ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• Η ΛΙΣΤΑ…
Η λίστα με την οποία θα γίνουν αυτές οι εκλογές ίσως φέρει και ανακατατάξεις όσο αφορά την συμμετοχή υποψηφίων. Στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται διάφορα σενάρια για να μη χάσουν έδρα οι σημερινοί βουλευτές, με πρώτο την μετανάστευση του Χρ. Μαντά σ’ εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας. Έστω κι αν έλθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον μία έδρα θα χαθεί στο νομό και αν ακολουθηθεί η σημερινή σειρά, υποψήφιος για την «απ’ έξω» είναι ο Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος έδειξε καλά σημάδια εκπροσώπησης του νομού στη Βουλή. Από κει και πέρα, ο πρώτος επιλαχών Γιάννης Παπαδημητρίου φαίνεται να μη συνεχίζει το συνταξίδεμα με τον ΣΥΡΙΖΑ…

• ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ…
Στη Ν.Δ. φαίνεται να αδειάζουν τουλάχιστον δύο θέσεις και αναζητούνται αντικαταστάτες. Ακούγονται διάφορα ονόματα, γίνονται διάφορες προτάσεις και για τη μία θέση βολιδοσκοπείται ο-η γόνος της επιχειρηματικής οικογένειας όπως γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα και ανάψαμε φωτιές σε διάφορους κύκλους!

• ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ…
Στο Ποτάμι τα πράγματα είναι πιο ομαλά, ενώ στους ΑΝΕΛ μια ταραχή υπάρχει για το σχηματισμό ακόμη και νέου ψηφοδελτίου. Στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν τη δημιουργία νέου σχήματος οπότε η συμμετοχή προσώπων θα είναι αναλογική. Τέλος, στο ΚΚΕ τα πράγματα είναι εντελώς ομαλά όπως είθισται εδώ και πολλά χρόνια.

❁ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ…
Ζούμε ιστορικές στιγμές! Στιγμές που δεν έχει ματαγνωρίσει ο τόπος! Τύφλα να ’χει η εκλογή Σαρτζετάκη με τα έγχρωμα ψηφοδέλτια που ήταν έμπνευσης του τότε προέδρου της Βουλής Γιάννη Αλευρά, του οποίου το όνομα έμεινε μόνο απ’ αυτή την πράξη, η οποία πράξη, όπως έχουμε ξαναγράψει, έκανε τον Λ. Καλογιάννη να… κόψει στην πλάτη την κάλπη και να την πάει στα γραφεία της Ν.Δ. διότι εκεί ήταν η θέση της. Απ’ αυτή την πράξη του ονομάστηκε έκτοτε και Καλπογιάννης!

■ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ!..
Πάρτε λοιπόν αυτές τις σκηνές και βάλτε τες δίπλα στα όσα ζούμε σήμερα σ’ επίπεδο προέδρου της Βουλής, και θα δείτε ότι εκείνες ήταν απλά πταίσματα! Ο Γιάννης Αλευράς ήταν ένα… αγγελούδι μπροστά στην σημερινή πρόεδρο της Βουλής, η οποία δεν εννοεί να πάει άκλαυτη επειδή δεν την παίζουν οι άλλες φιλενάδες.

❖ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ!
Ο τρίτος θεσμός βάλει εναντίον του πρώτου και τούμπαλιν και οι δύο μαζί ευτελίζουν το δημοκρατικό πολίτευμα! Ποιο δημοκρατικό; Αλλά λέμε τώρα. Από τη φαιδρότητα έχουμε περάσει στην τραγικότητα της κατάστασης με έναν πρωθυπουργό να δηλώνει ανίκανος να αντιμετωπίσει την κατάσταση για να μην υποψιαστώ ότι την απολαμβάνει κι από πάνω! Να φανταστεί κανείς ότι και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η πρόεδρος της Βουλής ήταν οι χρυσές επιλογές του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος γκρέμισε την κυβέρνηση για να ανακαλύψει στα πρόσωπά τους την πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

❁ ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ!
Επτά μήνες τώρα έχουμε μια συγκυβέρνηση που εκπαιδεύεται στο πώς θα εφαρμόσει τα βαρύτερα μέτρα του τρίτου και βαρύτερου μνημονίου! Από τον εξορκισμό των μνημονίων πέρασε στην υπογραφή επαίσχυντων, επώδυνων μέτρων πουλώντας παράλληλα επαναστατικότητα και υπερπατριωτισμό! Το κινηματογραφικό έργο «αμάρτησα για τα παιδιά μου» στην χειρότερή του έκδοση…

■ ΑΛΕΞΗΣ Ο ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ!
Έχει βάλει το κεφάλι στην άμμο ο Α. Τσίπρας αφήνοντας όλα τ’ άλλα μέλη του σώματός του ακάλυπτα! Προσπαθεί να λανσάρει στην κοινή γνώμη πως ότι ακούγεται, λέγεται, φαίνεται και γίνεται αφορούν μια άλλη χώρα σε άλλον πλανήτη. Ο ίδιος κλεισμένος στο μέγαρο Μαξίμου κάνει ασκήσεις επί χάρτου προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως καμώνονται τα στελέχατά του στα ΜΜΕ που ανακυκλώνονται όλο αυτό το διάστημα.

❖ Η ΑΣΦΥΞΙΑ…
Τρεις εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σ’ ένα επτάμηνο από την ακροαριστεροακροδεξιά κυβέρνηση. Τόση… δημοκρατία μαζεμένη δεν είχαμε ξαναζήσει. Κοντεύουμε να σκάσουμε από την δημοκρατική ασφυξία! Όλα στο όνομα της Δημοκρατίας. Στο όνομα της Δημοκρατίας και ο καυγάς Προκόπη-Ζωής που ανταγωνίζονται σε πολιτικές και συνταγματικές αναλύσεις, με την δεύτερη να έχει ξεφύγει εντελώς και που και η ιατρική επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια.

❁ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!..
Από κοντά και ο παρδαλοπουκαμίσας Γιάνης να κάνει την δική του ιατρική γνωμάτευση για τον πρωθυπουργό και τις επιλογές του! Είναι δέσμιος των συνεργατών του και του εγώ του, είπε προχθές! Τα χάπια μου κι ένα ταξί να φύγω! Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Συγνώμη από τα δύο συμπαθέστατα ζώα!
■ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ…
Οδηγεί την χώρα σε Τρίτη εκλογή ο Αλέξης για ν’ απαλλαγεί από τα αριστερά βαρίδια αφενός και από τον ακροδεξιό Πάνο από την άλλη! Και μετά τι; Έχει εξασφαλίσει αυτοδυναμία και κάνει τέτοιου είδους άλλα κόλπα ή οδηγεί ο ίδιος το κόμμα του σε… ηρωική έξοδο επειδή είναι βαριά η καλογερική;  

❖ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ…
Πάει σε μια εκλογική αναμέτρηση με τα μεγάλα επιτεύγματά του όπως την κατάργηση του 5ευρου από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, όταν η υγεία βρίσκεται σε κατάσταση εξαθλίωσης, ή με τις επαναπροσλήψεις των καθαριστριών, και των υπαλλήλων στην ΕΡΤ, όταν καθημερινά κλείνουν επιχειρήσεις και χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας.

❁ Ο ΤΑΦΟΣ…
Να δείτε που το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα γίνει ο τάφος του ΣΥΡΙΖΑ την 20η Σεπτεμβρίου. Αυτό το 62% είναι η κατάρα και θα τους ακολουθεί στο διηνεκές, μέχρι να τους φέρει στα ποσοστά από τα οποία ξεκίνησαν. Αργά ή γρήγορα αυτό θα γίνει και τρανό παράδειγμα είναι το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη που από το 44% το 2009 το έστειλε στα… τάρταρα τον περασμένο Γενάρη με τον ίδιο να μην εκλέγεται ούτε Βουλευτής.

■ ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΠΟΙΟΝ!
Ο Αλ. Τσίπρας έκανε μάγκα τον Λαφαζάνη και τον Στρατούλη που κορδώνονται ότι εκείνοι είναι οι ορίτζιναλ αριστεροί, αφού εκείνοι έχουν σταθερή θέση και εμμένουν στο πρόγραμμα της ΔΕΘ! Κατά αυτούς πουλημένος είναι ο Αλέξης και θα πληρώσει γι αυτά του τα ξεστρατίσματα! «Εμείς είμαστε η ΕΛΠΙΔΑ που θα την φέρουμε κι όχι αυτή η κάλπικη που υποσχόταν ο Αλέξης πριν τον Γενάρη». Αυτό λένε οι Λαφαζανικοί και δείχνουν προς Ζωή και Γλέζο μεριά!

❖ ΗΤΑΝ ΦΡΟΥΔΑ!..
Με την ΕΛΠΙΔΑ που δεν ήλθε ποτέ και ότι ήταν φρούδα πέρα για πέρα θα παίξει, απ’ ότι φαίνεται, η Ν.Δ. Η ΕΛΠΙΔΑ που γεννήθηκε πριν ένα χρόνο στην ΔΕΘ με την οποία ξεγελάστηκε ο Έλληνας και επένδυσε σ’ αυτή την 25η του Γενάρη! Σ’ αυτή την ΕΛΠΙΔΑ στηριζόμενος ο Έλληνας ξαναέδωσε την ευκαιρία μ’ ένα πελώριο ΟΧΙ  του 62% στο δημοψήφισμα! Τρίτη και το λουρί της μάνας…

❁ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ
Αυτήν την ΕΛΠΙΔΑ θα αποφασίσει να αποδομήσει στην ΔΕΘ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από τον ίδιο χώρο ένα χρόνο μετά, στην οποία θα ανέβει στις 12-13 Σεπτεμβρίου. Από κει από την Θεσσαλονίκη, θα προσπαθήσει να επαναφέρει στα ζύγια την πολιτική και μέσω αυτής και τη χώρα. Όχι πως είναι εύκολα τα πράγματα αλλά τουλάχιστον θα προσπαθήσει να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να διαχειριστεί με μεγαλύτερη σοβαρότητα την διαμορφωμένη μνημονιακή κατάσταση, διότι πιστεύει στην ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας. Σε αντίθεση με εκείνους (βλέπε Τσίπρα-Καμμένο) οι οποίοι ξεκίνησαν ως σκληροί αντιμνημονιακοί για να πουν «ναι σε όλα» κι ό,τι άλλο βάλει ο νους του Σόιμπλε.

■ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ…
Το μεγάλο ερώτημα που πρέπει ν’ απαντηθεί σ’ αυτές τις εκλογές είναι αν οι Έλληνες αρέσκονται στο χάιδεμα των αυτιών όπως αυτό συνέβη κατά κόρον με την πρώτη φορά αριστερά ή θα πάρουν την υπόθεση «κρίση» στα χέρια τους και θα πορευτούν ανάλογα. Αν δεν χόρτασε παραμύθι ο λαός μπορεί να συνεχίσει να βλέπει την κατάσταση μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς για να φτιάχνεται, θεωρώντας ότι τιμωρεί κάποιους άλλους, ενώ στην ουσία τα βρίσκει μπροστά του όλα και σε υπερθετικό βαθμό. Δηλαδή, σ’ εκείνο που έκανε ο καλόγερος από το κακό του.

❖ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!
Αυτονόητη θέλει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Παππάς κι αρχίζει από τώρα να σχεδιάζει το νέο κυβερνητικό σχήμα! Τι είναι εκείνο που του δίνει το αυτονόητο, είναι θέμα προς έρευνα από τους ειδικούς επιστήμονες. Προς το παρόν το ανόητον βαπτίζεται σε… αυτονόητον κι αυτό είναι το ακατανόητον που συμβαδίζει με το ακαταλόγιστον.

❁ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ!
Ακούστε και σενάριο τρέλας: χώρισαν τώρα Λαφαζάνης-Τσίπρας για τα μάτια της εξουσίας και μετά τις εκλογές θα κάνουν μαζί κυβέρνηση! Να δούμε ξανά τη Ζωή Πρόεδρο και τον Στρατούλη υπουργό! Θεέ μου, τόσο πολύ μπορεί να μας μισείς και θέλεις να μας τιμωρήσεις με την… αριστερά της κόλασης;

■ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ!
Μέσα στα αυτονόητα του συντρόφου Παππά προφανώς θα συμπεριλαμβάνονται τα 13 δις. ευρώ που «εξοικονόμησαν» στη ΔΕΘ 2014, το σκίσιμο των μνημονίων, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τα 781 ευρώ ο κατώτατος μισθός, οι 300.000 νέες θέσεις εργασίας, η σίτιση των 300.000 φτωχών οικογενειών, οι 300.000 πληρωμές στη ΔΕΗ και ένα σωρό άλλες δεσμεύσεις! Πείτε μου, σε ποια απ’ αυτές τις δεσμεύσεις ανταποκρίθηκε για να έχει το δικαίωμα να ανανεώσει ο λαός την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και στην αποδεκατισμένη κυβέρνησή του;

❖ ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ!..
Ολόκληρη επανάσταση ξεσήκωσαν τα ΜΜΕ, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω, θα έκλεινε η κυβέρνηση για την κακή συμπεριφορά του Α. Σαμαρά να μην υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Κακώς λέμε κι εμείς, διότι ο πολιτικός πολιτισμός αυτό επέβαλλε. Τώρα που ο επταμηνίτης πρωθυπουργός έκλεισε ο ίδιος την πόρτα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα πλαίσια της διερευνητικής, η πράξη είναι καθαρά πολιτική και επιβάλλεται εκ των πραγμάτων. Το πιο σπουδαίο δε είναι, ότι ούτε και μετά τις εκλογές δεν θέλει να έχει σχέση με την Ν.Δ., αν βέβαια χτυπήσει πρωτιά! Προφανώς, θα προτιμήσει συνεργασία με τον Λεβέντη κι άλλους τέτοιους λεβέντες της πολιτικής…

❁ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ…
Η επιτροπή εκλογικού αγώνα της Ν.Δ. εκπροσωπείται απ’ όλες τις πολιτικές τάσεις σε μια προσπάθεια συγκερασμών τους. Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί, Σαμαρικοί, όλοι μαζί σε μια προσπάθεια για να ξαναμπεί η παράταξη σε τροχιά εξουσίας! Ο Βαγγέλας καταφέρνει σιγά-σιγά να μαζεύει κόσμο και στις εκλογές θα δούμε μέχρι πού μπορεί να το φτάσει. Απ’ αυτή την επιτροπή είδα ν’ απουσιάζει το όνομα της πρώην εκπροσώπου τύπου Γιαννιώτισσας  κ. Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, κάτι που σχολιάστηκε δεόντως. Δεν ήθελε η ίδια να συμμετάσχει ή δεν χωρούσε σ’ ένα τέτοιο σχήμα;

■ Ο… ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΣ!
Για να μη ξεχνιόμαστε: «Εγώ φοράω παντελόνια και τα τιμώ… ούτε πεθαμένος δεν συνεργάζομαι με μνημονιακούς». Π. Καμμένος, ο και «σκυφτούλης» επονομαζόμενος…

• Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ…
• Παραιτήθηκε από όλα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ο αστράτευτος Κορωνάκης καταγγέλοντας την ηγεσία για αθέτηση υποσχέσεων! Κανένας καλός θα μείνει σ’ αυτό το κόμμα που χτυπάει… αυτοδυναμία για να σώσει μόνο του τη χώρα;

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.