ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΕΛΦΙΑ!
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά, αδέλφια! Ευχή δύο χιλιάδων και πλέον χρόνων που αναφέρεται σ’ ένα ιστορικό γεγονός που έγινε θρησκεία σ’ ένα μεγάλο τμήμα ανθρώπων ανά τον κόσμο, οι οποίοι χωρίστηκαν σε ορθόδοξους, καθολικούς και κάτι άλλες αιρέσεις...

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...
Αναλλοίωτο ανά τους αιώνες το μήνυμα της Ανάστασης που ακολουθεί τον Σταυρικό θάνατο του Χριστού, ο οποίος θυσιάστηκε αίροντας τις αμαρτίες των υπολοίπων θνητών. Αυτά από θρησκειολογική άποψη και δεν είμαστε εμείς οι ειδικοί να κάνουμε παραπέρα αναλύσεις, κάτι που κατά κόρον έχει αναλυθεί από πιο ειδικούς.

ΟΙ ΑΡΓΙΕΣ...
Το φετινό Πάσχα συνέπεσε με την Πρωτομαγιά που, ως γνωστό, δεν είναι αργία αλλά απεργία! Επομένως οι «ορθόδοξοι» αθεϊστές που μας κυβερνούν έκαναν... σκάτζα βάρδια και μετέφεραν τον εορτασμό, όχι, την αργία, την τριτομαγιά για να γίνει πενθήμερη! Αν είδατε εσείς εργατική Πρωτομαγιά κι αν ζήσατε τον παλμό όπως παλιά πείτε μου κι εμένα! Όλοι οι πρώην «εξεγερμένοι» μπήκαν σε ρυθμούς Εξουσίας και τώρα ζούμε μέρες απερίγραπτης χαράς, ευτυχίας, ευδαιμονίας.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ...
Μεγάλο Σάββατο μεσημέρι με τιμές αρχηγού κράτους η αριστερά υποδέχεται το Άγιο Φως στο «Ελ. Βενιζέλος»! Προσέξτε, με τιμές αρχηγού κράτους και αυτό το «Άγιον Φως» δεν κάνει ούτε μία... δήλωση ως «αρχηγός κράτους» που πατάει το πόδι του σε μία χώρα που την κυβερνούν άθεοι και άπιστοι!

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...
Μη βιάζεστε να θυμώσετε και να χαρακτηρίζετε τον γράφοντα ως βέβηλο που παρομοιάζει το Άγιο Φως με αρχηγό κράτους που όμως δεν κάνει δηλώσεις. Πρώτη που σχολίαζε το 2012 την σιωπή του Αγίου Φωτός ήταν η σύζυγος του Υπουργού Ν. Παππά, η οποία είχε αυτή την απορία και ρωτούσε τον άντρα της αν θα κάνει δηλώσεις το «Άγιο Ταφικό Φως», ο οποίος το βρήκε πολύ έξυπνο και χαριτωμένο και το ανέβασε στο FB για να γελάσουν όλοι οι άλλοι σύντροφοι που την αθεΐα την έχουν στο αίμα τους!

ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ!
Έπεται και συνέχεια! Όλοι οι προηγούμενοι άθεοι ως εκ θαύματος μέσα σ’ ένα χρόνο έγιναν θρήσκοι και μάλιστα σε βαθμό τέτοιο που να τους ζηλεύουν οι ορθόδοξοι πιστοί! Δέστε τους συνοδούς του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα και θα αντιληφθείτε τι εννοώ! Αυτή η Γυροβασίλαινα από την Άρτα έσκυψε στο πετραχήλι του Ιερωμένου να πάρει την ευχή για να μεταφέρει το Άγιο Φως και να τιμηθεί γι’ αυτή της την ενέργεια ως αρχηγός κράτους με όλες τις τιμές και όλους τους τύπους!

Η... ΘΕΟΥΣΑ!
Θυμηθείτε τώρα την Γυροβασίλαινα την άθεη και βάλτε την δίπλα στην προχθεσινή Γυροβασίλαινα την... θεούσα που κατέβαινε τις σκάλες του πρωθυπουργικού αεροσκάφους. Θυμηθείτε επίσης την Όλγα που αρνήθηκε να ορκιστεί με χριστιανικό όρκο, προφανώς για να μείνει πιστή σ’ αυτά που πιστεύει και για να κάνει εντύπωση στο πόπολο, το οποίο πολλάκις αμαρτάνει και μάλσιτα σ’ ένα χρόνο, το 2015, τρεις φορές!

Η «ΛΟΒΟΤΟΜΗ»...
Αυτού του είδους ο Φαρισαϊσμός έχει καμία σχέση με τα γιορτάσια που κάνει ο λαός μας, αυτές τις μέρες; Και δεν είναι μόνο Φαρισαϊσμός αλλά και όλος αυτός ο τυχοδιωκτισμός, ο οποίος ασκείται ως επάγγελμα από εκείνους που καβάλησαν την Εξουσία και για να κρατηθούν σ’ αυτή έχουν καταπατήσει κάθε ιερό και όσιο της φυλής μας. Μία φυλή που έχει υποστεί... λοβοτομή και απλά περιμένει το τέλος του κόσμου!

ΣΤΟΝ ΑΔΗ!..
Και σ’ αυτή την Ανάσταση δεν ήλθε η πολυπόθητη ανάσταση του Έθνους, όπως την είχε προεξοφλήσει ο μάγος της αριστερής (;) φυλής Αλέξης. Αντ’ αυτής, ο λαός πορεύεται με μαθηματική ακρίβεια προς τον Άδη, μη έχοντας ακόμη κι εκείνο το νόμισμα για τον διαβατάρη του Αχέροντα!

ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ...
Είπα νόμισμα και θυμήθηκα την ρήση του μεγιστοτεράστιου «φύλαρχου» Προκόπη κατά τον οποίο το νόμισμα δεν έχει καμία αξία αν δεν υπηρετεί τον άνθρωπο! Τι είπε ρε ο άνθρωπος! Έπρεπε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αλέξη, της Όλγας, της Τασίας, της γυναίκας του Ν. Παππά κι όλων των άλλων άθεων για να καταλάβει την αξία και σημασία του νομίσματος!

ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ...
Αυτή η μεγάλη και σπουδαία «ρήση» έρχεται να δέσει μ’ εκείνο που σερβίρουν τα αλάνια της λαχαναγοράς και πάντων των λιμανιών: «Τι να τα κάνω τα λεφτά όταν δεν έχω φράγκο»! Το έλεγαν αυτό τα αλάνια και δεν έγιναν Πρόεδροι Δημοκρατίας και κράτησαν την αξιοπρέπειά τους...

Η ΥΠΟΔΟΧΗ...
Υποδοχή μετά φανών και λαμπάδων σε ανήμπορους προσφυγομετανάστες έκανε η Ηπειρώτικη ηγεσία, πολιτική, κοινωνική, εκκλησιαστική. Όλοι νοιάστηκαν για την διαμονή, την διατροφή και για το μέλλον τους, φροντίζοντάς τους με το παραπάνω και καλά κάνουν έως ένα σημείο.

ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ...
Την ίδια ώρα κανείς μας δεν νοιάστηκε για τον γνωστό Σωτήρη Ουλάσογλου (ντίρι-ντίρι), που ξεχασμένος από όλους μας ξεψύχησε στις τουαλέτες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στους διαδρόμους του οποίου φιλοξενούνταν τον τελευταίο χρόνο. Τα καλά λόγια και την λύπη τους εξέφρασαν οι διάφοροι επώνυμοι που ως... Πόντιοι Πιλάτοι νίπτουν τας χείρας τους, δηλώνοντας έτσι την ανευθυνότητά τους!

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ...
Δεν λέμε να μην είμαστε ευαίσθητοι στους «μουσαφιραίους», αλλά στην πόλη μας υπάρχουν αρκετοί Σωτήρηδες, όμως οι σωτήρες απουσιάζουν. Κανένας φορέας δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτούς και τους βλέπουμε καθημερινά να περιφέρουν τα σαρκία τους στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης μας. Ένας τέτοιος ηλικιωμένος νύχτα-μέρα, χειμώνα-καλοκαίρι ξημεροβραδιάζει στα σκαλιά της Περιφέρειας και τον βλέπει κανείς να «λιάζεται» χωρίς να εξαφανίζεται τις πρωινές ώρες, αντιμετωπίζοντας τις αντιξοότητες της φύσης αλλά και την αναλγησία όλων των ευαισθητοποιημένων ομάδων που η ευαισθησία τους είναι επιλεκτική.

ΟΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΙ...
Δεν υπάρχουν αλληλέγγυοι στους «ντίρι-ντίρι» ούτε ΜΚΟ, διότι δεν υπάρχει οικονομικό όφελος. Δεν υπάρχουν οι διάφοροι «δηλωσίες» στα ΜΜΕ που εντελώς «ξαφνικά» μόλις βλέπουν το μάτι της κάμερας ν’ «ανοίγει», εκείνοι τρέχουν «αυθόρμητα» να «κλείσουν» το δικό τους με νόημα για λίγες σταγόνες προβολής, με το νου τους πάντοτε στην διατήρηση ή απόκτηση της Εξουσίας.

Η ΓΡΟΘΙΑ...
Εκεί, στις τουαλέτες του Νοσοκομείο χάθηκε ο «ντιρι-ντιρι» ξεφτυλίζοντας μία ολόκληρη κοινωνία που χύνει δάκρυα κατόπιν τραγωδίας. Κάθε τέτοιος θάνατος είναι μία γροθιά στα μούτρα όλων ημών που παριστάνουμε τους σπουδαίους και που απλά περιμένουμε το επόμενο θύμα για να πούμε ή να γράψουμε δύο καλά λόγια για την ατυχία του!

ΤΟ «ΒΟΥΚΙΝΟ»...
Δώρισε τρία αρνιά στο Γηροκομείο κάποια τοπική οργάνωση της Ν.Δ. και θεώρησε σκόπιμο η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων να το κάνει... βούκινο! Με τρία αρνιά κάλυψε όοοοληηηη την κοινωνική ευαισθησία της η ΝΟΔΕ και άρχισε να το πανηγυρίζει διεκδικώντας προφανώς τίτλο μεγάλου ευεργέτη για την προσφορά. Μάλλον στραβά αρχίζει τη σταδιοδρομία της η νέα ΝΟΔΕ, η οποία καλό είναι ν’ αποφεύγει ανάλογες αναφορές. Θα μου πείτε, νέοι είναι, θα στρώσουν! Εμείς απλά μία επισήμανση κάνουμε...

ΟΙ ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ...
Ευχές για ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ έδιναν οι πάντες και μετά την Κυριακή της Ανάστασης οι νεοέλληνες! Τελικά; Ποιος ψήφισε τρεις φορές ΣΥΡΙΖΑ σ’ ένα χρόνο; Όλο κοψοχέρηδες συναντούσε κανείς αυτές τις μέρες! Αναβίωσε η εποχή του τέλους της δεκαετίας του ‘80 όταν «έσβηνε» ο Παπανδρεϊσμός!

Η ΘΥΣΙΑ...
Εν τω μεταξύ, είδαμε και τον Βασίλη Λεβέντη να προεξοφλεί τρίτη θέση σε ενδεχόμενο εθνικών εκλογών. Δεν έμεινε όμως εκεί, το τράβηξε και παραπέρα. Αν χρειαστεί και για το καλό και την σωτηρία του έθνους, θα κάνει την θυσία και θα γίνει και πρωθυπουργός! Μάθανε ότι πη.....μαστε, πλακώσανε και οι... γύφτοι!

Η ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ...
Πάντως, μπορεί να μην ήλθε η ανάσταση του Έθνους στην Ανάσταση του Χριστού, υπάρχει όμως και η γιορτή του Αγ. Πνεύματος όπου θα έχουμε και την επιφοίτηση της Κυβέρνησης για να γίνει η πολυπόθητη Ανάσταση.

ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ...
Ούτε 6, ούτε 7, ούτε 10, αλλά 13 σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ! Μεταξύ αυτών και στο Δροσοχώρι, για τα οποία τόση φασαρία έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια. Οι τότε Συριζαίοι ξέσκιζαν τα ιμάτιά τους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και έβγαιναν στα κάγκελα. Τώρα καταλάβαμε ότι τα έκαναν αυτά, τότε διότι ήθελαν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα, κάνοντας και τα ανάλογα εγκαίνια στο «έργο». Δεν πα να φωνάζει ο Δήμαρχος Μετσόβου, δεν πα να τον σιγοντάρει ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, οι Συριζαίοι είναι αποφασισμένοι να φέρουν τον άνεμο της αναδημιουργίας!


Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.