ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ…
Και το όνομα του νέου προέδρου της Βουλής και αντ’ αυτής της Ζωής είναι Νίκος Βούτσης! Ναι! Ο Νίκος Βούτσης ο οποίος «θυσιάζεται» για να στηρίξει τον πλέον δημοκρατικό θεσμό όπως είναι η δημοκρατική λειτουργία του Ελληνικού Κοινοβουλίου που επι οκτώ μήνες δοκιμάστηκε κατά κόρον!

• Η ΠΛΑΤΗ…
Με 181 ψήφους κι όχι με τους 250 περίπου της Ζωής ο κ. Βούτσης εξελέγη κατά την προχθεσινή ψηφοφορία με την πλάτη που έβαλε ο Λεβέντης και κάποιοι άλλοι ξέμπαρκοι Βουλευτές χωρίς να προσδιορίζεται η προέλευση και βεβαίως με την Όλγα Γεροβασίλη ως αστυνομικό δαιμόνιο να μην αποκαλύπτει ποιοι έβαλαν πλάτη όταν οι «δικοί της» με τους ΑΝΕΛ έφτασαν μόνο τους 153!

• ΟΙ ΥΠΟΠΤΟΙ…
Ανακάλυψε όμως η Όλγα εκείνους που ψηφίσαν τον Χρυσαυγίτη υποψήφιο πρόεδρο και φυσικά δεν ήταν άλλοι από τους… Νεοδημοκράτες Βουλευτές, διότι οι «δικοί της» διέπονται από κάργα δημοκρατικά αισθήματα και αρχές. Τέτοιες αρχές και απέχθεια προς τη Χ.Α. που επι ημερών της αριστεράς στην εξουσία δεν έμεινε ούτε ένας προφυλακισμένος. Μιλάμε για μεγάλο αστυνομικό δαιμόνιο η Αρτινιά Όλγα.

• ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ!
Ο κ. Βούτσης λοιπόν είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής ο οποίος δήλωσε ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Βουλευτών του Κοινοβουλίου! Και των Χρυσαυγιτών, ρωτάμε εμείς! Όχι πως έχουμε τίποτα με τους ανθρώπους τους οποίους εξέλεξαν Έλληνες πολίτες, αλλά επειδή η Όλγα προσπάθησε να τους φορτώσει στη Ν.Δ., αποταξάμνη τους… σατανάδες και δήλωσε καθαρότητα της φυλής των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ! Γι’ αυτό κάνουμε ειδική αναφορά πως η Όλγα φαίνεται να έχει το… χάρισμα διάγνωσης του περιεχομένου της κάλπης.

Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΣΟΜΕΡΙ…
Από τις προγραμματικές του πρωθυπουργού κρατώ αυτό που δήλωσε ο Β. Λεβέντης. «Κόντεψα να κοιμηθώ απ’ όσα έλεγε ο πρωθυπουργός!» Εμείς δεν κοντέψαμε, αλλά έναν υπνάκο τον πήραμε, διότι όχι τα σημαντικά δεν ακούσαμε, αλλά είμαστε καταδικασμένοι να τα ζήσουμε! Την Κυριακή είχε δηλώσει ότι η εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου της Βουλής ήταν χασομέρι!

■ ΚΑΥΤΟΣ ΜΗΝΑΣ!..
Ο Οκτώβριος θα είναι ο πιο καυτός μήνας του χρόνου, λένε οι ειδικοί που επεξεργάζονται το μέλλον του τόπου μας! Ποιοι ειδικοί και ποιο μέλλον, αλλά λέμε τώρα. Ειδικός ένας και μοναδικός ο μπάρμπα Φλαμπουράρης που είναι από τους σχεδιαστές της νέας πορείας της χώρας που θα περάσουν καμία εικοσαριά μήνες για να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης όπως υποσχέθηκε ο μικρός Αλέξης που τώρα οραματίζεται με το… δεξί!

❖ ΧΩΡΙΣ ΑΧΤΙΔΑ…
Επι μία και μισή ώρα ο πρωθυπουργός μιλούσε στη Βουλή και ούτε μια αχτίδα αισιοδοξίας δεν άφησε. Δεν θα βάλει 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση μέχρι τον Νοέμβριο είπε και έτρεξαν τα παπαγαλάκια να πανηγυρίσουν για την σταθερότητα της θέσεώς του. Δηλαδή, μόνο μέχρι τέλους Οκτωβρίου εγγυάται την μη εφαρμογή του 23%, μέχρι να βρει τα ισοδύναμα! Προφανώς τα ισοδύναμα θα πέσουν από τον ουρανό αν δεν αφαιμάξουν και πάλι τους μισθούς και τις συντάξεις…

❁ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ…
Πέσαμε θύματα αδέλφια, των αδίστακτων δανειστών, είπε ο πρωθυπουργός και προσπαθούσε να δικαιολογηθεί γιατί θα εξοντωθούν οι Έλληνες επι δεύτερης φοράς αριστεράς. Όμως δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο λαός που ήθελε να δοκιμάσει και δεύτερη φορά αριστερά και δεν ήθελε να αντιληφθεί τι τον περίμενε.

■ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ…
Πέρυσι τέτοιον καιρό είχαν αρχίσει να μπαίνουν σε μία θετική ρότα τα πράγματα της οικονομίας και κάτι άρχιζε να αντιφεγγίζει στο βάθος του σκοτεινού και μακρινού τούνελ. Ήθελαν κάτι καλύτερο οι Έλληνες και τελικά τους βγήκε σε πισωγυρίσμα και θα μας χρειαστούν άλλα πέντε χρόνια τουλάχιστον για να συναντήσουμε το 2014. Αυτό κι αν δεν ήταν σοφία των Ελλήνων!

❖ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ…
Είχε πει το 1981 ο αείμνηστος Γ. Ράλλης όταν το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε την εξουσία: «Εύχομαι να μη μετανιώσουν οι Έλληνες για την σημερινή τους επιλογή. Το ίδιο ισχύει και για το σήμερα. Στην προκειμένη περίπτωση η απομάκρυνση από το «ταμείο» δεν έχει πισωγυρίσμα και όπως έστρωσε ο λαός στην πλειοψηφία του έτσι θα κοιμηθεί.

❁ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ!..
Μέσα-έξω, είπα-ξείπα ο Λεβέντης που εκφράζει απόψεις και θέσεις τέτοιες που ακόμη δείχνει ότι δεν έπαψε να είναι ένας Λεβέντης από τα παλιά! Από τη μία εκθειάζει τον Αλέξη Τσίπρα, με τον πατέρα του οποίου συνεργάστηκε στο παρελθόν κι από την άλλη τον παίρνει ο ύπνος από αυτά που είπε εκείνος στις προγραμματικές δηλώσεις! Από την μια... κωλοτρίβεται για κυβερνητική αρωγή και συναλλαγή κι από την άλλη με τον Αλέξη της αριστεράς που συνεργάζεται με τον Πάνο της ακροδεξιάς ούτε που γίνεται συνεργασία κυβερνητική.

■ Η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ…
Κάτι για ολοκλήρωση τετραετίας ψέλλισε προχθές ο Αλέξης! Πλάκα μας κάνεις, ρε μεγάλε; Για ποια τετραετία κάνεις λόγο με 154 Βουλευτές, τινές εκ των οποίων μόλις έλθει η ώρα της ψήφισης των μέτρων θα φωνάξουν το σύνθημα «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», όπως έκανε πριν λίγες μέρες ο σύντροφος Μπαλαούρας κι όταν ο Αλέξης πήγε να επιδώσει τα διαπιστευτήρια και τα ευχαριστήρια στην Γιάννα Αγγελοπούλου, στον Κλίντον και είπε κι ένα «γεια» στον Ομπάμα!

❖ ΚΑΠΝΟΣ…
Ποια τετραετία ονειρεύεται ο Αλέξης όταν οι 154 θα γίνονται… καπνός και θα χρειάζεται τους «λεβέντες» του Λεβέντη για να κρατηθεί στην εξουσία ώστε να λέει ότι κυβερνά; Θα διαπιστώσει ότι ο «σοφός» λαός τον έκανε πρωθυπουργό για να τον εκδικηθεί χωρίς να υπολογίζει ότι αυτή η κατάρα θα γυρίσει επί της κεφαλής του!

❁ ΤΑ… ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ!
Κάτι τέτοια έλεγε και ο ΓΑΠ, ο οποίος όμως έτρωγε τα χαστούκια το ένα πίσω από το άλλο μέχρι που τον καθαίρεσαν χωρίς να κάνει κιχ! Έκτοτε, μη τον είδατε, μη τον απαντήσατε! Γυρίζει ανά τον κόσμο κάνοντας διαλέξεις και δίνοντας συνταγές για το πώς καταστρέφεται μία χώρα μέσα σε λίγους μήνες όπως έκανε εκείνος τον Απρίλιο του 2010 από το Καστελόριζο.

■ Η ΜΠΟΥΚΙΑ…
Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες, Αλέξη. Μ’ αυτό το «εκκλησίασμα» που έχεις δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει. Τα λάθη των άλλων να γίνονται παραδείγματα προς αποφυγή κι όχι προς μίμηση. Τα μυαλά μέσα στο κεφάλι κι όχι πάνω από τα μαλλιά, όπως λένε και στο χωριό μου…

❖ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ…
Το «σκάσε και εφάρμοζε μνημόνιο» είναι το πρωταρχικό σου έργο «σύντροφε» Αλέξη. Τα ξεσκίσματα των μνημονίων ανήκουν στο παρελθόν και είναι βέβαιο πως νοσταλγείς τέτοιες εποχές. Έλα όμως που ο μπαγάσας ο λαός σου ετοίμασε κασκαρίκα για να ξεμπερδεύει άπαξ δια παντός με τους αριστερούς μπαρουφάκηδες ώστε να επιβεβαιωθεί στην πράξη η ρήση του Τσώρτσιλ: «Άμα θες να διαλύσεις την αριστερά, βάλ’την να κυβερνήσει μια χώρα για 4 μήνες!» Τούτη η αριστερά το παράκανε κι επέζησε 8 μήνες!

❁ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΝΔ…
Στη ΝΔ τα πράγματα έχουν πάρει τον δικό τους δρόμο που κάποιοι τον θέλουν λίγο μακρύ. Αντί να συντομεύουν τις διαδικασίες, σκέφτονται να μπει για τα καλά ο χειμώνας για να εκλέξουν πρόεδρο. Ως τότε θα ξεδιπλώνουν τις χάρες τους κι τα οράματά τους οι τέσσερις υποψήφιοι…

■ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΕΓΙΝΕ…ΛΟΥΗΣ!
Τρεις κι ο Άδωνις λοιπόν οι διεκδικητές της προεδρίας της ΝΔ. Ένα θρίλερ έπαιξε την Παρασκευή το βράδυ όπου ο Άδωνις έκανε αγώνα δρόμου για να προκάνει το «χρονοδιάγραμμα». Η κατά οκτώ λεπτά καθυστέρηση έφερε μία αναστάτωση στο κόμμα όπου ο Παπαμιμίκος (όνομα κι αυτό) έσβηνε-έγραφε για να βγει η νύχτα χωρίς τον  στην τετράδα. Μόλις χάραξε η αυγούλα και ύστερα από το «χάραγμα» φωνηέντων προς τον Παπα-μιμίκο, ο εκτός λίστας Άδωνις βρέθηκε εντός και οσονούπω οδεύει προς εκτός ο Παπα-μιμίκος!

❖ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ!!!
Ας τελειώνουν με τα διαδικαστικά στη ΝΔ και ψυχή που είναι να βγει ας βγει μία ώρα αρχύτερα. Ο λαός της ΝΔ έχει υποστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, δεν χρειάζεται να του ψήνουν το ψάρι στα χείλη οι Συγγρουάριοι. Έχουμε και τον Αλέξη Τσίπρα που βιάζεται να «φτιάξει» αρχηγό τον Μεϊμαράκη για να παίξει μπάλα στη Βουλή. Δεν θέλει ούτε Μήτσι, ούτε Τζίτζι ούτε Άδωνι! Ότι θέλει το παιδί από τα Τζουμέρκα!

❁ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ…
Και αυτή τη φορά τα καλά νέα έρχονται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο αναδείχθηκε δεύτερο καλύτερο Πανεπιστήμιο στη χώρα. Και το δεύτερο καλό νέο είναι η λειτουργία της Αρχιτεκτονικής, η οποία άνοιξε τις πόρτες της για πρώτη φορά στους 40 πρώτους φοιτητές. Η δικαίωση όλων όσων κυνήγησαν αυτόν τον στόχο είναι μεγάλη και δίκαια η Πανεπιστημιακή κοινότητα το χαίρεται.

• Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ…
• Στην προχθεσινή κατανομή αξιωμάτων στο ΣΥΡΙΖΑ τον δικό μας Χρήστο Μαντά τον απάλλαξε ο Αλέξης από τα καθήκοντα του Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας και τον όρισε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό για τον Πρώτο Γιαννιώτη Βουλευτή, αλλά δεν θεωρώ ότι… πετάει και από τη χαρά του. Αυτή η συμμετοχή στους «53» μήπως έπαιξε το δικό της ρόλο; Λέμε μήπως!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.