ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ...
Κλείσαμε ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το γιορτάσαμε με φούμο και σανό την περασμένη Κυριακή στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ. Ένας χρόνος τρεις φορές αριστερά με δόση μισή μερίδα από δεξιά και πήγαν με πούλμαν απ’ όλη την Ελλάδα να συναντήσουν την ΕΛΠΙΔΑ, αφού ένα χρόνο εκείνη δεν πήγε να συναντήσει τους καψοΈλληνες που έχουν ανεβεί στα κάγκελα από το φούμο που έφαγαν όλο αυτό το διάστημα.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
Έβγαλε ένα χρόνο στην εξουσία η αριστερά με το παραμύθι να πάει σύννεφο. Ένας χρόνος που ήταν αρκετός για να πάρει μια γεύση από ψευτοαριστερά με δόση ψεκασμένου του λεβεντοΠάνου, που νεκρός μόνο θα υπέγραφε τρίτο μνημόνιο και τώρα σέρνεται στα τέσσερα για μια ακόμη στάλα εξουσίας. Αλήθεια, πού εξαφανίστηκε αυτός ο γίγαντας της πολιτικής;

ΤΟ ΣΑΝΟ!
Εκεί, στο στάδιο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, εκεί όπου δοξάζεται και τιμάται ο τίμιος αγώνας των αθλητών, εκεί που χύνεται ιδρώτας για το ευ αγωνίζεσθαι, εκεί διάλεξε ο Αλέξης να το μετατρέψει σε αλογομάντρα και να ξαναταΐσει κάποια «ζωντανά» με σανό, όσα του έχουν απομείνει. Εκεί προσήλθαν όλοι με πούλμαν απ’ όλη την Ελλάδα, πλην του νεολαίου ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε την μάνα, τον αδελφό και την γκόμενα στα υπουργεία, ο οποίος προσήλθε με απαστράπτουσα Μερσεντές για να δείξει ότι η αριστεροσύνη είναι για το πόπολο!

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ!
Χωρίς τσίπα και χωρίς ντροπή ο πρωθυπουργός του ΝΑΙ σε όλα μέσω του ΟΧΙ, έκανε έναν απολογισμό μιας άλλης χώρας, μιας άλλης κυβέρνησης, από άλλον πλανήτη. Ένας απολογισμός που δεν είχε κόκκους αλήθειας απ’ όσα υπόσχονταν πριν ένα χρόνο και για το οποίο τον είχαν ψηφίσει οι κουρασμένοι, απογοητευμένοι και θυμωμένοι Έλληνες, από την περιπέτεια των δύο προηγούμενων μνημονίων.

Η ΑΜΝΗΣΙΑ...
Ένας χρόνος και στο μυαλό του Τσίπρα έπεσε μαύρη πλερέζα και δεν θυμόταν τίποτα απ’ όσα έγιναν και κυρίως απ’ όλα όσα εντελώς συμπτωματικά θυμόνταν και αποκάλυψε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών ονόματι Βαρουφάκης. Είχε κενά μνήμης στα γιορτάσια του ενός χρόνου αριστερά ο Αλέξης και θυμήθηκε μόνο το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ και τη νίκη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ...
Αντισταθήκαμε και νικήσαμε την Μέρκελ και τον Σόιμπλε, είπε ο Αλέξης και από κάτω ορισμένοι εκδρομείς χειροκροτούσαν το χειρότερο δέσιμο που υπέστη ο Ελληνικός λαός με το μνημόσιο τρία! Εκείνοι που δεν χειροκροτούσαν ήταν ορισμένοι υπουργοί και βουλευτές που ξέρουν από μέσα τα τεκταινόμενα, για τα οποία δεν χωράνε γιορτάσια αλλά μνημόσυνα!

ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ!..
Έλλειπε από το ετήσιο μνημόσυνο η Γιάννα Αγγελοπούλου κι αυτό για να έχει την ευχέρεια ο Πρωθυπουργός να βρίζει τους αντιπάλους του ως διαπλεκόμενους! Δεν ήταν εκεί ούτε ο Τζίγκερ, κατά κόσμον Γιάννης Βαρδινογιάννης, που δηλώνει εμπιστοσύνη στον Αλέξη και ότι του έχει και μεγάλη αδυναμία! Όλως συμπτωματικά και οι δύο παραπάνω οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες διεκδικούν από μία τηλεοπτική άδεια ανάμεσα στις τέσσερις που είναι διατεθειμένος να δώσει ο Ν. Παππάς!

ΕΝΑ ΒΡΙΣΙΔΙ!..
Με τους ως άνω μεγαλοπαράγοντες απόντες ο Αλέξης για να δώσει διαπιστευτήρια προς αυτούς τράβηξε ένα βρισίδι σε όλα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και τα έριξε βορά στην αρένα του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ όπως έκαναν οι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες με τους Χριστιανούς όταν τους έριχναν στα λιοντάρια προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού!

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ... Β. ΚΟΡΕΑΣ!
Πριν την ομιλία αμνησίας του Πρωθυπουργού είχε προηγηθεί η προβολή ενός εμετικού «βίντεο» από την κρατική τηλεόραση που τύφλα να’ χει ο πρόεδρος της Βόρεας Κορέας! Με φωνή γεμάτη συγκίνηση η εκφωνήτρια παρουσίασε ένα ανύπαρκτο έργο της ενός χρόνου αριστεράς κυβέρνησης στη Β. Κορέα -συγγνώμη, της Μπανανίας -και πάλι συγγνώμη της Ελλάδας ήθελα να πω! Μάλιστα, έφτασε να θυμηθεί την πραγματοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου και υπόσχεσης για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης!

ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ...
Κάπου εκεί, στις διάφορες πομφόλιγες, θυμήθηκε ότι η Ελλάδα είναι κομμένη και αποκομμένη από την «αγάπη» που τρέφει η αγροτιά στο ΣΥΡΙΖΑ και στην παραφυάδα αυτού, τους ΑΝΕΛ. Ολόκληρη η Ελλάδα ένα ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί κι εκείνος απειλούσε ότι θα βγάλει την 4ετία ετούτη και την επόμενη! Τι πίνει ο άνθρωπος τελικά και δεν το μαρτυράει στον κόσμο;

ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ!
Θα καεί η αντιπολίτευση στο ζέσταμα και δεν θα δει εξουσία, είπε ο Αλέξης και καταχέριασε τον Κυριάκο και τα ΜΜΕ που μαρτυράνε τις δημοσκοπήσεις! Χαρά στο κουράγιο του, λέμε εμείς στον άνθρωπο που άλλα έλεγε, άλλα πίστευε κι άλλα τελικά εφαρμόζει. Αντί να κοιτάξει τι μπορεί να συμμαζέψει, τον τρώει η έννοια για το τι θα κάνει ο Κυριάκος που τώρα μπήκε στον πολιτικό στίβο ως αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης...

ΑΝΟΙΚΤΟΣ!..
Είπε ότι είναι ανοικτός σε διάλογο με κάθε πληττόμενη κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα και κάλεσε τους αγρότες στο Μαξίμου για να πάρει την απάντηση πως μόνο οι κότες έχουν πρόσβαση πλέον σ’ αυτό και μάλιστα από την κεντρική είσοδο της Ηρώδου Αττικού! «Έλα εσύ εδώ όπως ερχόσουν πέρισυ τέτοιον καιρό και υποσχόσουν ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια. Σε πιστέψαμε και σε ψηφίσαμε τρεις φορές και συ μας πούλησες», είναι η απάντηση που δίνουν οι «μπλόκερς» των ελληνικών δρόμων, οι οποίοι δεν συγχωρούν με τίποτα τον «ψευτράκο» που έλεγε και ο Βαγγέλας!

ΟΙ ΤΟΛΜΗΡΟΙ...
Δόσεις αγάπης από τους αγρότες κυρίως παίρνουν αυτές τις μέρες από την υποδοχή που τους κάνουν οι «τολμηροί» βουλευτές που πάνε στα μπλόκα για κομματική σπέκουλα! Νόμισαν ότι είναι στην αντιπολίτευση και παριστάνουν τους «ελευθερωτές» από τα μνημόνια υπογράφοντες και εφαρμόζοντες το σκληρότερο μνημόνιο, καθ’ ότι στα τρία το τρίτο πάντοτε είναι και το... μακρύτερο!
ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ;
Δεν ξέρω πόσοι Έλληνες, εκτός ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ είχαν το κουράγιο και την υπομονή να παρακολουθήσουν την ομιλία του Πρωθυπουργού, αλλά ο υπογράφων το έκανε από διαστροφή. Ήθελα να δω και ν’ ακούσω πού το πάει! Τελικά, ο μόνος που θα το έχει φχαριστηθεί με όλη τη δύναμη της ψυχής του είναι ο Σόιμπλε που θα είναι υπερήφανος για τον χαρακτηρισμό που έκανε δημόσια!

ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ...
Κάθε Έλληνας έγινε ή έπρεπε να γίνει «Τούρκος» όταν χαρακτηρίζεται δημόσια ανόητος ο Πρωθυπουργός της χώρας! Δεν σας κρύβω ότι αλλιώς είχα σχεδιάσει και είχα γράψει για τον δημόσιο διασυρμό του Έλληνα Πρωθυπουργού, αλλά η εικόνα που παρουσίασε στο «ετήσιο μνημόσυνο» δεν με αφήνει να εκφραστώ όπως είχα σκοπό. Παρ’ όλα αυτά, ένα «άντε π...ξου βρωμιάρη Γερμανέ» θα το σερβίρω, όχι για να πάρω το αίμα του Πρωθυπουργού πίσω (αν ήθελε και τολμούσε ας το έκανε ο ίδιος), αλλά για το προσβαλλόμενο Ελληνικό φιλότιμο!

ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ!
Άντε και... πανούργε, κίντερε (κοπρίτη) Γερμανέ που εντελώς ξεδιάντροπα και δημόσια διέσυρες μια ολόκληρη χώρα επειδή είχε την ατυχία να έχει Πρωθυπουργό έναν ροποπερπέρηθρα (άνδρας που συνεχώς ξεστομίζει βλακείες). Οι χαρακτηρισμοί είναι αρχαιοελληνικές βρισιές που αποδίδουν στα ίσα όσα ζούμε εμείς οι νεοέλληνες!

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Τέτοιον καιρό πέρσι και πρόπερσι οι αγρότες ήταν τα καλύτερα παιδιά που ένιωθαν αδικημένοι και καλά έκαναν που έκλειναν τους δρόμους. Τώρα οι ίδιοι αγρότες από τους ίδιους Συριζαίους είναι... αλάνια και φοροκλέφτες που πρέπει πάραυτα να ανοίξουν τους δρόμους και που, αν δεν δεχτούν την φορολόγησή τους, θα μας διώξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως απείλησε ο Υπουργός Γεωργίας κ. Αποστόλου!

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ...
Κάτι τέτοια λένε και κάνουν οι κυβερνώντες τινές εξ’ αυτών, που έχουν το θράσος να πηγαίνουν στα μπλόκα, ξυλοδέρνονται, όπως έγινε με ένα βουλευτή στην Κομοτηνή. Κάποιοι άλλοι γίνονται σηκωτοί από τους πρώην συντρόφους τους που μοιάζουν με μελίσσι εξαγριωμένο, ό,τι έσπειραν θερίζουν τελικά. Ας πρόσεχαν...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ!
Έκανε κοντά στα 1.000 χιλιόμετρα πήγαινε - έλα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Συναδινός για να δηλώσει στους Γιαννιώτες ότι δεν υπάρχει σάλιο για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή. «Το πολύ - πολύ να κάνουμε μπαλώματα σε ό,τι παλιότερο υπάρχει» είπε. Ήρθε, λέει, να παρακολουθήσει και την πορεία εργασιών σε κάποια γήπεδα για τα οποία είχε κάνει κουμάντο η προηγούμενη επάρατος συγκυβέρνηση με την μεσολάβηση του Κώστα Τασούλα, να τα λέμε κι αυτά. Για το περιβόητο Β’ Κλειστό ούτε να γίνεται λόγος...

ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗΣ!
Εκείνος που φάνηκε όμως ανοιχτοχέρης είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ κ. Πάικας, ο οποίος στην έναρξη των πρόσφατων κολυμβητικών αγώνων ανακοίνωσε ότι διετέθηκαν 100.000 ευρώ για εξωραϊσμό του Κολυμβητηρίου! Πώς γίνεται αυτό και ο ίδιος χώρος θερμαίνεται εκ περιτροπής είναι ζήτημα προς διερεύνηση. Κατά τ’ άλλα, η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ απειλεί με διαχειριστικούς ελέγχους όλων των προηγούμενων Διοικήσεων. Αυτά όμως δεν λέγονται αλλά γίνονται, σύντροφοι Συριζαίοι! Εγώ πάντως αρχίζω να θυμάμαι το «κάθε πόλη και στάδιο» κάθε χωριό και γυμναστήριο»!

ΟΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ!..
Τι κακό κι αυτό! Σε κάθε εκδήλωση όπου κι αν αυτή γίνεται να είσαι υποχρεωμένος ν’ ακούς τους «επί τόπου» υψηλούς καλεσμένους να παίρνουν το λόγο ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του προς τέρψιν δική τους αλλά προς δυσφορία του φιλοθεάμονος κοινού! Το έζησα το περασμένο Σάββατο στο Κολυμβητήριο της πόλης όπου παραβρέθηκα ένεκεν Γεωργίου του Β’ (τζούνιορ) του κολυμβηταρά!

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ...
Τον κάλεσαν, πήγε μόνος του, θα σας γελάσω! Για τον βουλευτή κ. Γιάννη Στέφο ο λόγος, ο οποίος πήγε στο «φτωχό» Μέτσοβο να δει και ν’ ακούσει τα προβλήματα που έχει. Σ’ αυτή του την επίσκεψη συναντήθηκε με το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο δια στόματος Δημάρχου του εξέφρασε το παράπονο ότι ο Δήμος στερείται προσωπικού και κάτι πρέπει να κάνει ο βουλευτής μεσολαβώντας προς τον αρμόδιο υπουργό! «Είμαστε ορεινός Δήμος με τουρισμό και δεν έχουμε χειριστές μηχανημάτων για εργασίες και κυρίως για τον εκχιονισμό», του είπε ο Δήμαρχος κι εκείνος, ο βουλευτής, ανέλαβε να μεταφέρει το μήνυμα! Αναμένουμε νεότερα μετά των «κατόπιν ενεργειών μου» του βουλευτή!


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.