ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ!..
Την ώρα που συναντούσε η «αγιοσύνη» έναν άθεο οι Αλβανοί σύντροφοι γκρέμιζαν τον ιερό ναό Αγ. Αθανασίου στους Δρυμάδες Β. Ηπείρου! Όπου «αγιοσύνη», ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και όπου άθεος ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της Ελλάδος, ονόματι Τσίπρας Αλέξιος.

• Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ…
Δεν αντιλήφθηκα και μαζί με μένα πολλοί άλλοι Ελλαδίτες και Βορειοηπειρώτες, πρώτα την συνάντηση αυτών των δύο προσώπων που οι δρόμοι τους δεν πρόκειται να συναντηθούν ποτέ και σε δεύτερη φάση την ημέρα του ξεθεμελιώματος της ορθοδοξίας στην Αλβανία, διότι αυτό σηματοδοτεί το γκρέμισμα του Αγ. Αθανασίου.

• ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ…
Κάπως έτσι είχε αρχίσει το κυνηγητό των χριστιανών της σκλαβωμένης Β. Ηπείρου μετά το 1945, η οποία στη μοιρασιά της Γιάλτας, παραχωρήθηκε στον Χότζα και στον αθεϊσμό! Η αρχή έγινε με τον Αγ. Αθανάσιο και να δείτε που θα έχει και συνέχεια σε μια στιγμή που η αλβανική κυβέρνηση διά του νέου Χότζα προσκυνά στην πόρτα της Ε.Ε. για να μπει στο χώρο των πολιτισμένων λαών.

• ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ…
Τραγική η εικόνα των κατοίκων των Δρυμάδων που τα ξημερώματα της Τετάρτης γύριζαν μέσα στα χαλάσματα του ιερού ναού για να μαζέψουν ό,τι απόμεινε από την μανία των αθλίων, των αχάριστων και των καλοταϊσμένων από την Ελλάδα νέοΑλβανών! Μανουάλια, ευαγγέλια, δισκοπότηρα, καντήλια κατεστραμμένα από την μανία των βαρβάρων, διότι περί τέτοιων πρόκειται…

• ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ;
Και η μάνα Ελλάδα; Και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών; Οι Έλληνες πατριώτες; Οι Βορειοηπειρώτες βουλευτές και οργανώσεις; Η εκκλησία της Αλβανίας, ο Αρχιεπίσκοπός της, η εκκλησία της Ελλάδος; Όλοι αυτοί που βρίσκονται να ρίξουν έστω και για τους τύπους καμιά βολή; Η ανακοίνωση διαμαρτυρία του υπουργείου Εξωτερικών ήταν εκ των υστέρων και εντελώς για τους τύπους.

• ΟΙ ΕΥΧΕΣ…
Αντ’ αυτής, ο Αναστάσιος συνάντησε τον Αλέξη και του ευχήθηκε να τον έχει ο Θεός καλά και να του δίνει δύναμη να συνεχίσει το ειρηνικό του έργο κτίζοντας προφανώς τζαμιά στην Ελλάδα για τους αλλόθρησκους.

• ΤΟ «ΚΑΡΑΒΙ»…
• Το πάει καλά το «καράβι» της Ν.Δ. ο Βαγγέλης. Το οδηγεί σε πιο ήρεμα νερά διευρύνοντας τους ορίζοντες της παράταξης. Από τα στενά όρια που είχε συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια για πολλούς και διάφορους λόγους, ο Βαγγέλης κάνει ανοίγματα προς όλες τις κατευθύνσεις κι αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις οι οποίες άρχισαν να γίνονται από την περασμένη Δευτέρα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το ενδεχόμενο της έκπληξης είναι πολύ κοντά και όλα είναι πιθανά. Ο ένας μήνας μέχρι τις εκλογές θα δείξει αν οι κινήσεις που γίνονται σε επίπεδο οργάνωσης θα έχουν και το ανάλογο αποτέλεσμα. Ήδη ο Βαγγέλης αρχίζει τις περιοδείες από Φθιώτιδα-Εύβοια…

❁ Η ΚΑΤΑΡΑ…
Την έχει στο DNA της η αριστερά την διάσπαση από τότε που ιδρύθηκε, δηλαδή από την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917. Όλες τις ασθένειες από εκείνη την εποχή σε όλες τις εκδοχές τις βιώνει μέχρι σήμερα και στη χώρα μας. Εσχάτως κι αυτή η ιμιτασιόν αριστερά του Αλέξη, του Λαφαζάνη, της Ζωής, του Διαμαντόπουλου, της Ραχήλ (η τελευταία είναι από… άλλο ανέκδοτο).

■ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ…
Άκουγα τον Αλ. Τσίπρα προχθές κι έχω την αίσθηση ότι έχει παραιτηθεί από την υπόθεση «εξουσία» βγάζοντας μια απελπισία και μια πικρία από το συντροφικό πούλημα! Αντί να βγάζουν αυτή την απογοήτευση οι Λαφαζανικοί διότι αυτοί ξεπουλήθηκαν, την βγάζει ο Αλέξης ο οποίος είναι εκείνος που έχει καταπατήσει όλα όσα είχε υποσχεθεί και στη ΔΕΘ.

❖ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ…
Υπό το βάρος όλων όσων υπόσχονταν πριν την ανάληψη της εξουσίας και όλων όσων δεν τήρησε αυτούς τους επτά μήνες κάνοντας όλα τα αντίθετα, έρχεται τώρα να ξαναζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό για τρίτη φορά! Αυτό είναι θράσος άνευ προηγουμένου ή είναι ο ασφαλής τρόπος φυγής από την ευθύνη διακυβέρνησης, διότι διαπίστωσε ότι… είναι βαριά η καλογερική!

❁ Η ΧΟΛΗ…
Ένας διαφορετικός Αλ. Τσίπρας αυτός που παρουσιάστηκε στη συνέντευξη στον ALPHA. Ένας Τσίπρας που έσταζε χολή για τους συνοδοιπόρους του, που ενώ ο ίδιος τους πούλησε, τώρα φόρεσε τον μανδύα του θύματος. Μόλις στις 25 Ιουνίου αντιλήφθηκε ότι ο Βαρουφάκης είχε γίνει το κόκκινο πανί στους εταίρους και γι αυτό τον απέσυρε! Δηλαδή πέντε μέρες πριν εκπνεύσει το τετράμηνο της ανοχής που είχε πάρει από τους εταίρους για να ανορθώσει την οικονομία μας, αναθέτοντάς την σ’ ένα… παρδαλό τύπο που προσπαθούσε ν’ αλλάξει τα ευρωπαϊκά λεγόμενα. Γι’ αυτό το τρίτο μνημόνιο τους ήλθε βαρύ και τώρα που το φόρτωσαν στον ελληνικό λαό νίπτουν τα χέρια τους ωσάν νέοι Πόντιοι Πιλάτοι!

■ ΓΥΑΛΙΖΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ!
Γυάλιζε το μάτι του πρωθυπουργού από απογοήτευση από όσα έκανε ή δεν έκανε σ’ αυτό το επτάμηνο. Θεωρούσε ότι ως άθεος θα μπορούσε ακόμη να κάνει και… θαύματα στα οποία οι προηγούμενοι απέτυχαν αν και χριστιανοί ορθόδοξοι. Τώρα αρχίζουν να τον απογοητεύουν και οι χαρτορίχτρες και οι καφετζούδες που τα προβλέπουν όλα μαύρα κι άραχνα και γι’ αυτό είναι έτοιμος ακόμη και στην ασφαλή θέση της αντιπολίτευσης να κυνηγήσει

❖ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ…
Αυτός ο Αλέξης των επαναστάσεων, των ρήξεων, του σκίσιμου των μνημονίων και του σκίσιμου των Βαρδουλιών δεν είχε σχέση μ’ αυτό τον Αλέξη που τον ενοχλεί η νέα περπατησιά του ντυμένου Γερμανοτσολιά και στα τέσσερα. Μπορεί να μην αρέσουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί για τον πρωθυπουργό της χώρας και εν γένει για τους πολιτικούς της χώρας, αλλά αυτοί άρχισαν πρώτοι και τώρα τα βρίσκουν μπροστά τους. Ας πρόσεχαν…

❁ ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ!
Τα πρώτα δείγματα των δημοσκοπήσεων που αρχίζουν να κυκλοφορούν δεν φαίνεται να περιέχουν καλά μηνύματα για το ΣΥΡΙΖΑ και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό που ήταν το πολιτικό του κεφάλαιο. Η αποδόμηση έχει γίνει σε ύψιστο βαθμό από τους ίδιους τους συντρόφους του αλλά και από το όλο παραμύθι του προεκλογικού του προγράμματος που έγινε στάχτη σε 200 μέρες περίπου.

■ ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ!..
Παιδιά η κατάσταση του Καμμένου είναι πολύ σοβαρή και θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση απ’ όλους μας! Ο ψεκασμός του έχει κάνει μεγάλη ζημιά και έχει αρχίσει να παραμιλάει! Θεωρεί δε ότι αυτός ο Καμμένος δεν έχει να κάνει με τον Καμμένο που ήξερε ο ίδιος και που συναναστρέφονταν μέχρι τώρα!

❖ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ!
Ποτέ εμείς δεν ήμασταν μνημονιακοί και θα παλαίψουμε με νύχια και με δόντια για να μη συναντήσουμε μπροστά ένα τέτοιο επαίσχυντο, επώδυνο, εγκληματικό μνημόνιο! Το είπε προχθές ο ψεκασμένος Πάνος μόλις έδεσε το σκάφος σε παραλία της Αττικής μετά από ταξίδι αναψυχής στο Αιγαίο και μετά την αυγοϋποδοχή στην Κω!

❁ Η ΛΗΣΜΟΝΙΑ…
Δεν κάνω πλάκα, φίλοι μου! Μετά τις διακοπές του ο Πάνος έχει πιεί το… νερό της λησμονιάς και δεν θυμάται ότι παραμονή της Παναγίας και πουρνό-πουρνό μετά από ξενύχτι άρχισε ν’ αλλάζει περπατησιά και με ένα περήφανο (!) ΝΑΙ σε όλα εντάχθηκε μαζί με τον πρωθυπουργό του, στο κλαμπ των μνημονιακών και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. Αυτό γιατί δεν του το είπε ο Ν. Νικολόπουλος, ο οποίος γονάτισε, ψήφισε ΝΑΙ, βαπτίστηκε μνημονιακός κι έκτοτε κυκλοφορεί στα τέσσερα! Είδατε πώς αλλάζουν οι καιροί και οι βουρλισμένοι χρόνοι, όπως έλεγε και ο δάσκαλος και «δάσκαλός» μου Κ. Σαφαρίκας που στα 92 του εξακολουθεί να κρατά ψηλά την σημαία του πατριωτισμού, όπως τότε που ανταρτόπουλο έδινε μάχες εναντίον των κατακτητών από τις τάξεις του ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ του Ν. Ζέρβα.

■ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ!..
Αντί λοιπόν να βγαίνει ο Π. Ψεκασμένος και να παριστάνει τον ήρωα αντιμνημονιακό, ας αρχίσει να αναπαύεται στις δάφνες της δόξας για την επτάμηνη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επι των ημερών του οποίου ο αστράτευτος γραμματέας της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ήταν… αγνώστου διαμονής. Τα τρενάκια τον περιμένουν να ξαναπαίξουν…

❖ ΟΙ ΧΑΝΟΙ...
Βέβαια, δεν ήταν καλύτερα τα στελέχη του Πάνου που τον άκουγαν σαν χάνοι να περηφανεύεται ότι είναι αντιμνημονιακός! Δεν βρήκε ούτε ένας το θάρρος να του πει «κάτσε κάτω ρε, δεν θέλουμε άλλο κάρβουνο». Τους ενώνει η εξουσία και ο όρκος που έδωσαν στην αριστερά, δεξιοί άνθρωποι, ότι θα την υπηρετήσουν και θα την υπερασπιστούν μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός τους για να λανσαριστούν ως πατριώτες! Κι όλα αυτά για τα μάτια της εξουσίας και τις υπουργικές καρέκλες των υπερπατριωτών Κουίκ-Χαϊκάλη και ενός Σγουρίδη που ήταν εκ μεταγραφής από το ΠΑΣΟΚ και θυμίστε μου σε ποιο υπουργείο τον έχουν παρκάρει.
❁ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ…
Σ’ αυτές τις εκλογές όσο σύντομα κι αν γίνουν, θα γίνει το κρίτς πέταλο! Από το «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο δεν συμβαδίζουν» πέρασε στην ακριβώς απέναντι όχθη. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεπωλούνται τα πάντα όσο όσο. Δυστυχώς για τον Αλέξη όλα τα VIDEO με τα πριν, τα μετά και τα τώρα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, οπότε κανείς δεν κρύβεται από κανένα.

■ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ…
Και στην περιοχή μας φαίνεται να αλλάζει το τοπίο. Οι τέσσερις έδρες που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό περιορίζονται ίσως και στο μισό. Με τον Χρ. Μαντά να μετακομίζει στο Επικρατείας το σκηνικό θ’ αλλάξει σε εκπροσώπηση του Νομού στη Βουλή με τον Στ. Καλογιάννη κυρίως να φλερτάρει με επάνοδο στα έδρανα της Βουλής. Επίσης ακόμη μια έδρα μπορεί να περάσει είτε σε ΠΟΤΑΜΙ, είτε ΚΚΕ, είτε ΛΑΕ. Εκτιμήσεις είναι κι όχι βεβαιότητα και ας μη το δέσουν κόμπο μερικοί…

❖ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΓΟΥ…
Δεν μπορώ ν’ ακούω από κάποιους «τύπους» που το παίζουν υπεράνω όλων και κυρίως άχρωμοι, άοσμοι και άκαπνοι, ότι δεν δικαιούνται να μιλούν ορισμένοι πολιτικοί όπως οι Σαμαράς, Βενιζέλος, διότι συνδέονται με τα μνημόνια! Ουδέν γελοιοδέστερον τούτου. Και οι δύο αυτοί πολιτικοί είναι εν’ ενεργεία πολιτικοί και βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου και σε μία περίοδο σκληρή άφησαν τις κομματικές διαφορές για να βάλουν πλάτη να σωθεί η χώρα. Σ’ αυτή τη λογική δεν δικαιούται να ομιλεί και ο σημερινός πρωθυπουργός, ο οποίος τρίτωσε τα μνημόνια. Επομένως, δικαίωμα στον λόγο έχουν τουλάχιστον όσοι με την ψήφο του λαού βρίσκονται στη Βουλή. Σημασία έχει το τι λένε κι όχι ποιοι το λένε.

❁ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ…
Καλεί, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος τους Μητροπολίτες νέων χωρών στο Φανάρι για να τους χαράξει μερικά φωνήεντα! Το σκέφτονται, λένε οι μητροπολίτες διότι τα έξοδα πολλά και οι καιροί χαλεποί! Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε δηλαδή, διότι με 200 ευρουλάκια κάνουν ταξίδι τεσσάρων ημερών και δεν νομίζω ότι είναι κάποιοι από δαύτους που δεν τα διαθέτουν. Νέες χώρες για την Ήπειρο είναι οι Μητροπόλεις από το γιοφύρι της Άρτας και δώθε, μη συμπεριλαμβανομένης της Άρ­τας η οποία ήταν τα σύνορα μέχρι το 1913.

■ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;
18 βουλευτές της Ν.Δ. έχουν καταθέσει εδώ και καιρό ερώτηση στη Βουλή να πληροφορηθούν αν υπουργός της κυβέρνησης έχει στήσει offshore εταιρία, χωρίς βέβαια μέχρι σήμερα να έχει δοθεί απάντηση. Το σημαντικό όμως της όλης υπόθεσης είναι ότι αυτή την ερώτηση την έχουν κοινοποιήσει και στον υπουργό Παύλο Χαϊκάλη, προφανώς μπας κι εκείνος γνωρίζει κάτι και τους διευκολύνει. Σύμφωνα με το νόμο η πράξη τιμωρείται με φυλάκιση δύο ετών και πρόστιμο μέχρι 800.000 ευρώ. Μήπως μπορεί να διευκολύνει την κατάσταση η πρόεδρος Ζωή;

❖ ΠΡΟΣΟΧΗ!
Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και είναι οδηγία προς παρασυρμένους στις 25 Γενάρη και 5 Ιουλίου. Προσοχή! Αν ψηφίσετε Τσίπρα σ’ αυτές τις εκλογές θα βγει Τσίπρας. Δεν είναι όπως στο δημοψήφισμα που άλλο ψηφίσατε κι άλλο βγήκε! Αυτή η επισήμανση έχει πολλές αναγνώσεις και πολλούς αποδέκτες…

❁ Ο ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ…
Ένας πονηρός πολιτευτής «λήσταρχος» βάλει εναντίον συνυποψηφίου του στις περασμένες εκλογές που σ’ αυτές αποφάσισε να μην ξαναδοκιμάσει για δικούς του ιδιαίτερους λόγους κι όχι επειδή δεν χώνευε τον Α. Σαμαρά. Ο καθένας ας κοιτάει την καμπούρα του και κυρίως πόσα ένσημα έχει κολλήσει στον επαγγελματικό τομέα και μετά έχει το δικαίωμα κρίσης. Προς το παρόν, δεν δικαιούται να ομιλεί. Άλλωστε, δεν είναι το μόνο στέλεχος που δεν πίστευε στον Α. Σαμαρά.

■ Η ΕΞΟΔΟΣ
Ηρωική έξοδο κάνουν οι 19 πρώην πλέον ΣΥΡΙΖΑιοι στο νομό Ιωαννίνων καταγγέλλοντας την ηγεσία για στροφή του κόμματος προς άλλες κατευθύνσεις χωρίς ποτέ να ρωτηθούν τα κομματικά όργανα, παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας! Εμείς τι να προσθέσουμε;

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.