οι μαμάδες, οι μπαμπάδες, οι γιαγιάδες, οι παππούδες, οι θείες, οι θείοι, οι νονές, οι νονοί, θ’ απολαμβάνουν ξένοιαστοι τα αγαθά της καφετέριας. Ο Γιώργος με τον Μπάμπη μου έκαναν τις απαραίτητες «ανιχνεύσεις» τις απαραίτητες δοκιμές και έδωσαν τις εγκρίσεις τους!

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ...
Αγανάκτησε ο Αλέκος Καχριμάνης με τον εμπαιγμό για το ραδιοβοήθημα στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων που όλο εγκαθίσταται κι όλο άφαντο είναι επί τρεις δεκαετίες και αποφάσισε να το διαθέσει ο ίδιος, μέσω προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Ηπείρου σε βάθος δύο χρόνων! Από του Αλέκου το στόμα και στου Θεού τ’ αυτιά!

Η ΔΑΠΑΝΗ...
Προσέξτε τώρα. Η πρόταση Καχριμάνη για δαπάνη 800.000 ευρώ αποστέλεται στην ΥΠΑ ύστερα από τα είπα - ξείπα της για ένταξη και απένταξη του έργου που τόση αναστάτωση προκάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα μ’ ένα εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε στον Τύπο, το οποίο έφερε ως αναξιόπιστους όλους τους φορείς της περιοχής (Περιφέρεια, Δήμο, Επιμελητήρια, κλπ.). Αλήθεια, γιατί τόσα χρόνια δεν θύμωναν οι αρχές, όπως έκανε τώρα ο Καχριμάνης και να έδιναν ένα τέλος σ’ αυτό τον τριαντάχρονο εμπαιγμό; Και κάτι ακόμη: Το έγγραφο που «διέρρευσε» από την ΥΠΑ έγινε ύστερα από δημοσίευμα των ΝΕΩΝ από τον Γιαννιώτη δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο στις 6 Μαΐου! Τυχαίο;

ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ...
Πάντως, εμείς θα θέλαμε να θυμώνει πιο συχνά ο Αλέκος, να κάνει και καμιά «σύναξη αγίων» όταν χρειάζεται, μπας και κινηθεί κάτι καλό γι’ αυτόν τον έρμο ξεχασμένο και «πολυδουλεμένο» τόπο μας, από τους διάφορους σαλτιμπάγκους που εχουν μάθει να μας χτυπούν την πλάτη, διότι είμαστε καλά παιδιά και δεν τους έχουμε κάνει «σηκωτούς» ή «ασήκωτους»!

Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ...
• Ημέρα μνήμης η χθεσινή για το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα. 17 Μαΐου 1914 υπεργάφη το πρωτόκολλο της Κέρκυρας που προέβλεπε την αυτονομία της Β. Ηπείρου. Μια αυτονομία που όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά 104 χρόνια μετά η κατάσταση όλο και περισσότερο χειροτερεύει. Η μετανάστευση από την μία μεριά και η τακτική των Αλβανικών κυβερνήσεων όλο και σπρώχνουν τον Ελληνισμό προς τον μαρασμό και τον αφανισμό! Την Ελληνική πατρίδα μην την ξυπνήσει κανείς από τον λήθαργο στον οποίο έχει περιέλθει...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.