ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ...
Το προσφυγικό απασχόλησε για μια ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης. Εκείνο που μπορεί να σημειώσει κανείς είναι ο άχαρος ρόλος του Λ. Νάτση, ο οποίος ανάμεσα στον ρόλο του δημοτικού συμβούλου και του κομματικού και κυβερνητικού στελέχους διάλεξε τον ρόλο της Συριζαϊκής αντιμετώπισης του όλου ζητήματος...

• ΠΡΟΕΧΕΙ...
Ακούγοντας τον κ. Νάτση, ο Φ. Τσουμάνης δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και τον επέπληξε λέγοντάς του ότι όταν μιλάει στο Δημοτικό Συμβούλιο προέχει η ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και τα συμφέροντα της πόλης και των συμπολιτών που τον έστειλαν στο Δημαρχείο!

• ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ...
Το συμπέρασμα της συζήτησης για το προσφυγικό στην περιοχή κι έτσι όπως τέθηκε από τον Δήμαρχο και όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων πλην της παράταξης Νάτση, ήταν ο απόλυτος σκοταδισμός για το πού το πάει και πώς τα πάει η Κυβέρνηση. Αυτός ήταν και ο λόγος που παραιτήθηκε από το συντονιστικό όργανο ο Δήμαρχος όπως ο ίδιος εξήγησε στο σώμα!

• ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ...
Την ώρα που αυτά λέγονταν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Ιωαννιτών κι ενώ έφτασαν μέχρι εκεί και οι αλληλέγγυοι κραυγάζοντας, λίγο πιο κει από το στρατόπεδο (έτσι το αποκαλούσαν) στην Εγνατία Οδό οι πρόσφυγες έστησαν μπλόκα στους οδηγούς αυτοκινήτων! Έφυγαν από τη σπαρασσόμενη από πολέμους χώρα τους, πέρασαν θάλασσες, βουνά και ήλθαν στον Κατσικά να κλείσουν δρόμους!

• ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ...
Ενοχλήθηκαν οι «αλληλέγγυοι» από τον φόβο που εξέφρασε ο Ν. Γκόντας ότι δεν είναι καθόλου απίθανο στους καταυλισμούς να κυκλοφορούν οι διάφοροι επιτήδειοι που στήνουν τις δικές τους «μπίζνες» επενδύοντας στην απόγνωση των προσφύγων. Προς τι αυτή η ενόχληση; Δεν βλέπουμε τι έγινε μ’ εκείνους που τους έσπρωξαν από τα Τουρκικά παράλια στα νησιά! Μήπως δεν γίνεται πλιάτσικο στην Ειδομένη με τους επιτήδειους να πουλάνε μεσιτιλίκι για άνοιγμα συνόρων; Μήπως δεν είχαμε τα πρώτα κρούσματα Αλβανών διακινητών από την περιοχή μας προς Αλβανία; Προς τι λοιπόν οι κραυγές και οι αλλαλαγμοί των «ευαίσθητων» που ξεφυτρώνουν σαν τα... μανιτάρια όπως και οι διάφορες ΜΚΟ;

❁ ΕΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ!
Επτά ολόκληρα χρόνια διήρκησε η σιωπή του Κ. Καραμανλή και μόλις προχθές την έσπασε για ν’ αποχαιρετίσει τον πιστό του φίλο και συνεργάτη Γιάννη Αγγέλου που χτυπημένος από τον καρκίνο έφυγε στα 66 του χρόνια. Επτά χρόνια, με μία μικρή παρένθεση στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, είχε να εκφράσει ένα πολιτικό μήνυμα, κάτι που έκανε στον επικήδειο τον οποίο ο ίδιος εκφώνησε στην κηδεία.

■ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...
Εκτός από την αγάπη, την φιλία και τον σεβασμό προς τον Αγγέλου που περιείχε ο επικήδειος, αν πρόσεχε κανείς τα λόγια θα διεπίστωνε το πολιτικό μήνυμα που εξέπεμπε προς την Ελληνική κοινωνία για τα όσα έχουν διαδραματιστεί όλα αυτά τα χρόνια που έχει φύγει από την πρωθυπουργία.

❖ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ...
Μίλησε για τα στημένα ψέματα και τις συκοφαντίες στις οποίες στάθηκε όρθιος ο Αγγέλου που ήταν ο πιο άμεσος συνεργάτης του και ο οποίος ήταν και η αντικραδασμική μηχανή της Κυβέρνησης Καραμανλή και του ίδιου του τότε Πρωθυπουργού όταν κυριαρχούσε το σκάνδαλο «Βατοπέδι». Εκτός από τα λόγια καρδιάς για το χαμό του φίλου του ο Καραμανλής έδωσε κι ένα πολιτικό στίγμα λέγοντας πως τα σκάνδαλα της εποχής του ήταν συκοφαντίες και ψέματα που είχαν κατασκευάσει οι νταβατζήδες της ενημέρωσης όταν αποφάσισε να βάλει τάξη. Τα τελευταία είναι δικά μας λόγια που τα άφησε να εννοηθούν ο πρώην Πρωθυπουργός!

❁ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ...
«Στάθηκες όρθιος σ’ αυτή τη μπόρα της συκοφαντίας και νίκησες», είπε σ’ άλλο σημείο της ομιλίας του ο Καραμανλής και συμπεριελάμβανε τον εαυτό του σ’ αυτά τα λόγια, διότι εκείνος ήταν ο στόχος της συκοφαντίας με την οποία ξεμπέρδευαν οι νταβατζήδες με τους ενοχλητικούς. Όταν λέμε «νταβατζήδες» συμπεριλαμβάνουμε κι εκείνους που θρηνούν και οδύρονται την σήμερον ημέραν για τον στραγγαλισμό της ελευθερίας του Τύπου από το σύστημα αριστεράς. Ήταν εκείνοι οι νταβατζήδες που παρομοίασαν τον Κ. Καραμανλή με... κλώνο Ντόλυ και που τον ήθελαν ως δεξιά παρένθεση το 2000 που το εκλογικό αποτέλεσμα άλλαξε τις πρωινές ώρες και έκατσε ξανά Σημίτης του Χρηματιστηρίου στον σβέρκο των Ελλήνων...

■ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!
Μια καλή αρχή έκανε ο Καραμανλής και δεν θα περιμένουν οι Έλληνες τον θάνατο άλλου φίλου και συνεργάτη του για να ξαναστείλει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Έχει υποχρέωση ο Καραμανλής να μετέχει της πολιτικής ζωής και να παίρνει θέση στα πελώρια και ολέθρια ζητήματα που έχουν ενσκύψει από την επιβολή αριστερού καθεστώτος που πάει να εγκατασταθεί. Έχει υποχρέωση στο 47% που του έδωσε τη δύναμη της διακυβέρνησης για μία 7ετία, περίοδο που αν τη συγκρίνει κανείς με το σήμερα, δεν απέχει πολύ από ό,τι συμβαίνει σε Αφρικανικές χώρες.

❖ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ!..
Δεν δέχτηκα να ενταχθώ στο νέο κόμμα του Καρατζαφέρη και να γίνω αντιπρόεδρος διότι δεν έχω εμπιστοσύνη σ’ έναν άνθρωπο που ψήφισε μνημόνιο και τώρα παριστάνει τον αντιμνημονιακό, που ήθελε να κάνει Πρέσβη τον τέως Βασιλιά και να χρήσει υποψήφιο βουλευτή τον Πρίγκηπα Νικόλαο και να μας γυρίσει στη δραχμή. Αυτά και πολλά άλλα εξοντωτικά για τη νέα εμφάνιση ως κομματάρχη του Γ. Καρατζαφέρη λέει ο πρόσφατα διαγραφείς από τη Ν.Δ. Φαήλος Κρανιδιώτης σε συνέντευξή του!

❁ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ...
«Θέλει να φτιάξει ένα ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς», συνεχίζει ο Φάηλος για τον Γ. Καρατζαφέρη που τελικά θα καταλήξει σαν τον ΛΑ.Ο.Σ. με ολίγη από Μπαλτάκο. «Με φαντάζεστε εμένα δίπλα στον Αϊβαλιώτη και στην Ξουλίδου!», σημειώνει ο Φαήλος και βέβαια περνάει κι ένα χεράκι τον Κυριάκο αναγνωρίζοντάς του αντρίκια ότι σαν Υπουργός ήταν ο καλύτερα προετοιμασμένος στις διαπραγματεύσεις!

■ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ...
Εν τω μεταξύ, ο Καρατζαφέρης άρχισε να ψαρεύει δεξιά και... δεξιά ψάχνοντας για ψηφοφόρους που δακρύζουν όταν ακούνε τον Εθνικό Ύμνο, όπως είπε κι ο Μπαλτάκος! Θα γίνει το ανάχωμα, λέει, στους κατευθυνόμενους προς Χ.Α. και βεβαίως στους Βασιλογενείς, αν υπάρχουν ακόμη από δαύτους!

❖ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ!..
Θα είναι κάτι ενδιάμεσο μεταξύ ΑΝΕΛ και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ η οποία Χ.Α. ό,τι είχε να δώσει το έδωσε και τώρα απλά κάνει και το «σκαμνάκι» στην συγκυβέρνηση αφού αυτή τους χαϊδεύει για προφανείς λόγους. Δηλαδή, θ’ αντικαταστήσει ο Καρατζαφέρης τον Καμμένο αν ποτέ ξανά μπει στη Βουλή, διότι δεν αρκεί να το θέλουν ο Καρατζαφύρερ με τον Μπαλτάκο αλλά να το θέλουν και οι Έλληνες που δεν χρειάζονται ν’ ακούνε Εθνικό Ύμνο για να κλαίνε αλλά το κάνουν μ’ αυτά που βλέπουν, ακούνε και παθαίνουν!

❁ Η ΕΚΚΛΗΣΗ...
Απευθυνόμαστε στους Νεοδημοκράτες που δεν πήγαν να ψηφίσουν σε προηγούμενες εκλογές, λέει ο «σέμπρος» του Καρατζαφέρη Μπαλτάκος, πρώην συνεργάτης του Α. Σαμαρά και περιμένει να δει σοδειά! Άμα σηκωθούν οι πρώην Νεοδημοκράτες από τους καναπέδες, τον Μπαλτάκο θα πάνε να ψηφίσουν και την Ξουλίδου που έφαγε «φόλα» από τον έτερο σωτήρα του Έθνους Πάνο Καμμένο!

■ ΟΙ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ...
Έκαναν τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα οι πρόσφυγες, υπέστησαν τόσες ταλαιπωρίες για να φτάσουν στην πατρίδα μας και στην περιοχή μας κι άρχισαν να λύνουν τις διαφορές τους! προχθές και στο «στρατόπεδο συγκέντρωσης» Κατσικά λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια οι «παλιοί» με τους «νέους» και ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Κι από κοντά οι «καθοδηγητές» αλληλέγγυοι να ρυθμίζουν την κυκλοφορία για το ποιος θα μείνει και σε ποιον καταυλισμό.
❖ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ...
Κραυγή απελπισίας από τον Δήμαρχο Κόνιτσας Ανδρέα Παπασπύρου για την εγκατάλειψη του Δήμου από την κεντρική εξουσία. Αφού του φόρτωσαν 160 πρόσφυγες και ενώ ετοιμάζονται να του φορτώσουν κι ένα σωρό ακόμη, τον έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού αποκλείοντας τον Δήμο από έστω κι αυτή την ελάχιστη συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με την οποία βούλωναν καμιά τρύπα...

❁ ΤΟ ΚΑΛΟΠΙΑΣΜΑ!
Πολύ καλό παιδί ο Δήμαρχος Κόνιτσας, λένε οι Συριζαίοι, επειδή μέχρι τώρα αποδείχτηκε άψογος οικοδεσπότης στη φιλοξενία των προσφύγων. Το είπε και η Θεανώ, το είπαν και οι ντόπιοι βουλευτές ότι είναι καλός άνθρωπος ο Δήμαρχος και σαν τέτοιος θα μπει στην τρίτη φάση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Ζήσε Μάη μου, ένα πράγμα, διότι μέχρι το Σεπτέμβριο μπορεί να έχουν γυρίσει όλα τούμπα και η Θεανώ να φτιάχνει γεμιστά στο σπίτι της!

■ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ!..
Οι Τσεπελοβίτες προληπτικά και για καλό και για κακό έβγαλαν έναν φετφά εναντίον εκείνων που ετοιμάζονται να στείλουν 400 πρόσφυγες! «Εμείς είπαμε ναι σε καμιά εκατοσταριά νοματαίους που χωρά η Εστία μας. Αν μας στείλετε παραπάνω θα τους στείλουμε πίσω», λένε και εννοούν να μιμηθούν τους Δολιανίτες που σε ανάλογη περίπτωση πήραν το νόμο στα χέρια τους.

❖ ΟΙ...ΚΑΜΠΑΛΕΡΟΣ!
Τους είδατε τους τρεις καμπαλέρος της Κυβέρνησης προχθές που μάλλον προανήγγειλαν ότι η Ανάσταση, παρ’ όλο που πέφτει αργά εφέτος, θα αργήσει ή δεν πρόκειται να έλθει όπως προεξόφλησε ο Αλέξης; Τσκαλώτος - Σταθάκης - Κατρούγκαλος είναι η τριάδα πάνω στην οποία ακουμπάει η Ελλάδα για να βρει τον δρόμο της ανάπτυξης! Οι τρεις αριστερούληδες, με τον πρώτο να διατηρεί στο εξωτερικό εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ο δεύτερος να σκανδαλοποιείται στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και να ξεχνάει να δηλώνει κάνα δυο εκατομμύρια ευρώ και καμιά σαρανταριά ακίνητα και ο τρίτος που δηλώνει και κομμουνιστής να τακτοποιεί τους πελάτες τους δικηγορικού του γραφείου!

❁ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
    ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ...
Αυτή λοιπόν η τριάδα με την παρουσία τους και τα όσα είπαν ακολουθούν τον δρόμο που χάραξε πέρυσι τέτοιον καιρό ο Βαρουφάκης. Τέτοιες π...ριές έλεγε κι εκείνος και έστειλε τη χώρα στα βράχια. Μάλιστα, παριστάνουν τους καμπόσους και ότι κάνουν αντίσταση στους «θεσμούς»! Αυτού του είδους οι... ταρζανιές έστειλαν τον Αλέξη ανά τας Ευρώπας ζητώντας ελεημοσύνη από τους εταίρους! Για καλό και για κακό τις ταυτότητες ανά χείρας, για κάνα δημοψηφισματάκι ή τίποτε εκλογούλες. Το έργο το ξαναείδαμε!

■ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ...
Το διάβασα στο F/B, μου άρεσε και το αντιγράφω: Μετρήστε τώρα κωλοτούμπες! Ο Κοντονής δεν θα έκανε πίσω, ο Δρίτσας δεν θα ξεπουλούσε το λιμάνι, ο Καμμένος θα παραιτούνταν αν δεν έφευγε ο Μουζάλας, ο Κυρίτσης ψήφισε μνημόνια και το μετάνοιωσε και ντράπηκε, ο Σπίρτζης πούλησε αλλά δάκρυσε, ο Τσίπρας μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ αλλά έβγαλε έρπη, θέσπισε τον 13ο μισθό, κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ, δεν θα παρέδιδε σπίτι σε τραπεζίτη, θα έδινε 751 ευρώ μισθό, δεν θα παρέδιδε τα 14 αεροδρόμια, δεν θα αύξανε τον ΦΠΑ στα νησιά, θα διέγραφε το 50% του χρέους, δεν θα έκανε ρουσφέτια σε ημετέρους, θα έδινε 2 δισ. για την ανθρωπιστική κρίση και τέλος θα καταργούσε με ένα νόμο και ένα άρθρο το μνημόνιο - ουφ! Τι άλλο θέλετε επιτέλους; Ο λόγος τους ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ!

❖ Ο ΙΚΕΤΗΣ!..
Ελλάς - Γαλλία συμμαχία, το νέο σύνθημα που ακούγεται μετά την συνάντηση Τσίπρα - Ολανδρέου! Γονατιστός ως ικέτης ο Αλέξης βρέθηκε στην πόρτα του Γάλλου Προέδρου για λίγες σταγόνες συμπαράστασης, μπας και μπορέσει να σπικάρει λίγα φωνήεντα ανάμεικτα με σύμφωνα στην «go home madam Merkel»! Τόση υπερηφάνια πού πήγε, βρε παιδιά της αριστεράς και της... Πε-ριστέρας;

❁ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!
«Πες κάτι για μένα να το πουλήσω στους ιθαγενείς στην Ελλάδα», ικέτευε ο Αλέξης του νέου ανένδοτου αγώνα! Αποδείχτηκε ότι από τέτοιου είδους «Γαλλικά» δεν σκαμπάζει ο Ολανδρέου και τον έβγαλε μέχρι το κεφαλόσκαλο του Προεδρικού Μεγάρου, επαναλαμβάνοντας εκείνο το περιβόητο «καλό κουράγιο»!

■ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!..
Όποιος διανοηθεί να αμφισβητήσει την εφαρμογή της οικονομικής - φορολογικής πολιτικής της Κυβέρνησης τον περιμένουν τα... καζάνια της κόλασης! Ποιοι είμαστε εμείς οι ουτιδανοί που θα επικρίνουμε το 24% ΦΠΑ που ανακάλυψε ο διδάκτορας στα οικονομικά Αλέξης! Ρωτήστε και τους Τούρκους που του έδωσαν τον τίτλο. Άλλωστε και στις δύο χώρες η φίμωση του Τύπου είναι επίτευγμα!

• ΠΟΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ;
• Η Ανάσταση έρχεται και οι επιχειρήσεις σταυρώνονται και πεθαίνουν! Μια ακόμη Ελληνική επιχείρηση έκλεισε λόγω capital controls αφήνοντας στο δρόμο 450 εργαζόμενους, χώρια τις άλλες προμηθεύτριες εταιρίες. Τα capital controls είναι ευλογία, λέει ο Μάρδας που ανακάλυψε τους επενδυτές από Αφγανιστάν, Μπακλαντές για να τιμωρήσει τους Έλληνες Ιθαγενείς!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.