ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!
Από την αντίδραση των άλλων πολιτικών δυνάμεων της χώρας αποδεικνύεται ότι κάτι άλλαξε στον πολιτικό χάρτη της χώρας μετά την αλλαγή ηγεσίας στη Ν.Δ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τους ΑΝΕΛ κι από την Γεννηματά μέχρι τον λεβέντη Λεβέντη που έχει βάλει με τον νου του να γίνει ρυθμιστής του πολιτικού συστήματος της χώρας.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...
Αν προσέξει κανείς καλά πώς αντέδρασαν και τις δηλώσεις που έκαναν αμέσως μετά την εκλογή του Κυριάκου θα διαπιστώσει ότι η όλη προσπάθεια που έγινε είναι να κλείσουν τα «μαντριά» τους μη τυχόν και βγουν τα «πρόβατα» από μέσα!

ΑΒΥΣΣΟΣ!..
Συγχαρητήρια στον Κυριάκο είπε η Φώφη για να σημειώσει ότι μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. του Κυριάκου υπάρχει άβυσσος! Βγαίνει ο Γρηγοράκος της Φώφης και δηλώνει συμπάθεια προς τον Κυριάκο και γίνεται το «σώσε» και τον έβαλαν ν’ ανασκευάσει, κάτι που έγινε μεν αλλά έμειναν οι εντυπώσεις από τον καλό λόγο του Γρηγοράκου.

ΘΥΜΩΣΕ!
Η πλάκα που γίνεται είναι με τον Λεβέντη ο οποίος έχει θυμώσει με την εκλογή Κυριάκου επειδή τον θεωρεί φρένο σε κυβέρνηση οικουμενική που είναι το όνειρό του στον οποίο ο ίδιος θα πάρει κι ένα υπουργείο! Ο Λεβέντης που από τη μία μεριά ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Ν.Δ. του Κων/νου Μητσοτάκη κι από την άλλη τον καταριόταν με τις χειρότερες κατάρες ως «ένοικος» της περιοχής Τρούμπας, στην οποία δεν μπορεί να μη περνούσε ώρες «τσάρκας» με το μυαλό που είχε τότε και που μέχρι σήμερα δεν άλλαξε και πολύ.

ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ...
Σε ίδιο και χειρότερο δρόμο ο Καμμένος που διεκδικεί δάφνες Καραμανλισμού τώρα που έγινε «Μητσοτακική» η Ν.Δ.! Τελικά ο ψεκασμός στους ΑΝΕΛ τους έχει κάνει να ξεφύγουν εντελώς. Η παραφροσύνη στα ύψη διότι βλέπουν το «εκκλησίασμά» τους ν’ αλλάζει ενορία επειδή η άλλη έχει καλύτερο παπά που μπορεί να την μεγαλώσει!

ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ...
Θα δούμε θάματα και πράγματα το επόμενο διάστημα και θα τρίβουμε τα μάτια μας. Ούτε ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν έχει αντιληφθεί ποιο είναι το φορτίο που ανέλαβε στις πλάτες του από την περασμένη Κυριακή το βράδυ. Η εκλογή του Κυριάκου γίνεται αφορμή να επιστρέψουν στο σπίτι τους πολλοί Νεοδημοκράτες που είχαν μεταναστεύσει σε άλλα «στρατόπεδα», είτε από απογοήτευση είτε από θυμό. Οι παλιοί φραγμοί για μεταπηδήσεις από κόμμα σε κόμμα έχουν πάψει να υφίστανται τα τελευταία χρόνια κι αυτό φάνηκε στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ που από το 4% έφτασε στο 36% και κυβερνά τη χώρα.

ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ...
Για πολλούς βουλευτές και για πολλά στελέχη άλλων κομμάτων η παρουσία του Κυριάκου στην Κεντροδεξιά αποτελεί το «άλλοθι» για επιστροφή ή προσχώρηση στις τάξεις της παράταξης. Άλλωστε, η απογοήτευση και ο θυμός με όσα βλέπουν και υφίστανται οι Έλληνες αυτή τη στιγμή τους κάνουν να αναζητούν έναν νέο χώρο που θα τους απεγκλωβίσει από τον χώρο της κεντροαριστεράς στην οποία είχαν την ατυχία να εναποθέσουν τις ελπίδες τους για κάτι καλύτερο, το οποίο όχι μόνο δεν ήλθε, αλλά εδώ κι ένα χρόνο γίνεται μακελειό σε όλους τους τομείς.
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ...
Με Κυριάκο στη Ν.Δ., κάνω μια εκτίμηση, το ΠΟΤΑΜΙ θα είναι εκείνο που θα ενδώσει σε μία συνεργασία τέτοια μέχρι αφομοίωσής του. Ήδη τα καλά λόγια με υπονοούμενα από βουλευτές, πολιτευτές, περισσεύουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Σε δεύτερη ευκαιρία κάτι ανάλογο θα συμβεί από το χώρο του ΠΑΣΟΚ απ’ όπου πολλοί είναι οι οπαδοί και φίλοι που καλοβλέπουν την Κεντροδεξιά του Κυριάκου σε σχέση με την Ν.Δ. την συρικνωμένη των προηγούμενων χρόνων της κρίσης.

ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ!..
Όσον αφορά την Ένωση Κεντρώων, μάλλον αχρείαστη θα είναι σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση, διότι τρεις μήνες στην εξουσία με τον Λεβέντη αρχηγό τα πράγματα έχουν ξαναγυρίσει στην εποχή της πίτσας και του τηλεοπτικού διασυρμού. Απλά τα σημερινά ΜΜΕ έχουν βρει έναν τρόπο να καλύπτουν την ώρα τους ελλείψει άλλων προγραμμάτων λόγω της οικονομικής ξηρασίας από την οποία έχουν κτυπηθεί.

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ!
Όμως και οι ενυπάρχοντες Νοεδημοκράτες πρέπει να αποδεχτούν τη νέα πραγματικότητα στο χώρο τους. Οι πόρτες θα πρέπει να είναι ορθάνοιχτες όχι μόνο στους παλινοστούντες αλλά και σε όλους όσους έχουν την διάθεση και την πρόθεση να ενταχθούν στην παράταξη που ίδρυσε ο Καραμανλής φτάνοντας στο ποσοστό του 54%, του Κων/νου Μητσοτάκη το 1990 στο 47% και του Κώστα Καραμανλή το 2004 στο 45%! Οι αποκλεισμοί και οι περιχαρακώσεις δεν πρέπει να έχουν θέση στο νέο εγχείρημα...

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...
Νίκησε στην εσωκομματική μάχη ο Κυριάκος, τώρα θα πρέπει να «νικήσει» και μέσα στην κοινωνία. Αυτό θα το πετύχει πρώτα με την αναδιοργάνωση μέσα στο κόμμα όπως ήδη το ξεκίνησε, κάτι που πρέπει να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα κι ύστερα να ασκήσει τα καθήκοντα που εκ του ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρέουν, δηλαδή τον έλεγχο της συγκυβερνητικής εξουσίας, η οποία βρίσκεται εδώ κι ένα χρόνο στα όρια του ξεσαλώματος!

Ο ΑΓΩΓΟΣ...
Τον θυμόσαστε τον αγωγό ΤΑΠ που θα μετέφερε και μέσω Ηπείρου φυσικό αέριο προς Ιταλία από τα σύνορά μας στον Έβρο; Όνειρο ήταν και πάει. Ο αγωγός θα φτάσει στην Φλώρινα κι από κει Αλβανία! Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον Σκουρλέτη αφού οι Ηπειρώτες όχι μόνο δεν έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά τον καταπολέμησαν μη τυχόν και μολυνθούν τα νερά του Ιονίου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας! Το ότι θα υπήρχαν και οφέλη από την διέλευση του αγωγού, με πρώτη και καλύτερη την πρόσβαση στο φυσικό αέριο, ούτε που άγγιξε κανένα!

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ...
Για το θέμα του αγωγού ούτε που ασχολήθηκαν οι βουλευτές της Ηπείρου, κυβερνητικοί και μη! Σαν να μη συνέβη τίποτα το αντιμετώπισαν διότι έχουν... σοβαρότερα να ασχοληθούν όπως με τις φωτογραφίσεις με ανθυποαρμοδίους, όπως παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα με κάποιους από δαύτους. Με τέτοια τερτίπια προσπαθούν κυρίως οι κυβερνητικοί να πείσουν την Ηπειρώτικη κοινωνία ότι δείχνουν ενδιαφέρον για την προκοπή της Ηπείρου!

ΜΗ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ!
Ας μη παρασυρόμαστε όμως από τα νεοδημοκρατικά και ξεχνούμε τα συγκυβερνητικά, τα οποία δεν είναι και πολύ στα καλά τους μετά την εκλογή του Κυριάκου. Ο Κυριάκος είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ, ο Αλέξης παίρνει το «βραβείο» του χειρότερου πολιτικού διαπραγματευτή! Δεν τα λέω εγώ αλλά οι Χαρβαρντιανοί που ανακοίνωσαν αυτή την «βράβευση» και που αυτό δείχνει και την εκτίμηση που έχουν και οι υπερπόντιοι φίλοι μας προς τον «λατρευτό» των Ελλήνων Αλέξη!

ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ!..
Την ώρα που «βραβεύεται» ο Αλέξης μας ο νεοέλληνας θα κάτσει τρεις φορές στην ουρά για να εξασφαλίσει ένα κοτόπουλο τη φορά! Τρεις χιλιάδες περίπου δικαιούχοι Γιαννιώτες θα στηθούν στις ουρές για ένα κοτόπουλο που θα εξασφαλίσουν το φαγητό μιας ημέρας! Κατά τ’ άλλα, είμαστε υπερήφανοι Έλληνες που ο τράχηλός μας ζυγό δεν υποφέρει!

ΓΙΝΑΜΕ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ!
Εδώ που τα λέμε, να μην είμαστε αχάριστοι! Να θέλουμε αριστερά και να έχουμε και πολλά κοτόπουλα στη διάθεσή μας! Δεν θα απέχουμε και πολύ από την Αλβανία του Χότζα όπου περίμεναν οι Αλβανοί ολόκληρες μέρες στην ουρά για ένα κιλό ψωμί! Θα πάρουμε μια γεύση από την διανομή του κοτόπουλου σε τρεις δόσεις που θα γίνει από τον Δήμο Ιωαννιτών ο οποίος αγγαρεία ποιεί, όπως θα έλεγε και ο γέρο Πολύδωρας.

ΞΑΦΝΙΚΑ...
Τα παιδάκια στα σχολεία το 2013 λυποθυμούσαν, το 2014 έτρωγαν στα συσίτια, το 2015 ξαφνικά πλούτισαν και το 2016 είναι έτοιμα να πληρώσουν δίδακτρα 600 ευρώ το χρόνο! Είδατε πως έγιναν όλα αυτά εδώ κι ένα χρόνο με κυβέρνηση δύο φορές αριστεράς; Τα δίδακτρα τα πρότεινε Συριζαίος βουλευτής ονόματι Τριανταφυλλίδης, πρώην «τρόφιμος» της ΕΤ3, που δεν άφησε κυβέρνηση, μη εξαιρουμένης και αυτής της Ν.Δ. που να μη την έχει... λιβανίσει!

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ!..
Όλα τα κακά γίνονταν επί συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήρθε η ευμάρεια! Τότε μετρούσαν τις λυποθυμίες των παιδιών στα σχολεία και τις αυτοκτονίες των Ελλήνων που ήταν υπαρκτά συμβάντα, ενώ εδώ κι ένα χρόνο όλα αυτά κόπηκαν ως διά μαγείας! Όμορφος κόσμος αριστερός!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ...
Κάρπαθος και Ιωάννινα τα τελευταία αεροδρόμια της επικράτειας σε κίνηση! Η κίνηση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων όλο το χρόνο ισούται με την κίνηση του Αεροδρομίου στο Άκτιο σε μία ημέρα! Κάντε τις συγκρίσεις και πείτε μου αν έχει μέλλον αυτός ο τόπος που έχει τουριστικό περιεχόμενο πολύ υψηλό! Αλήθεια, αυτοί οι Τούρκοι τουρίστες που θα πλημμύριζαν τα Γιάννενα πού εξαφανίστηκαν; Ένα απλό ερώτημα υποβάλω!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.