ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΝΕΑ ΗΘΗ…
Νέα ήθη κι έθιμα στη λειτουργία της Βουλής επί δεύτερης φοράς αριστεράς και πρώτης του Ν. Βούτση. Προτού κλείσει με την ομιλία του ο Αλέξης την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρόεδρος επι δίωρο έδινε το λόγο δίκην πασαρέλας στους υπουργούς! Κάτι που ανάγκασε τον Αλέξη να κάνει παρατήρηση στον σύντροφο Βούτση να μην επαναληφθεί!

• ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ…
Ακούγοντας τον Αλέξη διαπίστωνε κανείς ότι είχε ξανακούσει τα ίδια, το 2010 από τον ΓΑΠ και το 2012 από τον Αντώνη! Άμα γίνεται κανείς μνημονιακός τελικά δέστε πως καταντάει και όταν μάλιστα αυτός δηλώνει αριστερός.

• Η ΕΞΗΓΗΣΗ…
Πώς να εξηγήσει κανείς το χειροκρότημα που «έφαγε» ο Μεϊμάρ στην ομιλία του στη Βουλή από τους Βουλευτές του κόμματός του! Όρθιοι οι Βουλευτές «μπιζάριζαν» τον νυν πρόεδρό τους και εκ νέου υποψήφιο για την αρχηγία του κόμματος. Μπορεί να αποτελέσει ένα σημάδι αποδοχής αυτή η κίνηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

- Ο ΟΡΙΣΜΟΣ…
Να σημειωθεί ότι ο Μεϊμάρ όρισε εκ νέου κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους άλλους δύο διεκδικητές της αρχηγίας Κυριάκο και Άδωνι, κάτι που ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει κατά το δοκούν.

❁ Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ…
Μεγάλος πονοκέφαλος τα Νεοδημοκρατικά ζητήματα! Δεν έβρισκαν ημερομηνία για να κάνουν την εκλογή του νέου αρχηγού τους! Ούτε ζευγάρι που ψάχνει ημερομηνία και εκκλησία να παντρευτεί.

■ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ…
Το πρώτο 15μερο πέρασε με τις υποψηφιότητες! Τώρα έχουν μπει στη σφαίρα της ημερομηνίας και στη συνέχεια θα ψάξουν να βρουν εταιρεία που να είναι εύκαιρη να διενεργήσει τις εκλογές, αφού βέβαια εξασφαλίσουν και τα ανάλογα χρήματα για να καλυφθεί η δαπάνη. Το 2ευρω που θα καθιερωθεί ως αντίτιμο της συμμετοχής δεν φτάνει ούτε για τους καφέδες των Εφορευτικών επιτροπών.

❖ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ…
Στη συνέχεια θα ψάξουν για κάλπες και εκλογικά τμήματα σ’ όλη τη χώρα. Κάπου εκεί υπολογίστε και το ανάλογο προσωπικό, οπότε εκλογές βλέπω λίγο πριν ή λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Έτσι, αντί για δέντρο βλέπω να στολίζονται κάλπες εφέτος για τους Νεοδημοκράτες.

❁ ΠΛΗΝ ΜΕΪΜΑΡ!..
Δεν μας φτάνει ο καιρός να ξεδιπλώσουμε τις απόψεις και τις χάρες μας, λένε οι τρεις πλην Μεϊμάρ, ο οποίος ακούστηκε να λέει «κάντε όποτε θέλετε εκλογές και αν με χρειαστείτε φωνάξτε με και μένα… Κάντε και εφέτος και του χρόνου»!

■ Ο ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ…
Αεικίνητος ο Άδωνις που μέσα σε μία εβδομάδα έχει καλύψει ατελείωτες ώρες των καναλιών και των ραδιοφώνων. Ύπνος δεν το κολλάει αυτό το παιδί που έχει πάρει στα σοβαρά το ρόλο του υποψηφίου αρχηγού της Ν.Δ. και κάνει αγώνα δρόμου μπας και κόψει πρώτος το νήμα. Μία γεύση πήραμε εκείνη την Παρασκευή που έτρεχε να προκάνει να καταθέσει την υποψηφιότητα. Έστω και με καθυστέρηση και με αρκετή μουρμούρα τελικά ο Άδωνις κατάφερε να πλασαριστεί στην τετράδα!

❖ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ…
Εγώ θα ξηλώσω τον Αλέξη Τσίπρα ισχυρίζεται ο Άδωνις! Έλα όμως που ο Αλέξης δεν τον θέλει για αντίπαλο. Προτιμάει τον Μεϊμάρ, ο οποίος είναι «συνεννοήσιμος» και άρα νομίζει και βολικός. Κούνια που τον κούναγε!..

❁ Ο ΘΕΟΣ…
Το σύνθημα που κυριαρχεί στο στρατόπεδο Τζιτζικώστα είναι «τζίτζι, Θεέ, πάρε την ΠΑΕ». Σύνθημα που ακούγεται συνήθως από απογοητευμένους φιλάθλους όταν η ομάδα δεν περπατάει και πάει από ήττα σε ήττα. Κατ’ αυτούς λοιπόν αφενός η πολιτική είναι κάτι σε κλωτσοσκούφι και φυσικά το ζητούμενο είναι ένας Θεός για να σώσει την παρτίδα!

■ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ…
Εγώ θα σώσω την πατρίδα, λέει, ο «Τζιτζί» και το απέδειξα στην Μακεδονία που έγινα Περιφερειάρχης χωρίς ευλογίες του κόμματος που τώρα θέλω να γίνω ηγέτης του. Εγώ θα τ’ αλλάξω όλα στη ΝΔ και θα συντρίψω τον Αλέξη που όπου να ναι θα τα «φτύσει» καθ’ ότι μνημονιακός του κερατά. Εγώ δεν έχω υπογράψει κανένα μνημόνιο, άρα είμαι άχραντος, αμόλυντος, ξεκάθαρος και η αρχηγία θα μου πάει γάντι. Εγώ θα σώσω το κόμμα και τη χώρα από αμαρτίες του παρελθόντος!

❖ Η ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ…
Εγώ είμαι ένας Μητσοτάκης αλλά δεν έχω καμία σχέση με το Μητσοτακέϊκο. Έχω κολλήσει 10 χρόνια ένσημα στον ιδιωτικό τομέα κι έχω κάνει ένα σκασμό σπουδές, λέει ο Κυριάκος και κρατάει για τον εαυτό του το ρόλο του αναποδογυριστή όλων στη Ν.Δ.

❁ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ!..
Είμαι τόσα χρόνια στην πρώτη γραμμή της ΝΔ είτε σαν αντιπολίτευση είτε σαν κυβέρνηση. Έχω τεράστιες εμπειρίες από διοίκηση κι ως εκ τούτου μπορώ να κάνω τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα για να βγει από τα δύσκολα…

■ Ο ΠΙΣΤΟΣ…
Έμεινα πιστός στην ΝΔ και στις ιδέες της και δεν άφησα την πίκρα της ήττας της αδελφής μου το 2009 να με παρασύρει και να την ακολουθήσω στο κόμμα που έφτιαξε. Για μένα οι δεύτερες σκέψεις πάντοτε είναι εκείνες που με καθοδηγούν και δεν παρασύρομαι από το συναίσθημα. Μπορώ και θέλω να γίνω ο ηγέτης που θα πάει την ΝΔ μπροστά και ψηλά. Επομένως, δικαιούμαι την στήριξη την οποία και ζητώ από τον Νεοδημοκρατικό λαό και ιδιαίτερα από τους νέους που μιλάμε και την ίδια γλώσσα.

❖ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ…
Γεια σας! Είμαι ο Βαγγέλης και είμαι καλά! Είμαι εκείνος που «θυσιάστηκα» και επιστρατεύτηκα να περάσω την ΝΔ από την νεκρά θάλασσα και να την βγάλω στη στεριά άβρεχη. Δώστε μου τη δύναμη ν’ αποδείξω ότι μπορώ να την ανεβάσω και στον Όλυμπο κι από κει ν’ αγναντεύω τον Τζιτζικώστα κι άμα χρειαστεί να του τραβήξω και κάμποσους κεραυνούς για να βάλει μυαλό, διότι το παιδί δεν μπορεί να καταλάβει και πολλά πράγματα.

❁ ΤΟ ΣΑΡΩΜΑ…
Δώστε μου την δύναμη να τα σαρώσω όλα με δημιουργική διάθεση, χωρίς να καταστρέφω τα ιερά και όσια της «φυλής» μας. Εγώ με τις εντολές του Εθνάρχη στα χέρια κι αφού φτιάξω και κάποιες δικές μου και κάποιες άλλες της Πηνελόπης ως νέος Μωυσής θα σώσω τον περιούσιο λαό της ΝΔ πρώτα και όλων των Ελλήνων μετά…

■ Τ’ ΑΛΑΤΙΟΥ!..
Δώστε μου τη δύναμη να κάνω τ’ αλατιού τον Αλέξη που έκανε το λάθος να με θέλει αντίπαλο. Τα λάθη γίνονται μια φορά κι αυτό για το καλό της πατρίδας! Εγώ μνημόνιο δεν ξαναυπογράφω και στο εξής θα γίνεται αντί της Ζωής το κάγκελο στη Βουλή, του Βούτση και της κυρά-Τασίας.

❖ Η ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ…
Τέλος, δώστε μου τη δύναμη να εξολοθρεύσω εκείνο το καλόπαιδο τον Αντρέα με τις ΜΚΟ. Ποτέ μου δεν τον χώνεψα αυτόν τον άνθρωπο και πάντοτε ήθελα να τον αρχίσω στις κλωτσιές και στα χαστούκια. Δεν έχει σημασία αν δεν ήξερα γιατί είχα αυτή την επιθυμία, αλλά είμαι βέβαιος πως γνώριζε ο ίδιος γιατί μου καθότανε στο στομάχι.

❁ ΤΟ ΙΔΕΑΤΟ…
Όλα τα παραπάνω κινούνται στη σφαίρα του ιδεατού λες και είναι το μοναδικό ζήτημα που απασχολεί τον νεοέλληνα και δη τον Νεοδημοκράτη. Έφτασε δε σε σημείο να πιάνει πονοκέφαλος τον Αλέξη Τσίπρα για τα επισυμβαίνοντα στη ΝΔ κι άρχισε να το αλλάζει προχθές και να μαλώνει τον Μεϊμάρ που δεν ολοκληρώνει τις διαδικασίες εκλογής προέδρου. Δύο μέρες πριν τον είχε χρήσει αντίπαλο!

■ ΣΥΝ ΤΟΝ ΝΙΚΟ!..
Με 154 και τον Νικολόπουλο πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Τσίπρα. Όταν διαπίστωσε ο Πατρινός Βουλευτής ότι είναι ανεπιθύμητη η επιστροφή του στη Ν.Δ. ξαναμπήκε στο μαντρί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σκυφτός στη συγκεκριμένη στάση που επεφύλασσε για τους αντιπάλους του.

❖ Η ΟΜΟΦΟΒΙΑ…
Σπουδαία λόγια ξεστόμισε ο γίγαντας Ν. Νικολόπουλος περί ομοφοβίας που είχε να κάνει με τον σεξουαλικό προσανατολισμό του! «Αν είχα διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις θα έκανα τέσσερα παιδιά;» αναρωτήθηκε δημόσια, όπερ, κατ’ αυτόν, σημαίνει ότι δεν ξέρει τι εστί «μπαϊσέξουαλ». Παρ’ όλα αυτά, ο Νίκος βούλωσε στόματα που τον θέλουν ομοφοβικό επειδή κάποτε κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου για τις δικές του προτιμήσεις, ο οποίος ήλθε εις γάμου κοινωνία με τον καλό του!

• Η ΑΤΑΚΑ…
• Ζήτω που καήκαμε! Αυτή ήταν η ατάκα του Βασίλη Λεβέντη μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση. Δεν τον αναγνωρίζω αυτόν τον Τσίπρα που παριστάνει τον αριστερό ενώ συνεργάζεται μ’ ένα ακροδεξιό κόμμα. Αυτά τα λέει ένας άνθρωπος που μέχρι χθες χαρακτηρίζονταν γραφικός. Δύο μέρες πριν ο Λεβέντης είχε δηλώσει ότι τον πήρε ο ύπνος από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.