ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΓΙΝΕ ΑΝΕΚΔΟΤΟ!
Το είδαμε κι αυτό. Ο Αλέξης κατέθεσε με τη διαδικασία του... κατεπείγοντος στεφάνι στο Πολυτεχνείο! Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο αλλά αυτό συνέβη στην πραγματικότητα το πρωί της Τρίτης, ανήμερα του «εορτασμού» των 42 ετών από τον «ξεσηκωμό» κι όχι από την κατάργηση της Χούντας όπως διατείνονται οι πάσης φύσεως αριστεροί, αριστερίζοντες κι άλλοι τινές.

ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ...
Κάποια στιγμή θα το έπινε και ο Αλέξης το πικρό ποτήρι της κατακραυγής από τους πρώην «ομοίους» του, αφού ο ίδιος πέρασε στην όχθη της εξουσίας. Πιο σύντομο πέρασμα πολιτικού από το Πολυτεχνείο σε μέρα μνήμης δεν ξανάγινε. Η πρώτη φορά της αριστεράς στην εξουσία πλήρωσε κι εκείνη το ανάλογο τίμημα με το άγριο κράξιμο.

ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΛΑ!..
Η τραγικότητα των στιγμών και τα συνθήματα ψωμί - παιδεία - ελευθερία μετατράπηκαν στο «πάρτε τα όλα» προς τους ευρωπαίους εταίρους. Το κανένα σπίτι σε χέρια δανειστών ανήκει στο παρελθόν και τώρα ήλθε η ώρα του λογαριασμού. «Τόσα που χρωστάς, τόσα που είναι να σου παίρνω και τόσα που έπρεπε να πληρώσεις» είναι οι νέοι λογαριασμοί που κάνουν οι διάφοροι Τσακαλώτοι, οι οποίοι κρατούν σε Τράπεζες του εξωτερικού τις οικονομίες τους.

ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...
Έχουν να κλάψουν μανούλες, παιδιά, γέροντες που θα ξεσπιτωθούν από κείνους που τους πιπίλιζαν το μυαλό βάζοντας τους Έλληνες στο τριπάκι της ιδέας του δεν πληρώνω! Δεν θα πλήρωναν φόρους, ΕΝΦΙΑ, δάνεια οι Έλληνες πριν ένα χρόνο και τώρα η κεραμίδα που κάποτε σκέπαζε το κεφάλι τους θα πέσει και θα τους πλακώσει.

ΠΑΕΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!
Πάει και η υπόθεση «προστασία της πρώτης κατοικίας» και σταθερή θέση αποκτά η «τελευταία κατοικία», αν δεν τους μπει καμιά διαβολική ιδέα και δεν ξεσηκώσουν ακόμη και τους... συγχωρεμένους να πληρώσουν φόρο για τον χώρο που καταλαμβάνουν!

Η «ΥΠΟΔΟΧΗ»...
Αυτή η «υποδοχή» που έγινε προχθές στο Πολυτεχνείο στον Αλέξη είναι μία πρόγευση για ό,τι θ’ ακολουθήσει. Δεν πιστεύω να έχει την απαίτηση το «γελαστό παιδί» να του στρώνουν γαρύφαλλα να περάσει για τις μεγάλες επιδόσεις του στην πολιτική που εφαρμόζει σε σχέση με τον ουρανό με τα άστρα που έταζε πριν ένα χρόνο!

Η ΞΕΦΤΙΛΑ...
Η πολυδιαφημισμένη κοινωνική ευαισθησία των ΣΥΡΙΖΑίων αυτόματα μετατράπηκε σε κοινωνική αναλγησία που πιο ξεφτίλα... πεθαίνεις! Έφτασαν να βάλουν σε πόλεμο ενοικιαστές και ιδιοκτήτες για να εισπράξουν τους ανάλογους φόρους. Δεν πληρώνει ο ενοικιαστής όχι από χόμπι αλλά από ανέχεια, τον πετάει έξω στους πέντε δρόμους ο ιδιοκτήτης διότι θα είναι υποχρεωμένος εκείνος να πληρώνει φόρους από λεφτά που δεν εισέπραξε!
Η ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ...
Τέτοια κι άλλα πολλά συμβαίνουν την σήμερον ημέραν με την «αριστερή» κυβέρνηση να κομπάζει για μεγάλες αλλαγές μέχρι... κοσμογονίας που γίνονται επί των ημερών της. Αλλαγές που κατά τους οικονομικούς της εγκεφάλους θα κάνουν τους Έλληνες να τρίβουν τα μάτια τους και μάλιστα επειδή κατά τον Τσακαλώτο η Κυβέρνηση πέφτει θύμα των... μεγάλων επιτυχιών της!

Η ΓΕΥΣΗ...
Τώρα ο Τσίπρας και η λοιπή παρέα του αρχίζει να «γεύεται» τα καλά της εξουσίας! Τώρα βρίσκεται εκείνος στη θέση του πετροβολημένου κι όχι του πετροβολούντος όπως είχε συνηθίσει τα χρόνια της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα τις εποχές που το κόμμα του ήταν στο 4%.

Η ΣΕΙΡΑ...
Μετά τους μπαχαλάκηδες της επετείου του Πολυτεχνείου ήλθε η σειρά των αγροτών που απ’ όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος και αναμετρήθηκαν με την ΕΛ.ΑΣ., η οποία μια ζωή και με όποια κυβέρνηση βρίσκεται στη θέση του κακού «μπάτσου»!

ΤΑ ΚΟΥΦΕΤΑ!..
Τώρα με εντολή του «αριστερού» Τόσκα η Αστυνομία δεν μοίραζε κουφέτα όπως υπόσχονταν η Αλεξοπαρέα, αλλά ξέσπασε στους αγρότες! Οι μπαχαλάκηδες τυγχάνουν προστασίας κι αν είναι Χρυσαυγίτες καλύτερα ακόμη, διότι τα θεωρεί... δικά της παιδιά από υιοθεσία η κυβέρνηση του κ. Τόσκα.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΙ...
Μ’ ένα ΦΠΑ 23% στο χέρι περιφέρεται εδώ και δύο μήνες η Κυβέρνηση και ψάχνει για ισοδύναμα. Το πήγε στην ιδιωτική εκπαίδευση, το έστριψε στη μπύρα και πρόσφατα στο ελληνικό κρασί. Μισό ευρώ το μπουκάλι δεν είναι πολύ, ακούστηκε να λέει ο οικονομικός εγκέφαλος Τσακαλώτος, ο οποίος δεν ξέρει που δεν ξέρει τα ελληνικά, δεν καταλαβαίνει και ο ίδιος τι του γίνεται.

Η ΜΠΙΛΙΑ...
Να δούμε πού θα κάτσει τελικά η μπίλια των ισοδυνάμων και για ποιους θα κληρώσει ακόμη μια φορά περικοπή εσόδων. Πάλι σε μισθωτούς (όσοι έχουν απομείνει) και σε συνταξιούχους (όσοι ζουν) θα πέσει ο λαχνός. Δυστυχώς, η λέξη ανάπτυξη σβήστηκε εντελώς από το ελληνικό λεξιλόγιο...

ΟΙ ΠΕΡΑΤΖΑΔΕΣ...
Τώρα βάλθηκαν να τρελάνουν τον Πανούση που άρχισε να τους ξεβρακώνει σε ό,τι αφορά τις συμμαχίες - συνεργασίες κυβερνητικών στελεχών με τον αντεξουσιαστικό χώρο. Δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις περατζάδες ενός Λάμπρου στις φυλακές και στις συμφωνίες που έκλεινε με τα... ατίθασα παιδιά της αναρχίας και της τρομοκρατίας.

ΜΑΡΤΥΡΑΣ!..
Τον κ. Λάμπρου τον βρίσκουμε στη δίκη της 17Ν να στέκει στο πλευρό κατηγορούμενου που συμμετείχε στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Ως ψυχοπονιάρης δεν μπορούσε να μη σταθεί στο πλευρό ενός φυλακισμένου, άσχετα με τον λόγο που βρίσκεται εκείνος πίσω από τα κάγκελα των φυλακών.

Η ΙΔΕΑ...
Αυτός ο Λάμπρου ήταν που είχε την φαεινή ιδέα ν’ αποφυλακιστεί ο Ξηρός, αλλά ο «παλιάνθρωπος» ο Πανούσης είχε διαφορετικές απόψεις, οπότε πρέπει εκείνος να μπει στη μπουζούρω! Δηλαδή και κερατάς και δαρμένος ο πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, που ποιος ξέρει τι είδαν τα μάτια του όσο καιρό κράτησε το μαρτύριό του, διότι περί τέτοιου πρόκειται. Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν η χώρα μας διαθέτει έναν Ντιπιέτρο (Ιταλός αδιάφθορος Εισαγγελέας) που να μην αφήσει ούτε... κολυμπηθρόξυλο!

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ!
Εγκαταλειμμένο και ερειπωμένο στέκει εκεί, στην οδό Δομπόλη, το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση σε κτιριακό επίπεδο αλλά και για την αποκατάσταση και της μνήμης ως πρώτος πανεπιστημιακός χώρος από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1964.

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ...
Απ’ αυτό τον πανεπιστημιακό χώρο πήραν πτυχίο χιλιάδες Ελληνόπουλα που στελέχωσαν την εκπαίδευση σ’ όλη τη χώρα με πολλούς απ’ αυτούς να έχουν διαπρέψει και σε διεθνές επίπεδο. Απ’ αυτό τον πανεπιστημιακό χώρο ξεκίνησαν οι πρώτες φοιτητικές αντιδράσεις σε πανελλήνιο επίπεδο την 21η Απριλίου του 1967 με ό,τι σήμαινε αυτό για εκείνη την περίοδο...

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ...
Πρωταγωνιστές εκείνων των διαδηλώσεων ο καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λάκης Παπαϊωάννου, ο Λαοκράτης Βάσσης κι άλλοι πολλοί που πρώτοι σ’ όλη την Ελλάδα βγήκαν στους δρόμους της πόλης. Ήταν οι φοιτητές των Ιωαννίνων οι πρώτοι που πήραν χαμπάρι τι ακριβώς έγινε εκείνη την νύχτα, ενώ ακόμη και η τότε κρατική μηχανή είχε παντελή άγνοια ή τελούσε εν συγχύσει για το ποιοι είχαν την πρωτοβουλία της «επαναστάσεως».

ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ!..
Φυσικά οι πρωτοστατούντες τότε φοιτητές είχαν τα επίχειρα του ξεσηκωμού και πολλοί πλήρωσαν το τίμημα χωρίς όμως ποτέ να ζητήσουν να το εξαργυρώσουν μετά την μεταπολίτευση, όπως έγινε με άλλους συναδέλφους τους που βούτηξαν κυριολεκτικά στη... μαρμίτα και τώρα δυσκολεύονται, λένε, να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ από την ακίνητη περιουσία που έφτιαξαν και μάλιστα χωρίς να έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους.

ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ...
Μένει εκεί κουφάρι λοιπόν το παλιό Πανεπιστήμιο και κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθει τα μυστικά που κρύβει στον κόσμο του. Πληρώνονται εκατομμύρια για ενοίκια των διάφορων υπηρεσιών του Δημοσίου και δεν περισσεύουν λίγα χρήματα για την αξιοποίησή του που μπορεί να γίνει και λειτουργικός χώρος!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.