ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ…
Κάντο όπως ο Γιωργάκης ένα πράγμα ο Αλέξης στις ΗΠΑ. Κι εκείνος μιλούσε για διεφθαρμένο ελληνικό δημόσιο στο οποίο θα βάλει τάξη όταν γίνει… πρωθυπουργός! Θα βάλει τάξη στους διαφθαρμένους, στους οποίους άνοιξε διάπλατα τις πόρτες επιστροφής ο υπουργός Κατρούγκαλος και όλοι οι επίορκοι, μιζαδόροι και μη επέστρεψαν στις θέσεις τους!

• ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΗΚΑΝ!..
Κάτι τέτοια έλεγε και ξεκαρδίστηκαν στα γέλια οι Αμερικάνοι, με πρώτον τον Μπιλ Κλίντον που έσπαγε πλάκα με τα ακαταλαβίστικα του Αλέξη. Έλληνες πρωθυπουργοί που βγήκαν στο εξωτερικό και κατηγορούσαν τους Έλληνες για διαφθορά με την προσδοκία να ανοίξουν οι πόρτες στους επενδυτές. Ψάχνουν για… Αμερικανάκια σε τέτοιες εποχές!

• ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ…
Την ώρα που έκανε τις υψηλές επαφές στις ΗΠΑ ο Τσίπρας στην Ελλάδα τα σαΐνια του αύξαναν τον ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Όχι πως μας κόπτει και πολύ γι αυτό, διότι οι ίδιοι οι νησιώτες με την ψήφο τους το επιδίωξαν, αλλά για να δείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιστός στις δεσμεύσεις του για μη αυξήσεις! Δεν πιστεύω να τους μπει καμιά φαεινή ιδέα και βάλουν στο μάτι και το δικό μας νησί κι έχουμε τίποτε ντράβαλα!

• ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ;
• Δεν μένω στην ήττα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ από τον Ολυμπιακό η οποία δεν είναι και προς θάνατον. Ολυμπιακός ήταν αυτός και απλά έκανε τα… επιστρόφια για κάτι γυριστές που του είχε κάνει ο ΠΑΣ όπως εκείνη η τριάρα στο «Ζωσιμάδες» πέρυσι. Εκείνο όμως που θα πρέπει να δει ο Χριστοβασίλης είναι τι θα κάνει με τον απείθαρχο Λίλα, ο οποίος πολιτεύεται στην Ελλάδα για να μπει στην Αλβανική Βουλή! Αν κάτι τέτοιο έχει στο νου του, ας τον στείλει στην πατρίδα του ο Χριστοβασίλης για να κάνει από κει άλλα τέτοια κόλπα.
Και μια σύσταση στη Διοίκηση του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ όσον αφορά την φιλοξενία των παραγόντων που ακολουθούν την ομάδα τους στα παιχνίδια του ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες»: Ένας καφές κι ένα ποτήρι νερό δεν είναι μεγάλο κόστος σαν προσφορά στα πλαίσια της καλής φιλοξενίας. Το παράπονο εξέφρασαν οι «παράγοντες» του Ατρόμητου στον πρόσφατο αγώνα, οι οποίοι δεν έτυχαν καθόλου καλής φιλοξενίας όπως τα Ηπειρωτικά ήθη κι έθιμα επιβάλλουν. Ας το έχουν κατά νου λοιπόν οι απασχολούμενοι με τα του ΠΑΣ κι ας φτάσει και στ’ αυτιά του μεγαλομετόχου Χριστοβασίλη που σε τέτοια πράγματα είναι κιμπάρης!

❁ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ...
Σε προσκύνημα στη «Μέκκα» του καπιταλισμού ο Αλέξης Τσίπρας! Ποιος; Ο Αλέξης της αριστεράς στο άντρο του κολασμένου καπιταλισμού που ήταν μέχρι πρότινος οι ΗΠΑ! Πήγε και προσκύνησε, φίλησε και τα χέρια που βρήκε μπροστά του, για κατουρημένες ποδιές δεν γίνεται λόγος και μεταλλαγμένος πια άρχισε να μιλά για ευκαιρίες επενδύσεων που παρουσιάζονται πια στη χώρα μας.

■ ΟΙ ΑΝΑΔΟΧΟΙ!
Παιδί για υιοθέτηση ο Αλέξης, κάτι που το επεσήμανε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Κλίντον, που όπως και να το κάνουμε, ένας «λεκές» θα τον ακολουθεί όχι μόνο εν ζωή αλλά όσο θα υπάρχουν Αμερικάνοι! Στην «υιοθεσία» νατη και η ανάδοχη «μαμά» Γιάννα Αγγελοπούλου που στα γεράματά της ανακάλυψε την αριστερά και είπε να την κάνει και μια περατζάδα στις ΗΠΑ! Ποια αριστερά, αλλά λέμε τώρα…

❖ Ο ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ…
Πήγε ο Αλέξης στις ΗΠΑ να πει από κοντά το ευχαριστώ στους… κακούς Αμερικάνους οι οποίοι ήταν εκείνοι που τον καθοδηγούσαν στο πως θα σπάσει τα μούτρα των Γερμανών σ’ εκείνη την 17ωρη ελληνική αντίσταση! Στο πρώτο 17ωρο δουλειάς της ζωής του που ανάγκασε τον Βαγγέλα να τον χαρακτηρίσει ωρομίσθιο! Είχαν προηγηθεί το «ευχαριστώ» στους Αμερικάνους από τον αντιπρόεδρο Δραγασάκη κι άλλο ένα το 1996 από τον Κ. Σημίτη! Τελικά γιατί οι αριστεροί και οι αριστερίζοντες είναι εκείνοι που φωναχτά λένε ευχαριστώ και κατηγορείται η δεξιά για δουλικότητα στους Αμερικάνους, δεν μπόρεσα να το καταλάβω ποτέ. Ακόμη οι αριστεροί φτύνουν εκείνο το «στρατηγέ ιδού ο στρατός σου» που είχε πει ο Κανελλόπουλος στον Αϊζενχάουερ!

❁ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ…
Στημένο το σκηνικό από την Γιάννα για το ταξίδι του Αλέξη στις ΗΠΑ. Ήταν υπόσχεση προς τ’ αφεντικά της ότι «κάντε εσείς αυτό που πρέπει κι εγώ θα σας τον φέρω γονατιστό και θα δώσω την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά το είδος της αριστεράς που ζει σε μια χώρα που λέγεται Ελλάδα»!

■ ΤΟ ΤΑΜΑ…
Το τάμα εκπληρώθηκε και να τον τον Αλέξη ενώπιον του Κλίντον να δίνει αριστερή παράσταση στο άντρο του κολασμένου καπιταλισμού. Ο μεν Αλέξης μπήκε στο δόγμα του Αντρέα «Αλέξη δώστα όλα», η δε Γιάννα βρήκε την ευκαιρία να πάρει την εκδίκησή της διασύροντάς τον ενώπιον των πραιτοριανών επειδή δεν κράτησε το λόγο του και δεν την έκανε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

❖ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ…
Ήταν 17 Νοεμβρίου του 1999 όταν ο Μπιλ Κλίντον επισκέφθηκε την Ελλάδα καλεσμένος του Κ. Σημίτη. Είχε αποκλειστεί η Αθήνα από παντού μη τυχόν και κάνει καμιά ζημιά ο αρχηγός της Νεολαίας του ΣΥΝ. που δεν ήταν άλλος από τον σημερινό Έλληνα πρωθυπουργό που προχθές έδωσε διαπιστευτήρια στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. Θα μου πείτε, «τι θυμάσαι κι εσύ, παλιά ξινά σταφύλια»! Απλά, για την ιστορία, για να μην ξεχνιόμαστε.

❁ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΥΒΑΡΙ!..
Ομπάμα, Τσίπρας, Κλίντον, Γιάννα, Σιώρος, ένα κουβάρι όλοι μαζί! Είναι αυτό το πράμα αριστερά που ψήφισαν οι Έλληνες πριν από μια εβδομάδα; Αν εξακολουθούν να πιστεύουν κάτι τέτοιο οι Ελληναράδες τότε διακρίνω μια στροφή προς μια άλλη νέου τύπου αριστερά Τσιπραϊκής εφεύρεσης που είναι μια «τραβεστί» αριστερά. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, στη χάρη του οποίου ονομάτισε ένα από τα παιδιά του ο Αλέξης. Χώρια οι ΛενινοΣτάλινδες που δεν θα βρίσκουν χώρο στον τάφο τους από το στριφογύρισμα.

■ ΑΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ…
Στο στρατόπεδο της ΝΔ τα μαχαίρια βγήκαν από τα θηκάρια κι ακονίζονται! Όχι πως θα γίνει πόλεμος και θα χυθεί αίμα αδελφικό, αλλά μια προετοιμασία για τα μάτια της προεδρίας καλό είναι να γίνεται…

❖ ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ…
Αρκετοί οι εμφανείς μνηστήρες όπως Κυριάκος-Απόστολος, Άδωνις, Πανέτας, Πανίκας και αρκετοί είναι εκείνοι που το θέλουν αλλά δεν το τολμούν, κάποιοι άλλοι το σκέφτονται, κάποιοι φωνάζουν απλά για να δηλώσουν παρουσία και υπάρχουν κι εκείνοι που λένε «πολεμήστε για να δοξαστούμε». Σε καμία κατηγορία από τις παραπάνω δεν ανήκει ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος ανέκρουσε πρύμνα!

❁ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ!
Στους «τραβάτε με κι ας κλαίω» ο Βαγγέλας, τον οποίο πάλι για ενδιάμεση λύση προσπαθούν να τον σπρώξουν «κύκλοι» της ΝΔ, κάτι που καθόλου δεν του αρέσει. Ο καθένας από τους φανερούς ή κρυφούς υποστηρικτές του Βαγγέλη, έχει τον δικό του λόγο που τον θέλει για ενδιάμεση λύση, κάτι που αρχίζει να το υποψιάζεται ο Νεοδημοκρατικός λαός ο οποίος δεν είναι και πολύ στα καλά του μετά κι από την Τρίτη ήττα σε οκτώ μήνες και που είναι υποχρεωμένος να τρώει στη μούρη αυτό το είδος της αριστεράς που φύτρωσε στη χώρα.

■ Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ  ΑΠΟΨΕΩΝ…
Αυτό που αντιλαμβάνεται ο λαός φαίνεται πως δεν το πολυαντιλαμβάνονται στο κόμμα της ΝΔ, η οποία δεν είναι κανένα κόμμα τύπου ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Η ΝΔ έχει παρελθόν και δεν θα έχει μέλλον αν αφήσει την εσωστρέφεια να κατατρώγει τα σωθικά της…

❖ ΟΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΕΞΩ!
Κάποιοι εκεί στη ΝΔ κουράστηκαν και κούρασαν κι αυτό είναι φυσιολογικό φαινόμενο. Όσο πιο νωρίς το αντιληφθούν κι αλλάξουν ρότα, τόσο καλύτερα, πρώτα για τους ίδιους κι ύστερα για την ίδια την παράταξη που κλυδωνίζεται από τους ισχυρούς κυματισμούς που υφίσταται τα τελευταία χρόνια. Είπαμε ότι είναι γερό σκαρί αλλά όχι και να το πετροβολούν οι ίδιοι για προσωπικούς λόγους και οφέλη. Το θέμα δεν είναι μόνο ηλικιακό όπως λανσάρεται αλλά επαναστατικό σ’ όλες τις γραμμές.

❁ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ!
Εκείνο που πρέπει ν’ αντιληφθούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να «επενδύσουν» πολιτικά και κομματικά στη ΝΔ είναι ότι το «εκκλησίασμα» έχει αλλάξει και είναι άλλα τα ζητούμενα την σήμερον ημέρα. Με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και το πώς θα βγει από τα δραματικά αδιέξοδα θα πρέπει να γίνει η διεκδίκηση της αρχηγίας, αφήνοντας πίσω όλα όσα πλήγωσαν ή δεν άφησαν την ΝΔ να βγεί από την εσωστρέφειά της.

■ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!
Το 2004 ο Κ. Καραμανλής οδήγησε τη ΝΔ σε θρίαμβο 46% και το 2007 ο λαός ανανέωσε στο πρόσωπό του την εμπιστοσύνη, την οποία πήρε πίσω το 2009 αφήνοντάς την στο ποσοστό του 34%. Έκτοτε κι από τότε που ο Α. Σαμαράς την παρέλαβε στην πρώτη εκλογή του Μάιου του 2012 την έφτασε στο 18% και τον Ιούνιο του ίδιου έτους κέρδισε τις εκλογές με 30%, για να συγκυβερνήσει με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που το μεν ΠΑΣΟΚ έφτασε στο 4%, η δε ΔΗΜΑΡ διαλύθηκε, και η ΝΔ έφτασε να διασώζεται με ποσοστό 28%, που το επανέλαβε ο Μεϊμαράκης στις 20 Σεπτεμβρίου.

❖ ΣΤΡΑΒΟ ΑΡΜΕΝΙΣΜΑ…
Στα παραπάνω αν προσθέσει κανείς και τα όσα έγιναν σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, τότε το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι στραβά αρμένιζε η ΝΔ και δεν ήταν ο γιαλός στραβός! Δυστυχώς, όλη την εικόνα της ΝΔ την χρεώνεται ο Α. Σαμαράς, ο οποίος ήταν αν μη τι άλλο εργατικός και ως ένα σημείο αποτελεσματικός, κάτι που καθόλου δεν άρεσε στους Έλληνες και έκαναν την δική τους επιλογή στην πρώτη και τη δεύτερη φορά αριστερά!

❁ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ…
Αυτά κι άλλα πολλά πρέπει ν’ αναλογιστούν εκεί στη ΝΔ, προτού μπουν στη μάχη της διεκδίκησης της αρχηγίας, η οποία μάχη είναι θετική ως ένα σημείο. Εκείνο που δεν θα συγχωρήσει ο Νεοδημοκράτης, παλιότερος ή νεότερος, είναι οι ασχήμιες στις οποίες περιέρχονται ορισμένοι φανατικοί «οπαδοί» κι όχι «φίλαθλοι», οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται σε τι κατάσταση έχει περιέλθει η χώρα η οποία δεν έχει πολλά περιθώρια επιβίωσης.

■ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ…
Τόσο κόσμο σε παζάρι κι έκθεση που έγιναν αντάμα στον εκθεσιακό χώρο της Άρτας δεν έχω ξαναδεί. Χιλιάδες κόσμου, όπως σας το γράφω, από όλα τα σημεία της Άρτας από το μεσημέρι της Κυριακής συνέρρεαν στον χώρο με αφορμή τα εγκαίνια που έγιναν το βράδυ της Κυριακής από τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, του οποίου καλεσμένος ήταν ο υπογράφων…

❖ Η ΕΚΘΕΣΗ…
Αν γράφω ότι η καρδιά της Άρτας αλλά και των πολλών χωριών της Πρέβεζας κτυπούσε και θα κτυπά για μια εβδομάδα σε ρυθμούς πανηγυριού και έκθεσης δεν θα είναι υπερβολή. Μικροί-μεγάλοι συνωστίζονταν στον εκθεσιακό χώρο όπου εφέτος 75 επιχειρήσεις (27 πέρυσι) παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες που έχουν την δυνατότητα να παρέχουν στους πολίτες.

❁ Η ΠΡΟΒΟΛΗ…
«Προσπάθειά μας να τονίσουμε την ιδέα του επιχειρείν στην περιοχή και να προβάλουμε την Άρτα μέσα από τις δράσεις της…», είπε ο δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο να αλλάξει πολλά πράγματα στον Δήμο Αρταίων και να τονώσει την αγορά της σε κρίσιμους καιρούς.

■ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ…
«Να ενισχύσουμε την προσπάθεια όλων εκείνων που έχουν την ιδέα της παραγωγής και να αφήσουμε στην μπάντα όλους όσους έχουν μάθει στα έτοιμα», ήταν η θέση του Αλ. Καχριμάνη στον σύντομο χαιρετισμό του προς εκθέτες και επισκέπτες της Έκθεσης που παραβρέθηκαν κατά την εκδήλωση των εγκαινίων…

❖ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ…
Βλέπει κανείς την λατρεία των καθολικών προς τον θρησκευτικό τους ηγέτη τον Πάπα και την συγκρίνει με εκείνη που δεν δείχνουν οι ορθόδοξοι προς τον δικό τους τον Πατριάρχη! Ας ψαχθούμε όλοι μαζί για το τι είναι εκείνο που κάνει τη διαφορά…

❁ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ…
Άμοιροι ευθυνών δεν είναι και οι Αρχιερείς και ιερείς σε ότι αφορά τη χώρα μας οι οποίοι άγονται και φέρονται με τα καλά και συμφέροντα. Υπέρμαχος του σοσιαλισμού ο Ιερώνυμος, οδύρεται τώρα επειδή κάνει παρέμβαση στην διδασκαλία των θρησκευτικών η «άθεη» νέα κυβέρνηση. Από κοντά και κάποιοι άλλοι δεσποτάδες και ιερείς που είναι έτοιμοι να γίνουν αφοριστικοί για τις δικές τους επιλογές!

■ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ!
Πάει στο δικαστήριο ο ιερέας, ορκίζεται στην αγιοσύνη του ότι λέει την αλήθεια κι όταν αποκαλύπτεται η αναλήθεια και ο μπαγκαμποντισμός… τσιμουδιά από την ίδια την εκκλησία, της οποίας τα συμφέροντα δήθεν υπηρετούν! Αυτά κι άλλα πολλά απομακρύνουν τον κόσμο από τα εκκλησιαστικά δρώμενα κι όχι από την πίστη προς τον Θεό που είναι υπόθεση προσωπική του καθενός! Όσο λοιπόν οι εκπρόσωποι της εκκλησίας είναι απόμακροι, τόσο και ο λαός θα ψάχνει μόνος τον Θεό γι’ αποκούμπι, χωρίς μεσάζοντες…

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.