ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ...
Πιο κυβερνητικό μπάχαλο... πεθαίνεις! Ανοίγουν το στόμα τους, δεν ξέρουν τι λένε και όταν γίνονται «σιούρ», τότε αρχίζουν οι γυριστές του τύπου δεν εννοούσαμε αυτό ή το άλλο και στην καλύτερη περίπτωση ο λαός δεν κατάλαβε αυτά που άκουσε!

ΟΙ... ΠΑΠΙΕΣ!
Ο ένας μετά τον άλλο οι υπουργοί ρίχνουν τις π...ριές και μετά κάνουν τις... πάπιες μαζεύοντας τα αμάζευτα. Είμαστε υπερήφανοι για την εικόνα που παρουσιάζουμε στην Ειδομένη, λέει ο Υπουργός Μπαλτάς, για να έλθουν καπάκι τα βαπτίσια των Σκοπίων σε «Μακεδονία» από τον Υπουργό Μουζάλα! Οι δυο τους είπαν αυτό που είπαν αλλά μετά δήλωσαν ότι δεν είπαν αυτό που κατάλαβαν οι Έλληνες, αλλά αυτό που ήθελαν να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι στην πρώτη περίπτωση και οι Σκοπιανοί στην δεύτερη.

ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ!
Είναι σοβαρός άνθρωπος ο Μουζάλας και δεν έπρεπε να του ασκηθεί αυστηρή κριτική για ένα τόσο «μικρό» λάθος, υποστηρίζουν ορισμένοι γνώστες του έργου του! Είναι πιο επικίνδυνο αυτό το λάθος και αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα η ονομασία «Μακεδονία» των Σκοπίων επειδή το «ατόπημα» έγινε από σοβαρό άνθρωπο. Και φυσικά ο Μουζάλας δεν μπορεί να συγκριθεί με την κυρά Τασία, η οποία έκανε το γνωστό παιχνίδι με το μεταναστευτικό.

Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ...
Προσβλήθηκε ο Πάνος Καμμένος από το ατόπημα Μουζάλα και ως νέα... Σαλώμη ζήτησε την κεφαλή του επί πίνακι! Κάπως αργά ξύπνησε ο πατριωτισμός του Πανούλη που, ενώ εδώ και 15 μήνες γίνεται το μεγαλύτερο εθνικό πλιάτσικο, εκείνος εξακολουθεί να παίζει με τα... τρενάκια του!

ΚΑΠΩΣ ΑΡΓΑ!..
Καλή η εθνική ευαισθησία του Πανούλη αλλά έρχεται κάπως αργά και κατ’ επιλογή! Όταν ο Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης δήλωνε άγνοια για το μακελειό των Ποντίων ή το χαρακτήριζε εθνοκάθαρση, ο Πανούλης και πάλι έπαιζε με τα τρενάκια κάνοντας... γαργάρες με ξυλόπρογκες!

ΤΟ ΒΕΤΟ...
Να τον τώρα τον Πανούλη να βάζει βέτο για τον Μουζάλα που ξανά αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία! Δεν έκανε λάθος ο Μουζάλας, διότι λάθος επαναλαμβανόμενο μόνο λάθος δεν χαρακτηρίζεται. Είναι κοινή πεποίθηση και στάση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ η αποδοχή της ονομασίας Μακεδονία. Ποιος δεν θυμάται τα συλλαλητήρια της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στα Σκόπια υπέρ του δικαιώματός τους να ονομάζονται Μακεδόνες;

Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ...
Διαγράφει τον Φαήλο και ζητάει την παραίτηση του Μουζάλα ο Κυριάκος. Τον πρώτο τον διώχνει διότι θυμήθηκε την Μικρασιατική καταστροφή και την εκτέλεση των έξι στου Γουδή και πήγε να την προσαρμόσει στο σήμερα και τον δεύτερο επειδή έκανε ένα «λαθάκι» με την μετονομασία των Σκοπίων. Όμως δεν έχει πάρει θέση ο ίδιος για την ονομασία ως εθνικό ζήτημα.

ΛΑΘΟΣ...
Η Ν.Δ. έχει ιστορία και είναι η κατ’ εξοχήν πατριωτική παράταξη κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά ο νέος αρχηγός της. Δεν λέει κανείς να ενστερνίζεται ακραίες εθνικιστικές θέσεις προς άγρα ψήφων, αλλά το να αποσιωπούνται ζητήματα υψίστης σημασίας είναι μέγιστο λάθος και θα το βρεί μπροστά του ο Κυριάκος. Δεν είναι ορθή πολιτική θέση οι αφορισμοί γενικώς και αορίστως, διότι όταν θα έλθει η ώρα της διαχείρισης τέτοιων θεμάτων θα έχει τους δικούς του Μουζάλες που θα έχουν προέλθει από «μεταγραφές» στις οποίες έχει αρχίσει να δείχνει αδυναμίες!

ΘΕΜΑΤΑ «ΨΥΓΕΙΟΥ»!
Κάθε φορά που ξεμένουν από ανθρωποφαγικά ζητήματα τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ρίχνουν στην τηλεοπτική και όχι μόνο, αρένα θέματα «ψυγείου» και μ’ αυτά πορεύονται κάμποσες μέρες, μήνες ή και χρόνια.

ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ...
Μεσολάβησε για λίγο το μεταναστευτικό αλλά κάπου ανάμεσα από τους προσφυγομετανάστες ρίχνουν κι ένα Βαγγέλη Γιακουμάκη ή ένα Παντελή Παντελίδη «ξεσκάβοντας» τους τάφους τους, με τους γνωστούς «νεκροθάφτες» που προσφέρονται για πεθαμενατζίδικες δουλειές...

ΣΚΑΒΟΥΝ...
Ένας και πλέον χρόνος πέρασε από τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη που οδηγήθηκε σ’ αυτή την τραγική απόφαση για λόγους που ο ίδιος πήρε στον τάφο του, κι ακόμη «σκάβουν» κάποιοι τούνελ για να καλύψουν χρόνο τηλεοπτικό και τα άδυτα της ψυχής τους.

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ...
Φτιάχνουν ιστορίες οι πάσης φύσεως περιπλανόμενοι για να διατηρούνται στην επικαιρότητα μέχρι που φτάνουν σε σημείο ν’ ακυρώνουν ακόμη κι αυτά τα όργανα της Πολιτείας όπως είναι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη!

ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ...
Εδώ οι δράστες, εκεί οι δολοφόνοι, παραπέρα οι βασανιστές, πιο δώθε η μουγγαμάρα και στο τέλος κατέληξαν σε μία μυστηριώδη κακούργα φοιτήτρια της Σχολής που επιδοκίμασε την αυτοχειρία του Βαγγέλη, η οποία μπορεί να μην ήταν αυτοχειρία αλλά ίσως και εγκληματική πράξη!
ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΑ...
Ανάμεσα και ο πολιτικός δάκτυλος που, αν και Κρητικός, κατηγορήθηκε ότι έκανε πολιτικές παρεμβάσεις για Κρητικά ξεκαθαρίσματα σε Ηπειρώτικο έδαφος! Νάτος και ο πολιτικός να παραπέμπεται ως ηθικός αυτουργός σε βαθμό κακουργήματος μάλιστα, που όμως κατά την πολιτική αγωγή ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο!

ΟΙ ΛΑΒΩΜΑΤΙΕΣ...
Το να χάνεται μια ζωή είναι μια τραγική υπόθεση, για τους συγγενείς πρώτα και για την κοινωνία ολόκληρη στη συνέχεια. Το να διψάνε κάποιοι για αίμα, δεν είναι πράξη που μπορεί να χαρακτηρίσει μία κοινωνία ευνομούμενη της οποίας οι πληγές δεν κλείνουν από τις παντός είδους λαβωματιές που δέχεται...

ΤΟ ΞΕΣΚΙΣΜΑ...
Δεν είναι υπόθεση των τηλεοπτικών πάνελ η απώλεια ζωής ή ζωών, αν υποθέσουμε ότι ζούμε σε μία πολιτισμένη και δημοκρατική Πολιτεία που έχει θεσπίσει νόμους. Αυτό το ξέσκισμα σαρκών, μνημών, αντιλήψεων που γίνεται από τα ανθρωποφάγα ΜΜΕ της Αθήνας μας οζηγούν σε νόμους της ζούγκλας, αν και έχω επιφυλάξεις για κάτι τέτοιο.

Η ΕΥΤΑΞΙΑ...
Αν τα θεσμοθετημένα όργανα αδυνατούν να επιβάλλουν την ευταξία και την νομιμότητα τότε υπεύθυνη να πάρει μέτρα είναι η Πολιτεία ως εκτελεστική εξουσία. Με το να αναλαμβάνουν τα κάθε καρυδιάς καρύδια, οι πρωινές - μεσημβρινές - απογευματινές και μεταμεσονύκτιες ξεματιάστρες της Ελληνικής τηλεόρασης να ερευνούν, να στήνουν δίκες και να βγάζουν καταδικαστικές ή απαλλακτικές αποφάσεις μόνο προσφορά στην ενημέρωση δεν προσφέρουν!

Η ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ...
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες ενός άθλιου τηλεοπτικού σκηνικού όπου με το πρόσχημα της συμπόνοιας φιλοξενούν οικογένειες προσφύγων στα στούντιο για ν’ ακούσουν και να δουν τι; Ατσαλάκωτοι και με τα ακριβά ρούχα και μπιχλιμπίδια τους προσπαθούν ν’ αυξήσουν το τηλεοπτικό μερίδιο πατώντας πάνω στις ταλαίπωρες ψυχές που κάποιοι επιτήδειοι τις ψάρεψαν στην πλατεία Βικτωρίας και στο λιμάνι του Πειραιά...

ΟΙ ΚΡΕΜΕΣ...
Εκεί, ανάμεσα στην πονοψυχία τους, προμοτάρουν τις κρέμες προσώπου και αδυνατίσματος, τις μηχανές που τυλίγουν κιμά αμπελόφυλλα, τις βρύσες που καθαρίζουν το νερό και όποιος βρει καλύτερες θα πάρει 300.000 ευρώ! Αυτά μπροστά στα ορθάνοιχτα μάτια των καλεσμένων προσφύγων που γουργουρίζει το άντερό τους για μία μπουκιά ψωμί, μία γουλιά νερό κι ένα στεγνό ρούχο για να βγάλουν τη βραδιά.

Η ΖΟΥΓΚΛΑ...
Ανθρώπινη ζούγκλα στο κέντρο της Αθήνας όχι από τους «μουσαφιραίους» αλλά από τους άθλιους της ενημέρωσης που, παίζοντας με τον ανθρώπινο πόνο, χτίζουν τις βιλάρες στα βόρεια προάστια και δεν είδα κάποιον από δαύτους να κάνει μία κίνηση φιλοξενίας ανθρώπων έστω για μία βραδιά.

ΤΟ ΧΕΡΙ...
Εδώ θα παραδεχόμουν τον Αλέξη Τσίπρα αν έβαζε χέρι σ’ αυτού του είδους την εξαγρίωση! Να βάλει ένα τέλος στον κατήφορο στον οποίο εξακολουθούν να κινούνται τα ΜΜΕ! Να παρουσιάζουν εξανθρωπισμένο πρόγραμμα συν τοις άλλοις, αν θέλουν να έχουν κάποια τύχη στην έκδοση τηλεοπτικών αδειών σε πρώτη φάση κι αργότερα στα άλλα ηλεκτρονικά ΜΜΕ...

Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ...
Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννάνε οι κότες. Στου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα κακαρίσματα, στη Ν.Δ. γέννησαν οι κότες με τον Φαήλο Κρανιδιώτη να είναι το πρώτο θύμα της σπάθης του Κυριάκου! Μίλησε και είπε κάτι για νέα κυπαρίσσια στου Γουδή ο Φαήλος και αυτό ήταν η αιτία του «αποκεφαλισμού» του από το κόμμα της Ν.Δ., η οποία θέλει καθαρότητα στη φυλή και οι πατριωτικές φωνές δεν έχουν θέση...

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ...
Τζούφια τα δάκρυα των σημερινών πολιτικών της χώρας περί μετονομασίας των Σκοπίων σε Μακεδονία. Δυστυχώς δεν έχουν καμία σχέση τα δάκρυα αυτά με εκείνα του Μακεδόνα Εθνάρχη Καραμανλή στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης όταν δήλωνε ότι η Μακεδονία είναι μία και μοναδική και είναι Ελληνική!

ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ...
Δεν είναι η ώρα για ιστορική αναδρομή για το πώς, ποιοι και πότε μπήκαν στη λογική ονομασίας των Σκοπίων σε Μακεδονία. Αλλά μέχρι να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση στην ονομασία ας κρατούνται τα προσχήματα. Οι επιλεκτικές ευαισθησίες που δείχνουν ορισμένοι πολιτικοί όπως ο Πανούλης το μόνο που κάνουν είναι να δικαιώνουν τους γυφτοσκοπιανούς, οι οποίοι κάπως έτσι άρχισαν να γίνονται χωροφύλακες των Βαλκανίων.

Ο ΚΑΡΓΑΣ...
Δεν  κινδυνεύει η συνοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έστω κι αν κάνει τον κάργα ο Καμμένος. Δεν είναι αρκετός και σοβαρός για την Κυβέρνηση ως λόγος διαζυγίου το ατόπημα Μουζάλα που καθόλου ατόπημα δεν είναι και είναι συνειδητή η φράση την οποία είπε. Εκείνο που τρελαίνει τον Πάνο και το ξέρει καλά αυτό είναι να του κλέψει το Υπουργείο κανένας Λεβέντης κι άντε να ξαναπαίξει με ελικόπτερα ο «πατριώτης»!

Η ΦΑΚΑ...
Είδε το τυρί ο Πάνος και δεν είδε τη φάκα. Είδε τι είπε ο Μουζάλας και όχι τι σκέφτεται ή τι του είπαν να σκέφτεται ο Αλέξης, ο οποίος τον σπρώχνει στην έξοδο για να συμβαδίσει με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ - ΛΕΒΕΝΤΗΣ.

Ο ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ...
Ψευτοτσαμπουκάς, λοιπόν, το τελεσίγραφο του Πάνου στον Αλέξη, ο οποίος δεν εννοεί να τον πάρει στα σοβαρά! Τον έχει γραδάρει ο Αλέξης ότι είναι ψώνιο με την εξουσία και δη με την ακομβίωτη στολή του στρατάρχου και απλά τον αφήνει να εκτονωθεί, με αναρτήσεις στο διαδίκτυο.
Δεν απέχει και πολύ η στιγμή που γονατιστός ο Πάνος θα κάνει την γνωστή άσκηση στα 4Χ4 στην οποία επιδίδεται με ακρίβεια και επιτυχία εδώ και 14 μήνες.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.