ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΕΡΑ!
Βγήκαμε από τα μνημόνια! Αέρα! Αέρα! Το είπε και ο σύντροφος Πάνος Καμμένος! Πρέπει να γιορτάσουμε αυτό το γεγονότο (ενικός αριθμός των γεγονότων). Τώρα ξεκινάει η ανάπτυξη, μειώνεται η ανεργία και ανοίξτε τα σεντούκια να τα φουλάρετε με ευρώ! Πολλά ευρώ! Αμέτρητα ευρώ! Και πού είστε! Μη ξαναδούμε ανθρώπους να ψάχνουν τους κάδους απορριμμάτων για φαγητό.

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ;
Το είπε και ο πρωθυπουργός και εμείς δεν έχουμε λόγο να μη τον πιστεύουμε. Άλλωστε ούτε ένα πόντο δεν ξέφυγε απ’ ότι έχει υποσχεθεί και σαν αντιπολίτευση στην ΔΕΘ και μετά στην Κυβέρνηση εδώ και 17 μήνες. Τέλος στην Ελλάδα που ξέρατε είπε ο Αλέξης και δεν διευκρίνησε αν θα τρώμε με χρυσά κουτάλια ή θα τα πάρουν κι από εκείνους που ακόμη είναι τυχεροί και διαθέτουν.

ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ
Ήλθε η Ανάσταση που λέγαμε πριν την Ανάσταση. Τις καμπάνες άρχισαν να βαράνε τα παιδιά της συγκυβέρνησης Αλέξης και Πάνος. Έπιασαν θέσεις στα καμπαναριά κι άρχισαν να βαράνε τις καμπάνες και μόνο οι πολύ κουφοί δεν άκουσαν τους ήχους. «Νικήσαμε αδέλφια! Πήραμε τη δόση μας και ξεπουλήσαμε όλα τ’ ασημικά. Μάλιστα πήραμε κι ένα κόφτη που είναι ανώτερος όλων των κοφτών που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα». Κάτι τέτοιο μας είπαν και είμαστε όλοι έτοιμοι να πάθουμε μια ακατάσχετη ευτυχία!

ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΑΝΟΗΤΟΙ
Με ύφος ευτυχών ανοήτων και με χαμόγελα ψεύτικα κάνουν περατζάδες στα «βοθροκάναλα» (δική τους η έκφραση) και διαλαλούν την μεγάλη επιτυχία που έρχεται στις 24 Μαΐου που θα γίνει η χώρα μας γη της επαγγελίας. Τα ίδια έλεγαν πριν ένα χρόνο και μετά μπήκαμε στα capital controls και μετά στο μνημόνιο τρία του οποίου συνέχεια είναι το μνημόνιο τέσσερα που ψήφισαν οι 152 και ο Μιχελογιαννάκης!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΤΑ ΧΑΪΜΑΛΙΑ
Το είδαμε κι αυτό! Ο Πάνος μοίραζε γραβάτες στον Αλέξη και οι δύο μαζί πουλάνε φυλαχτά κι άλλα χαϊμαλιά προς τους ιθαγενείς. Ήταν τάμα και τώρα εκπληρώνεται λένε οι δυο κι ετοιμάζονται να κρεμάσουν τις γραβάτες και να γυρίζουν ανά τας ρυμάς και τας οδούς κορδακιζόμενοι ως νέοι κλαρινογαμπροί! Ω πωπω πωπω πωπω... θα τρελαθώ (Δημοτικόν άσμα Γωγούς Τσαμπά και στο κλαρίνο Γιώργος Μάγγας).

ΟΙ ΑΓΑΘΟΙ
«Τι πατήσαμε με την αριστερή αγαθότητα που μας διακατέχει» λέει ο Υπουργός Κουρουμπλής που έχει ψηφίσει, ως αγαθός πρώην Πασόκος, μόνο τρία μνημόνια! Η πιο τυχερή της παρέας είναι η γνωστή Τζάγκρη που είναι κάτι από Υπουργός η οποία ψήφισε τέσσερα μνημόνια! Άντε και στο πέμπτο να δώσει ο Θεός! Πού να πάει ο έρμος ο Άδωνις που πέτυχε μόνο δύο μνημόνια!

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ
Έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια οι άνθρωποι πάει και τελείωσε! Όταν έκανε αντίσταση ο Αλέξης ενάντια στην επιβολή του ΕΝΦΙΑ και όταν ορκίζονταν πως δεν πρόκειται να τον πληρώσει σε κάποια στιγμή ρωτήθηκε γι’ αυτό και είπε ότι δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ διότι δεν έχει δικό του σπίτι και ότι μένει στο ενοίκιο! Τον πρόδωσε όμως το πόθεν έσχες που δημοσιεύθηκε προχθές στο οποίο ως αριστερούλης έχει κατοικία μόνο 114 τ.μ.! Όχι άλλο σανό ρε παιδιά!

Η ΤΟΜΗ
Σου λέει ο Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης αφού δουλειά δεν υπάρχει σ’ ένα πολύ μεγάλο τμήμα των νεοελλήνων τουλάχιστον ας μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Γι’ αυτό κατάργησε τα ολοήμερα σχολεία σε παιδιά που οι γονείς είναι άνεργοι! Αν αυτό δεν είναι μεγάλη τομή στην εκπαίδευση, τότε τι άλλο μπορεί να οριστεί ως μεταρρύθμιση. Είδατε τι ιδέες κατεβάζει ένας εγκέφαλος όταν είναι συνδεδεμένος με το παχύ έντερο!

ΟΙ ΦΤΩΧΟΥΛΗΔΕΣ!
Φτωχούληδες των δύο εκατομμυρίων ευρώ σε καταθέσεις και σαράντα ακινήτων δηλώνουν τα στελέχατα του ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούν τη χώρα. Φανταστείτε να μην δήλωναν και αριστεροί. Τα πλούτη για την αριστερή νομεγκλατούρα και το σανό για την πλέμπα που αλλαλάζει από λατρεία για τους φτωχούληδες!

ΟΙ «ΚΥΚΛΟΙ»
Πάνω από 2.500 άτομα έχουν εκπαιδευτεί στον χειρισμό απινιδωτών διαβεβαιώνουν τη στήλη «κύκλοι» της Περιφέρειας Ηπείρου και άρα όσα επισημάναμε προχθές δεν αποδίδουν την πραγματικότητα. Δεν έχω λόγους να διαφωνήσω με αυτήν την διαβεβαίωση με τη μόνη διαφορά ότι εμείς κάθε τόσο γινόμαστε μάρτυρες της τελετής παράδοσης των μηχανημάτων που πράγματι μπορούν να σώσουν ζωές. Ευχή μας είναι αχρείαστοι νάναι αλλά άμα χρειαστούν ας βρεθεί έστω κι ένας από τους 2.500 να προσφέρει τις υπηρεσίες ζωής. Κατά τ’ άλλα χαιρόμαστε που τ’ αντανακλαστικά στους «κύκλους» της Περιφέρειας είναι τέτοια που μας επισήμαναν το λάθος μας. Ας λειτουργήσουν έτσι ορισμένοι από τους 2.500 όταν χρειαστεί. Στην ίδια στήλη την ίδια ημέρα γράφαμε και για το τερατούργημα που έχει γίνει στην Εθνική Οδό με την λειτουργία καφετεριών και για την επικινδυνότητα στην προσέγγισή τους. Μήπως οι ίδιοι «κύκλοι» ξέρουν κάτι να μας απαντήσουν;

ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ
Ραδιοβοηθημάτων εγκατάσταση στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων επεισόδιο 10.137! Όποιος είπε ότι δεν θα τοποθετηθεί σύστημα προσγείωσης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων να του καεί το IFONE, λένε από την ΥΠΑ απαντώντας σε όσους πριν από ένα μήνα σήκωσαν κουρνιαχτό με την οριστική απένταξη του έργου, με πρώτη την Δημοτική Αρχή που κατά την νέα εκδοχή της ΥΠΑ έπεσε θύμα παραπληροφόρησης!

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;
Θα μπει σύστημα προσγείωσης πάει και τελείωσε λέει άκρως εμπιστευτικό έγγραφο της ΥΠΑ, το οποίο όμως έγινε για να δημοσιοποιηθεί και για να εκθέσει πρόσωπα και καταστάσεις! Αλήθεια τους παίρνει κανείς στα σοβαρά εκεί στην ΥΠΑ όταν εδώ και δεκάδες χρόνια τέτοιες ματσαραγκιές σκαρφίζονται και δουλεύουν τον κόσμο και κυρίως τους Ηπειρώτες.

Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Αφού λοιπόν ουδέποτε προέκυψε ζήτημα απένταξης του έργου «τυφλής προσγείωσης» των αεροσκαφών τότε προς τι ο ξεσηκωμός όλων των φορέων της περιοχής πριν από ένα μήνα. Περιφέρεια, Δήμος, παρατάξεις, κόμματα, βουλευτές, φορείς, τζάμπα ξεσηκώθηκαν και δεν γνώριζαν ότι για την Ήπειρο υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται για μας πριν από μας χωρίς εμάς! Μάλιστα ούτε οι 4 βουλευτές της Κυβέρνησης δεν γνώριζαν πόσο μας αγαπάνε και μας σκέφτονται εκεί στο Υπουργείο του Σπίρτζη!

ΔΙΑΓΡΑΦΗ
Εκείνο τον πολιτικό αστέρα και βουλευτή του Έντι Ράμα της Αλβανίας που ακούει στο όνομα Κότσο Κοκδήμα τον θυμόσαστε! εκείνο ντε που πριν αρκετούς μήνες τον έφεραν και τον περιέφεραν ακόμη και σε τοπικό κανάλι για να μας προπαγανδίσει το «Τσάμικο» και να λύσει και την ΑΟΖ στην Αδριατική! Αυτόν λοιπόν τον κύριο τον διέγραψε η Αλβανική Βουλή και τον έστειλε να ασχοληθεί με «ειρηνικού» τύπου έργα!

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εκμεταλλεύτηκε, λέει, κρατικά κονδύλια όσο ήταν βουλευτής κι αυτό το συνταγματικό δικαστήριο το έκρινε παράνομο και με ψήφους 8-1 του αφαίρεσε το βουλευτικό αξίωμα. «Σκοτώθηκε» ο Έντι Ράμα να τον σώσει αλλά δεν τα κατάφερε να τον κρατήσει στα έδρανα της Αλβανικής Βουλής. Κοιτάξτε που εκεί στην Αλβανία λειτουργεί η δικαιοσύνη...

ΟΙ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
Όταν είχα ασχοληθεί με τον Κώστα Κοκοδήμα (Ελληνικό όνομα εξαλβανισμένο) και είχα σχολιάσει αυστηρά τα όσα προκλητικά έλεγε στην πόλη μας για εθνικά ζητήματα, κάποιοι ντόπιοι υπερπατριώτες στεναχωρήθηκαν και μας κατηγόρησαν ως άσχετους με τέτοιου είδους ζητήματα. Ήταν προφανώς οι ίδιοι άνθρωποι που λανσάριζαν στη χώρα μας τον Αλβανό φωστήρα πολιτικό για τους δικούς τους λόγους!

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Προσέξτε όμως την αντίδραση - απειλή του Αλβανού «μεγιστάνα» της περιοχής Αγ. Σαράντα: Τώρα θα έχει χρόνο, να ξοδεύει περισσότερο χρόνο στις παραθαλάσσιες περιοχές! Τι εννοεί ο Αλβανός που φέρνει Ελληνική καταγωγή, αλλά που σκέφτεται και δρα σαν Αλβανός;

ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ...
Δέστε και τούτο: Ο πρώην Υπουργός της Αλβανίας Σπύρος Ξέρας βρίσκεται ξεχασμένος στις φυλακές αρκετούς μήνες τώρα με την κατηγορία ότι «επωφελήθηκε» από Ευρωπαϊκά κονδύλια! Θα ισχύσει κάτι παρόμοιο με τον αποπεμφθέντα βουλευτή που «επωφελήθηκε» κρατικά κονδύλια, ή θα ισχύσει η ασυλία και στον Σπύρο Ξέρα ο οποίος είχε την ατυχία να είναι φανερός Έλληνας κι όχι... γενίτσαρος!

ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Όταν ο Ν. Γκόντας κατήγγειλε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το ενδεχόμενο να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης από κυκλώματα οι πρόσφυγες, τότε κάποια καλόπαιδα, «αλληλέγγυοι» αυτοαποκαλούνται ,άρχισαν να ορύονται και να εκτοξεύουν ύβρεις. Τώρα που ο ίδιος ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων δια της προέδρου του επαυξάνει τις καταγγελίες για κυκλώματα που με το αζημείωτο στέλνουν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη για να κάνουν αιτήσεις ασύλου, αλήθεια πού βρίσκονται αυτά τα «καλόπαιδα»; Δεν θέλω να σκεφτώ ότι στη «δουλειά» συμμετέχουν ορισμένοι εξ’ αυτών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΣΥΛΟΥ
Θα μπορούσε να δημιουργηθεί στα Γιάννενα μια τέτοια υπηρεσία που να εξετάζει την παροχή ασύλου σε όσους την δικαιούνται για να μην τρέχουν σε άλλες πόλεις για κάτι τέτοιο. Τους έφεραν στην περιοχή τους «έσπειραν» στον Κατσικά και αλλαχού κι όποιος ζήσει - έζησε. Τη βρώμικη δουλειά την αναλαμβάνουν οι επιτήδειοι πλέον που φυτρώνουν σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.